I dette dokument beskrives det, hvordan du installerer og bruger det supplerende ekstramodul OpenEXR Alpha.

Det supplerende OpenEXR Alpha-plugin giver en alternativ metode til at håndtere "A"-kanals data, når en OpenEXR-fil åbnes. I stedet for at konvertere "A"-kanals data direkte til gennemsigtighed (som det var tilfældet med det gamle OpenEXR-ekstramodul), åbner OpenEXR Alpha "A"-kanals data som en alfakanal.

Baggrund

Photoshop CS2 havde ikke generel understøttelse af gennemsigtighed i 32-bit tilstand. I den version blev der implementeret en løsning, som gjorde det muligt at indlæse gennemsigtighedsdata til en alfakanal. I Photoshop CS3 blev der implementeret understøttelse af gennemsigtighed i 32-bit tilstand for at sikre overensstemmelse med OpenEXR-specifikationen. Gennemsigtighed blev derfor ikke længere indlæst i en alfakanal under lige kanalsammensætning.

Inden du går i gang

Installation af OpenEXR Alpha-pluginet kræver lokale administratorrettigheder. Hvis du bruger Mac OS, Windows Vista eller Windows 7, vises der en besked i operativsystemet om, at du skal indtaste navn og adgangskode for en administratorkonto. Hvis du bruger Windows XP, skal du logge på computeren vha. en lokal administratorkonto, inden du begynder.

Windows-brugere: I nogle af trinnene i denne TechNote er filerne angivet med deres fulde filnavn, hvilket inkluderer filtypenavne (f.eks. OpenEXR Alpha.8bi). I Windows er filtypenavne for kendte filtyper som standard ikke synlige. Således gør du filtypenavne synlige:

1. I Windows Stifinder skal du vælge Funktioner > Mappeindstillinger (Windows XP) eller Organiser > Mappe- og søgeindstillinger (Windows 7 og Vista).
  2. Vælg fanen Vis øverst i vinduet Mappeindstillinger.
  3. Under Avancerede indstillinger på fanen Vis skal du fjerne markeringen af Skjul filtypenavne for kendte filtyper.
  4. Klik på OK.

Windows-brugere: Nogle af trinnene i dette dokument kræver, at du ved, om du bruger en 32-bit eller 64-bit version af Windows. Der er oplysninger om at finde ud af, hvilken systemtype du har, i Find ud af, om din computer kører en 32-bit eller en 64-bit version af Windows.

Kompatibilitet

I Windows er OpenEXR Alpha-ekstramodulet ikke kompatibelt med tidligere versioner af Photoshop end Photoshop CS5. Det kan ikke indlæses i Photoshop CS3 eller CS4.

I Mac OS indlæses OpenEXR Alpha-ekstramodulet ikke på PPC-maskiner.

Installation af OpenEXR Alpha-ekstramodulet til Photoshop CS5 på Mac eller Windows (download opdateringen fra Adobes websted)

Sådan installeres OpenEXR Alpha-ekstramodulet ved at downloade en opdatering fra Adobes websted:

1. Download zip-filen med ekstramodulet:

2. Afslut Photoshop CS5.
  3. Pak den downloadede fil ud.
  4. Træk ekstramodulet over i mappen til Photoshop-ekstramoduler.
    • Windows 32-bit: Træk OpenEXR Alpha.8bi fra Win32-mappen til /Programmer/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Plug-ins/File Formats.
    • Windows 64-bit/Photoshop 64-bit: Træk OpenEXR Alpha.8bi fra Win64-mappen til /Programmer/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Plug-ins/File Formats.
    • Windows 64-bit/Photoshop 32-bit: Træk OpenEXR Alpha.8bi fra Win32-mappen til /Programmer (x86)/Adobe/Adobe Photoshop CS5/Plug-ins/File Formats.
    • Mac OS: Træk OpenEXR.plugin til /Programmer/Adobe Photoshop CS5/Plug-ins/File Formats.
  5. Start Photoshop CS5.

Brug af OpenEXR Alpha-ekstramodulet

Sådan åbnes en EXR-fil:

1. Start Photoshop CS5.
  2. Vælg Filer > Åbn.
  3. Gå til den EXR-fil, du vil åbne. Vælg OpenEXR Alpha på listen over filformater. Photoshop behandler "A"-kanals dataene som en alfakanal i stedet for gennemsigtighed.

Sådan eksporteres en EXR-fil:

1. Vælg Filer > Gem som.
  2. Vælg OpenEXR Alpha på listen over filformater.

3. Vælg Gem: Alfakanaler. Med denne indstilling gemmes alfakanaldataene.

Bemærk: Gennemsigtighed, som tilføjes, efter filen er åbnet, samkopieres.

Bemærk: Selv efter at have installeret OpenEXR Alpha-plugin, har du stadig mulighed for at vælge det gamle OpenEXR-format på listen over filformater. Med dette plugin håndteres data i "A"-kanalen stadigvæk som gennemsigtighed. Denne funktion har været standard i Photoshop siden Photoshop CS3 (Version 10.0).

Yderligere noter

Nogle andre funktioner ved det supplerende plugin, som er værd at lægge mærke til:

• Præmultipliceret sammensætning understøttes ikke.
  • Hvis du dobbeltklikker på en fil for at åbne den, bruger Photoshop CS5 altid OpenEXR Alpha frem for OpenEXR.
  • Hvis du åbner en fil med to eller flere alfakanaler, bevarer OpenEXR Alpha ikke nogen af alfakanalerne. De droppes helt.
  • (Mac OS): I dialogboksen til at gemme er OpenEXR Alpha det øverste punkt. Det vises ikke alfabetisk ved siden af Open EXR.
  • (Windows): Hvis du vil aktivere den gamle OpenEXR-funktion, skal du vælge Filer > Åbn som og så vælge OpenEXR.