Fejlfinding af Windows-systemfejl

Følgende kan være symptomer på en Windows-systemfejl: Tom eller ustabil dialogboks, frossen markør eller skærm, uventet genstart eller en Windows-fejlmeddelelse.

Bemærk:

Får du en bestemt fejl, når du bruger dit Adobe-program? Søg efter fejlen i Adobe Community Help, eller gå ind på Adobes fora, hvor du kan få hjælp fra ekspertbrugere.

Inden du går i gang

Kontroller systemkravene

Hvis dit system ikke opfylder minimumskravene for dit Adobe-produkt, kan produktet muligvis ikke køres korrekt. Gå ind på websiden Adobe-systemkrav for at kontrollere, at systemet opfylder minimumskravene for dit produkt.

Systemkrav

Sikkerhedskopiering af filer

Sikkerhedskopiér alle dine personlige filer (f.eks. filer, du har oprettet med Photoshop eller InDesign).

Angiv indstillinger for Kontrolpanel og filer

Fejlfindingsopgaverne nedenfor tager udgangspunkt i standardgrænsefladen til Windows og klassisk visning af Kontrolpanel. Nogel opgaver kræver, at du finder filer, mapper eller udvidelser, der som standard er skjult.

Se efter i kontrolpanelet i klassisk visning

1. Åbn kontrolpanelet.

2. Klik på en af følgende:

• (Windows Vista) Klassisk visning
  • (Windows 7, Windows 8 og Windows 10) Vis efter > Små ikoner

Vis skjulte filer, mapper og udvidelser

Se disse emner i Windows Help:

• (Windows Vista og Windows 7) "Vis skjulte filer" og "Vis eller skjul filtypenavne"
  • (Windows 8 og Windows 10) "Vis skjulte filer" og "Vis eller skjul filtypenavne"
Vis skjulte filer, mapper og udvidelser

Mappeindstillinger i Windows 7, Windows 8 og Windows 10

Grundlæggende systemfejlfinding

Opdater din Adobe-applikation

Den nyeste version af Adobe-softwaren kan være mere kompatibel med operativsystemet og driverne. Inden du installerer en opdatering, skal du sikre dig, at computeren opfylder systemkravene.

Gå til siden Adobe-produktopdateringer for at se, hvilke opdateringer der er tilgængelige for dine produkter.

Produktopdateringer

Opdatering af Windows

Opdateringer til windows-operativsystemet forbedrer dets ydeevne og kompatibilitet med programmer.

Du kan få servicepakker og opdateringer til Windows på www.windowsupdate.com. Kontakt teknisk support hos Microsoft, hvis du skal have hjælp til at installere servicepakker og opdateringer.

Skærmbilledet Windows Update

Gendan Adobe-programindstillinger

Gendan Adobe-programindstillingsfilen for at fjerne eventuelle problemer forårsaget af en beskadiget indstillingsfil.

Den primære indstillingsfil hedder "Adobe [produktnavn [produktversion] Prefs.psp".

I Windows Vista, 7, 8 eller 10 finder du indstillingsfilen her:

Brugere\[Brugernavn]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe [produktnavn] [produktversion]\Adobe [produktnavn] [produktversion] Settings\Adobe [produktnavn] [produktversion]Prefs.psp

Hvis du hurtigt vil nulstille dine indstillinger, kan du gøre det i mange Adobe-programmer med en tastaturgenvej, når programmet startes. Hold CTRL-SHIFT-ALT nede, så snart du har dobbeltklikket på programikonet.

I denne video gennemgås, hvordan du nulstiller Photoshops indstillinger: Sådan nulstilles filen med indstillinger til Photoshop CS6

Søg efter "gendan indstillinger" i programmets hjælpesystem, hvis du har brug for yderligere vejledning.

Søg efter oplysninger om gendannelse af indstillinger

Kør Adobe-programmet i forenklet tilstand

Nogle programmer eller tjenester forårsager systemfejl eller fryser, når de køres på samme tid som Adobe-programmer. Tjenester er specialiserede programmer, der udfører funktioner for at understøtte andre programmer.

Før du starter dit Adobe-program, skal du deaktivere andre programer eller tjenester ved hjælp af Valgfri start.

