InDesigniin sijoitetut tuetut äänitiedostot toistetaan, kun niitä napautetaan DPS-katseluohjelmassa. Jos haluat toistaa ääntä laitteessa olevalla DPS-katseluohjelmalla, käytä MP3-tiedostoja. Vain Web-katseluohjelma -folioiden tapauksessa myös AAC- ja MP4-koodatut äänitiedostot ovat tuettuja.

Voit määrittää äänitiedoston toistettavaksi antamalla käyttäjien napauttaa katselualuetta tai luomalla erilliset painikkeet, joissa on Ääni-toiminnot. Ohjainolemus voidaan simuloida luomalla yksinkertainen tehoste, joka vaihtaa toisto- ja keskeytyspainikkeiden välillä. On myös mahdollista luoda edistynyt tehoste, joka näyttää äänen edistymisen.

Voit määrittää URL-osoitteen http:-sivustossa olevien äänitiedostojen suoratoistoa varten.

Äänitiedostoihin liittyvät parhaat käytännöt

• Voit määrittää äänitiedoston toistettavaksi antamalla käyttäjien napauttaa katselualuetta tai luomalla erilliset painikkeet, joissa on Ääni-toiminnot. Toista-, Tauko- ja Pysäytä-asetuksia tuetaan. Jatka- ja Pysäytä kaikki -asetuksia ei tueta.
  • Voit määrittää URL-osoitteen vain http:-sivustossa olevien äänitiedostojen suoratoistoa varten.
  • Äänileikkeiden toisto lopetetaan, kun käyttäjät siirtyvät toiseen artikkeliin, mutta niiden toistoa jatketaan, kun käyttäjät siirtyvät artikkelin toiselle sivulle. Jos haluat pysäyttää äänileikkeen (tai videoleikkeen) toiston sivua käännettäessä, yksi tapa kiertää ongelma on toistaa ”tyhjä” mediatiedosto. Lisätietoja saat Johannes Henselerin artikkelista Videon pysäyttäminen artikkelin seuraavalle sivulle siirryttäessä (vain englanniksi).

Audiopeittokuvien luominen

1. Valitse Tiedosto > Sijoita ja sijoita MP3-äänitiedosto julkaisuun.

2. Valitse sijoitettu objekti, avaa Mediapaneeli (Ikkuna > Vuorovaikutteinen > Media) ja määritä tarvittaessa juliste.

Voit luoda myös julistekuvan sijoittamalla ei-vuorovaikutteisen objektin (esimerkiksi läpinäkyvän toistopainikkeen) ääniobjektin päälle.

3. Valitse ääniobjekti ja määritä seuraavat asetukset Overlays- / Folio Overlays ‑paneelissa.

Folio Overlays ‑välilehti

URL-osoite tai tiedosto

Määritä URL-osoite äänileikkeen toistoa varten tai napsauta kansiota ja määritä äänitiedosto, jos et ole vielä sijoittanut sitä valitsemalla Tiedosto > Sijoita. Kun määrität suoratoistettavan URL-osoitteen, kaikki peittokuvan asetukset ovat tuettuja, automaattinen toisto ja ohjaintiedostot mukaan lukien.

Äänen suoratoistotoiminto tukee vain http-, mutta ei https-muotoisia URL-osoitteita.

Jos sijoitat äänitiedoston ja määrität URL-osoitteen suoratoistoa varten, näistä toiminnoista suoritetaan ensimmäinen. Jos esimerkiksi määrität URL-osoitteen ensin ja sijoitat äänileikkeen sitten, peittokuvassa käytetään URL-osoitetta, ei upotettua ääntä.

Ääniohjaintiedostot

Napsauta kansiokuvaketta ja määritä kansio, joka sisältää äänitiedostojen toisto- ja keskeytyspainikkeet.

Jotta ohjainolemus näytetään, kun toisto- ja keskeytyspainikkeita käytetään äänileikkeen toiston aikana, luo joukko .png-tiedostoja kansioon. Kuvatiedostojen nimien lopussa on oltava joko _pause- tai _play-loppuliite. Voit luoda yhden parin _play- ja_pause-painikkeita tai voit luoda useita _play- ja _pause-painikkeita, jotka ilmaisevat tilapalkin edistymistiloja.

AudioAsset001_play.png AudioAsset002_play.png AudioAsset003_play.png AudioAsset004_play.png AudioAsset005_play.png AudioAsset001_pause.png AudioAsset002_pause.png AudioAsset003_pause.png AudioAsset004_pause.png AudioAsset005_pause.png

Tässä esimerkissä painike AudioAsset003_play.png toistetaan, kun äänitiedoston toisto on puolivälissä. Kun toisto keskeytetään napauttamalla, painike AudioAsset003_pause näytetään.

Näytä ensimmäinen kuva alussa

Jos tämä vaihtoehto on valittuna, äänikehys näyttää ensimmäisen _play.png-tiedoston määritetyn ääniohjaimen tietokansiossa, ja kehyksen kokoa muutetaan sen mukaan.

Automaattinen toisto

Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat toistaa äänitiedoston, kun sivua ladataan mobiililaitteeseen. Viiveen voi määrittää sekunteina. Automaattista toistoa ei tueta Android-katseluohjelmissa.

Toista foliossa taustalla

Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat toistaa äänitiedoston taustalla, kun käyttäjät selaavat artikkeleita. Käyttäjät voivat keskeyttää äänitiedoston toiston tai jatkaa sen toistoa napauttamalla ylänavigointipalkin äänikuvaketta. Tämä toiminto on käytettävissä vain iPadissa tai iPhonessa.

DPS:n aikaisemmassa versiossa taustaääni pysäytettiin, kun käyttäjät poistuivat foliosta. DPS 2015:ssä taustaääntä ei pysäytetä tai keskeytetä, kun käyttäjät poistuvat sovelluksesta, vaan käyttäjät keskeyttävät taustaäänen iOS-järjestelmän säätimillä.