Tämä asiakirja sisältää tietoa tunnetuista ongelmista ja vianmääritysvihjeitä, joita ei ole käsitelty Acrobat- ja Reader-dokumentaatiossa.Adoben tiedossa olivat Acrobat XI- ja Reader XI -versioiden julkaisuhetkellä seuraavat viat. Julkaisun jälkeen ilmenneet ongelmat on käsitelty erillisissä TechNote-julkaisuissa tai julkaisutiedoissa. Jos päivitys korjaa ongelman, versionumero on näkyvissä. Tässä asiakirjassa mainittuihin ongelmiin liittyvät ohjelmiston viat esitetään sulkeissa [ ].

Saat muita vasta julkaistuja tietoja ja tunnettuja ongelmia käsittelevää tietoa Readerin tuesta tai Acrobatin tuesta.

Adobe-tunnus

Acrobat XI Pro -sovellukseen sisältyy ”Adobe-tunnus”-käsite. Adobe-tunnus on valinnainen, jos sarjanumero on käytössä.

Aktivointi

Acrobat XI tarjoaa lisäjakson siihen asti, kun aktivointia vaaditaan. On mahdollista, että aktivointi ei onnistunut, koska sinulla ei ollut Internet-yhteyttä. Kokeilujakson jälkeen näytölle tulee kehote, jossa pyydetään aktivoimaan nyt (tietokoneessa tulee olla Internet-yhteys). Kokeilujakson jälkeen tietokone täytyy aktivoida ennen kuin voit jatkaa tuotteen käyttöä.

SWF-tiedostojen ja Portfolio-sisällön katseluun PDF-dokumenteissa vaaditaan Flash Playeria.

Acrobat ja Reader eivät enää sisällä Flash Playeria. Flash Player vaaditaan, jotta Acrobat ja Reader voivat näyttää SWF-tiedostoja ja Portfolio-sisältöä PDF-dokumenteissa. Jos järjestelmäsi ei sisällä Flash Playeria ja haluat katsoa SWF-tiedostoja sekä PDF-dokumenttien Portfolio-sisältöä, asenna Flash Player. Jos avaat PDF-dokumentin, joka vaatii Flash Playerin, valintaikkuna kehottaa sinua lataamaan ja asentamaan uusimman Flash Playerin. Siirry tänne Flash Playerin esiasennusta varten:

Acrobatin asennukseen liittyvät huomautukset

PDF-tiedostopääte ja rekisteri

Viimeisin asennettu sovellusversio ”omistaa” Acrobatin tai Readerin rekisterimerkinnät ja .PDF-tiedostopäätteen.

Ennen asennusta

Katso ennen Acrobatin tai Readerin asennusta alla olevat osiot Käyttöönotto/Asennus ja Käyttöönotto/Mukauttaminen nähdäksesi, soveltuuko jokin niissä kuvattu tilanne tapaukseesi.

Adobe FormsCentral ja asennus

Ennen asennusta saattaa olla tarpeen poistaa seuraavat kansiot:

• Windows: \AppData\Roaming\com.adobe.formscentral.FormsCentralForAcrobatPreRelease
  • Mac OS: ~/Library/Preferences/com.adobe.formscentral.FormsCentralForAcrobatPreRelease

Acrobatin asennus ja asennuksen poisto Windowsissa

1. Sulje kaikki muut sovellukset.
  2. Tärkeää: Poista Acrobat XI-version aikaisemmat esijulkaisuversiot ennen julkaisuversion asentamista.
  3. Käyttäjät, jotka asentavat Acrobatin 64-bittiseen koneeseen käyttäen komentoriviä ja MSI-asennusohjelmaa: Määritä julkinen ominaisuus “IGNOREVC10RT=1” asennuksen jatkamiseksi, jos VC10 Runtime -ohjelmaa ei löydy tietokoneelta. Muussa tapauksessa asennus keskeytyy. Käytettäessä käyttöliittymää näkyviin tulee valintaikkuna, joka pyytää jatkamaan asennusta tai keskeyttämään sen, jos VCRT:tä ei löydy. Jos asennus suoritetaan setup.exe-komennon avulla, se ei keskeydy ollenkaan, koska se ohittaa tämän ominaisuuden Acrobat MSI -asennusohjelman luonnin yhteydessä.
  4. Jos et käytä asennuksessa MSI-asennusohjelmaa, noudata alla olevia käyttöliittymään perustuvia asennusohjeita.
  5. Aloita asennus kaksoisnapsauttamalla Setup.exe-tiedostoa.
  6. Valitse kielenvalintaikkunassa kieli ja napsauta OK.
  7. Napsauta Adobe Acrobat XI Pro Setup -ikkunassa olevaa Seuraava-painiketta.
  8. Asennusohjelma laskee vaadittavan levytilan ja tarkistaa edelliset versiot. Jos Acrobat Pron edellinen versio löytyy, esimerkiksi Acrobat X Pro, poista se painamalla Jatka.
  9. Ohjelmiston käyttöoikeus -ikkuna tulee näkyviin. Syötä sarjanumero tai asenna kokeilutilassa.
    Huomautus: Jos olet hankkinut tilausversion, sinut ohjataan Kokeiluversion asennus -työnkulkuun.
  10. Valitse asennustaso (oletus: Tyypillinen) ja napsauta Seuraava.
  11. Vaihda halutessasi asennushakemistoa. Muussa tapauksessa oletushakemisto on näkyvillä. Napsauta Seuraava-painiketta.
  12. Napsauta Asenna-painiketta; asentaminen alkaa.
  13. Jos käynnissä on prosesseja, jotka häiritsevät asennusta, asennusohjelma kehottaa lopettamaan nämä prosessit ennen kuin asennusta voidaan jatkaa. Sulje prosessit ja jatka asennusta napsauttamalla asennusohjelmaa.
  14. Viimeisessä valintaikkunassa lukee Asennus on valmis; valitse Valmis.Acrobatin voi nyt käynnistää.

