Miksi Adoben sovellukset pyytävät käyttöoikeutta yhteystietoihini tai kalenteriini?

Lue, mitä tehdä, kun Adoben sovellus pyytää käyttöoikeutta henkilökohtaisiin tietoihisi macOS Mojave 10.14 -käyttöjärjestelmässä.

Yleistä

Apple on muuttanut joitakin macOS Mojave -käyttöjärjestelmän tietoturvaominaisuuksia versiossa 10.14. Käyttäjille ilmoitetaan, kun kolmannen osapuolen ohjelmistot pyytävät käyttöoikeutta henkilökohtaisia tietoja sisältäviin kansioihin tai sisältöihin.

Ongelma

Applen uudet tietoturvaominaisuudet koskevat kansioita, jotka sisältävät kalenterin, yhteystiedot, valokuvat, sähköpostin ja viestit. Kun yrität luetteloida tai siirtyä näissä kansioissa, saatat saada ilmoituksen, että Adoben sovellus ”haluaa käyttää yhteystietojasi”, alla kuvattuun tapaan:

Adoben sovellukset eivät edellytä kalenterin, yhteystietojen tai sijainnin käyttöoikeutta, mutta saatat vahingossa laukaista sovelluksen käyttöoikeuspyynnön näihin kohteisiin. Näin voi tapahtua, kun siirryt Kirjasto-kansiossa joko Avaa- tai Tallenna-valintaikkunalla.

Valintaikkunoissa näkyvät kaikki Kirjasto-kansion tiedostot ja kansiot. Jos siis sovellus tarvitsee käyttöoikeuden mihin tahansa kansioon kohdassa /Käyttäjät/<username>/Kirjasto, näet sovelluksen käyttöoikeuspyynnön.

Ratkaisu

Jos näet käyttöoikeuspyynnön, valitse Älä salli. Pyynnön hylkääminen ei vaikuta Adoben sovellusten toimintaan. Jokainen sovellus pyytää käyttöoikeutta vain kerran (turvallisuusluokkaa kohden). Kun päivität Adoben sovelluksen uuteen versioon, macOS-käyttöjärjestelmä muistaa aiemmat valintasi eikä näytä pyyntöjä uudestaan.

Huomautus:

MacOS-käyttöjärjestelmässä käyttäjäkansio /Käyttäjät/<username>/Kirjasto on oletusarvoisesti piilotettu. Sovellusasiakirjoja ei kannata tallentaa kansioon tai käyttää sitä usein.

Entä jos annan Adoben sovellukselle käyttöoikeuden laitteeni kalenteriin, yhteystietoihin tai sijaintiin?

Jos annat Adoben sovelluksille käyttöoikeuden näihin kansioiden tiedostoihin, annat sovelluksille oikeuden selata kohteet sisältäviä kansioita. Voit itse käyttää kansioiden tiedostoja.