Opdatering til Illustrator CC tilgængelig

Se flere oplysninger i Oversigt over nye funktioner.

Billeder i pensler

A. Penselstrøg B. Et stykke koral C. Et stykke koral anvendt til definition af penslen D. Færdig illustration

Pensler kan nu indeholde billeder i penseldefinitionen. Du kan definere illustrations-, mønster- og punktpensler, så de indeholder rasterbilleder. Penslernes funktionalitet er som for enhver anden pensel – du kan ændre form eller redigere dem. Opret perfekte og naturligt udseende design hurtigt og nemt.

Se, hvordan du kan bruge denne funktion, i en video om brug af billeder i pensler.

Du kan finde flere oplysninger i Billeder i pensler.

Forbedringer til berøringsbaserede enheder

Værktøjet Berør tekst

Tekst, der vises normalt (venstre), og når tegnene behandles individuelt for at fremhæve meddelelsen (højre)
A. Tekst, formateret normalt (venstre) B. Tekst, hvor hvert tegn er behandlet individuelt for at fremhæve meddelelsen

Du kan bruge værktøjet Berør tekst til at arbejde kreativt med tekst og oprette visuelt flotte meddelelser udelukkende med tekst. Hvert enkelt teksttegn kan redigeres på samme måde, som hvis hvert tegn var et individuelt objekt. Vælg et enkelt bogstav i et ord eller en sætning, og prøv at flytte, skalere eller rotere det. Du kan nemt udføre disse handlinger med funktionalitetsforbedringerne (f.eks. større justeringshåndtag) og understøttelse af enheder med flere berøringsmuligheder (pen- eller berøringsstyret). Hvis du ikke bruger en berøringsaktiveret enhed, kan du bruge musen til at udføre de samme handlinger.

Se, hvordan du kan bruge denne funktion, i en video om berøringsværktøjer til tekst.

Du kan få flere oplysninger i Berøringsbaserede værktøjer og forbedringer.

Værktøjet Fri transformering i illustrationer

Din illustration (venstre) kan ændres (skaleres, roteres mv.), så den vises som den kode, den placeres på (højre)

Transformer din illustration ved hjælp af det forbedrede værktøj til fri transformering (tastaturgenvej: E). Værktøjet viser en widget, der indeholder de handlinger, som du kan udføre på et valgt objekt. Vælg en handling, og rediger illustrationen ved hjælp af en berøringsaktiveret enhed eller pen. Hvis du ikke bruger en sådan enhed, kan du bruge musen til at udføre de samme handlinger.

I billedet ovenfor er illustrationen ændret på en berøringsaktiveret enhed. Illustrationen er skaleret, og der er udført en forvrængningshandling for at opnå en effekt, hvor koden vises med drejning.

Se, hvordan du kan bruge denne funktion, i en video om værktøjet Fri transformering.

Du kan få flere oplysninger i Berøringsbaserede værktøjer og forbedringer.

Understøttelse af OS-bevægelser

I tillæg til at implementere eller forbedre de værktøjer, der hjælper dig med at bruge Illustrator mere intuitivt og naturligt, kan der nu også bruges OS-understøttede handlinger på berøringsaktiverede enheder. På en berøringsaktiveret enhed kan du f.eks. knibe ind/ud for at zoome ind/ud.

Du kan få flere oplysninger i Berøringsbaserede værktøjer og forbedringer.

Automatisk oprettelse af hjørner

Der er føjet et stingmønster til kontur-illustrationen (venstre). Hjørnerne oprettes automatisk i dialogboksen Indstillinger for mønsterpensel (højre).

Oprettelsen af en mønsterpensel er nu en simpel og automatisk opgave, der ikke kræver omhyggelige justeringer for at gøre penselelementerne helt korrekte (f.eks. hjørnefilser). Oprettelse af de bedste hjørnefliser, særligt når der arbejdes med skarpe vinkler og former, er nu en fuldstændig automatisk proces. Få hurtigt klaret det, der tidligere var en tidskrævende proces med mange tilpasningsændringer, ved at lade Illustrator udføre arbejdet for dig, og få automatisk genereret hjørner, der passer til resten af strøget.