Ensimmäinen käynnistys ja ohjeet Adobe-tunnuksen syöttämiseen

1. Hyväksy käyttöoikeussopimus (EULA) sovelluksen käynnistämisen yhteydessä. Jos näkyviin tulee tyhjä käyttöoikeussopimusnäyttö (koskee vain Mac OS -käyttöjärjestelmää), katso yllä oleva osio Tyhjä EULA-näyttö.
  2. Jos et syöttänyt sarjanumeroa asennuksen aikana, näkyviin tulee Sinun pitää kirjautua sisään -ikkuna. Valitse Sinun pitää kirjautua sisään -ikkunassa Kirjaudu sisään nyt. Syötä Adobe-tunnus ja salasana. Jos sinulla ei vielä ole Adobe-tunnusta, luo sellainen. Valitse Kirjaudu sisään.
  3. Jos syötit sarjanumeron asennuksen aikana, rekisteröinti-ikkuna tulee näkyviin. Syötä rekisteröinti-ikkunassa Adobe-tunnus ja salasana. Jos sinulla ei vielä ole Adobe-tunnusta, luo sellainen. Valitse Kirjaudu sisään.

Sovelluksen käyttöliittymän kieli

Asennuksen aikana valitaan haluttu kieli. Varmista, että valitset hankkimasi kieliversion. Jos kielet eivät vastaa toisiaan, poista Acrobat ja asenna se uudelleen hankkimallasi kieliversiolla. Englanninkielinen käyttöliittymä sisältyy tuotteeseen ja voit halutessasi vaihtaa englanninkieliseen käyttöliittymään valitsemalla Muokkaa > Oletusarvot > Kieli. Sulje ja käynnistä Acrobat uudelleen kielen vaihtamisen jälkeen, jotta muutokset tulevat voimaan. Jos käyttöoikeussopimuksesi sallii kaikki kielet, voit lisätä tai poistaa kieliä seuraavasti:

1. Käytä Lisää tai poista sovelluksia -ohjauspaneelia (Windows XP) tai Ohjelmat ja ominaisuudet -ohjauspaneelia (Windows 7).
  2. Valitse Acrobat XI Pro ja valitse Vaihda.
  3. Valitse Muuta ja lisää tai poista kieliä.

Sarjanumeroikkuna tulee näkyviin yritettäessä tulostaa Adobe PDF -muotoon

UUSI versiossa 11.0.1 — Ongelma ilmenee 11.0.1-päivityksen jälkeen, jos kaikki alla mainitut ehdot täyttyvät:

1. Acrobatin sarjanumeron kieliversio on ainoastaan englanti ja käyttöjärjestelmän kieli on muu kuin englanti, esimerkiksi ranskankielinen käyttöjärjestelmä ja englanninkielinen sarjanumero.
  2. Nykyinen käyttäjä ei ole aikaisemmin käynnistänyt Acrobatia.
  3. Acrobat on asennettu komentorivin avulla, ei käyttöliittymän kautta.
  4. Käyttäjä tulostaa minkä tahansa tiedoston Adobe PDF -tulostimeen tai kaksoisnapsauttaa mitä tahansa dokumenttia ja valitsee ”Muunna PDF-muotoon”.

Tulos: Näytölle tulee sarjanumeroikkuna ja PDF-dokumentin luonti ei onnistu.

Tilapäisratkaisu 1: käynnistä Acrobat ainakin kerran ennen tulostamista PDF-muotoon ratkaistaksesi ongelman tämän käyttäjän osalta kyseisellä tietokoneella.

Tilapäisratkaisu 2: Ratkaistaksesi ongelman kaikkien käyttäjien osalta kyseisellä tietokoneella luo rekisteriavain "HKLM\Software\[wow6432node]\Adobe\Adobe Acrobat\11.0\Language\current\" ja käytä oletusarvoa "acrobat.dll’ [3488414]. Jos haluat lisätietoa, katso Näytölle tulee sarjanumeroikkuna.

Acrobatin asennuksen poistaminen

• Ennen koontiversion poistamista poista aktivointi valitsemalla Ohje > Poista aktivointi.
  • Poista sovellus Lisää tai poista sovelluksia -ohjauspaneelista (Windows XP) tai Ohjelmat ja ominaisuudet -ohjauspaneelista (Windows 7).
  • Kun asennuksen poisto on valmis, käynnistä tietokone uudelleen.

Acrobatin asentaminen ja poistaminen Mac OS -käyttöjärjestelmässä

Ohjelman tai päivitysversion voi asentaa seuraavia ohjeita noudattamalla. Jos olet hankkinut Acrobatin ladattavana tiedostona, Adobe suosittelee latauspaketin varmuuskopiointia, mieluiten DVD-levylle.

