Når der vises Raw-billedfiler fra et digitalkamera i Adobe Bridge, ser man generiske filikoner i stedet for billedforhåndsvisninger.

Løsninger

Udfør følgende opgaver i denne rækkefølge. Efter du har gennemført hver opgave, skal du starte Adobe Bridge for at se, om problemet er løst. Hvis problemet stadig opstår, skal du gå videre til næste trin.

1. Kontrollér, at Camera Raw understøtter din kameramodel.

Adobe Bridge læser raw-filer vha. Photoshop Camera Raw-pluginet. Dette plugin installeres automatisk, når du installerer Adobe Bridge.

Se efter dit kamera i  Camera Raw-pluginet | Understøttede kameraer.

• Hvis dit kamera findes på listen i dette dokument, kan du fortsætte med opgaverne i denne artikel.
  • Hvis dit kamera ikke er på listen, er det ikke understøttet. Gå jævnligt til Camera Raw-pluginet | Understøttede kameraer for at se, om Camera Raw-pluginet er blevet opdateret til at understøtte dit kamera.
Kontrollér, at din version af Bridge understøtter den krævede version af Camera Raw-pluginet. Se Camera Raw-kompatible Adobe-programmer

2. (Mac OS) Kontrollér, at Adobe Bridge-programmet er i den rigtige mappe.

1. Gå til en af de følgende placeringer i Finder, afhængigt af hvilken version af Adobe Bridge du bruger:
  • /Programmer/Adobe Bridge CC/
  • /Programmer/Adobe Bridge CS6/
  1. Hvis programfilen for Adobe Bridge CC eller CS6 ikke er i denne mappe, skal du finde den og trække den til den relevante undermappe under Programmer.

Tip: Hvis der er et Adobe Bridge-ikon på skrivebordet, skal du sørge for, at det er et alias og ikke en kopi af den faktiske programfil.

3. Slet cachehukommelsen.

Når cachehukommelsen ryddes, slettes tidligere gemte oplysninger om miniaturer for alle mapper. Det sletter også mærkater, vurderinger og rotationsindstillinger for skrivebeskyttede filer eller filformater uden XMP-understøttelse. Skrivebeskyttede filer inkluderer f.eks. låste filer eller filer på en cd.

1. Åbn Adobe Bridge.
  2. Vælg Adobe Bridge > Indstillinger > Cache (Mac OS) eller Rediger > Indstillinger > Cache (Windows).
  3. Klik på Ryd cache og derefter på OK.

4. Gå til en mappe med Camera Raw-filer. Adobe Bridge opretter nye miniaturer.

4. Installer de seneste opdateringer til Adobe Bridge og Camera Raw-ekstramodulet.

Hvis problemet fortsætter, efter du har ryddet cachehukommelsen, skal du sørge for, at du bruger den seneste opdatering af din version af Adobe Bridge. Sørg også for, at du har den nyeste version af Camera Raw-pluginet.

Tip: Du kan se, hvilken version af Camera Raw der er installeret, ved at vælge Bridge > Camera Raw-indstillinger (Mac OS) eller Rediger > Camera Raw-indstillinger (Windows). Versionsnummeret vises i titellinjen af dialogboksen med indstillinger.

1. Åbn Adobe Bridge.
  2. Vælg Hjælp > Opdateringer.
  3. Installer evt. nye opdateringer af Adobe Bridge og Camera Raw-pluginet.
Den seneste version af Adobe Bridge Den seneste version af Camera Raw
Adobe Bridge CC (6.0) Camera Raw 8.1
Adobe Bridge CS6 (5.0.2) Camera Raw 8.1
  1. Hvis Camera Raw-forhåndsvisningerne stadig er generiske ikoner, efter du har installeret de seneste opdateringer til Adobe Bridge og Camera-pluginet, skal du rydde cachehukommelsen igen.

5. Fjern dobbelte forekomster af Camera Raw-pluginet.

Hvis problemet fortsætter, efter du har installeret den seneste opdatering af Camera Raw-pluginet – eller hvis menupunktet med indstillinger for Camera Raw ikke er tilgængeligt – skal du fjerne evt. ekstra forekomster af Camera Raw-pluginet.

1. Gå til mappen File Formats for din version af Adobe Bridge og dit operativsystem:
Adobe Bridge-version Mac OS 32-bit Windows 64-bit Windows*
CC /Bibliotek/Application Support/Adobe/Plug-Ins/CC/File Formats C:\Programmer\Fælles filer\Adobe\Plug-Ins\CC\File Formats C:\Programmer (x86)\Fælles filer\Adobe\Plug-Ins\CC\File Formats (for 32-bit mapper) og C:\Programmer \Fælles filer\Adobe\Plug-Ins\CC\File Formats (for 64-bit mapper)
CS6 /Bibliotek/Application Support/Adobe/Plug-Ins/CS6/File Formats C:\Programmer\Fælles filer\Adobe\Plug-Ins\CS6\File Formats C:\Programmer (x86)\Fælles filer\Adobe\Plug-Ins\CS6\File Formats (for 32-bit mapper) og C:\Programmer \Fælles filer\Adobe\Plug-Ins\CS6\File Formats (for 64-bit mapper)

* For Adobe Bridge CS4 og nyere på 64-bit versioner af Windows forventes der at være to versioner af Camera Raw-pluginet. Adobe Bridge bruger 32-bit versionen, og Photoshop bruger 64-bit versionen.

1. Hvis der findes mere end et Camera Raw-plugin i File Formats-mapperne, skal du slette alle versioner bortset fra den nyeste. Træk evt. ældre versioner til papirkurven.

2. Åbn Adobe Bridge, og se, om forhåndsvisninger af raw-billeder vises korrekt i Lightroom.
  3. Hvis der kun er ét Camera Raw-plugin i mappen File Formats, skal du gå til en af følgende placeringer:
  • Mac OS: /Programmer/Adobe Bridge [versionsnummer]/Plug-Ins
  • 32-bit versioner af Windows: C:\Programmer\Adobe\Adobe Bridge [versionsnummer]\Plug-Ins
  • 64-bit versioner af Windows: C:\Programmer (x86)\Adobe\Adobe Bridge [versionsnummer]\Plug-Ins

Tip: Hvis du ikke ved, hvilken version af Windows du bruger, kan du få hjælp i Find ud af, om din computer kører en 32-bit eller en 64-bit version af Windows.

1. Hvis der findes nogen forekomster af Camera Raw-pluginet i mappen Plug-Ins, skal du trække dem til papirkurven.