Katsotko oikeaa artikkelia?

Tämä artikkeli koskee Digital Publishing Suitea. Jos etsit AEM Mobile -artikkelia, katso Experience Manager Mobilen yleiskuvaus.

Kuka tahansa, joka on asentanut InDesign CS6:n tai sitä uudemman version, voi luoda folion ja jakaa sen muiden kanssa. Jos haluat luoda mukautetun katseluohjelman ja lähettää sen tuettuun markkinapaikkaan, kuten Apple App Storeen, Google Playhin tai Windows-kauppaan, sinulla on oltava Digital Publishing Suiten Professional- tai Enterprise-tilaus.

Lue lisää Digital Publishing Suitesta osoitteessa www.adobe.com/fi/products/digitalpublishingsuite/.

Mukautettujen katseluohjelmien tyypit

Adobe Content Viewerin avulla voit esikatsella folioita ja jakaa ne muiden henkilöiden kanssa. Voit tuoda omat foliosi saataville kauppaan luomalla mukautetun katseluohjelman DPS App Builderin avulla.

Adoben suositukset

Adoben suositukset
<a href="http://goo.gl/O84rz">Katseluohjelmien perustyyppejä käsittelevä video</a>
Colin Fleming

Yksittäisen folion katseluohjelma

Yksittäisen folion katseluohjelman folio on kiinteä osa katseluohjelmaa. Katseluohjelmassa ei ole kirjastoa.

Jos haluat luoda yhden folion sovelluksen Professional- tai Enterprise-tilauksella, vie .zip-tiedosto Folio Producer Organizerilla ja määritä kyseinen .zip-tiedosto DPS App Builderilla.

Huomaa, että yhden folion sovellus ei tue kirjanmerkkejä tai sosiaalista jakamista. Yhden folion sovellus ei näy Newsstandissa. Voit luoda yksittäisen folion katseluohjelman iPad-laitteille, mutta ei iPhone-, Android- tai Windows-laitteille.

Yksittäisen folion katseluohjelma
Yksittäisen folion katseluohjelmassa ei ole kirjastoa.

Usean folion katseluohjelma

Usean folion katseluohjelmasta voit luoda DPS App Builderin avulla katseluohjelman, joka toimii shell-sovelluksen tavoin. Lähettämässäsi katseluohjelmassa ei ole sisältöä. Voit julkaista foliot Adobe Distribution Serviceen Folio Producer Organizerin avulla. Asiakkaat lataavat katseluohjelman kirjaston avulla foliot, joihin heillä on oikeutus.

Käytä eri Adobe ID:tä jokaiselle luomallesi usean folion katseluohjelmalle. Katso Adobe ID:iden käyttö digitaalisessa julkaisemisessa.

Usean folion näkymä
Usean folion katseluohjelman kirjaston avulla asiakkaat voivat ladata, katsella ja ostaa folioita.

Voit luoda kahdentyyppisiä folioita usean folion katseluohjelmaan: ilmaisia ja maksullisia. Kaikki julkaisemasi foliot, joiden tyyppi on Ilmainen ja Julkinen, näkyvät automaattisesti mukautetun katseluohjelman kirjastossa yhdessä Lataa-painikkeen kanssa.

Kaikki julkaisemasi foliot, joiden tyyppi on Maksullinen ja Julkinen, on sidottava in-app-ostoon, joka määritetään iTunes Connectissa tai Google Playssa. Käytä folion julkaisuun samaa tuotetunnusta kuin mitä käytit in-app-ostoon. Maksulliset foliot näkyvät mukautetun katseluohjelman kirjastossa yhdessä Osta-painikkeen kanssa. Asiakas voi ostaa folion napauttamalla Osta-painiketta.

Usean folion tilauksen katseluohjelma

Tilauksilla varustettu katseluohjelma sisältää Kirjaudu sisään -painikkeen sekä kirjastovaihtoehdon, josta asiakkaat voivat valita haluamansa tilaustyypin. Asiakkaat voivat valita esimerkiksi 3, 6 tai 12 kuukauden tilauksen. Kun asiakas kirjautuu sisään, katseluohjelma tarkistaa kaupasta, mitä folioita asiakas on oikeutettu lataamaan.

Voit määrittää tilauksen, joka toimii vain Apple App Storessa. Jos olet tämän lisäksi Enterprise-käyttäjä, voit määrittää mukautetun oikeutuspalvelimen ja antaa asiakkaille mahdollisuuden tilata kaupasta tai palvelustasi.

Tilauksen katseluohjelman kirjasto
Tilauksen katseluohjelman kirjasto

Yrityksen allekirjoittama katseluohjelmasovellus

Enterprise-tilaajat voivat luoda iPad-sovelluksia myös vain organisaation sisäiseen käyttöön. Yrityksen allekirjoittama iPad-katseluohjelma jaetaan organisaation sisäisesti Apple Storen sijaan. Katso Yrityksen allekirjoittaman sisäisen iPad-katseluohjelman luominen.

Sovellusten jakelun tyypit

Voit jaella DPS-sisältöäsi seuraavilla tavoilla.

Julkisessa sovelluskaupassa

Luo sovellus ja lähetä se Apple App Storeen, Google Play Storeen tai Windows-kauppaan.

Julkisessa sovelluskaupassa rajoitettuna jakeluna (vain Enterprise)

Luo tilauspohjainen sovellus ja lähetä se Apple-, Google- tai Windows-kauppaan. Mukautetulla oikeutuspalvelimella voit määrittää, mitä folioita käyttäjät voivat ladata ja tarkastella kirjautumistiliensä perusteella. Lisätietoja on artikkelissa Using restricted distribution with Digital Publishing Suite (Rajoitetun jakelun käyttäminen Digital Publishing Suitella).

Yksityistä palvelinta käyttämällä (vain Enterprise)

Luo sovellus yrityksen sisäiseen käyttöön ja isännöi sitä palomuurin takana. Katso Yrityksen allekirjoittaman sisäisen iPad-katseluohjelman luominen.

Tietoa oikeutuksesta ja toimituksesta

Oikeutuksella tarkoitetaan lupaa kohteen lataamiseksi. Toimituksella tarkoitetaan prosessia, jossa tuodaan oikeutettua sisältöä asiakkaiden ladattavaksi. Kauppa (kuten Apple App Store tai Google Play Store) on paikka, josta katseluohjelmat voidaan ladata. DPS App Builderin avulla voit luoda mukautettuja sovelluksia kauppaan toimitettavaksi. Distribution Servicestä voidaan ladata foliot. Foliot julkaistaan Distribution Serviceen Folio Producerin avulla.

Yhden folion sovellukset ladataan kokonaisuudessaan App Storesta. Kun asiakkaat lataavat usean folion sovelluksen ja avaavat kirjaston, katseluohjelma tarkistaa Adobe Distribution Servicestä foliot, jotka ovat ladattavissa.