Med Reader kan du underskrive PDF-filer og inkorporere signaturen i filen. Hvis du får vist en PDF-fil på internettet, skal du hente PDF-filen, før du kan underskrive den.

Nogle dokumenter anvender sikkerhed, der ikke tillader signaturer. Udskriv disse dokumenter, og underskriv derefter den udskrevne kopi.

Underskriv en PDF-fil

Et PDF-dokument eller en PDF-formular underskrives ved at skrive, tegne eller indsætte et billede af din håndskrevne underskrift. Du kan også tilføje tekst som f.eks. dit navn, virksomhed, titel eller dato. Når du gemmer dokumentet, bliver signaturen og teksten en del af PDF'en.

1. Åbn det PDF-dokument eller den PDF-formular, som du vil underskrive.

2. Vælg Værktøjer > Udfyld og underskriv.

3. Hvis du vil tilføje tekst som f.eks. navn, virksomhed, titel eller dato, skal du trække og slippe dine personligt gemte oplysninger fra den højre rude over på et formularfelt.

Du kan også bruge Tilføj tekst på værktøjslinjen. Klik et sted i dit dokument, hvor du vil tilføje teksten, og skriv. Brug feltværktøjslinjen til at foretage de relevante ændringer.

4. Klik på Underskriv-ikonet på værktøjslinjen, og vælg derefter, om du vil tilføje din signatur eller blot dine initialer.

Tilføj signatur eller initialer

Hvis du allerede har tilføjet en signatur eller dine initialer, vises de som indstillinger, du kan vælge mellem.

5. Hvis du allerede har tilføjet din signatur eller dine initialer, skal du blot bælge det i Underskriv-indstillingerne og derefter klikke et sted i PDF-filen, hvor du vil tilføje din signatur. Spring videre til det næste trin.

Hvis du underskriver for første gang, vil du se panelet Signatur eller Initialer. Nedenfor er et eksempel på Signatur-panelet.

Skriv, tegn eller importér et signaturbillede
    Du kan vælge at skrive, tegne eller importere et signaturbillede. Tilføjede signaturer og initialer gemmes til fremtidig brug.

Type

Skriv dit navn i feltet. Du kan vælge mellem et lille udvalg af signaturtypografier. Klik på Skift typografi for at se en anden typografi.

Træk

Tegn din signatur i feltet.

Billede

Gennemse og vælg et billede af din signatur.

Gem signatur

Når dette afkrydsningsfelt er markeret, og du er logget påAcrobat Reader eller Acrobat, gemmes den tilføjede signatur sikkert i Adobe Document Cloud, så den kan genbruges.

Klik på Anvend, og klik derefter på det sted i PDF'en, hvor du vil placere signaturen eller dine initialer.

6. Du kan flytte den placerede signatur eller de placerede initialer ved at klikke på feltet for at fremhæve det og derefter bruge piletasterne. Hvis du tilpasse størrelsen eller slette feltet, skal du bruge indstillingerne i feltværktøjslinjen.

Bemærk:

Hvis du vil bruge et billede som din signatur:

• Skriv dit navn med sort blæk på et rent, tomt stykke papir. Skriv midt på papiret, så du ikke fotograferer eller scanner kanterne.
  • Tag et billede af eller scan din signatur. Hvis du tager et billede af din signatur, skal du sørge for, at siden er tilstrækkeligt belyst, og at der ikke falder skygger på signaturen.
  • Overfør fotoet eller scan det til din computer. Acrobat/Reader accepterer JPG-, JPEG-, PNG-, GIF-, TIFF-, TIF- og BMP-filer. Det er ikke nødvendigt at beskære billedet. Acrobat/Reader importerer udelukkende signaturen, hvis fotoet eller scanningen er tilstrækkeligt ren.

Send og spor dine underskrevne PDF-filer

Du kan sende underskrevne PDF-filer til andre og få besked, når modtager ser filen, ved hjælp af tjenesten Send og spor. Der gemmes en kopi af dit dokument i Adobe Document Cloud-kontoen, så du nemt kan åbne det senere. Du kan logge på kontoen med dit Adobe ID.

• Når dokumentet er færdigt, skal du klikke på Send og spor i højre panel under Afsendelsesindstillinger. Få flere instruktioner under hjælp til Send og spor.

Få PDF-filer underskrevet af andre ved hjælp af Adobe Sign

Du kan få dokumenter underskrevet af andre ved at bruge værktøjet Send til underskrivelse, der benytter cloudtjenester fra Adobe Sign. Tjenesten giver modtagerne hurtig mulighed for at underskrive dokumenter overalt via en webbrowser eller mobilenhed.

Den hjælper dig også med at holde styr på hele processen. Den sender en e-mail til dine underskrivere om, at du gerne vil have dem til at underskrive et dokument. Når det er underskrevet, vil både du og dine underskrivere modtage den underskrevne PDF-fil i en e-mail. De underskrevne dokumenter gemmes sikkert i Adobe Document Cloud.

Få flere oplysninger under Send PDF-dokumenter til underskrivelse.

Administrer certifikater (sikre PDF-filer)

Personen, der opretter en PDF, kan kryptere dokumentet med et certifikat til verificering af digitale signaturer. Certifikater, som du modtager fra andre, gemmes på en liste over identiteter, der er tillid til. Listen ligner et adressekartotek, og du kan bruge den til at validere disse brugeres signaturer på dokumenter, som du modtager fra dem.

Få flere oplysninger i disse artikler i Acrobat Hjælp: