8.2.2011 lähtien Adobe ei ole tukenut Flash Player 9 -versiota eikä tarjonnut siihen tietoturvapäivityksiä. Adobe suosittelee, että kaikki Flash Playerin käyttäjät päivittävät tuetuissa järjestelmissä uusimpaan versioon. Voit hankkia Flash Playerin uusimman version Flash Playerin latauskeskuksesta.

Jos tietokoneesi ei täytä Flash Playerin uusimman version asentamiseen tarvittavia järjestelmävaatimuksia, voit jatkaa Flash Player 9 -version käyttämistä. Sen käytössä saattaa kuitenkin olla tietoturvariskejä. Jos haluat suorittaa Flash Player 9 -version asennuksen tai uudelleenasennuksen vanhempaan tietokoneeseen, katso Flash Playerin arkistoidut versiot.

Automaattisia päivityksiä koskevien ilmoitusten poistaminen käytöstä vanhemmissa tietokoneissa

Adobe suosittelee käyttämään automaattisia päivityksiä koskevia ilmoituksia, jolloin saat uusimmat toiminnot ja tietoturvapäivitykset heti, kun ne on otettu käyttöön. Jos järjestelmäsi ei tue Flash Playerin uusinta versiota, voit poistaa käytöstä päivityksiä koskevat muistutukset.

Poista automaattisia päivityksiä koskevat ilmoitukset ja jatka Flash Player 9 -version käyttöä seuraavasti:

1. Avaa Flash Playerin asetusten hallinta uuteen välilehteen tai selainikkunaan.
  2. Valitse Yleiset ilmoitusasetukset -paneeli asetusten hallinnan valikosta, joka on ikkunan vasemmalla puolella.
  3. Kun Yleiset ilmoitusasetukset -paneeli tulee näkyviin, poista valinta kohdasta Ilmoita minulle, kun Adobe Flash Player -päivitys on saatavilla.

Tukikäytäntö

Adoben normaalina käytäntönä on, että jonkin tuotteen tai tekniikan tuki lopetetaan muuttuneen markkinatilanteen tai asiakasvaikutuksen vuoksi. Adoben virallinen Adobe Flash Playerin tukikäytäntö on tukea uusinta ja sitä edeltänyttä merkittävää julkaisua (http://www.adobe.com/support/programs/policies/supported.html). Flash Player 9 on kuitenkin julkaistu kesäkuussa 2006, ja Millward Brownin joulukuussa 2010 tekemän markkinatutkimuksen mukaan sen markkinaosuus on vähemmän kuin 2 %. Adobe tuki Flash Player 9 -versiota viisi vuotta ja on lopettanut sen tuen voidakseen jatkaa verkkopalvelujen kehittämistä uusien Flash Player -versioiden myötä.