Leder du efter oplysninger om den nyeste version af Photoshop CC? Se TWAIN-plugin til scanning.

TWAIN er en grænseflade, der bruges til at importere fra billedenheder som f.eks. scannere. Du kan læse mere på TWAIN Working Groups websted. Photoshop TWAIN-ekstramodulet etablerer forbindelse til kompatible enheder, der er installeret på computeren.

Photoshop CS6 og TWAIN

BEMÆRK:Undgå at benytte TWAIN-ekstramodulet fra en download af Photoshop CS5. Du skal installere Photoshop CS6-versionen eller nyere af TWAIN-pluginet til Photoshop CS6 og nyere.

TWAIN har været hovedteknologien bag scanninger i mange udgaver af Photoshop. Det er dog ikke altid opdateret til de nyeste styresystemer, og derfor kan det virke mindre stabilt end andre scanningsteknologier, såsom hjælpeprogrammer fra tredjepart som f.eks. VueScan eller den scannersoftware, der fulgte med din scanner. Disse hjælpeprogrammer fra tredjepart er scanningsløsninger, der er designet specielt til formålet, og de er mere hensigtsmæssige til vigtige eller store scanninger. Hvis du benytter scanningssoftware fra tredjepart, skal du gemme de indscannede billeder som TIFF-billeder og derefter åbne dem i Photoshop.

TWAIN burde virke til basale scanningsbehov, men hvis du oplever problemer med TWAIN, kan du prøve en af de andre scanningsteknologier, der er beskrevet nedenfor.

Bemærk: For at kunne bruge en hvilken som helst scannerteknologi skal du først installere en scannerdriver. Denne bliver sandsynligvis installeret via dit styresystem, men det kan være, at du bliver nødt til at tage kontakt til producenten af din scanner – især hvis du har en ældre scanner.

Windows
TWAIN-pluginet til Photoshop kan benyttes, hvis du kører Photoshop CS6 eller nyere i 32-bit på Windows. TWAIN understøttes ikke ved Photoshop i 64 bit. Hvis du kører Photoshop i 64 bit, og du har brug for en scanningsløsning, kan du benytte grænsefladen WIA (Windows Image Acquisition) til din enhed, hvis den er til rådighed. Det er også muligt at benytte WIA til Photoshop i 32 bit. Du kan få flere oplysninger ved at tage kontakt til scannerproducenten.

Mac OS
På Mac OS kan du benytte TWAIN-pluginet til at scanne, når du kører Photoshop CS6. Photoshop CS6 og nyere kører kun i 64-bit. Det er ikke mange producenter, der har lavet 64-bit versioner af deres scannerdrivere, så det er ikke sikkert, du kan bruge TWAIN. Du kan få flere oplysninger ved at tage kontakt til scannerproducenten.

Hvis producenten af din scanner ikke understøtter scanning i 64-bit, eller hvis du har problemer med at scanne med TWAIN, kan du scanne direkte til Photoshop vha. Apples ImageKit-teknologi. Den er indbygget i Photoshop, kræver ikke installation af noget plugin og giver adgang til mange scannere.

TWAIN-pluginet er til rådighed sammen med de andre valgfrie plugins til Photoshop CS6 og nyere:

Når du har downloadet den relevante fil/det relevante arkiv, skal du klikke på filen/arkivet for at dekomprimere den/det. Udpak alle filer/arkiver, hvis du bliver spurgt om det.

Windows
Bemærk: Til Windows kan TWAIN-pluginet kun hentes til 32-bit udgaver.

Sådan installeres ekstramodulet TWAIN til Windows:

1. Luk Photoshop.
  2. Kopiér Twain_32.8BA-pluginet fra mappen Optional Plug-ins Win32/Plug-ins til den rette mappe nedenfor.
    1. Windows XP: \\Programfiler\Adobe\Adobe Photoshop CS6\Plug-Ins\
    2. Windows Vista og Windows 7 (32-bit): C:\Programmer\Adobe\Adobe Photoshop [Version]\Plug-Ins\
    3. Windows Vista og Windows 7 (64-bit): C:\Programmer (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [Version]\Plug-Ins\
  3. Åbn Photoshop igen.
  4. Download den nyeste scannerdriver fra scannerproducentens websted, og installer den.
  5. Slut scanneren til systemet.

