Tietoa arkistoiduista Adobe Flash Player -versioista sekä vanhojen versioiden latauslinkit.

Adobe suosittelee, että kaikki Flash Playerin käyttäjät päivittävät tuetuissa järjestelmissä uusimpaan versioon. Voit hankkia Flash Playerin uusimman version Flash Playerin latauskeskuksesta.

Flash Playerin arkistoidut versiot kehittäjille

Jos olet kehittäjä, joka testaa sivustoa Flash Playerin eri versioilla, voit ladata ne alla olevasta luettelosta.

Lataa säännöllistä käyttöä varten uusin versio Flash Playerin latauskeskuksesta.

Asennuksen poistaminen

Flash Playerin poistamisohjeet on esitetty artikkelissa Flash Playerin asennuksen poistaminen. Käynnistä tietokone uudelleen, ennen kuin asennat soittimesta toisen version.

Vaihtaminen versioiden välillä

Lisätietoja eri Flash Player -versioiden välillä vaihtamisesta saat kohdasta Flash Playerin virheenkorjausversio ja asennuksen vianmääritys kehittäjille.

Arkistoidut versiot

Adoben tekninen tuki ei anna tukea alla olevasta luettelosta ladattavissa olevien aikaisempien versioiden asennusta tai käyttöä varten. Kussakin pakatussa arkistossa olevien tiedostojen kuvaus on esitetty mukana olevassa lueminut.txt-tiedostossa.

Seuraavassa taulukossa on esitetty eri käyttöjärjestelmien uusimmat tuetut versiot. (Kun jostakin julkaisuversiosta on alla annettu useita versioita, uusin niistä on se, jonka toisen pisteen perässä oleva numero on suurin.)

Flash Playerin uusin tuettu versio Käyttöjärjestelmä
Flash Playerin latauskeskus
  • Mac OS X 10.9+ (Intel-suoritin)
  • Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1, Windows 10
  • Windows Server 2008
  • Red Hat 5.6+
  • Open SUSE 11.3+
  • Ubuntu 10.04+
Flash Player 11.2.202.223
  • Solaris x86 ja Sparc
Flash Player 10.1.102.64
  • Mac OS X 10.4+ (Power PC -suoritin)
Flash Player 11.1.102.55
  • Windows 2000
Flash Player 10.3.183.90
  • Mac OS X 10.5
Flash Player 9
  • Mac OS X 10.1–10.3
  • Windows 98, Windows ME
  • Red Hat 3 ja 4
  • Novell SUSE 9.x tai 10.1
Flash Player 7
  • Mac Classic (9 ja aikaisempi)
  • Windows 95, Windows NT
  • Red Hat Enterprise Linux WS v.3 ja Red Hat Linux 9
  • Sun Java Desktop System 1.0
Mobiilikäyttöjärjestelmät Käyttöjärjestelmä
Sertifioidut laitteet Katso tämän Developer Connection -sivun alaosassa oleva kohta ”Flash Playerin sertifioidut laitteet”.

Playerglobal.swc-arkistot – Vain kehittäjille

Flash Player -arkistot

Julkaisuversioiden ja sisällön virheenkorjausten arkistot

Flash Player for Android 4.0 -arkistot

10. syyskuuta 2013 Adobe julkaisi Flash Player 11.1.111.73 for Android 2.x and 3.x:n ja 11.1.115.81 for Android 4.0.x:n Adoben julkisessa Flash Roadmapissa esitettyjen ilmoitusten mukaisesti. Tämä versio on Flash Playerin viimeinen päivitysversio Android-käyttöjärjestelmään. Tätä versiota ei suositella, mutta jos haluat ladata sen aikaisempia Android-versioita varten, katso alla olevia linkkejä:

Flash Player for Android 2.x and 3.x -arkistot

10. syyskuuta 2013 Adobe julkaisi Flash Player 11.1.111.73 for Android 2.x and 3.x:n ja 11.1.115.81 for Android 4.0.x:n Adoben julkisessa Flash Roadmapissa esitettyjen ilmoitusten mukaisesti. Tämä versio on Flash Playerin viimeinen päivitysversio Android-käyttöjärjestelmään. Tätä versiota ei suositella, mutta jos haluat ladata sen aikaisempia Android-versioita varten, katso alla olevia linkkejä:

Vanhemmat arkistot

Automaattisen päivityksen poistaminen käytöstä

Flash Player on normaalisti asetettu käyttämään automaattista päivitystilaa Install Updates Automatically When Possible (Asenna päivitykset automaattisesti mahdollisuuksien mukaan) -valintaruudun asennuksen aikaisen valinnan mukaan. Tätä menetelmää suositellaan.

Jos haluat asentaa vain vanhan version, mutta et tarvitse automaattista päivitystä (esimerkiksi järjestelmän rajoitusten tai versioristiriitojen vuoksi), älä valitse valintaruutua asennuksen aikana. Valitse sen sijaan Notify me when updates are available (Ilmoita, kun päivityksiä on saatavilla) -valintaruutu ja napsauta Done (Valmis).

Vastuuvapauslausekkeet

Jollei sinun ja Adoben välisessä sopimuksessa toisin ole erikseen esitetty, kaikki soittimet tarjotaan ”SELLAISINAAN” ilman minkäänlaista takuuta, vain testitarkoituksiin. Näiden soittimien jakelu on kiellettyä, jollei sinun ja Adoben välisessä sopimuksessa toisin ole erikseen esitetty.

Adobe ei missään tapauksessa vastaa mistään erityisistä, epäsuorista tai välillisistä vahingoista tai mistään käyttömahdollisuuden, tietojen tai liikevoittojen menettämisestä johtuvista vahingoista, jotka liittyvät tietoihin tai ohjelmistoon tai johtuvat niistä, perustuivatpa ne sopimusrikkomukseen, takuuseen tai vahingonkorvaukseen (laiminlyönti mukaan lukien).

Adobe voi muuttaa tietoja, ohjelmistoa ja teknisiä määrityksiä milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta.