Suojausta käsittelevien artikkeleiden täydellisen luettelon löydät artikkelista Acrobatin ja PDF-tiedostojen suojauksen yleiskuvaus.

Minkä tahansa Internet-linkin napsauttaminen on mahdollinen tietoturvariski. Haitalliset sivustot voivat siirtää haitallista sisältöä tai kerätä tietoja käyttäjän huomaamatta. Jos olet huolissasi näistä riskeistä, voit määrittää Acrobatin ja Readerin näyttämään varoituksen, kun PDF-tiedosto yrittää luoda yhteyden Internet-sivustoon.

Acrobatille ja Readerille voi antaa luvan luoda yhteyden valittuihin sivustoihin lisäämällä niiden osoitteet (URL:t) luotettujen sivustojen luetteloon Luotonhallinnan oletusasetuksissa. Voit myös sallia kaikki URL-osoitteet.

Huomautus:

Jos Internet-yhteyden hallinta -valintaikkunan asetukset eivät ole käytettävissä, valitse Mukautettu asetus. Jos asetukset eivät edelleenkään ole käytettävissä, tuote saattaa olla järjestelmänvalvojan hallinnassa, jolloin kyseiset rajoitukset ovat voimassa.

1. Valitse Muokkaa > Oletusarvot (Windows) tai Acrobat / Adobe Reader > Oletusarvot (Mac OS).

2. Valitse vasemmalla puolella Luokat-kohdasta Luotonhallinta.

3. Määritä oletusasetukset Internetin käytölle PDF-tiedostoista napsauttamalla Muuta asetuksia.

4. Valittavana on seuraavat asetukset:

• Jos haluat sallia yhteydet kaikkiin URL:iin, valitse Salli PDF-tiedostojen muodostaa yhteys kaikkiin Web-sivustoihin.

• Jos haluat estää yhteydet kaikkiin URL:iin, valitse Estä PDF-tiedostojen yhteys kaikkiin Web-sivustoihin.

• Jos haluat rajoittaa yhteydet vain määrittämiisi URL-osoitteisiin, valitse Mukautettu asetus.

• Jos haluat lisätä sivuston, kirjoita sen URL-osoite Isäntäkoneen nimi -tekstiruutuun ja napsauta Salli tai Estä.

• Jos haluat poistaa URL:n, jolla et enää halua käydä, valitse sivusto luettelosta ja napsauta Poista.

• Jos haluat määrittää, miten ohjelman pitäisi käsitellä sivustoja, jotka eivät ole mukautetussa luettelossasi, valitse jokin seuraavista asetuksista: Kysy aina, Salli yhteys, Estä yhteys.

Lisätietoja on sovellusten suojausoppaassa osoitteessa www.adobe.com/go/learn_acr_appsecurity_fi.

Huomautus:

Jos avaat suojatun PDF-tiedoston ja näet kehotteen sallia tai estää URL-osoitteen, valitse Muista toimintani tämän sivuston kohdalla. Tämä vastaus lisää URL-osoitteen luetteloon.