Voit lajitella ja esikatsella PDF-portfolioiden osatiedostoja sekä avata, muokata ja tallentaa osatiedostoja niiden lähdesovelluksissa. Jotkut tiedostotyypit vaativat niiden lähdesovelluksen asentamisen tietokoneeseesi.

Tiedostojen tarkasteleminen luettelona

Napsauta esikatselutilassa PDF-portfolio-työkalurivillä olevaa Tiedostot-painiketta. Järjestä tiedoston tiedot nousevaan tai laskevaan järjestykseen napsauttamalla sarakkeen nimeä. Voit kääntää järjestyksen napsauttamalla sarakkeen nimeä toisen kerran.

Tiedoston tietojen muokkaaminen luettelossa (Acrobat Pro)

1. Napsauta Muokkaa-tilassa Tiedot-ruutua.
  2. Tee jokin seuraavista Näytettävät sarakkeet -kohdassa:
    • Voit näyttää tai kätkeä luettelon sarakkeen napsauttamalla valintaruutua.

• Lisää sarake kirjoittamalla nimi Lisää sarake -ruutuun, valitsemalla tietotyyppi valikosta ja napsauttamalla Lisää-painiketta .

• Voit poistaa valinnaisia sarakkeita pitämällä osoitinta sarakkeen nimen päällä, kunnes poistopainike tulee näkyviin, ja napsauttamalla sitä. Et voi poistaa vaadittuja sarakkeita, esimerkiksi Nimi, Kuvaus ja Koko.

• Muuta sarakkeen järjestystä valitsemalla se ja napsauttamalla ylä- tai alanuolta. Voit myös vetää saraketta vasemmalla olevassa tiedostoluettelossa.

• Jos haluat vaihtaa tiedostojen järjestystä, katso Lajittele, suodata ja muuta tiedostojen tai kansioiden järjestystä.

• Jos haluat lisätä tietoja sarakkeeseen tai muuttaa sarakkeen tietoja, näytä sarake ja kirjoita tiedot vasemmalla olevaan Tiedostot-näkymään. Jos esimerkiksi haluat lisätä tiedostoon kuvauksen, näytä Kuvaus-sarake ja kirjoita ruutuun.

Huomautus:

Jos muokattavaa saraketta ei näy vasemmalla, vaihda sen järjestystä. Valitse sarake oikealta ja napsauta ylänuolta.

Tiedostojen ja kansioiden lisääminen PDF-portfolioon (Acrobat Standard)

Voit lisätä tiedostoja ja kansioita aiemmin luotuun PDF-portfolioon joko Sivuasettelu (Esikatselu) -tilassa tai Tiedostot-tilassa.

1. Napsauta PDF-portfolio-ikkunaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Muokkaa portfoliota.

2. Tee jokin seuraavista toimista:

• Jos haluat lisätä kansion, napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse valikosta Luo kansio.

• Jos haluat lisätä tiedostoja tietokoneestasi, vedä mitä tahansa tiedostoja tai kansioita PDF-portfolio-työtilaan tai kansioon.

• Jos haluat siirtää tiedostoja eri kansioon, vedä ne.

Huomautus:

Paras tulos saavutetaan, kun osatiedostojen kokonaismäärä on korkeintaan 15 ja kaikkien osatiedostojen kokonaiskoko on alle 50 Mt.

Tiedostojen ja kansioiden poistaminen PDF-portfoliosta (Acrobat Standard)

Jos poistat kansion, kaikki sen sisältämät tiedostot poistetaan PDF-portfoliosta.

1. Valitse Muokkaa-tilassa yksi tai useampi tiedosto tai kansio PDF-portfoliosta ja paina Poista. Voit myös napsauttaa kortin Poista tiedosto -kuvaketta, jos se on käytettävissä.

Lajittele, suodata ja muuta tiedostojen tai kansioiden järjestystä (Acrobat Pro)

Oletusarvoisesti osatiedostojen järjestys ja lajittelu on tiedostonimen mukainen aakkosjärjestys. Tiedostot näkyvät ja tulostetaan tässä järjestyksessä.

Voit vaihtaa tai mukauttaa järjestystä, jossa tiedostot näkyvät. Tiedostot tulostetaan kuitenkin aina aakkosjärjestyksessä.

Huomautus:

Tiedostojen järjestäminen Esikatselu-tilassa muuttaa järjestystä vain nykyisessä istunnossa. Kun avaat PDF-portfolion seuraavan kerran, se näkyy alkuperäisessä lajittelujärjestyksessä.

1. Tee Muokkaa-tilassa jokin seuraavista:
    • Järjestä vaaditut sarakkeet nousevaan tai laskevaan järjestykseen napsauttamalla sarakkeen nimeä. Jos haluat järjestää valinnaisia sarakkeita nousevaan tai laskevaan järjestykseen, napsauta sarakkeen nimiruudun ulkopuolella. Voit kääntää järjestyksen napsauttamalla toisen kerran. (Tietoa valinnaisista sarakkeista on kohdassa Tiedoston tietojen muokkaaminen luettelossa.)

