Tässä dokumentissa on ohjeet Acrobat XI -ohjelmaa varten. Jos käytät Acrobat DC:tä, perehdy Acrobat DC:n ohjeeseen.

Liitteet ovat potentiaalinen tietoturvariski, koska ne voivat sisältää haitallista sisältöä, avata muita vaarallisia tiedostoja tai käynnistää sovelluksia. Acrobat ja Reader sallivat aina PDF- ja FDF-tiedostoliitteiden avaamisen ja tallentamisen. Acrobat ja Reader tunnistavat uhkiksi tietyt tiedostot, kuten ne, joiden nimen lopussa on .bin, .exe ja .bat. Näiden tiedostojen liittäminen ei ole mahdollista. Acrobat kuitenkin sallii sellaisten tiedostojen liittämisen, joita ei voi tallentaa tai avata Acrobatista, kuten ZIP-tiedostojen. Tätä ei kuitenkaan suositella.

Acrobat ja Reader pitävät sallittujen luetteloa tiedostotyypeistä, joita voidaan avata tai tallentaa, sekä estoluetteloa tiedostotyypeistä, joiden avaaminen ja tallentaminen ei ole mahdollista. Voit liittää tiedostotyyppejä, joita ei ole kummassakaan luettelossa. Jos kuitenkin avaat tai tallennat tiedostoa, jonka tyyppi on tuntematon, näkyviin tulee valintaikkuna, jossa kysytään, luotatko tähän tiedostotyyppiin.

Lisätietoja on sovellusten suojausoppaassa osoitteessa www.adobe.com/go/learn_acr_appsecurity_fi.

Tiedostotyypin lisääminen manuaalisesti estoluetteloon tai sallittujen luetteloon

Järjestelmänvalvojat voivat muokata estoluetteloa ja sallittujen luetteloa rekisterin kautta. Käyttäjät voivat lisätä manuaalisesti uuden tiedostotyypin estoluetteloon tai sallittujen luetteloon liittämällä tiedoston ja yrittämällä sitten avata sen.

1. Valitse Työkalut > Sisällön muokkaus > Liitä tiedosto.

2. Lisää tiedostotyyppi, joka ei ole estettyjen tai sallittujen luettelossa.

3. Napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella Liitteet-ruudussa vasemmalla puolella ja valitse Avaa liitetiedosto.

4. Valitse Käynnistä liite -valintaikkunassa jokin seuraavista asetuksista ja napsauta sitten OK:

Avaa tämä tiedosto:

Avaa tiedoston tekemättä muutoksia rekisteriluetteloon.

Salli aina tämäntyyppisten tiedostojen avaaminen:

Lisää tiedostotyypin sallittujen luetteloon ja estää varoitukset jatkossa.

Estä aina tämäntyyppisten tiedostojen avaaminen:

Lisää tiedostotyypin estettyjen luetteloon avaamatta tiedostoa. Voit mahdollisesti liittää tämäntyyppisen tiedoston PDF:ään, mutta et voi avata sitä.

Huomautus:

Jos haluat estää aiemmin sallimasi tiedostotyypin, palauta liitteiden oikeudet Luotonhallinnan oletusasetuksissa.

Liitteiden oikeuksien palauttaminen

Koska sallittujen ja estettyjen tiedostoliitetyyppien luettelot voivat kasvaa ajan mittaan, luettelot voi palauttaa alkuperäiseen tilaan. Tämä tila voi joskus mahdollistaa parhaan suojaustason.

1. Valitse Muokkaa > Oletusarvot (Windows) tai Acrobat / Adobe Reader > Oletusarvot (Mac OS).

2. Valitse vasemmalla puolella Luokat-kohdasta Luotonhallinta.

3. Napsauta PDF-liitteet-paneelissa Palauta. Palauta-painike on käytettävissä vain, jos muutit liitteen oletuksia.

Sovellusten käynnistämisen salliminen liitteille

Luotonhallinnan avulla voi määrittää, voivatko muut kuin PDF-liitteet käynnistää niihin liittyviä sovelluksia.

1. Valitse Oletusarvot-valintaikkunan vasemman reunan Luokat-kohdasta Luotonhallinta.

2. Valitse asetus Salli muiden kuin PDF-liitetiedostojen avaus ulkoisien sovellusten avulla. Tietokoneessa on oltava ulkoinen sovellus tiedoston avaamista varten.