Brugerhåndbog Annuller

Løs problemer med programnedbrud i InDesign

1. Brugerhåndbog til InDesign
  2. Lære InDesign at kende
    1. Introduktion til InDesign
      1. Nyheder i InDesign
      2. Systemkrav
      3. Almindelige spørgsmål
      4. Brug af Creative Cloud Libraries
    2. Arbejdsrum
      1. Generelt om arbejdsrum
      2. Værktøjspanel
      3. Angiv indstillinger
      4. Touch-arbejdsrum
      5. Standardtastaturgenveje
      6. Dokumentgendannelse og fortryd
      7. Capture-udvidelse
  3. Oprette og layoute dokumenter
    1. Dokumenter og sider
      1. Opret dokumenter
      2. Arbejd med overordnede sider
      3. Arbejde med dokumentsider
      4. Angiv sidestørrelse, margener og beskæring
      5. Arbejde med filer og skabeloner
      6. Opret bogfiler
      7. Tilføj grundlæggende sidenummerering
      8. Nummerer sider, kapitler og sektioner
      9. Konverter QuarkXPress- og PageMaker-dokumenter
      10. Del indhold
      11. Forstå et grundarbejdsforløb med styrede filer
      12. Gem dokumenter
    2. Linjenet
      1. Linjenet
      2. Formatér linjenet
    3. Layouthjælpemidler
      1. Linealer
  4. Tilføj indhold
    1. Tekst
      1. Tilføj tekst i rammer
      2. Sammenkæd tekst
      3. Arabiske og hebraiske funktioner i InDesign
      4. Opret tekst på en kurve
      5. Punkttegn og nummerering
      6. Glyffer og specialtegn
      7. Tekstombrydning
      8. Tekstvariabler
      9. Opret QR-koder
      10. Rediger tekst
      11. Juster tekst
      12. Ombryd tekst omkring objekter
      13. Forankrede objekter
      14. Sammenkædet indhold
      15. Formatér afsnit
      16. Formatér tegn
      17. Find/Erstat
      18. Stavekontrol og sprogordbøger
    2. Typografi
      1. Brug af skrifttyper i InDesign
      2. Knibning og spatiering
    3. Formatering af tekst
      1. Formatering af tekst
      2. Arbejd med formatpakker
      3. Tabulatorer og indrykninger
    4. Gennemse tekst
      1. Spor og gennemse ændringer
      2. Tilføj redigeringsnoter i InDesign
      3. Importér PDF-kommentarer
    5. Tilføj referencer
      1. Opret en indholdsfortegnelse
      2. Fodnoter
      3. Opret et indeks
      4. Slutnoter
      5. Billedtekster
    6. Formater
      1. Afsnits- og tegnformater
      2. Tilknyt, eksportér og administrer formater
      3. Objektformater
      4. Uncialer og indrykkede formater
      5. Arbejde med formater
      6. Linjeafstand
    7. Tabeller
      1. Formatér tabeller
      2. Opret tabeller
      3. Tabel- og celleformater
      4. Markér og rediger tabeller
      5. Tabelstreger og -fyld
    8. Interaktivitet
      1. Hyperlinks
      2. Dynamiske PDF-dokumenter
      3. Bogmærker
      4. Knapper
      5. Formularer
      6. Animation
      7. Krydshenvisninger
      8. Strukturer PDF-filer
      9. Sideovergange
      10. Film og lyde
      11. Formularer
    9. Grafik
      1. Forstå kurver og former
      2. Tegn med blyantværktøjet
      3. Tegn med penneværktøjet
      4. Anvend stregindstillinger
      5. Sammensatte kurver og former
      6. Rediger kurver
      7. Fritlægningskurver
      8. Ændring af hjørneudseende
      9. Juster og fordel objekter
      10. Sammenkædet og integreret grafik
      11. Integrer AEM-aktiver
    10. Farve og gennemsigtighed
      1. Anvend farve
      2. Brug af farver i importeret grafik
      3. Arbejde med farveprøver
      4. Bland trykfarver
      5. Nuancer
      6. Forstå staffage- og procesfarver
      7. Bland farver
      8. Forløb
      9. Samkopiér gennemsigtig grafik
      10. Tilføj gennemsigtighedseffekter
  5. Del
    1. Arbejd med InDesign-cloud-dokumenter
    2. InDesign-cloud-dokumenter | Almindelige spørgsmål
    3. Del og samarbejd
    4. Del til gennemgang
    5. Gennemgå et delt InDesign-dokument
    6. Administrer feedback
  6. Udgiv
    1. Placer, eksportér og udgiv
      1. Publish Online
      2. Kopiér og indsæt grafik
      3. Eksportér indhold til EPUB
      4. Indstillinger for Adobe PDF
      5. Eksportér indhold til HTML
      6. Eksportér til Adobe PDF
      7. Eksportér til JPEG-format
      8. Eksportere HTML
      9. Oversigt over DPS og AEM Mobile
      10. Understøttede filformater
    2. Udskriv
      1. Udskriv hæfter
      2. Printermærker og beskæringer
      3. Udskriv dokumenter
      4. Trykfarver, separation og rasterfrekvens
      5. Overprint
      6. Opret PostScript- og EPS-filer
      7. Forhåndskontrollér filer inden aflevering
      8. Udskriv miniaturebilleder og store dokumenter
      9. Klargør PDF-filer til prepress-bureauer
      10. Forbered udskrivning af separationer
  7. Udvide InDesign
    1. Automatisering
      1. Datafletning
      2. Ekstramoduler
      3. Capture-udvidelse i InDesign
      4. Script
  8. Fejlfinding
    1. Løste problemer
    2. Bryder sammen ved opstart
    3. Problem, der skyldes, at mappen med indstillinger er skrivebeskyttet
    4. Udfør fejlfinding af problemer med filer
    5. Det er ikke muligt at eksportere PDF
    6. Genoprettelse af InDesign-dokumenter

