Tässä dokumentissa on ohjeet Acrobat XI -ohjelmaa varten. Jos käytät Acrobat DC:tä, perehdy Acrobat DC:n ohjeeseen.

Voit käsitellä Web-sivuista luotuja PDF-tiedostoja samoin kuin muitakin PDF-tiedostoja. Acrobatin asetukset voivat olla sellaiset, että muunnetulla Web-sivulla olevaa linkkiä napsautettaessa ohjelma lisää linkin kohteena olevan sivun PDF-dokumentin loppuun, ellei se jo sisälly dokumenttiin.

Huomautus:

Muista, että yhdestä Web-sivusta voi tulla useita PDF-sivuja. Web-sivu vastaa yhtä Web-sivuston aihetta (tai URL-osoitetta) ja on usein yksi jatkuva HTML-sivu. Kun Web-sivu muunnetaan PDF-muotoon, se saattaa jakautua useaksi vakiokokoiseksi PDF-sivuksi.

Kun luot PDF-dokumentin Web-sivuista ja valitset Web-sivun muuntoasetukset -valintaikkunasta Luo kirjanmerkit -asetuksen, Acrobat luo koodimerkittyjä kirjanmerkkejä. Kirjanmerkit-välilehden yläreunassa näkyy normaali (koodimerkitsemätön) kirjanmerkki, joka edustaa Web-palvelinta. Sen alla on koodimerkitty kirjanmerkki jokaista ladattua Web-sivua kohti. Koodimerkityn kirjanmerkin nimi on peräisin sivun HTML-otsikosta tai URL-osoitteesta, jos HTML-otsikko puuttuu. Kaikki koodimerkityt Web-kirjanmerkit ovat aluksi samalla tasolla. Voit kuitenkin järjestää ne ja tehdä niistä ryhmiä, jotta Web-sivujen sisällön hierarkia näkyy selvemmin.

Jos Luo PDF-tunnukset on valittuna, kun luot PDF-dokumentin Web-sivuista, PDF-tiedostoon tallentuvat alkuperäisten sivujen HTML-rakennetta vastaavat rakennetiedot. Näiden tietojen avulla voidaan lisätä koodimerkittyjä kirjanmerkkejä tiedoston kappaleisiin ja muihin kohtiin, joissa on HTML-elementtejä.

Muunnettuja Web-sivuja koskevien tietojen näyttäminen

Voit avata valintaikkunan, jossa näkyy nykyisen sivun URL-osoite, otsikko, päivämäärä, latausaika ja muita tietoja.

1. Valitse Työkalut > Dokumentin käsittely > Web-sieppaus > Sivun tiedot.

Muunnettujen sivujen vertaaminen nykyisiin Web-sivuihin

1. Avaa sivu tai Web-linkki valitsemalla jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Jos haluat avata nykyisen sivun Web-selaimessa, valitse Työkalut > Dokumentin käsittely > Web-sieppaus > Avaa sivu Web-selaimessa.

• Voit avata kirjanmerkkiä vastaavan sivun napsauttamalla koodimerkittyä kirjanmerkkiä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Avaa sivu Web-selaimessa.

• Voit avata linkitetyn sivun napsauttamalla linkkiä Web-sivun PDF-versiossa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Avaa Web-linkki selaimella.

Selain avaa määrittämäsi sivun ja näyttää sen uudessa ikkunassa.