Du kan få flere oplysninger, hvis du søger efter disse emner i Microsoft Windows Hjælp:

• Windows Vista "Sådan bruges Systemkonfigurationsprogrammet til fejlfinding af konfigurationsfejl i Windows Vista" (Artikel-id: 950093)
  • Windows 7, 8 og 10  "Kør Valgfri start ved hjælp af Systemkonfiguration"

For at deaktivere startelementer og -tjenester skal du gøre følgende:

1. Afslut alle programmer.
  2. Windows 7: Klik på Start, skrivmsconfig i feltet Søg, og tryk på Enter.

Windows 8 og 10: Højreklik på knappen Start, og klik på Kør, skriv msconfig i feltet Kør, og tryk på Enter.

3. Klik på fanen Generelt og vælg Valgfri start.

Vælg Selektiv start
  4. Windows 7: Klik på fanen Start, og vælg Deaktiver alle.

Klik på Deaktiver alle

Windows 8 og 10: Åbn Jobliste ved at højreklikke på Proceslinjen. Skift derefter til fanen Start, og klik på knappen Deaktiver.

Klik på Deaktiver
  5. Vælg alle de essentielle startelementer for at teste problemet. Hvis du er usikker på, om et element er vigtigt, så lad det stå som deaktiveret.
  6. Klik på fanen Tjenester og vælg Skjul alle Microsoft-tjenester.

Vælg "Skjul alle Microsoft-tjenester"
  7. Vælg Deaktivér alle, vælg FLEXnet Licensing Service igen, og vælg derefter andre tjenester, der er nødvendige for at teste problemet. Hvis du er usikker på, om et element er vigtigt, så lad det stå som deaktiveret.

Bemærk:

Når du fravælger Indlæs systemtjenester i Valgfri startsletter du alle gendannelsespunkter permanent for hjælpeværktøjet Systemgendannelse. Hvis du ikke vil slette dine gendannelsespunkter, skal du holde Indlæs systemtjenester markeret.

8. Klik på Anvend, og genstart Windows.

9. Efter genstart af Windows får du en meddelelse om, at systemkonfigurationsprogrammet har ændret den måde, Windows starter på. Klik på OK.

10. Når hjælpeprogrammet Systemkonfiguration vises, klik på Annuller.

11. Højreklik på ikoner i Meddelelsesområdet, og luk eller deaktivér alle startelementer, som stadig er aktive.

12. Start dit Adobe-program, og udfør én af følgende handlinger:

• Hvis programmet stadig ikke kører korrekt, skal du genaktivere startelementer og tjenester:
    1. Vælg Start > Kør, skriv msconfig, og klik på OK.
    2. Vælg Normal start på fanen Generelt , klik på OK, og genstart computeren.
    • Hvis programmet ikke kører korrekt, skal du genaktivere startelementer og tjenester ét ad gang for at bestemme, hvad der forårsager problemet:
    1. Vælg Start > Kør, skriv msconfig, og klik på OK.
    2. Væg startlementer og tjenester igen enkeltvist, og genstart computeren.
    3. Prøv at køre programmet igen. Hvis du oplever problemer, er det sandsynligvis startelementet eller tjenesten, der sidst blev genaktiveret, som forårsager problemet.

Geninstaller Adobe-programmet

Geninstallér fra skrivebordet

Nogle systemkomponenter - for eksempel enhedsdrivere og antivirusprogrammer - kan være i konflikt med installationsprogrammet og derved forårsage en ufuldstændig eller mislykket installation. Installér programmet fra skrivebordet eller i forenklet tilstand for at forhindre disse konflikter.

1. Kopiér mappen med Adobe-programmet fra disken til skrivebordet.
  2. Åbn mappen Adobe-programmet på skrivebordet.
  3. Dobbeltklik på filen Setup.exe, og følg vejledningen på skærmen.

4. Genstart Windows.

Geninstaller i forenklet tilstand

1. Kopiér mappen med Adobe-programmet fra disken til skrivebordet.
  2. Deaktiver startelementer, og genstart derefter Windows. Se Kørsel af Adobe-programmer i forenklet tilstand ovenfor.

3. Dobbeltklik på filen Setup.exe, og følg vejledningen på skærmen.

4. Genstart Windows.

5. Når hjælpeprogrammet Systemkonfiguration vises, vælg Normal start.

Installér Adobe-programmet på en anden harddisk

Hvis geninstallation fra skrivebordet eller i forenklet tilstand ikke løser problemet, kan du prøve at installere og køre Adobe-programmet på en anden harddisk.