Acrobat XI:n asentaminen ja käynnistäminen Mac OS -käyttöjärjestelmässä

1. Yhdistä tietokone Internetiin.
  2. Käynnistä asennus:
    --Jos olet hankkinut Acrobatin DVD-levyllä, aseta levy DVD-asemaan, jolloin voit tarkastella sovellustiedostoja.
    --Jos olet hankkinut Acrobatin ladattavana tiedostona, kaksoisnapsauta DMG-tiedostoa, jolloin kuvatiedosto asennetaan asemaksi.
  3. Kaksoisnapsauta Adobe Acrobat XI Pro -asennusohjelmapakettia (.pkg) asennuksen käynnistämiseksi. Valitse Jatka.
  4. Valitse Jatka, kun näkyviin tulee ReadMe-tiedosto.
  5. Näkyviin tulee Ohjelman käyttöoikeus -ikkuna, jossa pyydetään syöttämään sarjanumero. Jos käytät tuotetta kokeilutilassa tai jos olet ostanut tilausversion, sarjanumeroa ei tarvitse syöttää. Jos syötät sarjanumeron, varmista, että tietokoneessa on Internet-yhteys.
    Huomautus: Kokeilutilassa asentaminen sallii ohjelmiston käytön kokeilujakson ajan (30 päivää) alkaen ensimmäisestä käynnistyksestä.
  6. Anna ohjelmaversiosi sarjanumero. Kunkin yksittäin lisensoidun ostoksen sarjanumero on DVD-kotelon kannessa. Jos tuote on hankittu sähköisenä versiona Adobe Storesta, sarjanumero on kuittisivulla. Kunkin sähköisenä versiona hankitun tuotteen sarjanumero löytyy myös omasta tilaushistoriastasi osoitteessa http://www.adobe.com. Jos ostos on tehty Adoben käyttöoikeussivustolla, sarjanumeron saa omien tietojesi kohdalta osoitteesta http://licensing.adobe.com.
  7. Seuraavassa ikkunassa valitaan asennuksen tyyppi. Voit valita ne tuotekomponentit, jotka haluat asentaa sekä poistaa valintoja. Voit myös muuttaa asennuspolkua. Valitse Asenna, kun olet valmis.
  8. Syötä kehotettaessa järjestelmänvalvojan tunnistetietosi, jotta asennus voi jatkua.
  9. Kun asennus on valmis, valitse Valmis.
  10. Oletuksena Acrobat asennetaan hakemistoon “/Applications/Adobe Acrobat XI Pro”. Siirry tähän hakemistoon ja käynnistä Acrobat. Kun Acrobat on käynnistetty, hyväksy loppukäyttäjän käyttöoikeussopimus.
  11. Jos syötit sarjanumeron asennuksen yhteydessä, katso alla oleva vaihe 12. Jos käytät Acrobatia kokeilutilassa tai tilausversiona (koskee vain Acrobat Pro -versiota), näkyviin tulee Sinun pitää kirjautua sisään -ikkuna. Valitse Sinun pitää kirjautua sisään -ikkunassa Kirjaudu sisään nyt. Syötä kirjautumisikkunassa Adobe-tunnuksesi ja salasanasi. Jos sinulla ei ole Adobe-tunnusta, valitse Luo Adobe-tunnus. Anna pyydetyt tiedot. Valitse sitten Luo. Suorita tunnuksen luominen loppuun ohjeiden mukaan. Valitse Kirjaudu sisään.
  12. Jos syötit sarjanumeron asennuksen yhteydessä, rekisteröinti-ikkuna tulee näkyviin. Syötä rekisteröinti-ikkunassa Adobe-tunnuksesi ja salasanasi. Jos sinulla ei ole Adobe-tunnusta, valitse Luo Adobe-tunnus ja anna pyydetyt tiedot. Valitse sitten Luo. Suorita Adobe-tunnuksen luominen ja rekisteröinti loppuun ohjeiden mukaan. Voit myös valita Ohita-painikkeen.
    TÄRKEÄÄ: Ohjelmiston aktivointiin tarvitaan Internet-yhteys. Aktivointi tulee tehdä 30 päivän kuluessa. 30 päivän kuluttua ohjelmisto lakkaa toimimasta.

Tyhjä EULA-näyttö

KORJATTU versioon 11.0.01 — Ongelma: Ilmenee vain Mac-käyttöjärjestelmässä. Käynnistettäessä näkyy tyhjä EULA-näyttö jota ei voi hyväksyä, ja Acrobat ei toimi. Tämä ongelma voi esiintyä, jos olet asentanut tuotteita CCM:stä tai Creative Suitesta ja yritit asentaa Acrobat XI:n eri paikasta.

Tilapäisratkaisu: Tilapäisratkaisuna käynnistä jokin toinen tuote, joka on osa Creative Cloud -jäsenyyttä (Creative Cloud Membership, CCM) tai Creative Suitea ja poista aktivointi valitsemalla Ohje > Poista aktivointi. Sulje sovellus. Käynnistä sitten Acrobat ja hyväksy käyttöoikeussopimus. Käynnistä CCM-tilaustuote ja valitse Lisensoi tämä ohjelmisto, jotta saat CCM-tuotteen taas käyttöön. Jos kyseessä on CS-sovellus, käynnistä ja uudelleenaktivoi se. [3338419] Katso myös: Tyhjä EULA-näyttö tulee näkyviin Acrobat XI -version käynnistyessä.

Acrobat XI:n asennuksen poistaminen Mac OS -käyttöjärjestelmästä

1. Kaksoisnapsauta Acrobat XI -asennuksen poisto-ohjelmaa.
  2. Poista Acrobatin asennus noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.
  3. Syötä kehotettaessa järjestelmänvalvojan tunnistetietosi, jotta asennuksen poisto voi jatkua.
    Huomaa: Asennuksenpoisto-ohjelma poistaa järjestelmästä vain Adobe Acrobat XI -tiedostot. Se ei poista Adobe Reader -tiedostoja, Acrobatin käyttäjätietoja eikä muiden Adoben sovellusten kanssa yhteisiä tiedostoja
  4. (Valinnainen vaihe) Siirrä kaikki luomasi Adobe PDF -asetustiedostot kansiosta Kirjasto/Application Support/Adobe PDF ja vedä kansio Roskakoriin.

Tunnetut ongelmat

Käytettävyys

• Ongelma: kun käynnistät Acrobat XI:n ensimmäisen kerran ja näytönlukuohjelma on käynnissä,
    EULAan ei voida heti kohdistaa. Tilapäisratkaisu: paina Tab-painiketta muutaman kerran niin pääset painamaan EULA-painikkeita. [2704224]
  • Ongelma: EULA-, aktivoinnin poisto- ja rekisteröinti-ikkunoiden painikkeet eivät reagoi, kun painetaan Return-näppäintä. Tilapäisratkaisu: paina välilyöntinäppäintä tai käytä hiirtä. [3144180, 3327992]
  • Ongelma: JAWS ei pysty lukemaan PDF-dokumenttia Readerin ja Acrobatin Suojatussa tilassa käytettäessä Firefox 4 -selainta.
    [2866957] Tilapäisratkaisu: poista Suojattu tila käytöstä.
  • Ongelma: Internet Explorer: JAWS ei pysty lukemaan PDF-dokumenttia Suojatussa tilassa ellei
    dokumenttia ladata uudelleen selainikkunassa. Toinen tilapäisratkaisu on poistaa Suojattu tila käytöstä. [2747010]

Selain

• KORJATTU versioon 11.0.01 — Ongelma: Sen jälkeen kun selaimessa on valittu ”Luota tähän isäntään vain kerran” tai ”Luota aina tähän isäntään”, näkyy harmaa tai tyhjä näyttö. Tämä ongelma esiintyy IE:ssä, Firefoxissa ja Chromessa. Tilapäisratkaisu: poista Suojattu näkymä käytöstä (Oletusarvot > Suojaus (parannettu) > Kaikki tiedostot). [3329058]
  • Ongelma: Kun käyttäjä päivittää Firefox 19 -versioon tai uudempaan, PDF-dokumentit avautuvat oletusarvoisesti Firefoxissa alkuperäisellä PDF-dokumenttien katseluohjelmalla eivätkä Adobe PDF Viewer -laajennuksessa. Ongelma ilmenee myös Acrobatin ja Readerin aiemmissa julkaisuissa.

