Premiere Clip vil ikke længere kunne downloades fra Google Play og App Store fra og med den 17. september 2019. Hvis du er eksisterende Premiere Clip-bruger, kan du fortsat bruge og nyde programmet. Vi vil fortsat tilbyde teknisk support indtil den 17. marts 2020. Du kan også vælge at bruge Premiere Rush, Premiere Pro eller Spark Video i stedet for Premiere Clip. Du kan finde flere oplysninger i Ophør af Adobe Premiere Clip.

premiere_clip_mnemonic_no_shadow_128px

Brug Premiere Clip til at fremstille utrolige videoer på få minutter. Med brugervenlige værktøjer, tip og storycards får du hjælp til at fremstille fantastiske videoer med Premiere Clip. Du kan udgive og dele videoer direkte på de sociale netværk eller sende dem til Premiere Pro på computeren.

Sådan bruger du Adobe Premiere Clip

Se et selvstudie i, hvordan du hurtigt kan oprette og redigere videoer med Premiere Clip.

1. Tryk på ikonet + i øverste højre hjørne på skærmen.
  2. Tilføj mediefiler fra følgende muligheder: Fra din mobilenhed, Lightroom, Creative Cloud-filer eller Tag et foto eller en video.
  3. Når du har valgt en mediefil, skal du vælge projekttype: Automatisk eller Fritegning.
Bemærk: Hvis Automatisk er valgt, vil Premiere Clip generere en fed video til dig, som passer til dit lydspor. Du kan tilpasse hastighed, musik og sekvensrækkefølge. Hvis Fritegning er valgt, har du alle funktionerne til rådighed, inklusive trimning, opdeling af klip, egne looks, intelligente lydeffekter og mere.

Du kan flytte et projekt fra Automatisk til Fritegning for at redigere yderligere. Bare tryk på ikonet Filmstrimmel i øverste højre hjørne på skærmen, imens du arbejder i tilstanden Automatisk. Når et projekt er konverteret fra Automatisk til Fritegning, kan det ikke længere tilbagestilles til Automatisk.

Du kan føje videoer og billeder til projektet. Find medier på enheden, optag video med kameraet, vælg en samling i Lightroom, eller hent videoklip fra ressourcemapperne i Creative Cloud.

1. Tryk på + for at tilføje mediefiler.
  2. Find og vælg medier fra enheden, Lightroom samt fra ressourcer i Creative Cloud, eller optag med kameraet.

Hvis du vil bruge musik eller et lydspor i dit Premiere Clip-projekt, skal det synkroniseres med enhedens musikbibliotek (for iPhone-brugere betyder det synkroniseret via iTunes-programmet). Creative Cloud understøtter i øjeblikket ikke import af lydfiler til Premiere Clip. På nuværende tidspunkt understøtter Clip heller ikke downloadede sange fra et Apple Music-abonnement.

Understøttede lydformater: AAC, MP3, Apple Lossless, AIFF og WAV

Du kan tilføje titelkort, så der vises tekst i videoerne.

I redigeringsprogrammet til Fritegning:

1. Tryk på ikonet + i nederste højre hjørne på skærmen.
  2. Tryk på Ny titeleller ikonet Aa.
  3. Indtast teksten, og angiv så Tekstfarve og Baggrundsfarve.
  4. Brug de lilla håndtag til at justere klippets længde.

Storycards er nyttige redskaber, når du skal planlægge dine optagelser. I redigeringsprogrammet til Fritegning kan du ændre et titelkort eller stillbillede til et storycard. Derefter kan du tilføje noter, bruge det so baggrund for optagelse og erstatte det med optagelser.

1. Vælg et titelkort eller et billede.
  2. Tryk på ikonet Indrammet billede i værktøjslinjen Indstillinger for udklip.

Bemærk: Android-brugere skal trykke på ikonet Flere indstillinger.

3. Tryk på Lav til storycard.

I redigeringsprogrammet til Fritegning:

1. Tryk på et klip for at vælge det.
  2. Tryk på ikonet Kopi ("+") i værktøjslinjen Indstillinger for udklip.
  3. Bemærk: Android-brugere skal trykke på ikonet Flere indstillinger.