• Voit lajitella tietyn sarakkeen arvojen mukaan valitsemalla sarakkeen Tiedot-ruudun Alkuperäinen järjestys -valikosta oikealta.

• Voit muuttaa sarakkeiden järjestystä vasemmalla olevassa luettelossa vetämällä sarakkeen nimen toiseen paikkaan. Voit myös vetää sarakkeen nimen toiseen paikkaan Näytettävät sarakkeet -kohdan Tiedot-ruudussa oikealla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää ylänuoli- tai alanuolinäppäintä.

• Määritä, missä järjestyksessä tiedostot näkyvät, kun PDF-portfolio avataan ensi kertaa, valitsemalla sarakkeen nimi oikealla olevasta Alkuperäinen järjestys -valikosta. Jos esimerkiksi haluat näyttää tiedostot muokkauspäiväjärjestyksessä, varmista, että Muokattu on valittuna Näytettävät sarakkeet -kohdassa. Valitse sitten Alkuperäinen järjestys -luettelosta Muokattu. Alkuperäinen järjestys vaikuttaa Asemointi- ja Tiedot-näkymiin.

• Voit järjestää tiedostot mukautettuun järjestykseen vetämällä niitä vasemmalla olevassa luettelossa. Kun tiedostojen järjestystä muutetaan, oikealla olevaan Alkuperäinen järjestys -valikkoon luodaan Järjestys-sarake, joka valitaan automaattisesti alkuperäiseksi järjestykseksi.

Huomautus:

Napsauta Asettelu-ruutua mininavigaattorissa tai Ruudukko-asettelussa ja vedä tiedostot ja kansiot haluamaasi järjestykseen. Mininavigaattori näkyy Selaa napsauttamalla-, Lineaarinen- ja Aalto-asetteluissa.

2. Tallenna PDF-portfolio.

Jos PDF-portfolio sisältää lomakevastaustiedostoja tai Outlook-viestejä, voit suodattaa sisällön erilaisten ehtojen mukaan. Jos tarvitset lisätietoja, katso seuraavat videot:

Osatiedostojen avaaminen, muokkaaminen ja tallentaminen

Voit avata, muokata ja tallentaa osatiedostoja niiden lähdesovelluksilla, jos sovellus on asennettu tietokoneeseesi. Osatiedostoihin tehdyt muutokset eivät vaikuta alkuperäisiin tiedostoihin PDF-portfolion ulkopuolella.

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Napsauta hiiren kakkospainikkeella / Control-napsauta tiedostoa Esikatselu-tilassa ja valitse Avaa tiedosto omassa sovelluksessa (muut kuin PDF-tiedostot) tai Avaa tiedosto (PDF-tiedostot).

• Kaksoisnapsauta tiedostoa Muokkaa-tilassa.

Huomautus:

Osatiedosto avautuu erilliseen ikkunaan. Jos katselet PDF-portfoliota selaimessa, tiedosto avautuu erillisessä Acrobat-tuotteessa selaimen ulkopuolella.

2. Jos vahvistusikkuna tulee näkyviin, valitse Avaa tämä tiedosto tai Salli aina tämäntyyppisten tiedostojen avaaminen (jos luotat tiedostomuotoon) ja napsauta OK.
  3. Muokkaa tiedostoa tarpeen mukaan ja tallenna sitten tiedosto.

PDF-portfolion komponenttien tiedostonimien ja kuvausten muokkaaminen

1. Tee Muokkaa-tilassa jokin seuraavista:
    • Jos haluat muokata osatiedoston näyttönimeä, valitse tiedosto. Napsauta sitten Näyttönimi-tekstiruutua, niin lisäyskohta tulee näkyviin. Voit myös muokata kortin kääntöpuolella olevaa Näyttönimeä napsauttamalla kortin Näytä tietonäkymä -kuvaketta . (Tiedot-näkymässä Näyttönimi on sarake.)

• Jos haluat muokata osatiedoston kuvausta, napsauta Näytä tietonäkymä -kuvaketta. Napsauta sitten Kuvaus-tekstiruutua, niin lisäyskohta tulee näkyviin. (Tiedot-näkymässä Kuvaus on sarake.)

• (Acrobat Pro) Voit muuttaa tekstissä käytettävää kirjasinta tai upottaa sen käyttämällä Portfolion ominaisuudet -paneelia Asemointi-ruudun alaosassa. Teksti vaihtuu uuden kirjasimen ominaisuuksien mukaiseksi koko PDF-portfoliossa.

Osatiedostojen erottaminen PDF-portfoliosta

Voit purkaa tai vetää tiedostoja pois PDF-portfolio-ikkunasta tietokoneeseesi. Purkaminen ei poista tiedostoa PDF-portfoliosta.

1. Tee jompikumpi seuraavista:
    • Napsauta Asemointi-tilassa osatiedoston Poimi tiedosto -kuvaketta .

• Valitse yksi tai useampi tiedosto ja vedä ne sitten tietokoneeseesi.