Tilapäisratkaisu: Muuttamalla Firefoxin oletusarvoja manuaalisesti voit katsella PDF-dokumentteja Acrobatin tai Readerin Adobe PDF Viewer -laajennuksen avulla Firefoxissa. Windows: Valitse Firefox-valikosta Firefox. Valitse Työkalut > Asetukset > Ohjelmat > Sisältötyyppi ”Portable Document Format (PDF)” ja liitä se avautumaan Adobe Acrobatilla valitsemalla ”Käytä Adobe Acrobatia (Firefoxissa). Macintosh: Valitse Firefox-valikosta Firefox. Valitse Asetukset > Ohjelmat > Sisältötyyppi ”Portable Document Format (PDF)” ja valitse ”Käytä Adobe Acrobat NPAPI -laajennusta”. [3504563]

Katso myös Selaimen määrittäminen käyttämään Adoben PDF-laajennusta.

Ongelma: Kun PDF-dokumentteja näytetään Safari-selaimessa käytettäessä Mac OS X 10.9.2 -käyttöjärjestelmäversiota, zoomaus- ja sivunumerokentät sekä Etsi-kenttä näkyvät mustina. Mac OS X 10.9.1 -versiossa tätä ongelmaa ei ole. [3692624]

Citrix

• Ongelma: CITRIX: Acrobat ja Reader 11 eivät tue sovelluksen suoratoistotilaa Citrixissä. [2810983]

Cloud-integrointi

• Ongelma: Acrobat.com-sivuston sisäänkirjautumisikkuna ei toimi kunnolla Internet Explorer 7 -versiossa. Ratkaisu on päivittää Internet Explorer 8 -versioon.
  • Ongelma: Windows 7 -käyttöjärjestelmässä ei voi kirjautua Acrobatista Office 365:een, ellei ”Pysy kirjautuneena” ole valittuna. [3801175]
  • Ongelma: Vain Macintosh. Käytettäessä Acrobat.com-sivustoa Mac-käyttöjärjestelmässä Safari-selaimen version on oltava vähintään Safari 5.1. Tilapäisratkaisu: käytä Safarin versiota 5.1. tai uudempaa.
  • Ongelma: Vain Macintosh. Jos asennetaan muiden valmistajien liitännäisiä, esimerkiksi PitStop 11, Acrobat saattaa kaatua, kun tiedostoja tallennetaan Acrobat.com-sivustolla. [3332839]

Käyttöönotto/Asennus

• Ongelma: Asennettaessa tai käynnistettäessä Acrobatia näytölle saattaa tulla Ei Internet-yhteyttä -ikkuna. Suorita aktivointi ilman verkkoyhteyttä valitsemalla Aktivointi ilman verkkoyhteyttä ja noudata ohjeita pyyntökoodin luomiseksi.
  • Ongelma: Jos olet ostanut Acrobat XI Pro -päivityksen ja haluat päivittää Acrobat XI Pro -versioon Creative Suite 6:sta ja Creative Suite 6 on jo järjestelmässä, Acrobat XI Pro ei tunnista sitä. Acrobat XI Pro kysyy käynnistyksen yhteydessä päivitykseen oikeuttavaa tuotetta ja tuotteen sarjanumeroa. Valitse Acrobat X Pro päivitykseen oikeuttavaksi tuotteeksi ja syötä sitten Creative Suite 6:n sarjanumero. [3324657]
  • Ongelma: Macin asennusohjelma ei asenna, jos käynnistysväline on kirjainkoon huomioiva.
    Tilapäisratkaisu: asenna levyasemalle, joka ei huomioi kirjainkokoa. [2594334]
  • Ongelma: Koskee vain Windowsia. Microsoft Wordissa näytölle tulee virhe ”PDFMaker-resurssitiedostoja ei löydy”, kun Acrobat XI on asennettu ja samalla koneella on Acrobat X Standard. Jos käyttäjä korjaa tai poistaa Acrobat XI:n, sama virhe näkyy myös Acrobat X Standard -versiossa. Käyttäjän täytyy korjata Acrobat X Standard saadakseen PDFMakerin taas toimimaan sen kanssa. [3327895]
  • Ongelma: Koskee vain Windowsia. Kun Acrobat XI Pro asennetaan, LiveCycle Designer, joka on ollut mukana jossakin aikaisemmassa Acrobat XI Pro -julkaisussa, poistetaan. [3298879]

Käyttöönotto/Asennus

• UUSI: Vain Acrobat 11 — Ongelma: Kun Acrobat 11 on asennettu ensimmäisen kerran, PDF-dokumentti ei avaudu kaksoisnapsauttamalla. [3647125]
    Syy: Vaikka rekisteröinti-ikkuna on suljettu ja EULA on hyväksytty, Acrobat täytyy avata ainakin kerran, jotta PDF-dokumentin saa avautumaan suoraan kaksoisnapsauttamalla.
  • Uusi, löydetty versiosta 11.0 — Ongelma: Koskee vain Macintoshia. Kun Acrobat 11.0 asennetaan ja päivitetään 11.0.4-versioon tietokoneella, jossa oli aiemmin Acrobat 9 tai 10, päivitys ei aina toimi oikein. Näytölle saattaa tulla virheviesti, mutta Acrobat 11.0 -version käynnistys onnistuu silti. Päivitettäessä 11.0.4-versioon Acrobat ilmoittaa päivityksen aikana ongelmasta, joka koskee kansiossa Kirjasto/Asetukset olevaa tiedostoa (com.adobe.PDFAdminSettings.plist). Toinen ongelma on, että ”Avaa matalassa resoluutiossa” -asetus näkyy himmennettynä.