Se, hvordan du kan bruge denne funktion, i en video om automatisk oprettelse af hjørner.

Du kan se flere oplysninger i Automatisk oprettelse af hjørner.

Placering af flere filer

Importér flere filer i Illustrator på én gang med den nye funktion til indsætning af flere filer. Definer den præcise placering, hvor der skal placeres ekstraelementer, og få samtidigt fuld kontrol over den skala, som filen skal indsættes i. Få vist en eksempelminiature af det aktuelle aktiv, som du importerer i dit Illustrator-layout, i det øjeblik du indsætter filen.

Du kan se flere oplysninger i Indsættelse af flere filer.

Indstillinger i skyen

Synkroniser indstillinger for Illustrator og arbejdsrummet til Creative Cloud – inklusive Illustrator-indstillinger, -forudindstillinger, -pensler og -biblioteker – så de findes, hvor du end er. Når du f.eks. befinder dig et andet sted eller bruger en anden computer, skal du blot synkronisere dine indstillinger til en ny placering/computer for at få en perfekt oplevelse med altid at arbejde i det samme miljø.

Du kan se flere oplysninger i Synkronisering af indstillinger ved hjælp af Adobe Creative Cloud.

Del på Behance

Behance er en onlineplatform til fremvisning af dit kreative arbejde. Du kan opdatere dit arbejde på Behance og udsende det vidt og bredt. Du kan bede om feedback og meninger om din illustration fra nogle få udvalgte eller alle med en Behance-konto.

Med Illustrator CC kan du lægge dit arbejde direkte op på Behance (Filer > Del på Behance). Når du har angivet et par oplysninger om dit arbejde, posteres det som igangværende arbejde på Behance.

Du kan se flere oplysninger i Del på Behance.

Kuler-panel

Hent et tema, uanset hvor du er, med iPhone-app'en Adobe Kuler.  Eller opret et på Kuler-webstedet. Når temaet er tilgængeligt på din Kuler-konto, der er sammenkædet med Creative Cloud, kan du synkronisere dine temaer med det nye Kuler-panel i Illustrator. Brug enten temaerne direkte i Illustrator, eller føj dem til panelet Farveprøver, så du kan redigere og behandle dem yderligere.

Vigtigt: Kuler-panelet er ikke tilgængeligt i den franske version af Illustrator.

Du kan se flere oplysninger i Kuler-panel.

Generér og udtræk CSS-kode

Design de mest elegante HTML-layouts, og anvend typografien, placeringen og udseendet fra objekterne i layoutet med nøjagtigt CSS i flere forskellige browsere. Spar tid i forhold til at skulle genskabe udseendet fra Illustrator-designet ved at kopiere eller eksportere CSS-koden for et markeret objekt for hele siden.

Få flere oplysninger om, hvordan du kan generere og udtrække CSS fra Illustrator-designet layout.

Eksport af SVG-grafikformater i CSS

Drag fordel af to forbedringer af arbejdsforløbet for at gemme din illustration som en SVG-fil. Eksporter nu alle CSS-formater med deres tilknyttede navne, så de er nemmere at finde og bruge igen. Du kan nu også vælge at eksportere alle de CSS-formater, der findes i en illustrationsfil, og ikke kun dem, der er brugt i illustrationen.

Du kan se flere oplysninger i Eksport af SVG-grafikformater i CSS.

Forbedring: hvid overprint

Undgå de problemer, der forårsages, når Illustrator-illustrationen indeholder hvide objekter, der anvendes med utilsigtet overprint. Undgå tidstab i forbindelse med dette problem under oprettelsen, så du ikke behøver at udskrive igen. Du kan nu blot aktivere en indstillling i dialogboksene Dokumentopsætning eller Udskriv, og du kan nu bruge udskriv og udskrift uden at skulle kontrollere og rette overprint med hvide objekter i illustrationer.