Produktspecifikke løsninger

Produkter og løsninger

Løsning Produkter
Fjern tredjeparts ekstramoduler

Acrobat | Adobe Audition | Adobe Bridge | Adobe Premiere Elements | Adobe Premiere Pro | Adobe Reader | AfterEffects | Fireworks | FrameMaker | Illustrator | InDesign | Lightroom | Photoshop | Photoshop Elements | Soundbooth

Reducer antallet af aktive skrifttyper

Acrobat | Adobe Premiere Pro | AfterEffects | Encore | Fireworks | FrameMaker | Illustrator | InDesign | Photoshop | Photoshop Elements

Opdater eller geninstaller QuickTime

Adobe Audition | Adobe Premiere Elements | Adobe Premiere Pro | Elements Organizer | Soundbooth

Deaktiver eller fjern udvidelser

Adobe Bridge | Contribute | Dreamweaver | Fireworks |Flash | Illustrator | InDesign | Photoshop

Optimer arbejdsdiske

Adobe Premiere Elements | Adobe Premiere Pro | Photoshop | Photoshop Elements

Udfør fejlfinding af codecs

Adobe Premiere Pro | Adobe Premiere Elements | AfterEffects

Fjern tredjeparts ekstramoduler

1. Fjern plug-ins fra tredjeparter fra programmets mappe med plug-ins (Programfiler\Adobe\[programversion]\Plug-Ins).

Mappen med Photoshop CS6-plugins i Windows 7

Mappen med Photoshop CS6-plugins i Windows 7

2. Genstart programmet:

• Hvis problemet stadig opstår, kan du flytte hjælpeprogrammerne tilbage til programmets mappe med hjælpeprogrammer og prøve med en anden løsning.
    • Hvis problemet ikke opstår igen, skal du gå til det næste trin.
  3. Flyt et hjælpeprogram fra en tredjepart tilbage til mappen med programmets hjælpeprogrammer.

4. Genstart programmet, og prøv at genskabe problemet.
  5. Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• Hvis problemet ikke opstår igen, skal du gentage trin 2.
    • Hvis problemet opstår, skal du kontakte udvikleren af den plug-in, som du senest har flyttet, med henblik på en opdatering.

Reducer antallet af aktive skrifttyper

Skrifttyper installeret med Windows kan nogle gange forårsage problemer med Adobe-programmer.

Se vejledning her:

Mappen Skrifttyper i Windows 7

Mappen Skrifttyper i Windows 7

Opdater eller geninstaller QuickTime

En forældet eller beskadiget version af Apple QuickTime kan forhindre Adobe Digital Audio eller videoprogrammer i at starte og fungere korrekt.

Opdater QuickTime: Du kan opdatere QuickTime ved at installere den nyeste version fra www.apple.com/quicktime/download.

Geninstaller QuickTime: Fjern QuickTime, Slet alle QuickTime-filer og -mapper, der er tilbage på systemet, og geninstaller derefter QuickTime. Du kan få hjælp her: Afinstallation og geninstallation af iTunes og andre softwarekomponenter til Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8.

Opdater eller geninstaller QuickTime

Deaktiver eller fjern udvidelser

Udvidelser forbedrer funktionerne i Adobe-programmerne ovenfor. Du kan se flere oplysninger om udvidelser under Hjælp til Adobe Extension Manager

Deaktiver udvidelser for at eliminere problemer, som kan forårsages af en beskadiget eller inkompatibel udvidelse.

1. Start Adobe Extension Manager. (Hvis Extension Manager ikke er installeret, kan du hente den her).
  2. Vælg det Adobe-program, hvor problemet opstår.

Vælg det berørte program
  3. Deaktiver eller sluk for alle udvidelser.

Deaktivering af udvidelser
  4. Hvis problemet ikke opstår længere, skal du genaktivere én udvidelse ad gangen, og gå i gang med at arbejde med Adobe-programmet, hvor problemet opstod. Fjern udvidelser, hvor du har identificeret problemer.

Sådan fjernes en udvidelse:

1. Vælg udvidelsen i Extension Manager.
    2. Vælg Filer > Fjern udvidelse.

Optimér arbejdsdiske

Disse programmer anvender en arbejdsdiskfil, når der ikke er tilstrækkelig hukommelse til billedredigering. En arbejdsdiskfil er midlertidig diskplads, der bruges til lagring af data og til beregninger.

Hvis du maksimerer arbejdsdiskens ydelse, kan det løse systemfejl og frysninger. Søg efter "arbejdsdisk" i hjælpeafsnittet til dit Adobe-program for at få flere oplysninger.