Her kan du læse om, hvordan du fejlfinder og løser problemet, hvis InDesign går ned under opstart.

"Jeg har installeret InDesign på computeren, men programmet går ned, når jeg starter det. Pludselig kan jeg ikke længere starte InDesign fra menuen Start eller ved at dobbeltklikke på en InDesign-fil".

Inden du fortsætter, kan du følge disse trin for selv at foretage fejlfinding af nogle af de almindelige problemer, hvis InDesign går ned eller stopper med at reagere:

• Kør diskreparationsværktøjet til Windows eller macOS.
  • Sørg for, at InDesign er opdateret.

Opdater InDesign

Systemmeddelelser i InDesign indeholder oplysninger, der kan hjælpe med at finde årsagen til nedbruddet og har eksempler på situationer, hvor problemet kan opstå. Her er nogle af disse situationer med tilhørende løsningsforslag:

DLL-fejl ved opstart

Ca. fejlfindingstid: 3 minutter.

Dette problem er kun blevet rapporteret i Windows 10 med standardbrugerrettigheder.

1. Åbn logfilerne genereret af Windows-logbogen i mappen C:\WINDOWS\system32\config\.

2. Kontrollér, om logfilerne indeholder en sti til et ugyldigt InDesign-modul:
    %programfiles%\Adobe\Adobe InDesign[version] \PMRuntime.dll.

3. Kør appen med administratorrettigheder.

4. Højreklik på InDesign i menuen Start, og vælg Kør som administrator.

Rettigheder til mappen med præferencer

Ca. fejlfindingstid: 4 minutter.

Tag backup af mapperne først, fordi når du nulstiller præferencerne, fjerner du eventuelle brugerdefinerede indstillinger, så InDesign vil starte med standardindstillingerne.

Følg trinnene under InDesign kan ikke startes pga. manglende rettigheder for at give korrekte adgangsrettigheder til mappen med indstillinger.

Beskadigede skrifttyper

Ca. fejlfindingstid: 5 minutter.

1. Fjern eller deaktiver skrifttyper med særlige tegn i deres navne, som f.eks. Ithornët.

2. Inden du kontrollerer dine skrifttyper, skal du fjerne eller opdatere eventuelle skrifttypeekstramoduler fra tredjeparter.

3. Identificer, isoler og reparer den skrifttype, der forårsager problemet.

App går ned eller fryser fast ved opstart

Ca. fejlfindingstid: 3 minutter.

