Nämä ohjeet koskevat Windows-käyttöjärjestelmää. Jos käytössä on Mac, katso Pelien, videon, äänen vianmääritys | Flash Player | Mac

Flash Playerin tiedot

Jos tietokoneellesi on asennettu Flash Player, alla olevissa kentissä näkyy Flash Playerin versio ja käyttöjärjestelmäsi. Jos Flash Playeria ei ole asennettu, näkyy virheilmoitus.

Ongelma

Sinulla on ongelmia Flash Playeria käyttävien videoiden, äänimateriaalin tai pelien toistamisessa.

Ratkaisut

1. Varmista, että asennettuna on Flash Playerin uusin versio

1. Varmista, että asennettuna on uusin Flash Player -versio.

2. Poista ActiveX-suodatus käytöstä (koskee Internet Explorer 9 -selaimen käyttäjiä)

1. Valitse Internet Explorer -selaimessa Työkalut > Suojaus. Jos ActiveX-suodatus on valittu, poista sen valinta.

Valitse Työkalut, Suojaus, poista ActiveX-suodatus käytöstä
  2. Sulje Internet Explorer ja käynnistä se sitten uudelleen.

3. Ota käyttöön Flash Playerin laajennukset (koskee Internet Explorer -selaimen käyttäjiä)

1. Valitse Työkalut > Lisäosien hallinta.

Valitse Työkalut, Lisäosien hallinta
  2. Valitse Lisäosien hallinta -näkymän vasemmasta reunasta, Näytä-osion pudotusvalikosta kohta Kaikki lisäosat. Kaikki Internet Explorerin lisäosat näkyvät oikeassa laidassa.

Valitse Kaikki lisäosat

3. Valitse oikeasta laidasta, kohdan Adobe Systems Incorporated alta Shockwave Flash Object ja valitse Ota käyttöön. Valitse sitten Sulje.

Valitse Shockwave Flash Object, napsauta Ota käyttöön -painiketta

4. Sulje Internet Explorer ja käynnistä se uudelleen.

4. Varmista, että asennettuna on Flash Playerin uusin versio (koskee Chrome-selaimen käyttäjiä)

Sinun ei tarvitse erikseen asentaa Flash Playeria, jos käytät Chrome-selainta. Flash Player on Chromessa sisäänrakennettuna ja se on oletusarvoisesti käytössä. Chrome päivittyy automaattisesti, kun Flash Playerista on saatavilla uusi versio. Varmista, että käytössäsi on uusin Chrome-versio ja siinä uusin Flash Player -versio valitsemalla Chrome > Tietoja Google Chromesta.

• Jos näet ilmoituksen, jossa kerrotaan Google Chromen olevan ajan tasalla, käytössäsi on uusin Chrome-versio.
  • Jos Chrome ei ole ajan tasalla, valitse Päivitä nyt.

5. Poista kaikki Flash Playerin selaintiedot

1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.
  2. Kaksoisnapsauta Flash Playeria.
  3. Valitse Flash Playerin asetusten hallinnassa Lisäasetukset.

4. Valitse Selaustiedot ja -asetukset -kohdasta Poista kaikki.

Valitse Poista kaikki

6. Tyhjennä Flash Playerin välimuisti

1. Valitse tietokoneellasi Käynnistä > Suorita. (Windows 7: valitse Käynnistä ja kirjoita Hae ohjelmista ja tiedostoista.)

2. Kirjoita %appdata%\Adobe ja valitse OK.

Kirjoita %appdata%\Adobe ja valitse OK
  3. Poista Flash Player -kansio.
  4. Toista vaihe 1 ja kirjoita %appdata%\Macromedia.

5. Poista Flash Player -kansio.

7. Ota Flash Playerin laitteistokiihdytys pois käytöstä

1. Paina hiiren kakkospainikkeella yllä näkyvää Flash Player -versioruutua.

2. Valitse Asetukset.
  3. Jos Näyttö-välilehdellä on valittuna asetus Käytä laitteistokiihdytystä, poista se käytöstä.

Poista valinta kohdasta Ota laitteistokiihdytys käyttöön

8. Lisää tallennustilaa yksittäiselle verkkosivulle

Suorita tämä vaihe ainoastaan, jos ongelmasi koskee jotakin tiettyä verkkosivua.

1. Siirry Flash Playerin tallennusasetuksia käsittelevälle sivulle. Tällä sivulla voit muuttaa vierailtujen verkkosivustojen tallennusasetuksia.
  2. Valitse vierailtujen verkkosivustojen luettelosta sivusto, jolla vieraillessa ilmenee ongelmia.

3. Aseta liukusäädin arvoon 10 MB.

Aseta ylälaidassa oleva liukusäädin arvoon 10 MB

9. Ilmoita ongelmasta Flash Player -foorumilla

Jos ongelmat jatkuvat, ilmoita niistä Flash Player -foorumilla.

10. Poista RealPlayer-toiminto käytöstä

Poista RealPlayerin toiminto Downloading & Recording käytöstä, jos käytät Flash Player 11.3 -versiota Mozilla Firefox -selaimessa. Katso ohjeet tähän artikkelin Ongelmat | Flash Player 11.3 | Mozilla Firefox kohdasta Ongelma 1.