Ændring af Lightroom fra en licens baseret på et Creative Cloud-medlemskab til en licens baseret på et serienummer

Alle prøveversioner er mærket Lightroom CC 2015.

Adobe Lightroom

Når du registrerer Lightroom CC 2015-prøveversionen med et eviggyldigt serienummer, ændres mærkningen af programmet til Lightroom 6:

Adobe Lightroom

Programmet og programmets mappe i mappen Programmer (Mac og Windows) hedder altid kun "Lightroom" uden et versionsnummer:

Programmappe til Adobe Lightroom

Konvertering af en Lightroom CC-prøveversion til Lightroom 6

1. Start Lightroom, og vælg Hjælp > Log af (DIN_E-MAILADRESSE):

Log af Lightroom

Bemærk:

Vigtigt: Når du logger af Lightroom, åbnes Creative Cloud-skrivebordsprogrammet muligvis, og du bliver måske bedt om at logge på igen. Log IKKE på Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

2. Start Lightroom igen. Klik på [Log på nu]:

Tryk på Log på nu

Bemærk:

Hvis du logger ind med et Adobe ID, som er tilknyttet et aktivt Creative Cloud-medlemskab, vises skærmen med serienummeret IKKE, fordi det aktiveres med Creative Cloud-kontoen. Læs mere i afsnittet om overvejelser ved blandede licenser nedenfor – Hvis du har et aktivt Creative Cloud-medlemskab og et serienummer til Lightroom 6.

3. Klik på [Licenser denne software]:

Klik Få licens til denne software
  4. Angiv serienummeret, og klik på [Næste]:

Indtast serienummer

Bemærk: Hvis du opgraderer fra en tidligere version, skal du have serienummeret fra den tidligere version ved hånden, så du kan angive det under aktiveringsprocessen. Hvis du ikke længere har emballagen og/eller serienummeret – eller ikke kan huske serienummeret til den tidligere version – kan du logge på din konto for at se serienumrene til dine registrerede produkter. Hvis du ikke har registreret produktet, men Lightroom stadig er installeret, og du har en licens, kan du hente serienummeret her:

Mac:

• Brugere/[dit brugernavn]/Bibliotek/Application Support/Adobe/Lightroom/Lightroom 5.0 Registration

Bemærk: Du skal muligvis anvende metode 2 i dette dokument for at få adgang til skjulte biblioteksfiler i OS X 10.7 og nyere: http://helpx.adobe.com/dk/x-productkb/global/access-hidden-user-library-files.html

Windows:

• C:\[dit brugernavn]\Programdata\Adobe\Lighroom\Lightroom 5.0 Registration

Bemærk: På Windows anvendes filtypenavnet .LRREG

5. Når du har registreret softwaren med dit serienummer, starter Lightroom med velkomstskærmen til Lightroom 6:

Adobe Lightroom

Overvejelser ved blandede licenser – Hvis du har et aktivt Creative Cloud-medlemskab og et serienummer til Lightroom 6

Når Lightroom startes første gang, vil du blive bedt om at logge på med dit Adobe ID. Hvis dit Adobe ID har et aktivt medlemskab tilknyttet (f.eks. Creative Cloud med alle programmer eller Creative Cloud Photography), er Lightroom allerede aktiveret, og kan derfor IKKE licenseres med et serienummer.

Bemærk:

Bemærk, at du kan installere dine Creative Cloud-skrivebordsprogrammer på lige så mange personlige computere, som du vil. Du kan dog kun logge på og aktivere Creative Cloud på to systemer samtidig. Hvis du vil skifte til en ny computer, skal du logge af en af de to andre. Hvis du ikke kan logge af de andre computere, når du logger på, bliver du spurgt, om du vil deaktivere dem via en fjernforbindelse. Du kan begynde at bruge den computer, hvor du logger på, med det samme. Du kan kun gennemtvinge en nulstilling af aktiveringen på denne måde en gang for hver 48 timer, så det er bedst at logge af jævnligt.

Løsning:

Hvis du både har et medlemskab og et serienummer til Lightroom CC, og gerne vil indtaste serienummeret under installationen, skal du logge på Lightroom med et Adobe ID, som ikke har et aktivt medlemskab tilknyttet. Opret et nyt Adobe ID, og log på med det. Når du logger på Lightroom med et Adobe ID, som ikke har et aktivt Creative Cloud-medlemskab, kan du indtaste et serienummer.

Hvis du for nyligt har afmeldt medlemskabet, kan der stadigt være nogle dage til det udløber fuldstændigt. Du kan fortsat benytte Lightroom, til medlemskabet udløber, og derefter følge ovenstående vejledning til at skifte fra prøveversionen af Lightroom CC til Lightroom 6.

Fejlfinding