1. Afinstaller InDesign.

2. Slet følgende InDesign-mappe for at fjerne ugyldige præferencer og geninstaller InDesign.

Windows 10

• InDesign_Cache=%USERPROFILE%\AppData\Local\Adobe\InDesign\

• InDesign_Preferences=%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Adobe\InDesign\

macOS

• InDesign_Cache=~/Library/Caches/Adobe InDesign\

• InDesign_Preferences=~/Library/Preferences/Adobe InDesign\

Antivirusindstillinger

Visse antivirusindstillinger på computeren kan forårsage, at InDesign går ned under opstart. Følg disse trin for at løse eventuelle problemer med antivirussoftwaren:

Ca. fejlfindingstid: 2 minutter.

1. Åbn G DATA Antivirus-softwaren, og gå til Indstillinger > Avanceret > Tilstand.

2. Skift indstillingen for Tilstand til Kun læseadgang ved tjek.

3. Klik på OK, og start InDesign.

Kontakt GDATAs supportteam, hvis du har brug for yderligere afklaring.

Dette problem er rettet i GDATA antivirussoftware version 25.5.9.25 og nyere.

Ca. fejlfindingstid: 2 minutter.

1. Opgrader AVG Antivirus til den nyeste version.

2. Følg disse trin for at tilføje filen dvatemporalxmp.dll til listen over undtagelser i AVG:

• Vælg Indstillinger > Generelle indstillinger > Undtagelser i AVG-konsollen.

• Føj filen dvatemporalxmp.dll til listen over undtagelser. Filen findes i den mappe, hvor InDesign 15.0 er installeret.

Andre versioner af AVG-softwaren, f.eks. AVG Zen eller Business Security, har en anden brugergrænseflade, og tilføjelse af DLL til listen over undtagelser foregår lidt anderledes i disse versioner. Hvis du har brug for yderligere oplysninger om AVG antivirus-softwaren, skal du kontakte supportteamet hos AVG.

Ca. fejlfindingstid: 2 minutter.

Når du starter et Adobe-program på en computer med macOS 10.12 eller nyere samt Cylance Antivirus, går programmet ned, og der vises følgende fejlmeddelelse: Adobe-programmet kan ikke startes pga. et problem

Kontakt den it-ansvarlige for at tilføje Adobe Crash Reporter Client fra Cylances webbaserede administrationskonsol til hvidlisten.  Giv følgende stier til den it-ansvarlige, som så kan tilføje Adobe Crash Reporter Client til hvidlisten:

Erstat <Adobe-program> med navnet og versionen på det program, der er installeret på din computer. Så hvis du f.eks. har den nyeste version af Adobe InDesign, skal du erstatte <Adobe-program> med Adobe InDesign 2022.

• /Programmer/<Adobe-program>/<Adobe-program>.app/Contents/Frameworks/AdobeCrashReporter.framework/Versions/A/AdobeCrashReporter

• /Programmer/<Adobe-program>/<Adobe-program>.app/Contents/Frameworks/AdobeCrashReporter.framework/Versions/Current/AdobeCrashReporter

• /Brugere/<username>.Trash/AdobeCrashReporter.framework/Versions/Current/AdobeCrashReporter

Diverse problemer

Følg disse trin for at fejlfinde diverse andre problemer, f.eks. problemer med biblioteksfiler, der er placeret på et netværksdrev, problemer med operativsystemer eller problemer med navne på UXP- og CEP-mapper:

Ca. fejlfindingstid: 3 minutter.

InDesign 2020 går ned ved opstart på grund af en fejl i opdateringen af Windows, der resulterede i ugyldige VCRuntime-dll-filer. Luk alle programmer, der kører på computeren, inden du begynder at udføre nedenstående trin.

Dialogboks relateret til problemet med nedbrud
Dialogboks relateret til nedbrud

1. Gå til Kontrolpanel > Programmer > Programmer og funktioner.

2. Højreklik på Microsoft Visual C++ 2015-2019 (x64)/ 2017-2019 (x64).

3. Klik på Skift > Reparation

Følg anvisningerne på skærmen for at reparere Microsoft Visual C++.

Skift programindstillinger for VC 2015-2020
    Klik på Skift.

Reparer VC-komponent
    Klik på Reparer, og følg anvisningerne.

4. Genstart computeren, og start InDesign.

Hvis problemet stadig ikke er løst, skal du downloade den nyeste version af VCRuntime fra Microsofts supportwebsted og gentage trin 1-4.

Ca. fejlfindingstid: 3 minutter.