Se, hvordan du kan bruge denne funktion i praksis, i en video om hvid overprint.

Du kan se flere oplysninger i Hvid overprint.

Understøttelse af indisk

Oplev den nye understøttelse af indiske sprog. Den nye mellemøstlige og sydasiatiske flerlinjeombryder og enkeltlinjeombryder understøtter flere indiske sprog, inlusive:

• Bengalsk
  • Gujarati
  • Hindi
  • Kannada
  • Malayalam
  • Marathi
  • Oriya
  • Punjabi
  • Tamil
  • Telugu

Du kan se flere oplysninger i Understøttelse af indisk med de nye tekstombrydere.

Forbedring: Søgning efter farver og farveprøver

Farvevælger

Dialogboksen Farvevælger (dobbeltklik på fyld-proxy på værktøjslinjen) indeholder nu en søgewidget i dialogboksen Farveprøver. Når du klikker på Farveprøver, vises en søgelinje under den foruddefinerede liste over farveprøver. Klik på navnet på en farve eller en CMYK-værdi. Hvis du skriver ‘blå’, vises alle farveprøver med ordet blå i navnet. Hvis du skriver Y=10, vises alle de farveprøver, der har en gul farve med værdien 10 på CMYK-skalaen. Denne søgewidget er aktiveret som standard.

Farveprøver

Søgemulighederne (panelet Farveprøver > flyout-menu > Vis søgefelt) i panelet Farveprøver er forbedret. Du kan skrive navnet på en farve eller indtaste den CMYK-farvekombination, du vil søge efter, hvis en sådan farvekombination findes. Som i tidligere versioner gennemtvinger feltet ikke autofuldførelse af farven. De tegn, du skriver, bliver ikke længere automatisk erstattet af det nærmeste fundne farvematch.

Feltet Søg er ikke som standard aktiveret og skal aktiveres første gang i flyout-menuen.

Se, hvordan du kan bruge denne funktion, i en video om søgning efter og brug af farver i dialogboksen Farvevælger og panelet Farveprøver.

Forbedring: Søg efter skrifttyper

Reducer den tid, du bruger i panelet Type, med at søge efter den skrifttype, du skal bruge i dit Illustrator-dokument. Det nye søgefelt i panelet Type giver dig mulighed for at søge efter en skrifttype, og alle formaterne for den pågældende skrifttype.

Skrifttypesøgning

En ny søgemulighed, hvor du kan søge efter hele skrifttypenavnet, er tilføjet. Når du begynder at skrive navnet på skrifttypen, vises der en relevant liste over skrifttyper, og den opdateres automatisk, mens du skriver. Denne funktion er føjet til rullemenuerne for skrifttype i panelet Tegn, Kontrolpanelet eller det panel for tegn, der fremkaldes i kontrolpanelet.

Skrifttypegruppering

Når du klikker på rullepilen og søger i skrifttyperelaterede paneler, angives skrifttypefamilier med en trekant til venstre for skrifttypen. Ved at klikke på trekanten udvides skrifttypenavnet og viser alle de tilknyttede formater for den pågældende skrifttype. Hvis du for eksempel klikker på trekanten til venstre for skrifttypen – Calibri, viser den udvidede liste Normal, Kursiv, Fed og Fed kursiv.

Du kan få flere oplysninger om søgefeltet i panelet Type ved at se en video om skrifttypesøgning.

Forbedring: Panelet Vis separationer

Dialogboksen Vis separationer viser alle de staffagefarver, der er tilgængelige i farveprøven (venstre), og kun de farver, der bruges i illustrationen (højre)

Panelet Vis separationer viser processer og staffagefarver. Alle de staffagefarver, der er tilgængelige i farveprøverne, vises på listen. I denne version af Illustrator er der tilføjet en indstilling til visning på de staffagefarver, der bruges i illustrationen. Når du vælger den nye indstilling Vis kun brugte staffagefarver i panelet Vis separationer, fjernes alle de staffagefarver, der ikke er brugt i illustrationen, fra listen.