Sådan bruges TWAIN til at scanne billeder ind i Photoshop:

1. Åbn Photoshop 32-bit ved at klikke på genvejen "Adobe Photoshop CS6 (32-bit)".
  2. Vælg Filer > Importer > [scannernavn].

Mac OS

1. Afslut Photoshop.
  2. Kopiér TWAIN.plugin-filen fra mappen med downloads til mappen Programmer/Adobe Photoshop [Version]/Plug-ins.
  3. Åbn Photoshop igen.
  4. Vælg Filer > Importér > [navn på scanner] for at benytte TWAIN i Photoshop.

Photoshop CS5 og TWAIN

Til Windows fås det TWAIN-plugin, som kan downloades, kun i 32-bit udgaver.

Til Mac OS indeholder Photoshop CS5 12.0.4-opdateringen nogle rettelser til TWAIN, og du kan hente et TWAIN-plugin, der løser to yderligere problemer: Du kan scanne flere dokumenter ad gangen, og Photoshop går ikke længere ned under det andet scanningsjob.

I Mac OS 10.6.x understøtter TWAIN-ekstramodulet 64-bit udgaver af Photoshop CS5. Scannerens producent skal dog udbyde en 64-bit scannerdriver, og det gør de færreste. Kontakt producenten af din scanner for at finde ud af, om der er udgivet et 64-bit driver. I modsat fald skal du køre Photoshop i 32-bit tilstand.

Photoshop CS4 og TWAIN

I 32-bit udgaver af Windows installeres Photoshop TWAIN-ekstramodulet som standard. Da pluginet ikke er 64-bit, installerer Photoshop det ikke på 64-bit udgaver af Windows.

I Mac OS installeres TWAIN-ekstramodulet ikke som standard. Du kan finde installationsanvisninger nedenfor. Adobe anbefaler, at du installerer Rosetta først, hvis du har brug for pluginet på Mac OS 10.6. Der er flere oplysninger om at arbejde med Rosetta på Apples hjælpeforummer.

Installer ekstramodulet TWAIN til Photoshop CS5 og CS4

Photoshop CS5 til Windows eller Mac OS

1. Hent ekstramodulet:

Windows

Mac OS

2. Du kan finde installationsanvisninger til Windows i filen ReadmeCS5_Optionalplugin.pdf.

Du kan finde anvisningerne til Mac OS på downloadsiden ovenfor.

Bemærk: Du kan læse mere om de valgfrie plugins under Plugins | Photoshop CS5.

Photoshop CS4 til Mac OS

1. Afslut Photoshop CS4.

2. Kopier TWAIN-pluginet fra mappen /<sprog>/Goodies/Optional plug-ins/Import-Export på installationsdisken til mappen Programmer/Adobe Photoshop CS4/Plug-ins/Import-Export på din harddisk.

3. Genstart Photoshop for at aktivere ekstramodulet.

Fejlfinding af problemer med TWAIN

Når du bruger TWAIN til at importere fra en billedbehandlingsenhed, støder du nogle gange på problemer som følgende:

• Photoshop eller dit scannerprogram fryser eller lukkes uventet.
  • Du kan ikke lukke scannervinduet.
  • Du støder på fejl under importen.
  • Eksempelvisningen af det importerede billede eller selve det importerede billede vises ikke korrekt på skærmen.

Prøv følgende løsninger:

Windows

• I 64-bit udgaver af Windows skal du bruge WIA-grænsefladen (Windows Image Acquisition) til at importere fra din enhed. Du kan finde anvisninger i hjælpen til Windows eller ved at kontakte producenten af din enhed.
  • I 32-bit udgaver af Windows skal du opdatere driverne til din enhed. Du kan få hjælp til dette ved at kigge på enhedsproducentens websted. Hvis problemet fortsat opstår med de seneste drivere, kan du prøve følgende:

• Importer fra enheden med WIA.
    • Brug den medfølgende software til billedbehandlingsenheden til at importere og gemme billeder, og åbn de gemte billeder i Photoshop.

Mac OS

1. Opdater driverne til enheden. Du kan få hjælp ved at kigge på enhedsproducentens websted.
  2. Hvis problemet fortsat opstår med de nyeste drivere, skal du importere billedet med et andet program som f.eks. Image Capture. Du kan finde flere oplysninger i hjælpen til Mac OS eller ved at kontakte producenten af din enhed.