Du kan bruge denne vejledning, når du skal udføre fejlfinding i forbindelse med spil, video og lyd i Adobe Flash Player på en Mac-computer. Der findes også hjælp til fejlfinding i forbindelse med webkameraer.

Disse instruktioner gælder for Mac OS. Hvis du bruger Windows, skal du læse Spil, video eller lyd virker ikke i Flash Player | Windows

Hvis du har problemer med spil, video, dit webcam eller lyden, når du bruger Flash Player på Mac, kan du prøve en af disse løsninger:

Hvis du har andre problemer, skal du læse Almindelige Flash Player-problemer.

Løs problemer med online-spil

Prøv disse løsninger én efter én:

Ryd din browser-cache

Firefox

1. Vælg Funktioner > Ryd nylig historik.

2. Vælg et tidsinterval og klik på Ryd nu.
  3. Luk og genstart derefter Firefox.

Safari

1. Vælg Safari > Ryd cache.
  2. Klik på Ryd.
    Klik på knappen Tøm
  3. Luk og genstart derefter Safari.

Google Chrome

1. Google Chrome > Ryd browserdata.

2. Markér de relevante afkrydsningsfelter.

3. Klik på Ryd browserdata.
    Afkrydsningsfeltet Ryd browserdata

Kontrollér, at JavaScript er aktiveret

Firefox

1. Vælg Funktioner > Indstillinger.

2. Vælg Indhold.
  3. Vælg Aktiver JavaScript.

Afkrydsningsfeltet Aktivér JavaScript – Firefox
  4. Luk dialogboksen Indstillinger og genindlæs internetsiden.

Safari

1. Vælg Safari > Indstillinger.

2. Vælg fanen Sikkerhed.
  3. Vælg Aktiver JavaScript.

Afkrydsningsfeltet Slå JavaScript til – Safari
  4. Luk dialogboksen Indstillinger og genindlæs internetsiden.

Google Chrome

1. Vælg Chrome > Indstillinger.

2. Klik på Vis avancerede indstillinger.

3. Klik på knappen Indstillinger for indhold.
    Knappen Indstillinger for indhold
  4. I vinduet Indstillinger for indhold skal du tillade, at alle websider kører JavaScript.

Muligheden Tillad altid, at websteder kører JavaScript

Luk alle andre programmer, der har forbindelse til internettet.

Tildel dit spil udelt adgang til din internetforbindelse.

Brug ikke en trådløs forbindelse

Prøv at oprette forbindelse til internettet ved hjælp af en fast forbindelse (eksempelvis med et ethernet-kabel) i stedet for en trådløs forbindelse.

Deaktiver programmer, der blokerer pop op-vinduer.

Programmer, der blokerer pop op-vinduer, overvåger JavaScript-processer. Disse processer er nødvendige for, at spillene fungerer korrekt.

Hent den nyeste browserversion

Hvis der stadig er problemer, skal du downloade og installere den nyeste version af browseren (vælg det rigtige installationsprogram til din version af Mac OS):

Søg i spilforummer, eller rapportér en fejl

Nogle gange kan du finde løsninger på problemerne i spilforummer. Søg i spilforummer efter problemer, der ligner dine. Du kan også rapportere en Flash Player-fejl og se fejl, som andre brugere har rapporteret.

Løs problemer med video og lyd (audio)

Prøv disse løsninger én efter én:

Følg producentens anbefalinger

Følg computerproducentens anbefalinger i forbindelse med lyd- eller videoproblemer. F.eks.:

• Ved at trykke på tasterne F12 og F11 kan du tilpasse lyden på din Mac.
  • Juster videoens lydvolumen på det websted, som du besøger.
  • Luk din Mac og genstart den.

Kontrollér, at du har den nyeste version af Flash Player

1. Åbn siden Om Flash Player i browseren.
    • På Flash Player-siden vises der en dialogboks med versionsnummeret, hvis Flash Player er installeret på din computer. Det følgende eksempel viser, hvordan boksen ser ud.

Versionsoplysninger
    Hvis denne dialogboks vises på Flash Player-siden, viser den, hvilken Flash Player-version der er installeret på din computer.

• Hvis Flash Player ikke er installeret på din computer, vises en af nedenstående dialogbokse på siden Om Flash Player. Download og installer den nyeste version af Flash Player.

Dialogbokse med oplysninger, hvis Flash Player ikke er installeret
  2. Sammenlign den installerede Flash Player-version med den nyeste version af Flash Player til din Mac OS-version.
    • Hvis versionsnumrene stemmer overens, har du den nyeste version af Flash Player. Du skal ikke geninstallere Flash Player. Fortsæt til den næste løsning.
    • Hvis du ikke har den nyeste version af Flash Player på din computer, skal du lukke browseren. Afinstaller den aktuelle version af Flash Player. Herefter skal du downloade og installere den nyeste version af Flash Player.