Tilapäisratkaisu:

1. Poista Acrobat 11.

2. Poista kansiossa Kirjasto/Asetukset oleva tiedosto com.adobe.PDFAdminSettings.plist.

3. Asenna Acrobat 11.0 uudelleen ja käynnistettäessä päivitä versioon 11.0.4 valitsemalla Ohje > Tarkista päivitykset. Päivitys 11.0.4. versioon onnistuu.

4. Jos edelleen ilmenee ongelmia, tarkista, että Info.plist-tiedostossa olevan NSHighResolutionCapable-asetuksen arvo on ”true”. Tiedoston hakemistopolku on:

/Applications/Adobe Acrobat XI Pro/Adobe Acrobat Pro.app/Contents

Avain näkyy Info.plist-tiedostossa seuraavasti:

NSHighResolutionCapable

ja arvo on <true/>

Jos NSHighResolutionCapable-asetuksen arvo ei ole ”true”, muuta sen arvoksi <true/>

5. Avaa seuraavaksi Pääte-ikkuna ja kirjoita:

touch /Applications/Adobe/Acrobat/XI/Pro/Adobe/Acrobat/ Pro.app/

6. Tarkista ”Avaa matalassa resoluutiossa” -asetus uudelleen. Nyt se on käytössä. [3631065]

• Ongelma: Acrobatin asennuksen tai käynnistyksen yhteydessä näytölle saattaa tulla Ei Internet-yhteyttä -ikkuna.

Tilapäisratkaisu: Suorita aktivointi ilman verkkoyhteyttä valitsemalla Aktivointi ilman verkkoyhteyttä ja noudata ohjeita pyyntökoodin luomiseksi.

• Ongelma: Jos olet ostanut Acrobat XI Pro -päivityksen ja haluat päivittää Acrobat XI Pro -versioon Creative Suite 6:sta ja Creative Suite 6 on jo järjestelmässä, Acrobat XI Pro ei tunnista sitä.
    Tilapäisratkaisu: Acrobat XI Pro kysyy käynnistyksen yhteydessä päivitykseen oikeuttavaa tuotetta ja tuotteen sarjanumeroa. Valitse Acrobat X Pro päivitykseen oikeuttavaksi tuotteeksi ja syötä sitten Creative Suite 6:n sarjanumero. [3324657]
  • Ongelma: Macin asennusohjelma ei asenna, jos käynnistysväline on kirjainkoon huomioiva.

Tilapäisratkaisu: asenna levyasemalle, joka ei huomioi kirjainkokoa. [2594334]

Käyttöönotto/Mukauttaminen

Opas yritysten järjestelmänvalvojille sisältää tietoa Acrobatin käyttöönotosta yrityksissä sekä tietoa Customization Wizard -apuohjelmasta.

• Ongelma: Yritys ei halua käyttäjien joutuvan aktivoimaan Acrobat-versiotaan tai syöttämään Adobe-tunnusta. Tähän liittyy myös tilanne, jossa tietokonetta ei ole kytketty Internetiin.

Ratkaisu: Käytä Customization Wizard -apuohjelmaa aktivoinnin ja Adobe-tunnuksen poistamiseksi käytöstä. Lisätietoa Customization Wizard -apuohjelmasta saat yritysten järjestelmänvalvojille tarkoitetusta oppaasta.

• Ongelma: Jos järjestelmässä on varmentava välityspalvelin, APTEE-valmistelutyökalulla ei voi antaa käyttäjätunnusta ja salasanaa. Se ei pysty varmentamaan sarjanumeroa. Tilapäisratkaisu: Käytä Offline exception -asetusta. [3158635]

Digitaaliset allekirjoitukset

• KORJATTU versioon 11.0.01 — Ongelma: Jos PDF sisältää kaksi allekirjoitusta ja niistä allekirjoitus numero 2 sisältää kolme linkkiä ketjussa (allekirjoitus numero 1 on itse allekirjoittamallasi varmenteella) ja käytössä on Mac-käyttöjärjestelmä, Acrobat ja Reader ilmoittavat, että loppukäyttäjän (allekirjoittajan) varmenteessa on virheellinen allekirjoitus. Windows-käyttöjärjestelmässä virheellisestä allekirjoituksesta ei tule virheilmoitusta.

Ratkaisu: Päivitä versioon 11.0.01. [3328208]

Dynaamiset leimat

Käytettäessä PDF-dokumenttien jaettua tarkistusta dynaamiset ja mukautetut leimat eivät näy versioissa 10.1.10 ja 11.0.07, kun kyseinen PDF suljetaan ja avataan uudelleen. Kun PDF-dokumentti avataan uudelleen ja painetaan Julkaise kommentit -painiketta, näkyy teksti ”# kommenttia poistettu”, jossa ”#” kertoo, montako leimaa dokumentissa on.

Lisäsuojaus ja Internet Explorer

Ongelma: Windows Serverin Suojauskehotetta (joka kertoo, että sellaiselta sivustolta tuleva sisältö, jonka Internet Explorerin lisäsuojaus estää) ei näytetä, kun kirjauduttaessa näkyy Kirjaudu sisään -valintaikkuna. Tulos on, että suojauskehotetta ei näy. Jos käyttäjä yrittää painaa Kirjaudu sisään -painiketta sen jälkeen, kun hän on syöttänyt tunnistetietonsa, mitään ei tapahdu.

Tilapäisratkaisu: Siirry Internet Explorerin suojausasetuksiin ja valitse https://adobeid-na1.services.adobe.com ja https://www.adobe.com luotetuiksi sivustoiksi. Sen jälkeen sisäänkirjautuminen kyseisellä tietokoneella toimii. [3757146]

Lisäsuojaus ja Internet Explorer 9

• Ongelma: Verkkosivustojen lisääminen luotettujen sivustojen luetteloon tai niiden poistaminen ei onnistu Internet-asetukset-valintaikkunan Rajoitetut sivustot -luettelossa käytettäessä Acrobatin asetuksia. Olemassa olevien luotettujen sivustojen poistaminen luettelosta tai uusien lisääminen ei onnistu. Tilapäisratkaisu: Muuta Internet-asetuksia Internet Explorer 9 -version Asetukset-valintaikkunassa. (Työkalut > Internet-asetukset) [3171074]

Ohje

• Korjattu versioon 11.0.01 — Ongelma: Reader XI ei avaa ohjesisältöä ilman verkkoyhteyttä, vaikka Adoben ohje on asennettu.

