Tastaturalternativer til musehandlinger

Acrobat Reader DC og Acrobat DC har de samme tastaturgenveje. Du kan se den fulde liste under Tastaturgenveje i Acrobat DC Hjælp.

Brug en skærmlæser eller -forstørrer

Brug Indstillingsassistent til handicappede for at konfigurere Acrobat Reader DC til enten en skærmforstørrer eller -læser.

• Vælg Rediger > Tilgængelighed > Indstillingsassistent, og vælg derefter de ønskede indstillinger på hvert skærmbillede i Indstillingsassistenten.

Brug af tekst til tale-værktøjet til højtlæsning

Højtlæsning er et tekst til tale-værktøj, der er indbygget i Adobe Reader DC. Den læser tekst op, der er i et dokumentvindue.

Hvis du vil bruge højtlæsning, kræves Acrobat Reader DC samt et tekst til tale-program. Derudover skal dokumentet også være tilgængeligt, ellers kan det muligvis slet ikke læses, eller det kan blive læst i den forkerte rækkefølge.

Sådan aktiveres højtlæsning:

1. I menuen Vis skal du vælge Højtlæsning > Aktivér Højtlæsning.
  2. Gå igen til Vis > Højtlæsning, og vælg derefter den rigtige indstilling for læsning:
    • Du kan læse den aktuelle side ved at vælge Læs kun denne side.
    • Hvis du vil læse hele dokumentet, skal du vælge Læs til slutning af dokument.

Dynamisk teksttilpasning i en PDF-fil

Du kan bruge dynamisk teksttilpasning i et PDF-dokument, så det midlertidigt præsenteres som en enkelt kolonne, der svarer til bredden på dokumentruden. Denne dynamiske tilpasning kan gøre det nemmere at læse dokumentet på en mobilenhed eller forstørret på en standardskærm. Og det vil ikke være nødvendigt at rulle vandret for at læse teksten.

• Hvis du vil ændre dynamisk teksttilpasning, skal du vælge Vis > Zoom > Dynamisk tilpasning.

I de fleste tilfælde vises kun læsbar tekst, når dynamisk tilpasning er aktivt. Tekst, der ikke tilpasses dynamisk, omfatter formularfelter, kommentarfelter og felter til digitale signaturer samt sideartefakter som f.eks. sidetal samt sidehoved og -fod. Sider, der indeholder både læselig tekst og formular- eller signaturfelter, tilpasses ikke dynamisk. Lodret tekst tilpasses vandret.

Bemærk:

Du kan ikke gemme, redigere eller udskrive et dokument, når dynamisk tilpasning er aktivt.