Forbedring: Hjælpelinjer

I Illustrator CC er der forbedringer til hjælpelinjer:

1. Hvis man dobbeltklikker på en lineal (Ctrl/Cmd + R), oprettes der en hjælpelinje på denne placering på linealen.
  2. Når du holder Skift nede og dobbeltklikker på en bestemt placering på en lineal, fastgøres den hjælpelinje, der oprettes på punktet, automatisk til nærmeste inddeling (mærke) på linealen.
  3. Du kan oprette vandrette og lodrette hjælpelinjer på én gang. Sådan gør du:
    1. Venstreklik i linealernes skæringspunkt i øverste venstre hjørne af Illustrator-vinduet, tryk på Ctrl (eller Cmd på en Mac), og træk musemarkøren til en placering i Illustrator-vinduet.
    2. Musemarkøren bliver et trådkors for at angive, hvor der kan oprettes en vandret og lodret hjælpelinje.
    3. Slip musemarkøren for at oprette hjælpelinjerne.

Forbedring: Anvendelse af perspektivgitter

Fjern værktøjet Perspektivgitter, når du ikke længere skal bruge det. Sådan skjuler du værktøjet Perspektivgitter:

• Når enten værktøjet Perspektivgitter eller værktøjet Perspektivmarkering er markeret, og perspektivgitteret er synligt, skal du trykke på tasten Esc.

Forbedring: Moderniseret fildialogboks (gælder kun for Windows)

Alle dialogbokse, der hjælper dig med at åbne, markere og arbejde med filer, anvender nu den nye Windows-dialogboks. F.eks. Åbn, Gem, Gem som, Placer, Eksportér og andre dialogbokse.

Fordele ved at arbejde med den nye dialogboks:

• Foretrukne: Du kan tildele mapper, du ofte bruger, som foretrukne mapper og bruge dem, så snart en fildialogboks åbner. Du kan f.eks. få adgang til genvejen til Creative Cloud-filer, der giver dig hurtig adgang til alle illustrationsfiler eller andre relaterede filer, som du har gemt i skyen.
  • Eksempelvisninger: Ruden med eksempelvisninger gengiver en visning af den markerede fil.

Understøttelse af AutoCAD-biblioteker

Illustrator CS6 understøtter åbning og eksport af disse AutoCAD-filformater:

• er21 (i AutoCAD 2007, 2008 og 2009)
  • er24 (i AutoCAD 2010, 2011 og 2012)

Men Illustrator CS6 understøtter ikke funktioner, der er tilføjet i følgende versioner:

• AutoCAD 2007, 2008 og 2009 (er21-filformat)
  • AutoCAD 2010, 2011 og 2012 (er24-filformat)

De AutoCAD-funktioner, der blev understøttet indtil Illustrator CS6, er fortsat tilgængelige. Eller:

• Du kan anvende skalering på objekter på skjulte lag.
  • Understøttelse af scripts er tilføjet ved åbning og eksport af er21-filformaterne (i AutoCAD 2007, 2008 og 2009) samt er24-filformaterne (i AutoCAD 2010, 2011 og 2012).

Pakning af filer

Saml alle de anvendte filer, herunder sammenkædede grafikelementer og skrifttyper, i en enkelt mappe, så hand-off kan ske hurtigere. Vælg Fil > Pak for at samle alle elementer på en enkelt placering. Se Pakke filer.

Fjernelse af integrering af billeder

Erstat integrerede billeder med lænker til de udpakkede PSD- eller TIFF-filer. Marker et integreret billede, og vælg Fjern integrering i menuen i panelet Kæder, eller klik på Fjern integrering i kontrolpanelet. Se Fjernelse af integrering af billeder.

Forbedringer af panelet Kæder

Få vist og spor yderligere oplysninger om placerede illustrationer direkte i panelet Kæder. Se Kædeoplysninger