Du ser hjælpeindhold for version:

Fejlfinding og hjælp

Download og installer

Hvordan downloader og installerer jeg Lightroom Classic CC?

Du kan downloade Lightroom Classic CC fra kataloget over Creative Cloud-apps. Du skal logge på med dit Adobe ID og adgangskoden for at kunne downloade. Du kan få flere oplysninger, herunder om installation af ældre versioner, i Download og installation af Lightroom Classic CC.

Hvorfor kan jeg ikke installere Lightroom Classic CC?

Se Fejlmeddelelsen: Creative Cloud-skrivebordsprogrammet "blev ikke installeret" for at finde en løsning på problemet. Du kan se flere løsninger på problemer med download, installation og opdatering i denne fejlfindingsvejledning til download og installation.

Kan jeg downloade en prøveversion af Lightroom Classic CC?

Ja! Du kan downloade prøveversioner af alle Creative Cloud-apps vha. kataloget over Creative Cloud-apps. Du skal logge på med dit Adobe ID og adgangskoden for at kunne downloade en prøveversion. Du kan finde yderligere oplysninger i Download og installation af Creative Cloud-prøveversion.

Hvordan henter jeg mit Adobe ID eller min adgangskode?

Her kan du læse nogle simple løsninger til enkle problemer med Adobe ID og med at logge på, så du kan få adgang til kontoen igen.

Kan jeg installere Lightroom Classic CC på en anden computer?

Du kan installere Lightroom Classic CC og andre Creative Cloud-apps på op til to computere. Hvis du vil installere det på en tredje computer, skal du deaktivere det på en af de tidligere maskiner. Lær mere om aktivering og deaktivering af Creative Cloud-apps.

Kontoadministration

Hvordan ændrer jeg adgangskoden?

Log på Adobes kontoside med det nuværende Adobe ID samt adgangskoden.Derfra klikker du på fanen Sikkerhed og beskyttelse af personlige oplysninger, og klik derefter på Rediger under Adgangskode. Du finder flere oplysninger om ændring af adgangskode og andre kontooplysninger under Administration af din Adobe ID-konto.

Hvordan kan jeg ændre mine kreditkortoplysninger?

Hvordan opgraderer eller ændrer jeg mit medlemskab?

Sådan skifter du nemt Creative Cloud-abonnement. Følg disse trin-for-trin-anvisninger til opgradering eller ændring af abonnement.

Prøveversionen udløber snart. Hvordan konverterer jeg den?

Du kan konvertere prøveversionen af Lightroom Classic CC på to måder. Du kan konvertere en prøveversion til et betalt Creative Cloud-medlemskab Eller du kan aktivere prøveversionen som et særskilt produkt.

Hvordan annullerer jeg, og hvad sker der med mine filer?

Hvis du stopper medlemskabet, vil du stadig have adgang til fordele, som er gratis for Creative Cloud-medlemmer, samt alle de filer, du har gemt på enheden. Du vil ikke have adgang til apps og heller ikke de fleste tjenester, og cloud-lagret vil være reduceret til 2 GB. Find ud af, hvordan man annullerer forskellige typer af Creative Cloud-medlemskaber og forstå Adobes abonnementsvilkår.

Almindelige problemer

Understøtter Camera Raw mit kamera?

Hvordan afhjælper jeg GPU-fejl og -problemer?

Følg fremgangsmåden i denne Ofte stillede spørgsmål om fejlfinding til GPU, hvis Lightroom går ned, kører langsomt, eller hvis du ser GPU-fejl.

Kan forhåndsvisninger påvirke Lightroom Classic CC's ydeevne?

Ja, muligvis. Forhåndsvisninger i 1:1 kan tage ret lang tid at oprette og optage meget plads på disken. I denne artikel kan du læse, hvordan man optimerer brugen af forhåndsvisninger, og få andre tips til optimeringen af ydeevnen.

Lightroom Classic CC går ned. Hvad kan jeg gøre?

Følg disse grundlæggende trin til løsning af de fleste problemer i Lightroom Classic CC.

Hvilket farverum bruger Lightroom Classic CC til gengivelse af farver?

I udviklingsmodulet bruger Lightroom Classic CC farverummet ProPhoto RGB. I andre moduler bruges Adobe RGB-farverummet. Læs mere om farverum, farveprofiler og andet om farver i disse ofte stillede spørgsmål om farver i Lightroom.

Almindelige opgaver

Hvordan importerer jeg billeder til Lightroom Classic CC?

I dette korte selvstudium kan du lære, hvordan man bruger importværktøjet til at hente eksisterende billeder ind i Lightroom. Du kan også importere billeder fra en mappe på en harddisk, fra et kamera eller en kortlæser eller fra et tilsluttet kamera.

Hvordan eksporterer eller gemmer jeg billeder?

Du kan eksportere billeder fra Lightroom i forskellige filformater til en lang række brugsformål.

Hvordan opretter eller jeg et katalog?

Se, hvordan man opretter og administrerer kataloger, herunder hvordan man sletter, kopierer og eksporterer dem.

Hvordan bruger jeg HDR-sammenfletning?

Med HDR-sammenfletning kan du sammenflette flere eksponeringer for at lave billeder med stor kontrast. Det kan du se i denne korte videovideovejledning.

Hvordan gør jeg et uskarpt billede skarpere?

Læs om, hvordan man bruger indstillingerne for skarphed til at producere skarpe billede i dette korte selvstudium.

Lightroom Classic CC til mobilenheder

Jeg har installeret Lightroom Classic CC på min mobilenhed. Hvad nu?

Find ud af, hvordan du kommer i gang med Lightroom Classic CC-mobilappen vha. dette enkle selvstudium i fem trin. Eller se denne artikel om brug af Lightroom CC på mobilenheder.

Hvordan kan jeg synkronisere alle billeder på tværs af mine enheder?

Følg denne trinvise vejledning til konfiguration af en fotosamling i Lightroom Classic, så den automatisk synkroniseres på alle dine enheder. Læs mere om, hvordan man synkroniserer billeder.

Kan jeg redigere billeder på min mobilenhed via computeren?

Ja da. Find ud af, hvor nemt det er at redigere fotos i Lightroom på mobilenheder via en computer.

Hvad gør gitteret Rule of Thirds?

Læs om gitteret Rule of Thirds og andre kameraindstillinger i Lightroom CC-appen til mobilenheder.

Hvor kan jeg læse mere om Lightroom CC til mobilenheder?

Du kan finde svar på typiske spørgsmål i ofte stillede spørgsmål vedrørende Lightroom CC til mobilenheder.