Heikko videon toisto Flash Player -sovelluksessa

Kun videoita toistetaan Adobe Flash Playerilla, toistossa saattaa ilmetä ongelmia, jos verkkoyhteyden kaistanleveys on liian pieni tai laitteiston suorituskyky ei täytä vähimmäisvaatimuksia. Ongelmat voivat olla seuraavanlaisia:

• ääni vai kuva on katkonaista
  • kuvan laatu on heikko
  • kuvia puuttuu
  • näyttöaika on hidas
  • kuva nykii
  • virheet kuvassa
  • ääni häviää
  • kuva ja ääni epätahdissa.

Ratkaisu

Vapauta mahdollisimman paljon verkon kaistanleveyttä. Voit esimerkiksi sulkea kaistanleveyttä käyttävät sovellukset, kuten pikaviesti- ja vertaisverkkosovellukset.

Varmista, että tietokoneesi laitteistokokoonpano vastaa optimaalisen toiston edellyttämiä vähimmäisvaatimuksia.

Resoluutio Windows Macintosh Linux
852×480
(480p)
24 kuvaa/s
2,33 GHz:n Intel Pentium 4 -suoritin (tai vastaava)

128 Mt RAM-muistia

64 Mt VRAM-muistia
Vähintään 1,8 GHz:n PowerPC G5 -suoritin

Vähintään 1,33 GHz:n Intel Core Duo -suoritin

256 Mt RAM-muistia

64 Mt VRAM-muistia
2,33 GHz:n Intel Pentium 4 -suoritin (tai vastaava)

128 Mt RAM-muistia

64 Mt VRAM-muistia
1 280 × 720
(720p)
2 430 kuvaa/s
3 GHz:n Intel Pentium 4 -suoritin (tai vastaava)

128 Mt RAM-muistia

64 Mt VRAM-muistia
Vähintään 1,83 Ghz:n Intel Core Duo -suoritin

256 Mt RAM-muistia

64 Mt VRAM-muistia
3 GHz:n Intel Pentium 4 -suoritin (tai vastaava)

128 Mt RAM-muistia

64 Mt VRAM-muistia
1 920 × 1 080
(1 080p)
24 kuvaa/s
1,8 GHz:n Intel Core Duo -suoritin (tai vastaava)

128 Mt RAM-muistia

64 Mt VRAM-muistia
2,66 GHz:n Intel Core Duo -suoritin
(tai vastaava)

512 Mt RAM-muistia

128 Mt VRAM-muistia
1,8 GHz:n Intel Core Duo -suoritin (tai vastaava)

128 Mt RAM-muistia

64 Mt VRAM-muistia

Jos Flash Player -toistossa ilmenee muita ongelmia, kuten hitautta tai heikkoa kuvan laatua, poista Käytä laitteistokiihdytystä käytöstä Näyttö-välilehdellä. Tämän asetuksen valinnan poistaminen voi auttaa ratkaisemaan laitteiston tai ohjainten Flash Player -yhteensopivuusongelmat. Flash Player käyttää tämän jälkeen ohjelmistoa sisällön skaalaamiseen ja näyttämiseen.

Poista laitteistokiihdytys käytöstä seuraavasti:

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Windows) tai Ctrl-osoita (Macintosh) Flash-sovellusta tai videota toiston aikana.
  2. Valitse pikavalikosta Asetukset. Näyttö-ruutu tulee näyttöön ensimmäisenä.
  3. Poista valinta kohdasta Käytä laitteistokiihdytystä ja valitse Sulje.

Lisätietoja Flash Player -sovelluksen näyttöasetuksista ja laitteistokiihdytetystä skaalauksesta on Flash Player -ohjeissa.

Lisätietoja

Vaikka tämä TechNote-dokumentti onkin tarkoitettu loppukäyttäjille, jotka katselevat Flash-videoita, ohjelmistokehittäjien tulisi helpottaa videotoiston optimointia noudattamalla Flash-videoiden koodaamista koskevia suosituksia. Artikkeli Flash-videon koodaaminen sisältää arvokkaita ohjeita kehittäjille ja sisällöntuottajille.