Bemærk: Synkroniser indstillinger er blevet fjernet i Illustrator CC version 2015 og nyere. Den eksisterende tjeneste i Illustrator CC og CC 2014 bliver utilgængelig i nær fremtid.

Hvad er funktionen Synkroniser indstillinger?

Illustrator gemmer programrelaterede indstillinger på din lokale computer. Funktionen Synkroniser indstillinger gemmer en kopi af disse indstillinger på Adobe Creative Cloud. Hvis du aktiverer Illustrator på en anden computer, kan du vælge at synkronisere indstillingerne i Creative Cloud med den nyaktiverede computer.

Bemærk:

Du kan kun aktivere Illustrator på to computere på én gang.

Det betyder, at når du bruger det samme Adobe ID og kører Illustrator CC på to computere, kan du synkronisere indstillingerne mellem begge computere, så du får de samme arbejdsindstillinger og det samme arbejdsmiljø på begge computere.

Eksempler på indstillinger inkluderer:

Indstillinger

Dialog med indstillinger osv.

Biblioteker

Farveprøver, børster, symboler osv.

Forudindstillinger

PDF, udskriv, SWF-relaterede indstillinger osv.

Arbejdsrum

Placering af forskellige paletter og grænsefladeelementer i gemte arbejdsrum.

Andre indstillinger

Mojikumi, Kinsoku eller sammensatte skrifttyper.

Hvad kan funktionen Synkroniser indstillinger bruges til?

Funktionen Synkroniser indstillinger adresserer to grundlæggende brugerscenarier:

• Enkel computer. Du har én computer og vil gerne have en sikkerhedskopi af Illustrators aktuelle programindstillinger. Hvis du udskifter din computer med en ny computer, kan du synkronisere de tilgængelige indstillinger i Creative Cloud med den nye computer.
  • Flere computere. Du har flere computere og har brug for at have de samme arbejdsindstillinger på samtlige computere, som du aktiverer Illustrator på.

Bemærk:

Du kan kun aktivere Illustrator på to computere på én gang.

Hvad er forudsætningerne?

Når du synkroniserer Illustrators indstillinger, bruges Creative Cloud til at overføre, gemme eller hente information. Funktionen Synkroniser indstillinger kræver:

• En internetforbindelse
  • Et Adobe Creative Cloud-abonnement eller et enkelt-app-abonnement

Brug af funktionen Synkroniser indstillinger

Starter funktionen Synkroniser indstillinger automatisk?

Nej. Funktionen Synkroniser indstillinger startes manuelt. Funktionen kan ikke planlægges eller aktiveres automatisk.

Synkroniseringen af indstillinger foretages, hver gang du klikker på Synkroniser indstillinger nu.

Hvor findes funktionen Synkroniser indstillinger?

• [Anbefales] Klik på ikonet i nederste venstre hjørne af vinduet med Illustrator-dokumentet, og klik derefter på Synkroniser indstillinger nu.
  • Klik på Rediger (Mac: Illustrator) > {AdobeID logget ind} > Synkroniser indstillinger nu.
  • Klik på Ctrl/Cmd + K > fanen Synkroniser indstillinger > klik på Synkroniser indstillinger nu. Når du bruger denne metode, overføres eller hentes de seneste indstillinger. Der anvendes ingen ændringer.

Bemærk:

Anbefalet metode til brug af funktionen Synkroniser indstillinger: Klik på ikonet i nederste venstre hjørne af vinduet med et Illustrator-dokument, og klik derefter på Synkroniser indstillinger nu.

Når Illustrator startes første gang

Når du kører Illustrator første gang på en computer, hvor Synkroniser indstillinger aldrig har været anvendt, bliver du bedt om at vælge, om du vil aktivere Synkroniser indstillinger, når du åbner et dokument.

Meddelelse om synkronisering af indstillinger ved allerførste start
Meddelelse om Synkroniser indstillinger, når funktionen startes allerførste gang. Der er ingen tidligere Illustrator-indstillinger tilgængelige i Creative Cloud

Meddelelse om Synkroniser indstillinger, når funktionen startes allerførste gang. Der er tidligere Illustrator-indstillinger tilgængelige i Creative Cloud
Meddelelse om Synkroniser indstillinger, når funktionen startes allerførste gang. Der er tidligere Illustrator-indstillinger tilgængelige i Creative Cloud

• Klik på Synkroniser indstillinger nu for at overføre/hente indstillinger med Creative Cloud første gang.
  • Klik på Deaktiver Synkroniser indstillinger for at deaktivere funktionen.
  • Klik på Avanceret for at åbne dialogen Indstillinger , hvor du kan vælge og tilpasse, hvilke elementer der synkroniseres.

Bemærk:

Du kan ændre disse indstillinger ved at klikke på Rediger (Mac: Illustrator) > Indstillinger > fanen Synkroniser indstillinger .

Holde Illustrator-indstillinger synkroniseret

1. Klik på ikonet i nederste venstre hjørne af vinduet med Illustrator-dokumentet, og klik derefter på Synkroniser indstillinger nu.

2. Funktionen Synkroniser indstillinger kontrollerer den seneste information på din computer og Creative Cloud og viser en af følgende dialogbokse.

Vælg den relevante handling til din computer.