4. Tryk på Dubler klip for at oprette en kopi.

I redigeringsprogrammet til Fritegning:

1. Tryk på et klip for at vælge det.
  2. Tryk på ikonet Kopi ("+") i værktøjslinjen Indstillinger for udklip.

Bemærk: Android-brugere skal trykke på ikonet Flere indstillinger.

3. Flyt afspilningstidspunktet (det hvide play-ikon) til det sted, hvor klippet skal deles.
  4. Tryk på Opdel ved afspilningspunkt.

I redigeringsprogrammet til Fritegning:

1. Tryk på et klip for at vælge det.
  2. Tryk på ikonet Blænder i værktøjslinjen Indstillinger for udklip.
  3. Du kan indstille skydeknapperne Belysning, Fremhævninger og Skygger.

Du kan justere lydstyrken og udtoning af lyden i videoklip.

I redigeringsprogrammet til Fritegning:

1. Tryk på et klip for at vælge det.
  2. Tryk på ikonet Lyd i værktøjslinjen Indstillinger for udklip.
  3. Benyt følgende fremgangsmåde:
  • Slå Afspil lyd til eller fra. ("Til" afspiller lyden i dette videoklip. "Fra" slukker for lyden.)
  • Indstil lydstyrken.
  • Slå Smart lydstyrke til. Smart lydstyrke øger lydstyrken i videoklippet til et konsistent niveau.
  • Du kan slå følgende muligheder til eller fra: Ton lyd indog Ton lyd ud.

Du kan justere afspilningshastigheden i et klip.

I redigeringsprogrammet til Fritegning:

1. Tryk på et klip for at vælge det.
  2. Tryk på ikonet Hastighed i værktøjslinjen Indstillinger for udklip.

Bemærk: Android-brugere skal trykke på ikonet Flere indstillinger.

3. Juster afspilningshastigheden. Klippets varighed øges, når du reducerer afspilningshastigheden.

Du kan føje et lydspor til projektet, så det afspilles i baggrunden af videoklippet. Premiere Clip indeholder 10 royaltyfrie numre, som du kan benytte (Premiere Clip-temaer), eller du kan tilføje lydspor fra din musiksamling.

I tilstanden Automatisk:

1. I den nederste værktøjslinje skal du trykke på ikonet Musik .
  2. Vælg Skift lydspor og herefter en af de tilgængelige muligheder.

I redigeringsprogrammet til Fritegning:

1. I den øverste værktøjslinje skal du trykke på ikonet Musik .
  2. Vælg et af de tilgængelige lydspor.

Når du har tilføjet et lydspor, kan du redigere det i menuen Lydspor.

• Juster sangens startpunkt ved at stryge mod venstre eller højre på lydsporets bølgelinje.
  • Tryk på Erstat for at vælge et andet lydspor.
  • Tryk på Slet lydspor for at fjerne baggrundslyden.
  • Juster lydstyrken på lydsporet.
  • Aktivér Synkroniser med musik. Når det er aktiveret, vil videoklippet passe til lydsporets rytme.
  • Slå Auto Mix til. Auto Mix sænker lydstyrken på lydsporet, når der er lyd i et videoklip.
  • Slå Ton lyd ind og Ton lyd ud til eller fra.

1. Tryk på ikonet + i øverste højre hjørne på skærmen i Premiere Clip.
  2. Tryk på Lightroom.
  3. Vælg Ligthroom-ressourcer fra dine samlinger.
  4. Tryk på Åbn for at føje ressourcerne til dit projekt.

Start Lightroom på mobilenheden, hvis du vil oprette et Premiere Clip-projekt i Lightroom til mobilenheder.

1. Åbn den samling, der indeholder de ressourcer, du ønsker at bruge til Premiere Clip-projektet.
  2. Tryk på ikonet Del i øverste højre hjørne, og tryk derefter på Opret en video i Clip. (Du kan også trykke på "..." ud for den samling, du ønsker at bruge til projektet i visningen Organiser. Tryk derefter på Opret en video i Clip).
  3. Premiere Clip starter og importerer dine ressourcer fra Lightroom for at oprette et automatisk projekt. Du kan foretage flere ændringer med redigeringsprogrammet Fritegning ved at trykke på ikonet Filmstrimmel og Konverter til fritegning.