Tilapäisratkaisu:

1. Asenna Reader XI.
  2. Asenna Adobe Community Help (CHC) sivulta http://www.adobe.com/support/chc/. (Varmista ensin, että Adobe AIR ja Flash Player on asennettu).
  3. Käynnistä Adoben ohje valikosta Käynnistä > Ohjelmat.
  4. Avaa CHC:n Oletusarvot-valintaikkuna.
  5. Valitse Latausasetukset-paneelista Adobe Reader X.
  6. Siirry Paikallinen sisältö -paneeliin (CHC:n Oletusarvot-valintaikkunassa) ja lataa tai päivitä käyttäen Adobe Reader X -versiota.
  7. Sulje CHC.
  8. Katkaise Internet-yhteys.
  9. Käynnistä Reader XI ja valitse Ohje > Adobe Reader XI:n ohje.

Reader avaa nyt ohjesisällön ilman verkkoyhteyttä oletusselaimessa, jos valitset Ohje > Adobe Reader XI:n ohje, kun verkkoyhteyttä ei ole. [3300851]

• Korjattu versioon 11.0.01 — Ongelma: Selain jumiutuu (arh.exe on estetty, kun Internet Explorer on Suojatussa tilassa), kun Acrobatin tai Readerin ohje avataan käyttämällä Acrobatin asiakirjan viestipalkkia. Tilapäisratkaisu: Valitse Älä salli käyttöä vaihtoehdon Salli käyttö sijaan. Toinen tilapäisratkaisu on Internet Explorerin Suojatun tilan poistaminen käytöstä. [3317076]

Hi DPI- and Retina-näytöt

• PARANNETTU (Macintoshissa) versioon 11.0.04 — Ongelma: Ohjelman toimintaa on parannettu Macintoshissa, mutta jotkin Acrobatin ja Readerin kuvakkeet näyttävät pikselöityneiltä, kun niitä katsellaan Applen Retina-näytöltä Macintosh-tietokoneilla ja Hi DPI -näytöllä Windowsissa. Tilapäisratkaisua ei ole. [3511828]

LiveCycle Designer

• LiveCycle Designer -ohjelma ei sisälly Acrobat XI Pro -versioon Windowsissa. Sen ei kuulukaan sisältyä siihen.

LiveCycle-lomakkeet, LiveCycle-työtila ja Suojattu näkymä

• Ongelma: XFA-lomakkeita ja LC-työtilaa ei tueta Acrobatin tai Readerin 11.0-version Suojatussa näkymässä.

Kuvaus: Kun XFA-lomake avataan Suojatun näkymän ollessa käytössä Acrobatin tai Readerin versiossa 11.0, näkyy keltainen palkki. Näkyviin tulee lomakkeen sijaan tyhjä PDF-sivu.

Tilapäisratkaisut:

a) Jos palvelin on intranetissä, harkitse voisiko Suojattua näkymää käyttää vain mahdollisesti haitallisten sivustojen kohdalla.

b) Poista suojattu näkymä käytöstä luottamalla lomakkeeseen kerran tai pysyvästi.

c) Poista Suojattu näkymä käytöstä.

Huomaa myös, että kun LiveCycle-työtilassa avataan mikä tahansa työnkulku, ensin näkyy tyhjä sivu, jossa on keltainen Suojattu näkymä -palkki. LiveCycle näyttää myös Valmis-painikkeen samaan aikaan. Tämä painike on käytössä ja käyttäjä ei näe varsinaista lomaketta, mutta voi silti lähettää työnkulun. [3316200]

PDF-dokumentin avaaminen

PDFMaker ja AutoCAD

• Ongelma: yritettäessä muuntaa ACAD 2013 -tiedostoja PDF-muotoon, Acrobat näyttää virheen ”Tapahtui odottamaton virhe. PDFMaker ei pystynyt luomaan Adobe PDF-tiedostoa.” Tilapäisratkaisu: avaa DWG-tiedosto AutoCAD 2013 -versiolla ja vaihda sen tiedostomuodoksi vanhempi versio (AutoCAD 2010/2011/2012). [3163139]

PDF-oletusohjelmat

• KORJATTU versioon 11.0.01 — Ongelma: Koskee vain Readeria: ”Valitse oletusarvoiseksi PDF-käsittelijäksi” -asetus tulisi olla poissa käytöstä, kun Readerin Suojattu tila on poissa käytöstä 64-bittisessä Windows 8 -käyttöjärjestelmässä. Vaiheet:

1. Asenna Reader 64-bittiseen Windows 8 -käyttöjärjestelmään.

2. Käynnistä Reader ja poista Suojattu tila käytöstä (Oletusarvot > Suojaus (parannettu).

3. Sulje Reader.

4. Käynnistä IE 10 ja avaa jokin PDF-dokumentti.

5. Ctrl + K > Yleiset.

Tulos: ”Valitse oletusarvoiseksi PDF-käsittelijäksi” ei ole poissa käytöstä toisin kuin Acrobatissa.

Ratkaisu: Asenna 11.0.01-päivitys ongelman korjaamiseksi. [3313895]

• Ongelma: Oletusohjelmatieto ei tallennu, jos oletusohjelmaksi on valittu Reader XI ja Reader XI poistetaan. Tilapäisratkaisu: Korjaa Acrobat. [3325450]

PDF-dokumenttien tulostaminen

• Ongelma: PDF-dokumentin tulostaminen käyttämällä Kirjasen tulostaminen -valintaa voi tuottaa epäjohdonmukaisia ja vääriä tuloksia riippuen käytettävästä tulostimesta. Ongelma koskee mm. seuraavia tulostimia: HP 4700 ja HP 2840 All-In-One. [2782167, 2390174]
  • Ongelma: Vain Windows 7. Jos kyseessä on uudelleenohjattu PS-tulostin, Acrobat näyttää aina ”RGB-työtila”-väriprofiilin. PostScript-väritulostinten osalta sen tulisi näyttää CMYK-profiili. Yksiväristen PostScript-tulostinten osalta sen tulisi näyttää harmaasävyprofiili. Vaiheet:
  1. Asenna Windows XP -käyttöjärjestelmään PostScript-tulostin (väri- ja mustavalkotulostin).
  2. Käytä kyseiseltä tietokoneelta Mstsc.exe-tiedostoa etätyöpöydältä Windows 7 -koneelle.
  3. Avaa jokin PDF-tiedosto Windows 7 -koneella.
  4. Paina Ctrl+P ja valitse mikä tahansa ”uudelleenohjattu tulostin” > Lisäasetukset.
  5. Tarkista, mitä Väriavaruus-asetuksessa on valittuna. Siinä näkyy ”RGB-työtila”.

