Med Reader kan du underskrive PDF-filer og inkorporere signaturen i filen. Hvis du får vist en PDF-fil på internettet, skal du hente PDF-filen, før du kan underskrive den.

Nogle dokumenter anvender sikkerhed, der ikke tillader signaturer. Udskriv disse dokumenter, og underskriv derefter den udskrevne kopi.

Underskriv en PDF-fil

Et PDF-dokument eller en PDF-formular underskrives ved at skrive, tegne eller indsætte et billede af din håndskrevne underskrift. Du kan også tilføje tekst som f.eks. dit navn, virksomhed, titel eller dato. Når du gemmer dokumentet, bliver signaturen og teksten en del af PDF'en.

1. Åbn det PDF-dokument eller den PDF-formular, som du vil underskrive.

2. Klik på ikonet Underskriv på værktøjslinjen. Alternativt kan du vælge Værktøjer > Udfyld og underskriv, eller vælg Udfyld og underskriv i den højre rude.

Værktøjet Global signatur
  3.  Værktøjet Udfyld og underskriv vises. Klik på Udfyld og underskriv.

Udfyld og underskriv – hjem
  4. Formularfelterne registreres automatisk. Hold musen hen over et felt for at få vist et blåt felt. Klik et vilkårligt sted i det blå felt. Markøren anbringes automatisk i den rette position. Skriv din tekst for at udfylde feltet.

Hold musen hen over et felt for at få vist det registrerede formularfelt
    Bevæg musen for få vist det registrerede tekstfelt

Du kan vælge din ønskede farve til at udfylde PDF-formularen. Klik på farveknappen i menuen Udfyld og underskriv, og vælg den ønskede farve.

Vælg farve til at udfylde formularen

Signaturfarven er som standard sort. For at bevare signaturens standardfarve skal du sikre, at Bevar original farve for signaturer ikke er markeret.

Bemærk:

Få flere oplysninger om udfyldning af din formular under Udfyld din formular.

5. Klik på ikonet Underskriv i værktøjslinjen, og vælg derefter, om du vil tilføje din underskrift eller blot initialer.

Tilføj signatur eller initialer

Hvis du allerede har tilføjet en signatur eller dine initialer, vises de som indstillinger, du kan vælge mellem.

6. Hvis du allerede har tilføjet din signatur eller dine initialer, skal du blot bælge det i Underskriv-indstillingerne og derefter klikke et sted i PDF-filen, hvor du vil tilføje din signatur. Spring videre til det næste trin.

Hvis du underskriver for første gang, vil du se panelet Signatur eller Initialer. Nedenfor er et eksempel på Signatur-panelet.

Skriv, tegn eller importér et signaturbillede
    Du kan vælge at skrive, tegne eller importere et signaturbillede. Tilføjede signaturer og initialer gemmes til fremtidig brug.
    • Indtast: Indtast dit navn i feltet. Du kan vælge mellem et lille udvalg af signaturtypografier. Klik på Skift typografi for at se en anden typografi.
    • Tegn: Tegn din underskrift i feltet.
    • Billede: Gennemse og vælg et billede af din underskrift.
    • Gem underskrift: Når dette afkrydsningsfelt er markeret, og du er logget ind på Acrobat Reader eller Acrobat, gemmes den tilføjede underskrift sikkert i Adobe Document Cloud til genbrug.

Klik på Anvend, og klik derefter på det sted i PDF'en, hvor du vil placere signaturen eller dine initialer.

7. Du kan flytte den placerede signatur eller de placerede initialer ved at klikke på feltet for at fremhæve det og derefter bruge piletasterne. Hvis du tilpasse størrelsen eller slette feltet, skal du bruge indstillingerne i feltværktøjslinjen.

Bemærk:

Hvis du vil bruge et billede som din signatur:

• Skriv dit navn med sort blæk på et rent, tomt stykke papir. Skriv midt på papiret, så du ikke fotograferer eller scanner kanterne.
  • Tag et billede af eller scan din signatur. Hvis du tager et billede af din signatur, skal du sørge for, at siden er tilstrækkeligt belyst, og at der ikke falder skygger på signaturen.
  • Overfør fotoet eller scan det til din computer. Acrobat/Reader accepterer JPG-, JPEG-, PNG-, GIF-, TIFF-, TIF- og BMP-filer. Det er ikke nødvendigt at beskære billedet. Acrobat/Reader importerer udelukkende signaturen, hvis fotoet eller scanningen er tilstrækkeligt ren.

Send og spor dine underskrevne PDF-filer

Når du har underskrevet formularen, kan du dele den med andre. For at dele formularen skal du følge trinene i artiklen Send din formular.

Få PDF-filer underskrevet af andre ved hjælp af Adobe Sign

Du kan få dokumenter underskrevet af andre ved at bruge værktøjet Udfyld og underskriv, der benytter cloudtjenester fra Adobe Sign. Her kan underskrivere hurtigt underskrive aftaler, uanset hvor de er, via en webbrowser eller mobilenhed. Underskrivere behøver ikke at tilmelde sig eller købe Adobe-produkter for at underskrive aftalerne.

Der sendes en mail til underskriverne, der beder dem om at underskrive aftalerne. Når det er underskrevet, vil både du og dine underskrivere modtage den underskrevne PDF i en mail. Du kan spore hele underskrivelsesprocessen i Acrobat DC eller Acrobat Reader DC fra Hjem > Til underskrivelse.

Få flere oplysninger under Send PDF-dokumenter til underskrivelse.

Administrer certifikater (sikre PDF-filer)

Personen, der opretter en PDF, kan kryptere dokumentet med et certifikat til verificering af digitale signaturer. Certifikater, som du modtager fra andre, gemmes på en liste over identiteter, der er tillid til. Listen ligner et adressekartotek, og du kan bruge den til at validere disse brugeres signaturer på dokumenter, som du modtager fra dem.

Få flere oplysninger i disse artikler i Acrobat Hjælp: