PDF-lomakkeita ei voi täyttää tai tallentaa

PDF-lomakkeen täyttäminen tai tallentaminen ei onnistu Adobe Readerissa.

Ongelman ratkaisemiseksi tee jokin seuraavista toimenpiteistä.

Ratkaisyu 1: Jos PDF ei sisällä lomakekenttiä, salli Kirjoituskone-työkalu.

1. Salli Kirjoituskone-työkalun käyttö PDF-lomakkeella.

• Adobe Acrobat:
      Huomautus:ainakin yksi Acrobat Professional -asiakas on oltava asennettuna.
      1. Avaa PDF-tiedosto Acrobat Professionalilla.
      2. Valitse Työkalut > Kirjoituskone > Salli Kirjoituskone-työkalu Adobe Reader -ohjelmassa.
      3. Tallenna PDF-tiedosto.
    • Reader Extensions Serveriä käytettäessä:
      Huomautus:Varmista, että Reader Extensions Server on asennettuna organisaatiossasi.
      1. Siirry ReaderExtensions server -portaaliin (http://[servername]:[port]/ReaderExtensions).
      2. Lähetä PDF-tiedosto.
      3. Täytä PDF-lomake
      4. Tallenna syntynyt PDF tietokoneellesi.
  2. Avaa PDF Adobe Readerissa ja valitse Työkalut > Kirjoituskone käynnistääksesi Kirjoituskone-työkalun.

3. Käytä Kirjoituskone-työkalua kirjoittaaksesi merkkejä PDF-sisällön päälle.

Huomautus: Kirjoituskone-työkalua voi käyttää vain staattisissa PDF-tiedostoissa, ei dynaamisissa, koska se on osa kommentointitoiminnallisuutta.

Ratkaisu 2: Tallentaaksesi PDF-lomakkeen kenttiin annetun lomaketiedon päivitä Adobe Reader XI -versioon.

Adobe Reader XI sallii lomaketiedon tallentamisen PDF-tiedostoon.

Ratkaisu 3: Adobe Reader X:ää tai aikaisempia versioita käytettäessä pyydä lomakkeen laatijaa sallimaan asianomaiset PDF-oikeudet Reader Extensions Serveriä käyttäen

Huomautus: Näiden toimenpiteiden tekemiseksi lomakkeen laatijalla on oltava Reader Extensions Server organisaatiossaan asennettuna.

1. Siirry ReaderExtensions server -portaaliin (http://[servername]:[port]/ReaderExtensions).
  2. Lähetä PDF-tiedosto.
  3. Valitse ne Käyttöoikeudet, jotka haluat liittää PDF-tiedostolle (tarvitset lomakkeen täyttöoikeuden jos haluat täyttää PDF-lomakkeen ja tallentaa tiedot.

4. Tallenna syntynyt PDF tietokoneellesi.

Huomautus: Reader Extensions Server on LiveCycle-tuote, jota käytetään yritysympäristössä. Siksi tämä ratkaisu ei ole taloudellinen jos haluat sallia vain muutamia lomakkeita tai PDF-tiedostoja.

Lisätietoja

Jotta voisit tehdä muutoksia ja tallentaa niitä tiedostoon, tarvitset Adobe Acrobat -lisenssin. Adobe Acrobat -ohjelmistoa normaalisti edellyttäviin muutoksiin kuuluu tekstin kirjoittaminen, PDF-lomakkeen tallentaminen ja kommenttien lisääminen.