Pop op-dialogboksen Synkroniser indstillinger Hvad betyder det? Handling

To muligheder:

• Illustrator på den computer, som du bruger, synkroniseres med Creative Cloud.
    • Indstillingerne er overført / ingen indstillinger hentet

Ingen handling nødvendig.
    De seneste indstillinger er hentet. Eventuelle indstillinger, der kan overføres, er føjet til Creative Cloud. Klik på Anvend nu for at sikre, at indstillingerne synkroniseres.
    De seneste indstillinger er forskellige på din aktuelle computer, Creative Cloud og den anden computer, der synkroniseres. Se afsnittet Løse konflikter ved Synkroniser indstillinger.
    De seneste indstillinger er hentet. Men for at anvende indstillingerne skal Illustrator genstartes, så ændringerne kan implementeres. Hvis du ønsker, at indstillingerne skal være de aktuelle, skal du klikke på Genstart nu. Hvis du skal færdiggøre andre opgaver først, kan du klikke på Senere.
  3. Afhængigt af, hvad du har foretaget dig i det foregående trin, opdateres Illustrator og Creative Cloud. Men hvis du vil ændre nogle af Illustrator-indstillingerne, skal du starte synkroniseringen, før du lukker Illustrator.

Status for synkronisering på dokumentstatuslinjen
    Status for synkronisering på dokumentstatuslinjen

Administrere Synkroniser indstillinger

Indstillinger for synkronisering i panelet Indstillinger
Vælg, om Synkroniser indstillinger skal aktiveres eller deaktiveres, hvad der skal synkroniseres, eller hvad der skal gøres i tilfælde af konflikt.

Vælge det, der skal synkroniseres

1. For at vælge det, der bliver synkroniseret, skal du benytte en af følgende fremgangsmåder:

• Naviger til Rediger > {AdobeID logget ind} > Administrer Synkroniser indstillinger.
    • Naviger til Rediger (Mac: Illustrator) > Indstillinger > Synkroniser indstillinger.
  2. Marker eller fjern markering i afkrydsningsfelterne for at vælge, hvilke indstillinger der skal synkroniseres.

Løse konflikter ved Synkroniser indstillinger

Der kan opstå synkroniseringskonflikter, når systemet ikke kan afgøre, om du ønsker, at en indstilling i Creative Cloud eller i din lokale computer skal bevares, da begge er blevet ændret efter den seneste synkronisering.

Overvej følgende scenarie. Du ændrer Indstillinger for Illustrator på din arbejdscomputer og synkroniserer indstillingerne. Derefter ændrer du Indstillinger for Illustrator på din hjemmecomputer. Du har nu to sæt ændrede indstillinger – et nyt sæt i Creative Cloud (synkroniseret fra din arbejdscomputer) og et nyere sæt på din hjemmecomputer. Hvis du prøver at synkronisere indstillinger nu, bliver du bedt om at vælge, hvilke indstillinger du vil beholde.

Prompt om synkroniseringskonflikter
  • Synkroniser lokalt: Synkroniser lokale indstillinger på denne computer til skyen, og overskriv skyversionen med den lokale version af indstillingerne.
  • Synkroniser i skyen: Synkroniser fra skyen til denne lokale computer, ignorer de ændringer, der er foretaget i de lokale indstillinger, og erstat dem med indstillingerne i skyen.
  • Bevar den nyeste fil: Behold de nyeste indstillinger baseret på tidsstemplet.

Aktivere eller deaktivere Synkroniser indstillinger

1. For at vælge, hvad der bliver synkroniseret, skal du benytte en af følgende fremgangsmåder:

• Naviger til Rediger > {AdobeID logget ind} > Administrer Synkroniser indstillinger.
    • Naviger til Rediger (Mac: Illustrator) > Indstillinger > Synkroniser indstillinger.
  2. I området Valg for synkroniser vælges en indstilling i rullelisten Synkroniser.

Tilføje elementer til Synkroniser indstillinger

Der sker kun synkronisering af de indstillinger, der indlæses eller bruges i Illustrator. Hvis du kopierer et nyt sæt farveprøver eller børster til mapperne med installation/indstillinger til Illustrator med Explorer eller Finder, bliver disse aktiver ikke synkroniseret. For at sikre, at disse elementer synkroniseres korrekt, skal de indlæses og gemmes i Illustrator én gang.

Hvis du f.eks. ønsker at synkronisere et nyt Penselbibliotek, skal du vælge børsterne i Penselpanelet og gemme dem som et Penselbibliotek i fly-out-menuen på standardplaceringen.

Elementer, der er synkroniseret ved hjælp af funktionen Synkroniser indstillinger

En liste over elementer, der er synkroniseret ved hjælp af funktionen Synkroniser indstillinger:

# Aktivtype
Aktiv
*Genstart nødvendig
1 Bibliotek Grafiktypografier
Nej
2 Bibliotek
Farveprøver Nej
3 Bibliotek Pensler Nej
4 Bibliotek Symboler Nej
5 Forudindstillinger Samkopiering Nej
6 Forudindstillinger Udskriv Nej
7 Forudindstillinger PDF Nej
8 Forudindstillinger SWF Nej
9 Forudindstillinger Perspektivgitter
Nej
10 Forudindstillinger Billedvektor Nej
11 Forudindstillinger Farveindstillinger Ja
12 Forudindstillinger Variable breddeprofiler Nej
13 Arbejdsrum   Ja
14 Tastaturgenveje**
  Nej
15 Indstillinger Dialog Indstillinger Ja
16 Indstillinger Dokumentprofiler Nej
17 Indstillinger Brugerordbøger Ja
18 Asiatiske indstillinger Mojikumi Nej
19 Asiatiske indstillinger Kinsoku Nej
20 Asiatiske indstillinger Sammensatte skrifter Ja

*Genstart nødvendig angiver, at de indstillinger, som du henter, indeholder et af disse aktiver, og at du skal genstarte Illustrator for at anvende den hentede indstilling.

**Tastaturgenveje synkroniseres kun til den samme platform og ikke mellem Windows- og Mac-platforme. Mange Windows og Mac tastaturgenveje er forskellige.