Tilapäisratkaisua ei ole. [2683045]

PDF-tulostin

• Ongelma: Adoben PDF-tulostimen mukautettu raja sivukoolle on noin 600 dpi. Jos käytetään korkeampia resoluutioita, esimerkiksi 1200 dpi, tulostus saattaa aiheuttaa tulostinvirheen ja dokumentti ei tulostu.

Tilapäisratkaisu: käytä mukautettuna sivukokona pienempää arvoa kuin 600 dpi. [2684339]

• Ongelma: PDF-tulostin (Distiller) ei näytä toimivan käytettäessä PPT-tiedostoja 64-bittisessä Windows XP -käyttöjärjestelmässä.

Tilapäisratkaisu: 64-bittinen Windows XP vaatii toimiakseen Service Pack 2:n ja Windows Server 2003 R2 (64-bittinen) vaatii toimiakseen Microsoft Hot Fix KB-930627:n. [3329063] Katso tämä Microsoftin ohjedokumentti.

Portfoliot

• Ongelma: Acrobat ja Reader näyttävät tunnistamattomia merkkejä (lähdekoodia), kun verkkosisältöä esikatsellaan ja kun URL johtaa verkkopalvelimelle tallennettuun PDF-tiedostoon. Tilapäisratkaisua ei ole.  [2711118]

Readerin suojattu tila

• KORJATTU versioon 11.0.01 — Ongelma: Luotu järjestelmäraportti näyttää, että Sandbox-tila on poissa käytöstä, vaikka Suojattu tila on käytössä ja että Sandbox-tila on käytössä, vaikka Suojattu tila on poissa käytöstä. Luo järjestelmäraportti päävalikosta valitsemalla Ohje > Online-tuki > Luo järjestelmäraportti.
    Ratkaisu: Päivitä versioon 11.0.01. [3324650]
  • KORJATTU versioon 11.0.01 — Ongelma: selain jumiutuu, kun Acrobatin tai Readerin ohje avataan Asiakirjan viestipalkista, koska arh.exe on estetty Internet Explorerin Suojatun tilan ollessa käytössä.

Tilapäisratkaisu: poista Suojattu tila käytöstä selaimessa tai käytä kehotteen Älä salli käyttöä -vaihtoehtoa tai päivitä versioon 11.0.01. [3317076]

Suojattu näkymä

• KORJATTU versioon 11.0.1 — Ongelma: Tallennettaessa PDF-lomake Forms Centralissa näytölle tulee valintaikkuna ”Tämä toiminto ei ole sallittu, koska dokumentti ei ole luotettu. Luotetaanko tähän dokumenttiin?” Mitään ei tapahdu, vaikka käyttäjä luottaa dokumenttiin ja valitsee ’Kyllä’. Tämä tapahtuu vain Suojatun näkymän ollessa käytössä (kaikille tiedostoille tai mahdollisesti haitallisista lähteistä peräisin oleville tiedostoille).
    Tilapäisratkaisu: poista Suojattu näkymä käytöstä Lisäsuojausasetukset-paneelista. [3318631]

Safari

Ongelma: Safarin PDF-selainlaajennus aiheuttaa Safarin Tiedosto > Tallenna nimellä -toiminnon epäonnistumisen ja virheilmoituksen ”Dokumenttia [tiedostonimi] ei voida viedä [tiedostomuoto]-muotoon”.

Vaiheet:

1. Varmista, että Safari 5.1.5 tai uudempi on asennettuna.
  2. Varmista, että Adobe Acrobat Pro 10.1.3 tai uudempi (ongelma ilmenee myös Acrobat XI Pro -versiossa) on asennettuna.
  3. Lataa jokin PDF-tiedosto Safarissa.
  4. Valitse Tiedosto > Tallenna nimellä
  5. Valitse Vie muodossa -valintaikkunassa OK.
  6. Safari näyttää virheen: ”Dokumenttia [tiedostonimi] ei voida viedä [tiedostomuoto]-muotoon.”

Tilapäisratkaisu: Käytä Acrobatin tuettuja Tallenna-painikkeita Heads Up Display (HUD) -palkissa tai vanhassa työkalupalkissa. HUD on kelluva työkalupalkki, joka tulee näkyviin ja katoaa, kun hiirtä liikutetaan PDF-dokumentin alalaidassa. [3203840]

Ongelma: Tulostaminen ei onnistu, kun Safari-selaimessa valitaan Tiedosto > Tulosta. Esikatselu on tyhjä, ja tulosteet ovat tyhjiä.

Tilapäisratkaisu: Käytä Acrobatin tuettuja Tallenna-painikkeita Heads Up Display (HUD) -palkissa tai vanhassa työkalupalkissa. HUD on kelluva työkalupalkki, joka tulee näkyviin ja katoaa, kun hiirtä liikutetaan PDF-dokumentin alalaidassa. [3216193]

Tallentaminen Word-dokumenttina

• Ongelma: Tallentaminen Word-dokumenttina ei toista hepreankielistä tekstiä oikein PDF-tiedostoissa. Tilapäisratkaisua ei ole. [2838335]

Skannaaminen

• UUSI versiossa 11.0.09 — Ongelma: Skannausasetukset eivät näy Mac 10.10.1 (Yosemite) -käyttöjärjestelmäversion ICA-ikkunassa [3860498]
    Tilapäisratkaisu: Napsauta jotakin asetusta, esimerkiksi mukautettua kokoa, kuvankorjausta jne. Kaikki skannausasetukset tulevat näkyviin.
  • Ongelma: Skannaus epäonnistuu, kun käytetään automaattista dokumentin syöttöä ja pientä ICA-ikkunaa. ICA-valintaikkuna sulkeutuu ja kaikki auki olleet dokumentit sulkeutuvat. Ongelma koskee ainakin seuraavia skannereita: HP OfficeJet 8500 ja Canon MX 868. Ilmenee Mac OS X 10.7.4 -käyttöjärjestelmäversiossa.

