Ongelma: Virhe ”AdobePDF.dll-tiedosto tarvitaan” asennettaessa CS3-tuotetta 64-bittisessä Windowsiin

Kun Adobe Creative Suite 3 -versiota asennetaan 64-bittiseen Windows-versioon, asennusohjelmassa näkyy seuraava virheilmoitus:

”Windows Vistan CD-ROM-levyllä oleva AdobePDF.dll-tiedosto tarvitaan”.

Asennusohjelma tarjoaa mahdollisuuden etsiä kyseisen tiedoston.

Ratkaisu

Windows Vistan 64-bittinen versio

Päivitä Adobe Acrobat 8 Professional, kun se on asennettu.

1. Kun virhe tulee näkyviin, sulje ikkuna napsauttamalla Peruuta ja jatka asennusta.
  2. Asenna Microsoft Hot Fix, josta on kerrottu Microsoftin artikkelissa #930627 osoitteessa http://support.microsoft.com/kb/930627.
  3. Päivitä Acrobat 8.1 -versioon tai uudempaan. Acrobatin päivitys on saatavilla Adoben verkkosivustolla osoitteessa www.adobe.com/support/downloads/.

Windows 7 -käyttöjärjestelmän 64-bittinen versio

Pura data1.cab-tiedostossa oleva adobepdf.dll_64-tiedosto manuaalisesti ennen Acrobatin asentamista. Kun kehoteikkuna tulee näyttöön, siirry tähän tiedostoon ja valitse se.

1. Siirry kansioon, jossa on Acrobat 8 -asennuksen setup.exe-tiedosto.
  2. Etsi data1.cab-tiedosto ja avaa se (tiedoston purkamiseen tarvitaan joskus jonkin muun valmistajan ohjelma, kuten WinZip).
  3. Etsi sisältöluettelosta adobepdf.dll_64-tiedosto ja kopioi se työpöydälle.
  4. Suorita setup.exe-asennusohjelma. Kun kehoteikkuna tulee näyttöön, valitse Selaa ja valitse tiedosto, jonka kopioit työpöydälle.

Huomautus: Jos tiedostoa ei voi valita, vaihda ikkunan alaosasta tiedostotyypiksi Kaikentyyppiset tiedostot. Voit myös nimetä tiedoston uudelleen muotoon adobepdf.dll ja poistaa _64-liitteen tiedostotunnisteesta.

Lisätietoja

Adobe Acrobat 8 Professional asennetaan Creative Suite 3 -ohjelmiston Design Premium-, Design Standard- ja Web Premium -versioiden mukana. Vaikka Adobe on testannut Adobe Acrobat 8:n (Standard ja Professional) toimivuuden 64-bittisissä Microsoft Windows -käyttöjärjestelmissä (64-bittisellä suorittimella varustetussa tietokoneessa), on olemassa tiettyjä rajoituksia.

Koska Adobe PDF -tulostinta ei tueta 64-bittisissä käyttöjärjestelmissä, AdobePDF.dll-tiedoston 64-bittistä versiota ei pureta asennuksen aikana. Asennusohjelma ei näin ollen löydä sitä. Kun Acrobat asennetaan, Adobe PDF -tulostinta ei asenneta. Ongelman voi ratkaista noudattamalla yllä mainittuja päivitystoimia.