Lær og support til Adobe Illustrator

Lær, hvordan du bruger værktøjer og nye funktioner i Illustrator.

Kom i gang

Download, find hjælp til abonnementet, og lær det grundlæggende.

Kom i gang

Selvstudier

Find selvstudier fra begynder- til ekspertniveau der udvikler dine evner.

Selvstudier

Brugerhåndbog

Få hurtige svar og trinvise anvisninger.

Brugerhåndbog

Fejlfinding og hjælp

Du kan downloade Illustrator fra kataloget over Creative Cloud-apps. Vælg Download for at starte download af softwaren, og følg derefter anvisningerne på skærmen. Du bliver muligvis bedt om at logge på for at fuldføre downloadprocessen. Der er flere oplysninger i Download af Creative Cloud-apps.

Se også systemkravene til Illustrator for at sikre, at dit system er kompatibelt med vores opdateringer. Illustrator er fuldt kompatibel med Apple-computere med Apple Silicon M1-chip. Du kan læse mere i artiklen Illustrator til Apple Silicon.

Leder du efter oplysninger om, hvordan du installerer ældre versioner? Se Installer tidligere versioner af dine Creative Cloud-apps.

For at finde en løsning på problemet, se fejlmeddelelsen "Blev ikke installeret" på Creative Cloud-appen. Du kan se flere løsninger på problemer med download, installation og opdatering i denne fejlfindingsvejledning til download og installation.

Ja! Du kan downloade testversioner af alle Creative Cloud-apps (herunder Illustrator) fra kataloget over Creative Cloud-apps. For at kunne downloade en prøveversion skal du logge på med din Adobe-konto. Sådan downloader og installerer du en prøveversion af Creative Cloud-software.

Du kan installere Illustrator og andre Creative Cloud-apps på op til to computere. Hvis du vil installere det på en tredje computer, skal du deaktivere det på en af de tidligere maskiner. Læs mere om installation af en Creative Cloud-app på en anden computer.

ikon for hentning

Har du stadig brug for hjælp? Her er flere løsninger på problemer med download og installation

Log ind på din Adobe-konto. I afsnittet Adgangskode skal du vælge Skift for Aktuel adgangskode og derefter følge vejledningen på skærmen.

Har du glemt din adgangskode? Sådan nulstiller du den.

Sådan løser du nogle af de almindelige problemer med login, så du kan få adgang til din konto igen.

Sådan skifter du nemt Creative Cloud-abonnement. Følg disse trinvise anvisninger til opgradering eller ændring af abonnement.

I de fleste tilfælde bliver testversionen automatisk konverteret til et betalt medlemskab. Hvis du ikke blev bedt om at indtaste dine betalingsoplysninger, da du hentede testversionen, kan du følge disse trinvise anvisninger til at konvertere din testversion til et betalt medlemskab.

Sådan opsiger du dit Creative Cloud-medlemskab i henhold til Adobes abonnementsvilkår. Efter du har annulleret dit Creative Cloud-abonnement, kan du ikke længere få adgang til dine Creative Cloud-programmer og heller ikke til de fleste af de tjenester, der er inkluderet i dit betalte Creative Cloud-abonnement. Størrelsen af din lagerplads i Creative Cloud reduceres til 2 GB. Men du har fortsat adgang til vores omkostningsfrit medlemskabsfordele og til alle filer, som du har gemt lokalt på din enhed.

ikonet for konto

Har du brug for mere hjælp? Her er flere svar på spørgsmål angående konti, fakturering og abonnementer.

Tekst til vektorgrafik, der drives af Adobe Firefly, Adobes serie af kreative, generative AI-modeller, giver dig mulighed for at generere redigerbar vektorgrafik ved hjælp af en enkel tekstbesked.

Tekst til vektorgrafik er tilgængelig, uanset hvor Adobe leverer tjenester. Det er ikke tilgængeligt for brugere i Kina.

Vælg vektorgrafikken (og rasterbilledet for at skitsere illustrationen, hvis det er tilgængeligt), og vælg derefter Objekt > Model > Lav. Få mere at vide om Model.

Generativ omfarvning, drevet af Adobe Firefly fra Adobes serie af kreative generative AI-modeller, hjælper dig med hurtigt at omfarve dine illustrationer ved hjælp af en simpel tekstprompt. Du kan forfine farverne yderligere ved hjælp af farvebalanceringshjulet, det kuraterede farvebibliotek eller Color Theme Picker.

Generativ Skift farve er tilgængelig overalt, hvor Adobe tilbyder tjenester. Det er ikke tilgængeligt for brugere i Kina.

Du kan vælge indstillingerne for indlejring af skrifttyper, billeder og andre oplysninger, når du har valgt Fil > Gem som eller Fil > Gem en kopi. Indstillingerne varierer efter det filformat, du har valgt. Læs mere om at gemme illustrationer.

Markér de objekter (eller tekst), du vil have til at overlappe hinanden, og vælg Objekt > Overlapning > Lav. Du kan læse mere om, hvordan du opretter og redigerer overlapninger. Se Overlapning af objekter.

Du kan skabe realistisk 3D-grafik ved at kombinere lyseffekter og andre effekter med ressourcerne i Adobe Substance.

Du kan bruge Del til gennemgang til at oprette et link til deling. Personer, som du sender linket til, vil så kunne tilføje kommentarer, og de behøver ikke at have en Adobe-konto.

Ja, du kan kopiere tekst eller en tekstrude i InDesign og sætte den ind i Illustrator og bibeholde tekstens skrifttype-, format-, tegn- og afsnitsegenskaber. Sådan kopierer du tekst fra InDesign til Illustrator.

Der er flere måder at importere eller eksportere illustrationer mellem Illustrator og Photoshop på. Sådan bruger du Illustrator-billeder i Photoshop.

Ja! Heldigvis kan du med funktionen til automatisk datagendannelse i Illustrator højst sandsynligt redde det meste af dit arbejde – selv hvis du ikke har gemt filen for nylig.

Læs artiklen Sådan løser du problemet, hvis Illustrator går ned for at finde oplysninger om generel fejlfinding og finde løsninger på dit specifikke nedbrudsproblem.

Identificer producenten af grafikkortet, og opdater de specifikke grafikdrivere.

Opdater Wacom-driverne.

Afinstaller alle versioner af Microsoft Visual C++ fra computeren, og installer den nyeste version.

Du kan finde oplysninger om, hvordan du finder frem til de beskadige skrifttyper og fjerner dem, i artiklen Fejlfinding af problemer med skrifttyper.

På programlinjen skal du klikke på ikonet GPU-ydeevne og vælge GPU-ydeevneLæs mere om GPU-ydeevne.

Sådan optimerer du Illustrators ydeevne på Windows og macOS.

Illustrator er fuldt kompatibel med Apple-computere med Apple Silicon M1-chip og virker 1,5 gange så hurtigt sammenlignet med tidligere systemer med lignende konfiguration. Du kan læse mere i artiklen Illustrator til Apple Silicon.