Tilapäisratkaisu: Kun ICA lataa tämän ikkunan ensimmäistä skannausta varten kyseisellä skannerilla, käyttäjän tulee vaihtaa yksityiskohtaiseen ICA-ikkunaan, jolloin ongelman voi välttää. Toinen tilapäisratkaisu ongelman välttämiseksi on: napsauta ICA:n valintaikkunassa Näytä tiedot käynnistääksesi yksityiskohtaisen ICA-ikkunan, ja skannaa määrittäen halutut asetukset. [3169060]

• PÄIVITETTY versioon 11.0.06 — Ongelma: Väriskannaus ei toimi käytettäessä Image Capturea Mac 10.7.5 -käyttöjärjestelmäversiossa

Vaiheet:

1. Käynnistä Mac 10.7.5 -käyttöjärjestelmäversiossa Acrobat Pro, ja siirry Oletusarvot-valintaikkunaan.

2. Siirry Muunna PDF-muotoon -luokkaan ja vaihda skannerin ajuriksi TWAINin sijaan ImageCapture.

3. Siirry kohtaan Tiedosto > Luo > PDF skannerista, ja valitse Tyyppi-ponnahdusikkunasta Väri.

4. Laita papereita skannerin paperinsyöttölokeroon tai alustaan.

5. Valitse Skannaus.

Tulos: ilmenee virhe ”Valittua väriformaattia ei tueta”.

Tilapäisratkaisu: Mac 10.7.4 -käyttöjärjestelmäversiossa ongelmaa ei ole esiintynyt. [3333966] Päivitys: Ongelma ei myöskään esiinny Mac 10.8.5 -versiossa.

• UUSI versiossa 11.0.04 — Ongelma: Skannatut kuvat ovat osittain tai kokonaan vääristyneitä käytettäessä Mac OS 10.7.5 -käyttöjärjestelmäversiota. Tilapäisratkaisu: Mac 10.7.4 -käyttöjärjestelmäversiossa ongelmaa ei ole esiintynyt. [3356448]

Sendmail — Outlook 2003

• KORJATTU versioon 11.0.01 — Ongelma: Koskee vain Readeria. Kun Suojattu tila on käytössä, Outlook 2003 ei käynnistä sähköpostin luonnosikkunaa. Tilapäisratkaisu: poista Suojattu tila käytöstä. [3323494]

Oikoluku

• Ongelma: Oikeinkirjoitusehdotuksissa olevat vaihtoehdot ovat erilaisia kuin aiemmissa julkaisuissa. Vaikka Acrobat XI -versiossa on käytössä uusi oikeinkirjoituslaajennus, oikeinkirjoitusehdotuksia on vähemmän tai niissä on vaihtoehtoja, jotka eivät ole sopivia. [3195192]

Synchronizer

Ongelma: Kun koneella on Acrobatin tai Readerin vanhempi välijulkaisun versio ja uudemman välijulkaisun versio on 11.0.07 tai uudempi:

• Sekä Acrobatissa että Readerissa on uusi Synchronizer, kun päivitetään versioon .07 tai uudempaan.
  • Jos uudempi Synchronizer on käynnissä, se tukee vanhempia palveluita ja palveluihin liittymättömiä toimintoja.
  • Jos vanhempi Synchronizer (vanhempi kuin 11.0.07) on käynnissä, synkronoinnista riippuvaiset toiminnot eivät toimi. [3746864]

Windowsin kosketustila

• UUSI, LÖYDETTY versiossa 11.0.06 — Ongelma: Kun Acrobat on Windows 7:ssä kosketustilassa, näyttönäppäimistö suljetaan sen jälkeen, kun merkkipaletista valitaan merkki, vaikka kohdistin on edelleen Etsi- tai Haun lisäasetukset -kentässä; näyttönäppäimistön tulisi pysyä näkyvissä.
    Tilapäisratkaisu: Windows 8:ssa tätä ongelmaa ei ole. [3658729]
  • UUSI, LÖYDETTY versiossa 11.0.06 — Ongelma: Kun Reader on Windows 7:ssä kosketustilassa, näyttönäppäimistö ei tule näkyviin, kun kohdistin on Etsi- tai Haun lisäasetukset -kentässä ja Suojattu tila on käytössä.
    Tilapäisratkaisu: Windows 8:ssa tätä ongelmaa ei ole. [3658725]

Asennuksen poisto

• Ongelma: jos Microsoft Word on käynnissä ja yrität poistaa Acrobatin asennusta, näytölle tulee Tiedostot käytössä -virheviesti. Jos valitset Yritä uudelleen, Tiedostot käytössä -virheviesti näkyy uudelleen. Tilapäisratkaisu: Sulje Microsoft Word ennen Acrobatin asennuksen poistamista tai käytä tätä Hot Fix -korjausta: http://support.microsoft.com/kb/2649868/en-US [2721515]

Web Capture

• UUSI, LÖYDETTY versioissa 11.0–11.0.5; korjattu versioon 11.0.6 — Ongelma: Kun Lisäsuojaustila on käytössä, Web Capture ei toimi Windows 8:n 32-bittisessä ympäristössä, jos ”Low”-nimistä välimuistikansiota ei löydy.

Tilapäisratkaisu: Jos käyttäjä luo välimuistikansion ”Low” manuaalisesti sijaintiin %USERPROFILE%\AppData\Local\Packages\windows_ie_ac_001\AC\INetCache, Web Capture alkaa toimia. [3597910]

Päivitys: Tämä ongelma on korjattu versioon 11.0.6. Siksi ”Low”-välimuistikansiota ei tarvitse enää luoda manuaalisesti sijaintiin %USERPROFILE%\AppData\Local\Packages\windows_ie_ac_001\AC\INetCache.