Reader lader dig underskrive PDF'er og inkorporere signaturen i filen. Hvis du ser en PDF på nettet, skal du downloade PDF'en først, før du underskriver den. Nogle dokumenter har en sikkerhed, der forbyder elektroniske signaturer. Udskriv disse dokumenter, og underskriv derefter den udskrevne kopi.

FIll and sign PDFs

Udfyld og underskriv hurtigt enhver PDF-formular online.

Prøv nu gratis

Underskriv en PDF

Et PDF-dokument eller en PDF-formular underskrives ved at skrive, tegne eller indsætte et billede af din håndskrevne underskrift. Du kan også tilføje tekst som f.eks. dit navn, virksomhed, titel eller dato. Når du gemmer dokumentet, bliver signaturen og teksten en del af PDF'en.

1. Åbn det PDF-dokument eller den formular, du vil underskrive.

2. Klik på det ikonet Underskriv på værktøjslinjen. Alternativt kan du vælge Værktøjer > Udfyld og underskriv eller vælge Udfyld og underskriv i den højre rude.

Globalt underskrivelsesværktøj
  3.  Værktøjet Udfyld og underskriv vises. Klik på Udfyld og underskriv.

Udfyld og underskriv – hjem
  4. Formularfelterne registreres automatisk. Hold musen over et felt for at få vist et blå felt. Klik et vilkårligt sted i det blå felt. Markøren anbringes automatisk i den rette position. Skriv din tekst for at udfylde feltet.

Hold musen over et felt for at få vist det registrerede formularfelt
    Hold musen over for at få vist det registrerede tekstfelt

Du kan vælge din ønskede farve til at udfylde PDF-formularen. Klik på farveknappen i menuen Udfyld og underskriv, og vælg den ønskede farve.

Vælg farve til at udfylde formularen

Signaturfarven er som standard sort. For at bevare signaturens standardfarve skal du sikre, at Bevar original farve for signaturer ikke er markeret.

Bemærk:

Få flere oplysninger om udfyldning af din formular under Udfyld din PDF-formular.

5. Klik på ikonet Underskriv på værktøjslinjen, og vælg derefter, om du vil tilføje din signatur eller kun dine initialer.

Tilføj signatur eller initialer

Hvis du allerede har tilføjet signaturer eller initialer, vises de som muligheder, du kan vælge mellem.

6. Hvis du allerede har valgt din signatur eller dine initialer, skal du blot vælge den/dem fra Signs valgmuligheder og derefter klikke på det sted i PDF'en, hvor du vil placere din signatur. Gå videre til næste trin.

Hvis du underskriver for første gang, vil du se panelet Signatur eller Initialer. Nedenfor vises et eksempel på Signatur-panelet.

Skriv, tegn eller importér et signaturbillede
    Du kan vælge at skrive, tegne eller importere et signaturbillede. Tilføjede signaturer og initialer gemmes til fremtidig brug.
    • Type: Skriv dit navn i feltet. Du kan vælge blandt et lille udvalg af signaturtyper. Klik på Skift type for at se en anden type.
    • Tegn: Tegn din signatur i feltet.
    • Billede: Gennemse og vælg et billede af din signatur.
    • Gem signatur: Når dette afkrydsningsfelt er markeret, og du er logget på Acrobat Reader eller Acrobat, gemmes den tilføjede signatur i Adobe Document Cloud, så den kan genbruges.

Klik på Anvend, og klik derefter på det sted i PDF'en, hvor du vil placere signaturen eller initialerne.

7. Du kan flytte signaturen eller initialerne ved at klikke på feltet for at markere den/dem og derefter bruge piletasterne. Du kan ændre feltets størrelse eller slette det ved at bruge indstillingerne i feltets værktøjslinje.

Bemærk:

Hvis du vil bruge et billede som din signatur:

• Underskriv dit navn med sort blæk på et rent og tomt hvidt papir. Underskriv i midten af papiret, så du ikke får kanterne med på billedet.
  • Tag et billede af din signatur, eller scan den. Hvis du tager et billede af din signatur, skal du sørge for, at papiret er godt belyst, og at der ikke er nogen skygger på selve signaturen.
  • Overfør billedet eller scanningen til din computer. Acrobat/Reader accepterer filtyperne JPG, JPEG, PNG, GIF, TIFF, TIF og BMP. Du behøver ikke at beskære billedet. Acrobat/Reader importerer blot signaturen, hvis billedet eller scanningen er nogenlunde ren(t).

Send og spor dine underskrevne PDF'er

Når du har underskrevet formularen, kan du dele den med andre. For at dele formularen skal du følge trinene i artiklen Send din formular.

Få andre til at underskrive PDF'er med Adobe Sign

Få flere oplysninger under Send PDF-dokumenter til underskrivelse.

Administrer certifikater (sikrede PDF'er)

Oprettelsen af en PDF kan kryptere dokumentet med et certifikat til verifikation af digitale signaturer. Certifikater, som du modtager fra andre, gemmes på en liste over pålidelige identiteter. Denne liste ligner en adressebog og giver dig mulighed for at validere signaturerne fra disse brugere på alle dokumenter, du modtager fra dem.

Få mere at vide i disse artikler i Acrobat Hjælp: