Kolmiulotteiseen objektiin lisätyt kommentit liitetään erityisnäkymiin, jotka luodaan kommenttien lisäämishetkellä. Jos näkymää muutetaan, esimerkiksi käännettäessä tai siirrettäessä komiulotteista objektia, kommentit eivät enää näy.

Kolmiulotteiseen objektiin voidaan lisätä kommentteja kolmella tavalla:

• Lisäämällä kommentteja 3D-mallin tiettyihin osiin 3D-työkalurivin 3D-kommentointityökalulla.

• Lisäämällä erilaisia kommentteja 3D-näkymään Kommentti-ruudun Huomautukset-paneelissa.

• Muuntamalla 3D-mittaus kommentiksi.

Huomautus:

3D-mallin näkymiin voidaan lisätä kommentteja vain Acrobatin tai Readerin versiolla 7.0.7 tai uudemmalla versiolla.

Kommenttien lisääminen 3D-mallin näkymiin
Kun kolmiulotteisen objektin näkymää muutetaan, kaikki objektiin liitetyt kommentit katoavat (oikealla).

Huomautus:

Jos et halua liittää kommenttia kolmiulotteiseen näkymään, lisää se kolmiulotteisen objektin alueen ulkopuolelle.

3D-kommentin lisääminen objektiin

3D-kommentointityökalulla luodut kommentit ovat samankaltaisia kuin mittaukset siinä mielessä, että ne liittyvät kolmiulotteisen geometrian tiettyyn osaan. Kun kolmiulotteisia kommentteja lisätään mallin oletusnäkymään, niitä varten luodaan näkymä nimeltä 3D-kommenttinäkymä. Muihin näkymiin lisätyt kolmiulotteiset kommentit on lueteltu mallipuussa kyseisten näkymien osina. Kolmiulotteisia kommentteja voi muokata ja poistaa samalla tavoin kuin mittauksia.

1. Napsauta 3D-työkalurivillä olevaa 3D-kommentin lisäystyökalua.
  2. Valitse mallista osa, johon haluat lisätä kolmiulotteisen kommentin.
  3. Kirjoita kommentti Anna kommentin merkkijono -valintaikkunaan.

Kommenttien lisääminen Kommentti-tehtäväruudussa

Kun kommentteja lisätään Kommentti-tehtäväruudun työkaluilla, mallipuuhun luodaan uusi Kommenttinäkymä-niminen näkymä.

Huomautus:

Adobe Readerin käyttäjät voivat lisätä PDF-tiedostoon kommentteja, jos tiedoston tekijä on sallinut tämän.

1. Tuo Huomautukset-paneeli näkyviin Kommentti-tehtäväruudussa.
  2. Valitse kommentointityökalu ja napsauta sitten kolmiulotteisen objektin alueen sisäpuolta.
  3. Luo kommentti napsauttamalla kolmiulotteisen objektin alueen sisäpuolta. Mallipuuhun luodaan näkymämääritys, jonka oletusnimi on esimerkiksi "CommentView1".
  4. Jos haluat lisätä enemmän kommentteja, toimi seuraavasti:
    • Jos haluat lisätä kommentin tiettyyn näkymään, varmista, että oikea kommentointinäkymä on valittu mallipuusta. Napsauta siten kolmiulotteisen objektin alueen sisäpuolta.

• Jos haluat lisätä kommentin uuteen kommentointinäkymään, varmista, ettei mallipuusta ole valittu kommentointinäkymää. Napsauta siten kolmiulotteisen objektin alueen sisäpuolta.

Huomautus:

Jos poistat yhden näistä automaattisesti luotavista kommentointinäkymistä, siihen liittyvät kommentit ovat edelleen käytettävissä. Voit tarkastella ja valita niitä Kommentit-välilehdessä tai mallipuussa, jossa ne ovat näkymien alapuolella. Kun kommentti valitaan, 3D-malli siirtyy samaan näkymään, jossa se oli kommenttia lisättäessä.

3D-mittausten muuntaminen kommenteiksi

Mittauksia voidaan muuntaa kommenteiksi, jotta niitä voidaan tarkistaa ja varustaa huomautuksin samalla tavoin kuin muita kommentteja.

1. Napsauta mallipuun Näkymä-ruudussa olevan mittausnäkymän vieressä olevaa plusmerkkiä hiiren kakkospainikkeella, jotta mittausten luettelo tulee näkyviin.
  2. Napsauta mittauksen nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muunna kommentiksi.

Kolmiulotteisen objektin kommenttien näyttäminen

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Valitse mallipuusta kommentteja sisältävä näkymä.

• Napsauta Kommentti > Kommenttiluettelo.

• Napsauta mallipuun Näkymä-ruudun Asetukset-painiketta ja valitse Luetteloi kommentit.

2. Kaksoisnapsauta kommenttia, jotta sen kommentti-ikkuna avautuu.
  3. Toista vaiheita 1 ja 2, jos haluat tarkastella muihin näkymiin liittyviä kommentteja.

Kun valitset kommentin, 3D-malli tulee esiin samassa näkymässä kuin se oli kommenttia lisättäessä.