Bemærk: Denne funktion kræver, at mobile samlinger i Lightroom synkroniseres. Følg denne vejledning: https://helpx.adobe.com/lightroom/help/lightroom-mobile-desktop-features.html

Har du ikke Lightroom på mobilen? Du finder flere oplysninger her.

Du kan gemme færdige videoer i kamerarullen eller i en mappe i Creative Cloud eller lægge dem op på Twitter, Facebook eller YouTube. De kan desuden redigeres videre i Premiere Pro. Du kan også udgive dem direkte med indbygget afspilning, så de afspilles automatisk i dine følgeres feeds.
  1. I den øverste værktøjslinje skal du trykke på ikonet Del.
  2. Vælg mellem følgende muligheder:
  • Offentliggør og del video
    • Navnet på projektet kan ændres.
    • Vælg indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger:
      • Offentlig: Videoerne er offentlige og vises muligvis i galleriet i for Premiere Clip-brugergruppen.
      • Hemmelig: Videoen kan kun ses af personer, der har linket.
    • Vælg muligheder for deling på Twitter og Facebook.
    • Tryk på Udgiv.
  • Rediger i Premiere Pro
  • Gem i kamerarulle
  • Flere muligheder (Gem til Creative Cloud, Udgiv til YouTube)

Sådan arbejdes videre med projektet i Premiere Pro:

1. I den øverste værktøjslinje skal du trykke på ikonet Del.
  2. Tryk på Rediger i Premiere Pro. Projektet og mediefilerne sendes til en mappe i Creative Cloud efter få minutter.
  3. Du skal åbne Premiere Pro på computeren og derefter vælge Fil > Konverter Premiere Clip-projekt i menulinjen.
  4. Vælg xml-filen for det projekt, som skal videreredigeres i Premiere Pro.

Alle ændringer i projektet vises på tidslinjen i Premiere Pro, så det er nemt at arbejde videre. Har du ikke Premiere Pro? Hent en gratis prøveversion her.

Læs mere om import af Premiere Clip-videoer i Premiere Pro til avanceret redigering i Rediger Premiere Clip-videoer i Premiere Pro.

Premiere Clip gør det nemt automatisk at føje et vandmærke og reklamer til alle nye projekter. Både ressourcevalg og indstillinger for automatisk tilføjelse af markedsføringsfunktioner gemmes som brugerindstillinger. Du kan også aktivere/deaktivere hver funktion og opdateringer for
enkelte projekter.

Du konfigurerer markedsføringsfunktionerne ved at trykke på ikonet Klip i øverste venstre hjørne af projektbrowseren, trykke på Indstillinger og herefter på Reklamer eller Vandmærke.

Reklamer:

Du kan vælge en video ved at trykke på Premiere Clip, som bruger appens standardreklame, eller på Tilpas, hvis du vil indsætte din egen reklame. Find ressourcen i Creative Cloud eller Dropbox, vælg den, og tryk på Tilføj.

Aktivér funktionen "Vedhæft videoreklame" for automatisk at inkludere reklamerne i nye projekter. Du kan også aktivere og deaktivere reklamerne i hvert enkelt projekt.

Vandmærke:

Vælg logografik ved at trykke på Creative Cloud eller Dropbox, finde ressourcen, vælge den og trykke på Tilføj. I dialogboksen Vandmærke vises den valgte grafik i en ramme med målene 1920 x 1080.

Aktivér funktionen "Anvend vandmærke" for automatisk at benytte vandmærker i nye projekter. Du kan også aktivere og deaktivere vandmærkerne i hvert enkelt projekt.

På projektniveau:

Du kan aktivere eller deaktivere markedsføringsfunktionerne for et enkelt projekt ved at åbne projektet, trykke på tandhjulsikonet for at åbne menuen Projektindstillinger og derefter trykke på skydeknappen for Videoreklame eller Vandmærke.

Dine projektmedier burde automatisk blive tilknyttet, når de åbnes i Premiere Pro. Hvis medierne ikke tilknyttes, kan du prøve at tilknytte dem ved hjælp af følgende vejledning: https://helpx.adobe.com/premiere-pro/using/relinking-media.html

Du kan finde dit Premiere Clip-projekt og aktiver her:

/Brugere/[brugernavn]/Creative Cloud/Files/AdobePremiereClipExport/