Arbejdsdiskindstillinger i Photoshop CS6

Arbejdsdiskindstillinger i Photoshop CS6

Udfør fejlfinding af codecs

Codecs, som er inkompatible med dit operativsystem eller dine programmer, kan forårsage startproblemer og fastfrysninger af programmer. Udfør fejlfinding af codec-problemer ved at fjerne nyligt installerede codecs eller ved midlertidigt at deaktivere ét codec ad gangen og forsøge at genskabe problemet.

Bemærk: Hvis du fjerner et codec, kan nogle video- eller lydfiler blive ulæselige, og nogle programmer kan holde op med at fungere. Vær forsigtig, når du fjerner codecs. Hvis du ikke er sikker på, hvilke codecs du skal lade blive i systemet, skal du klikke på Chat nu nederst på siden for at tale med en Adobe-medarbejder.

Se vejledning her:

Advanceret systemfejlfinding

Opdatér dit skærmkort, printerdriver eller enhedsdrivere

Opdater din skærmkortdriver

Du kan afgøre, om skærmdriveren er forældet ved at ændre skærmkortets farvedybde og opløsning.  Hvis programmet fortsat fungerer som forventet efter at have ændret farvedybde og opløsning, er det ikke nødvendigt at opdatere skærmdriveren.

Du kan finde oplysninger om ændring af den farvedybde og opløsning, der bruges til Adobe-software, under disse emner i Windows Hjælp:

• Windows Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10  "Sådan får du den bedste visning på skærmen"

Bemærk: Adobe-software kræver en skærmopløsning på mindst 1024x768.

Skift skærmindstillinger

Om nødvendigt kontakt skærmkortproducenten for at få en opdateret driver, eller hent den fra producentens websted. (Du kan se skærmkortproducenten under kortets egenskaber i Enhedshåndtering)

Opdater din printerdriver

Installér en printer, der bruger en PostScript-printerdriver, og angiv den pågældende printer som standardprinteren for at afgøre, om printerdriveren til din standardprinter har konflikt med din Adobe-software. (Du kan installere en printer, som ikke er et fysisk stykke hardware).

Hvis problemet ikke opstår igen, er den printerdriver, som du brugte tidligere, i konflikt med Adobe-programmet. Kontakt printerproducenten for at få en opdateret printerdriver.

Søg efter "tilføj printer" i Windows Hjælp for at få vejledning. Du kan finde oplysninger om indstilling af PostScript-printeren som standardprinteren, hvis du søger efter "Skift din standardprinter" i Windows Hjælp.

Opdater enhedsdriverne

Enhedsdrivere er software, der gør det muligt for Windows at kommunikere med enheder som scannere, mus og tastaturer. Kontakt enhedens producent for at sikre, at du bruger den nyeste driver til den.

Se detaljer under disse emner i Windows Hjælp:

• Windows Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10 "Åbn Enhedshåndtering" og "Få hjælp til fejl med Enhedshåndtering"
Vinduet Enhedshåndtering

Kør Adobe-programmet i en ny brugerkonto

Du vil kunne opleve systemfejl, hvis din brugerkonto er blevet beskadiget, eller hvis din brugerkonto ikke har rettigheder til nogle af de filer og mapper, dit Adobe-program kræver.

Start Adobe-programmet fra en ny brugerkonto Opret en brugerkonto, der har samme rettigheder, som den konto, du anvendte, da problemet opstod. Hvis problemet ikke opstår igen, er den oprindelige brugerkonto sandsynligvis beskadiget.

Du kan finde vejledninger, hvis du søger efter disse emner i Microsoft Windows Hjælp:

• Windows Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10 "Opret en brugerkonto"

Start Adobe-programmet fra en administratorkonto Opret en brugerkonto, og skift kontotypen til en administratorkonto. (Kontakt din systemadministrator, hvis du ikke har rettigheder til at oprette en administratorkonto). Hvis problemet ikke opstår, har din standard brugerkonto ikke de nødvendige rettigheder til filer og mapper, som Adobe-programmet kræver.

Du kan finde vejledninger, hvis du søger efter disse emner i Microsoft Windows Hjælp:

• Windows Vista: "Skift en brugers kontotype"
  • Windows 7, Windows 8 og Windows 10 "Skift en brugers kontotype"
  •

(Windows 7 og Windows Vista) Deaktivér brugeradgangskontrol eller Windows Aero

Brugeradgangskontrol

Få vejledning ved at søge efter "Slå brugeradgangskontrol til eller fra" i Microsoft Windows Hjælp.

