Huomautus: Saat apua yleisimpiin ongelmiin Adobe Flash Playerin ohje- ja tukisivulta. Poista Flash Playerin asennus, käynnistä tietokone uudelleen ja asenna Flash Playerin uusin versio ennen kuin jatkat tämän artikkelin suositusten noudattamista. Lisätietoja on artikkelissa Asennusongelmat | Flash Player | Windows.

Rekisteriongelmat saattavat estää Flash Playerin asentamisen

Vioittunut Windowsin järjestelmärekisteri tai väärät rekisterioikeuksia koskevat asetukset saattavat estää Flash Playerin asentamisen.

Ongelmat voivat olla seuraavanlaisia:

• Flash Playerin asentamisen jälkeen multimediaa sisältävät verkkosivut toimivat normaalisti, kunnes käynnistät tietokoneen uudelleen. Flash Playerin asennus poistuu automaattisesti tietokoneen uudelleen käynnistämisen jälkeen.
  • Asennuksen aikana näkyy virheviesti ”Asennusvirhe.” Katso vianmääritysohjeita artikkelista Asennusongelmat | Flash Player | Windows.
  • Flash Playerin asennus päättyy ilman virheitä, mutta multimediasisältöä ei voi katsella Internet Explorerissa.
  • Joillakin sivustoilla kerrotaan, että sinulla ei ole Flash Playerin oikeaa versiota, vaikka olet asentanut viimeisimmän version.
  • Joillakin sivustoilla kehotetaan asentamaan Flash Player uudelleen, mutta vaikka teet näin, sama viesti näkyy uudelleen.

Käyttöoikeuksiin liittyvät seikat saattavat olla hankalia, mutta useimmiten Adobe Flash Playerin voi asentaa ja sitä voi käyttää, jos olet kirjautunut Windowsin järjestelmänvalvojan tilille. Kysy lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi tai perehdy Windowsin käyttöohjeisiin.

Ratkaisu: Muokkaa rekisteriä ongelmien korjaamiseksi

Varoitus!Jos noudatat alla olevia ohjeita, muokkaat Windowsin järjestelmärekisteriä. Jos teet virheen, se saattaa vakavasti vahingoittaa järjestelmää, jonka seurauksena saatat joutua asentamaan käyttöjärjestelmän uudelleen.

Jos rekisterin muokkaaminen ei ole tuttua, pyydä apua järjestelmänvalvojaltasi tai joltain muulta IT-ammattilaiselta.

Jos päätät jatkaa, ota ensin varmuuskopio koko kiintolevystäsi, ja luo Windows-järjestelmän palautuspiste.

Adobe Systems ei ole vastuussa, jos näiden ohjeiden seuraaminen aiheuttaa vahinkoa.

Tietoa asiantuntijalta: Miten Flash Playerin Windows-käyttöoikeudet korjataan

Tässä videossa Adobe Systemsin Chris Campbell kertoo, kuinka korjataan Windowsin rekisteriongelma, joka aiheuttaa Flash Playerin asennuksen automaattisen poistamisen.

1. Lataa ja asenna Flash Player.
  2. Varmista, että olet kirjautunut Windowsin järjestelmänvalvojan tilille.
  3. Lataa SubInACL Microsoftin Latauskeskuksesta tietokoneellesi.
  4. Kaksoisnapsauta subinacl.msi-tiedostoa. Noudata asennusohjeita. Varmista, että asennat SubInACL-tiedoston (subinacl.exe) seuraavaan kansioon: C:Program FilesWindows Resource KitsTools.
  5. Lataa reset_fp.zip-tiedosto, joka on tämän foorumiviestin liitteenä: https://forums.adobe.com/thread/987370.
  6. Avaa reset_fp.bat.zip-tiedosto ja pura reset_fp.bat-tiedosto seuraavaan kansioon: C:Program FilesWindows Resource KitsTools.
    Huomautus: Varmista, että reset_fp.bat-tiedosto ja subinacl.msi-tiedosto ovat samassa kansiossa.
  7. Jos käytössä on Windows Vista tai Windows 7, kaksoisnapsauta reset_fp.bat-tiedostoa ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana. Jos käytössä on Windows XP, kaksoisnapsauta tiedostoa. Näkyviin tulee komentoikkuna ja viesti ”Tämä toiminto on valmis muutamassa sekunnissa.” Odota, että tiedosto saa toiminnon valmiiksi.
  8. Lataa ja asenna Flash Player.
  9. Varmista, että Flash Playerin asennus onnistui käymällä sivulla Paikallista versio | Flash Player.
  10. Käynnistä tietokone uudelleen ja varmista Flash Playerin asennus käymällä sivulla Paikallista versio | Flash Player.