Acrobatissa ja Readerissa voit avata tiedostoja ja tallentaa niitä verkossa toimiviin tiedostonhallintapalveluihin, joita ovat esimerkiksi Adobe.com, Microsoft Office 365 ja Microsoft SharePoint. Voit käsitellä näissä online-palveluissa olevia PDF-tiedostoja joko verkkokäyttöliittymän kautta tai suoraan Adobe Acrobatissa tai Adobe Readerissa.

Huomautus:

SharePoint-järjestelmänvalvojan täytyy määrittää SharePoint-palvelin PDF-dokumenttien muokkaamisen mahdollistamiseksi. Tämä TechNote sisältää yksityiskohtaisia tietoja.

Online-tilillä olevien PDF-tiedostojen käyttäminen

Acrobatin Avaa- ja Tallenna-valintaikkunoissa voit valita online-tilin.

Avaa- ja Tallenna-valintaikkunat
Avaa- ja Tallenna-valintaikkunoissa voit käsitellä online-tileillä olevia tiedostoja.

Jos haluat käsitellä tai tallentaa Office 365- tai SharePoint-resursseja, valitse Avaa online-tilistä- tai Tallenna online-tiliin -valikosta Uusi tili.

Valitse online-tili -valintaikkuna
Määritä tilin URL-osoite Valitse online-tili -valintaikkunassa.

Voit määrittää URL-osoitteen käyttämällä seuraavia asetuksia:

• (Windows) Varaston URL, esimerkiksi http://mysharepointserver/mysite/mydoclib

• (Windows) Täydellinen UNC-polku, esimerkiksi \\mysharepointserver\mysite\mydoclib

• Yhdistetyt verkkoasemat

Tiedoston kuittaaminen ulos SharePointista

Turvallisin tapa käsitellä Office 365- tai SharePoint-palvelussa olevaa PDF-tiedostoa on kuitata tiedosto ulos. Muut käyttäjät eivät voi muokata tiedostoa sinun käsitellessäsi sitä.

1. Jos haluat kirjata PDF-tiedoston ulos, tee jokin seuraavista:

• (Windows) Siirry Internet Explorerilla Office 365- tai SharePoint-portaalissa olevan PDF-tiedoston kohdalle. Napsauta dokumenttia tai valitse tiedoston ponnahdusvalikosta Muokkaa dokumenttia.

• Valitse Acrobatissa tai Readerissa Tiedosto > Avaa ja valitse Avaa online-tilistä -valikosta Uusi tili. Valitse sitten joko Office 365 tai SharePoint ja määritä PDF-tiedoston URL-osoite tai täydellinen UNC-polku.

2. Valintaikkunassa näkyy tiedoston nimi ja sijainti. Napsauta jotain seuraavista:

• Kirjaa ulos ja Avaa

• Avaa, jos haluat avata tiedoston kuittaamatta sitä ulos

Huomautus:

Jos sinun täytyy kirjautua sisään SharePoint-palvelimeen, anna käyttäjätunnus ja salasana pyydettäessä.

Uloskirjauksen kumoaminen

Voit kumota uloskirjatun version PDF-tiedostosta, jos et halua tallentaa muutoksiasi.

1. Valitse Tiedosto > SharePoint-/Office 365 -palvelin > Kumoa uloskirjaaminen.

2. Näyttöön tulee vahvistusviesti. Valitse OK.

Huomautus:

Dokumenttia ei voi muokata offline-tilassa.

Dokumentin ominaisuuksien valmisteleminen

Voit määrittää dokumentin Office 365- tai SharePoint-ominaisuudet Acrobatista tai Readerista käsin.

1. Valitse Tiedosto > SharePoint-/Office 365 -palvelin > Valmistele dokumentin ominaisuudet.

2. Kaksoisnapsauta muokattavaa ominaisuutta. Muokkaa-valintaikkuna tulee näkyviin. Anna arvo ja napsauta OK.

Sisään kirjaaminen

Kun olet tehnyt haluamasi muokkaukset, voit kuitata tiedoston sisään Office 365- tai SharePoint-palvelimeen. Muut käyttäjät voivat nähdä muutokset. Jos versiotiedot ovat käytössä, Office 365 tai SharePoint hallitsee myös tiedoston versiohistoriaa.

1. Valitse Tiedosto > SharePoint-/Office 365 -palvelin > Kirjaa sisään. Kirjaa sisään -valintaikkuna tulee näkyviin.

2. Jos versionumerointi on käytössä, version tiedot tulevat näkyviin. Valitse pääversio, aliversio tai korvaa nykyinen versio.

3. Syötä version kommentit.

4. Voit myös käyttää valintaa Pidä dokumentti uloskirjattuna tämän version sisään kirjaamisen jälkeen ja napsauttaa OK.