Genindlæs internetsiden

Genindlæs internetsiden ved at klikke på ikonet for Genindlæs side .

Kontrollér, at din computer er indstillet til at tillade afspilning af indholdet

Vis Settings Manager for Flash Player.

1. Ctrl-klik på noget indhold, der vises i Flash Player.

2. Vælg Globale indstillinger Hjælpesiden for Settings Manager vises.Settings Manager er integreret på den side, der vises. Det er IKKE et eksempel på et skærmbillede. På den samme side kan du foretage ændringer.

Vælg globale indstillinger i genvejsmenuen
  3. I venstre kolonne skal du vælge panelet Global Storage Settings. Panelet Global Storage Settings vises.
  4. I panelet Global Storage Settings skal du tillade, at Flash-indhold fra tredjeparter opbevarer data på din computer.

Tillad Flash-indhold fra tredjeparter at lagre data på din computer

• Du kan vise eller ændre indstillingerne for beskyttelse af personlige oplysninger på de websteder, som du har været inde på, i panelet Website Privacy Settings.
    • Du kan vise, ændre eller slette lagringsindstillingerne for websteder, som du har været inde på, i panelet Website Storage Settings.

5. I browseren skal du åbne den internetside, hvor du oplevede problemer med Flash Player.
  6. Ctrl-klik på indholdet, og vælg Settings i genvejsmenuen. En pop op-indstillingsboks for Flash Player vises.

7. Klik på menuelementet Privacy for at se indstillingspanelet for beskyttelse af personlige oplysninger.
    Fanen Privacy
  8. Vælg Allow for at tillade, at webstedet får adgang til dit webcam og mikrofon.
    Markér afkrydsningsfeltet Allow
  9. Luk og genstart derefter din browser. Prøv at afspille en video.

Frigør netværksbåndbredde, og kontrollér din hardwarekonfiguration

Frigør så meget netværksbåndbredde som muligt. Afslut eksempelvis programmer, som ofte bruger meget netværksbåndbredde, eksempelvis chat-programmer og delingstjenester.

Kontrollér også, at din computer lever op til minimumskravene for hardwarekonfiguration, som anbefales for en optimal afspilning. Se oversigten over anbefalede hardwarekonfigurationer.

Løs problemer med webcam

Prøv disse løsninger én efter én:

Kontrollér, at det indbyggede iSight-kamera virker

1. Start iChat.
  2. Klik på Video > Forhåndsvisning af video. Der vises et forhåndseksempel fra webcam'et. Hvis der ikke vises et forhåndseksempel, virker dit iSight-kamera ikke. Læs Apple's fejlfindingsvejledning for yderligere oplysninger.

Luk alle programmer, der bruger webcam'et

Det er kun muligt at bruge webcam'et med ét program ad gangen. Luk alle andre programmer, der bruger webcam'et, eksempelvis iChat, PhotoBooth og Skype. Prøv at bruge webcam'et igen.

Skift indstillingen for Kamera under Flash Player-indstillingerne

1. Ctrl-klik i det tomme webkameravindue.

2. Vælg Indstillinger i genvejsmenuen.

Vælg Indstillinger
  3. Klik på webcam-ikonet, og skift indstillingerne for kameraet til USB Video Class Video.

Vælg USB Video Class Video
  4. Klik på Luk.

Afinstaller Flip4Mac, Google Voice og andre lyd-plugins

Flip4Mac WMV, Google Voice og lydplug-ins er ikke kompatible med Flash Player-sider, der bruger et webcam.

Åbn filen Flip4Mac WMV uninstaller.pkg i mappen Programmer/Flip4Mac for at afinstallere Flip4Mac WMV.

Åbn GoogleVoiceAndVideoUninstaller.app i mappen Bibliotek/Programunderstøttelse/Google for at afinstallere Google Voice og andre lydplug-ins.

Installer Flash Player

Kontrollér, om webcam'et virker

Kontrollér, om dit webcam virker, hvis du har prøvet alle løsningsforslagene herover og Flash Player stadig ikke virker.

Benyt denne fremgangsmåde:

1. Gå ind på et websted, der bruger et webkamera med Flash Player, f.eks. Test Webcam.

Når websiden er indlæst, vises der et pop op-vindue, hvor du bliver spurgt, om du vil give websiden adgang til dit webkamera og din mikrofon.
  2. Klik på Tillad.

Klik på knappen Tillad
  3. Ctrl-klik i webcam-vinduet, hvis det er tomt.
  4. Vælg Indstillinger.

5. Klik på webcam-ikonet og skift indstillingen for kameraet til USB Video Class Video.

Vælg USB Video Class Video i genvejsmenuen
  6. Klik på Luk.