Vinduet Indstillinger for kontrol af brugerkonti

Windows Aero

Windows Aero påvirker, hvordan skrivebordet vises. Prøv at deaktivere programmet og se, om problemet opstår igen, når du starter dit Adobe-program.

Du kan få vejledning, hvis du søger efter "Fejlfinding af problemer med Windows Aero" i Windows Hjælp.

Fejlfinding med Windows Aero

Udfør systemvedligeholdelse

Optimér håndteringen af midlertidige filer

Windows og programmer lagrer arbejdsdata i midlertidige filer (.tmp-filer), som de opretter på harddisken. For mange eller forældede midlertidige filer kan forringe ydeevnen i Windows og programmer.

Du kan se detaljerede oplysninger, hvis du søger efter disse emner i Windows Hjælp:

• Windows Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10 "Slet filer med Diskoprydning"
Vinduet Status for diskoprydning

Indstil sidefilen til den virtuelle hukommelse til standardstørrelsen

Se detaljer under disse emner i Windows Hjælp:

• Windows Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10 "Skift størrelse på den virtuelle hukommelse"
Skift indstillinger for virtuel hukommelse

Reparer og defragmenter harddiske

Se vejledning under disse emner i Windows Hjælp:

• Windows 7, Windows 8 og Windows 10 "Forøg ydelsen ved at defragmentere harddisken"
Vinduet Diskdefragmentering

Scan systemet for virus

Brug opdateret antivirussoftware (for eksempel Symantec Norton AntiVirus eller McAfee Virus Scan) for at kontrollere systemet for virus. Virusinfektioner kan beskadige software og forårsage systemfejl. Se flere oplysninger i antivirus-softwarens dokumentation.

Fejlfinding af ICC-profiler

ICC-profiler hjælper med at administrere farveelementer på dit system. Der kan opstå en systemfejl, hvis dit Adobe-program bruger en beskadiget ICC-profil. Udfør fejlfinding af ICC-profiler for at undersøge, om de er årsagen til problemet:

1. Flyt alle profiler fra følgende mapper til skrivebordet:
    • Windows/System/ 32/Spool/Drivers/Color
    • Programmer (x86)/Fælles filer/Adobe/Color/Profiles/
    • Programmer (x86)/Fælles filer/Adobe/Color/Profiles/Recommended
    • Windows/System/ WOW 64/Spool/Color/Drivers/Color
    Flyt profiler til skrivebordet
  2. Genstart Adobe-programmet, og prøv at genskabe problemet.
    • Hvis problemet opstår igen, skal du flytte profilerne tilbage til mappen.
    • Hvis problemet ikke opstår, skal du flytte profilerne tilbage til mappen én ad gangen, indtil du har fundet den profil, der er årsag til problemet.

Identificer den fil, der skaber problemer

Hvis en fil er beskadiget, kan det løse problemet at geninstallere programmet, der er knyttet til den pågældende fil. Benyt en af følgende fremgangsmåder:

• Hvis en fejl indikerer, hvilken fil der forårsager problemet, skal du geninstallere det program, som filen tilhører.
  • Hvis en fejl indikerer en Windows-fil, kan du kontakte Microsoft for at få hjælp til at udskifte den pågældende fil.

Kontrollér, om udvidelseskort eller RAM-moduler er beskadiget

Beskadigede udvidelseskort

Beskadigede eller ikke-kompatible PCI- eller PCI-X-udvidelseskort kan forårsage systemfejl. Du kan kontrollere disse kort ved at slukke for computeren og fjerne alle processor accelerator-kort, skærmkort og andre installerede udvidelseskort og derefter genstarte computeren.

RAM-moduler

Kontroller, at RAM-moduler er korrekt installeret og ikke er årsag til fejl ved at udføre en eller flere af følgende handlinger:

• Skift rækkefølgen på de installerede RAM-moduler.
  • Fjern alle på nær det mindst krævede antal RAM-moduler til at køre Windows og Reader, og test for at se, om problemet fortsætter:
    • Hvis det gør, skal du sætte de fjernede RAM-moduler tilbage og fjerne de andre, teste igen og se om problemet fortsætter.
    • Hvis fejlen ikke opstår, skyldes fejlen et eller flere af de fjernede RAM-moduler. Kontakt RAM-modulproducenten for at få hjælp.