InDesign kan gå ned, når InDesign-biblioteker er placeret på et netværksdrev. Følg nedenstående trin for at løse problemet i Windows og macOS.

1. Åbn mappen Bibliotek, der som standard er skjult. Vælg Vis skjulte filer for at vise skjulte filer og mapper.

2. Naviger til C:\Brugere\{user}\AppData\Local\Adobe\InDesign\{Versionsnr.}\{language}\. {user} er det brugernavn, du er logget på med, {Versionsnr.} er versionen af InDesign, og {language} er det sprog, der anvendes i den version af InDesign, der er installeret på computeren.

Så hvis du f.eks. er logget på som bjarne, versionen af InDesign er 11.0, og sproget er valgt til da_DK, vil stien være C:\Brugere\bjarne\AppData\Local\Adobe\InDesign\Version 11.0\da_DK\

Naviger til den mappe, hvor InDesign er installeret
    Naviger til den mappe, hvor InDesign er installeret

3. Omdøb mappen Caches til Caches_old.

4. Start InDesign.

1. Åbn mappen Bibliotek, der som standard er skjult. For at åbne mappen Bibliotek skal du klikke på skrivebordet for at sikre, at du befinder dig i Finder, holde Alternativtasten nede og vælge Gå > Bibliotek.

2. Naviger til Harddisk/Brugere/{user}/Bibliotek/Caches/Adobe InDesign/{Versionsnr.}/{user} er det brugernavn, du er logget på med, og{Versionsnr.} er versionen af InDesign.

Så hvis du f.eks. er logget på som bjarne, og versionen af InDesign er 11.0, vil stien være Macintosh HD/Brugere/bjarne/Bibliotek/Caches/Adobe InDesign/Version 11.0

3. Omdøb mappen, som viser det sprog, der anvendes i den version af InDesign, der er installeret på din computer. Den kan for eksempel omdøbes fra en_US til en_US_old.

4. Start InDesign.

Ca. fejlfindingstid: 3 minutter.

Du kan løse problemet ved at prøve nedenstående forslag:

1. Tilføj den eksekverbare InDesign-fil til listen over undtagelser i Symantec DLP Security Suite:

1. Åbn Symantec Security Suite Enforce-konsollen, naviger til System > Agent > Applikationsovervågning, og tilføj InDesign som en undtagelse.
    2. Fjern markeringen i alle kontrolkanaler under Konfiguration af applikationsovervågning.
    3. Klik på Gem. Genstart computeren, og start InDesign.
    Symantec DLP-indstillinger
    Symantec-indstillinger ved tilføjelse af InDesign til listen over undtagelser.

2. Start InDesign fra Creative Cloud-klientprogrammet.

Denne løsning gælder ikke, hvis programpanelet er deaktiveret.

3. Kør den eksekverbare InDesign-fil fra installationsmappen eller via dens genvej i menuen Start med administratorrettigheder.

4. Kør programmet i Windows 7-kompatibilitetstilstand.

Højreklik på den eksekverbare fil, og vælg Egenskaber. På fanen Kompatibilitet skal du vælge Kør dette program i kompatibilitetstilstand for og vælge Windows 7 på rullelisten.

Skift kompatibilitetstilstand
    Kør i Windows 7-kompatibilitetstilstand.

5. Afinstaller den seneste Windows-installation for at vende tilbage til Windows 7.

Ca. fejlfindingstid: 2 minutter.

Omdøb mappen CEP til CEP.old og UXP til UXP.old, og start InDesign igen. Mapperne findes på følgende placering.

Windows

macOS

Mappen CEP

• C:\Brugere\BRUGERNAVN\AppData\Roaming\Adobe\CEP
  • C:\Programmer (x86)\Common Files\Adobe\CEP

• /Bibliotek/Application Support/Adobe/CEP/
  • ~/Bibliotek/Application Support/Adobe/CEP/

UXP

Naviger til C:\Programmer\Fælles filer\Adobe\UXP

Naviger til Macintosh HD/Bibliotek/Application Support/Adobe/UXP

Har du stadig problemer med nedbrud?

Vi er her for at hjælpe!

Hvis du ikke selv kan løse problemet og har brug for hjælp, kan du sende os flere oplysninger om problemet samt logfilen om nedbruddet, og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig med at løse problemet.