Safari 6.1. -selaimessa ja sitä uudemmissa versioissa oletusarvoisena käyttäjätilana on suojattu tila, joka saattaa estää sisältöä toimimasta. Ohjeet Adobe Flashissä luotujen multimediasisältöjen käyttöönottoon ja käyttöön suojaamattomassa tilassa.

Huomautus:

Jos käytät AIR-sovelluksia ja saat sovelluksia asentaessasi Tuntematon julkaisija -varoituksen, ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään ja pyydä päivitettyä asennusohjelmaa sovellukselle.

Sisältö ei toimi oikein Safarissa

Oletusarvoisesti Safari 6.1 ja sitä uudemmat selainversiot toistavat multimediasisällön suojaamattomassa tilassa. Suojattu tila on käyttäjää suojaava tila, joka rajoittaa, mitä Adobe Flashissä luodulla sisällöllä voi tehdä. Samalla se kuitenkin saattaa estää sisältöä toimimasta normaalisti, kuten esimerkiksi asennettaessa AIR-sovelluksia tai Adobe Connect -laajennusta.

Jos luotat kyseessä olevaan toimialuenimeen, voit ottaa sisällön käyttöön seuraavien ohjeiden mukaisesti, ja toistaa sisällön suojaamattomassa tilassa. Suojaamaton tila rajoittaa sisältöä vähemmän, joten sisältö toimii odotetusti.

Tällainen toiminta on Safarissa oletuksena käytössä.

Ratkaisu Safarin versiolle 11

1. Kun verkkosivusto on auki, valitse Safari > Asetukset.

Valitse Oletusarvot
  2. Valitse Asetukset-ikkunasta Verkkosivustot-välilehti.

Asetukset-ikkunan Verkkosivustot-välilehti
  3. Valitse avoinna olevien verkkosivustojen luettelosta haluamasi sivu.

4. Pidä Optio-/Alt-näppäintä painettuna ja klikkaa valikkoa vaiheessa 3 valitun verkkosivuston nimen kohdalta. Avaa ponnahdusvalikko ja poista valinta kohdasta Suorita suojatussa tilassa.

Valitse Suorita suojatussa tilassa
  5. Valitse Luota.

Valitse Luota
  6. Valitse Valmis ja sulje Asetukset-ikkuna.

7. Päivitä selainsivu, jotta muutokset tulevat voimaan.

Ratkaisu Safarin versiolle 10.0

1. Kun verkkosivusto on auki, valitse Safari > Asetukset.

Valitse Oletusarvot
  2. Valitse Asetukset-ikkunasta Suojaus ja valitse Liitännäisasetukset.

Valitse lisäosan asetukset
  3. Valitse avoinna olevien verkkosivustojen luettelosta haluamasi sivu.

4. Pidä Optio-/Alt-näppäintä painettuna ja klikkaa valikkoa vaiheessa 3 valitun verkkosivuston nimen kohdalta. Poista sitten avautuvasta ponnahdusvalikosta valinta kohdasta Suorita suojatussa tilassa.

Poista valinta kohdasta Suorita suojatussa tilassa
  5. Valitse Luota.

Valitse Luota
  6. Valitse Valmis ja sulje Asetukset-ikkuna.

7. Päivitä selainsivu, jotta muutokset tulevat voimaan.

Ratkaisu Safarin 10.0-versiota vanhemmille versioille

1. Kun verkkosivusto on auki, valitse Safari > Asetukset.

Valitse Oletusarvot
  2. Valitse Asetukset-ikkunasta Suojaus-välilehdeltä Hallitse verkkosivuston asetuksia.

Valitse Hallitse verkkosivuston asetuksia
  3. Valitse avoinna olevien verkkosivustojen luettelosta haluamasi sivu.

4. Valitse ponnahdusvalikosta Suorita suojamaattomassa tilassa.

Valitse Suorita suojaamattomassa tilassa
  5. Näytölle avautuu varoitusviesti, valitse Luota.

Valitse Luota
  6. Valitse Valmis ja sulje Asetukset-ikkuna.

7. Päivitä selainsivu, jotta muutokset tulevat voimaan.