Huomautus: Jos olet kehittäjä, katso Olen kehittäjä, ja minun täytyy raportoida Flash Playerin kaatuminen.

Tämä dokumentti kuvaa, miten Flash Playerin kaatuminen raportoidaan. Tiedot, jotka annat kaatumista koskevassa raportissa, voivat auttaa Adobea kehittämään Flash Playeria.

Raportoi Flash Playerin kaatuminen Adobelle seuraavasti:

1. Lisää vika Adoben Bugbase-sivustolle

Ennen vian lisäämistä Adoben Bugbase-sivustolle varmista, että olet lisännyt vaadittavat tiedot vian yhteyteen.

Tiedot, jotka sisällytetään vian yhteyteen

• Tietokoneesi Flash Player -versio.
  • Lyhyt kuvaus siitä, mikä aiheutti kaatumisen. Kuvakaappaukset, video tai molemmat ovat myös hyödyllisiä.
  • Tarkka URL-osoite, jossa kaatuminen tapahtui. Vaikka vaikuttaisi siltä, että kaatuminen ilmenee useissa paikoissa, tarkan URL-osoitteen antaminen helpottaa ongelman selvittämistä.
  • Kaatumisloki. Selaimesta ja käyttöjärjestelmästä riippuen katso Flash Playerin kaatumislokin luominen.
  • Käyttöjärjestelmän tiedot. Tietokoneen käyttöjärjestelmästä riippuen katso lisätietoa seuraavasta ohjeesta:

Vaiheet vian lisäämiseksi

1. Kirjaudu Bugbase sivustolle käyttäen Adobe ID -tunnustasi ja salasanaa. Jos sinulla ei ole Adobe ID -tunnusta, luo tunnus valitsemalla Luo Adobe-tili.

2. Valitse Add Bug.
  3. Valitse tuotteeksi Flash Player. Valitse tarkemmat tiedot, kuten versio, tuotealue, esiintymistaajuus, vikatyyppi, koontiversio, Flash Playerin kieli, käyttöjärjestelmän kieli ja alusta.

Huomautus:
    Valitse vikatyypiksi kaatuminen.
  4. Anna otsikko, kuvaus, vaiheet ongelman toistamiseksi ja kirjaamasi tarkemmat tiedot.
  5. Liitä kaatumisraportti mukaan ja napsauta Lähetä.

Huomautus: Kun olet lisännyt vian, vikanumeroa ei anneta. Et voi myöskään jäljittää vikaa. Antamasi tiedot ovat tärkeitä ja Adobe kiittää vaivannäöstäsi.

2. Luo keskustelu Flash Player -keskustelufoorumiin

Tämä vaihe auttaa muita käyttäjiä, jotka ovat kohdanneet kaatumisongelman, jakamaan palautetta äänestämällä ja kommentoimalla.

1. Kirjaudu keskustelufoorumiin käyttäen Adobe ID -tunnustasi ja salasanaa.
  2. Valitse Actions-kohdan alta Start a Discussion.

Linkki keskustelun aloitukseen
  3. Anna lyhyt kuvaus viasta ja URL-osoite, jossa kaatuminen tapahtui. Anna myös Bugbase-sivustolle lisäämäsi tiedot.
  4. Napsauta Post Message.

Huomautus: Et voi lisätä viittauksia Bugbase-sivustolle luomaasi vikaan, koska et saanut URL-osoitetta tai vikanumeroa.

Flash Player -kaatumislokin luominen

Google Chrome Windowsissa

1. Näytä piilotetut tiedostot.

2. Käynnistä Chrome ja toista vaiheet, jotka johtivat Flash Playerin kaatumiseen.
  3. Avaa seuraavat kansiot:

XP: C:\Documents and Settings\<käyttäjänimi>\Local Settings\Application Data\Google\CrashReports

Vista ja Windows 7: C:\Users\<käyttäjänimi>\AppData\Local\Google\CrashReports

Windowsin Resurssienhallinnan kansionäkymä

4. Etsi kaatumisloki Chrome-last.dmp.
  5. Kopioi se sijaintiin, josta se löytyy helposti (esimerkiksi Työpöydälle).

6. Liitä kaatumisloki vikaraporttiin.

Mozilla Firefox Windowsissa

1. Näytä piilotetut tiedostot.

2. Käynnistä Firefox ja toista vaiheet, jotka johtivat Flash Playerin kaatumiseen.

Jos kaatumisloki on luotu, näkyviin tulee Lähetä kaatumisraportti -linkki. Älä napsauta tätä linkkiä.

Jos kaatumislokia ei ole luotu, näkyviin tulee Raporttia ei saatavilla -viesti. Kirjaa tässä tapauksessa vikaraporttiin kaikki oleelliset tiedot. Mainitse myös, että kaatumislokia ei voitu luoda. Muussa tapauksessa jatka vaiheeseen 3.

Flash Playerin kaatumisnäkymä
  3. Avaa seuraavat kansiot:

XP: C:\Documents and Settings\<käyttäjänimi>\Application Data\Mozilla\Firefox\Crash Reports\Pending

Vista ja Windows 7: C:\Users\<käyttäjänimi>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Crash Reports\Pending

Kaatumisraportit Windowsin Resurssienhallinnassa

4. Uusin kaatumisloki löytyy helposti napsauttamalla  Muokkauspäivämäärä-otsikkoa.

5. Etsi kaatumisloki, jonka tiedostopääte on .dmp.
  6. Kopioi se sijaintiin, josta se löytyy helposti (esimerkiksi Työpöydälle).

7. Napsauta Lähetä kaatumisraportti (mainittu vaiheessa 2).

8. Avaa Firefox-ikkuna ja kirjoita osoiteriville about:crashes

about:crashes osoiterivillä
  9. Napsauta uusinta raporttia ja kopioi URL-osoite, jossa uusin kaatuminen tapahtui.
  10. Liitä vikaraporttiin kaatumisloki (vaihe 6) tai URL-osoite, jossa uusin kaatuminen tapahtui (vaihe 9).

Safari Vistassa ja Windows 7:ssa

1. Lataa seuraavat tiedostot: Enable Crash Logging.reg ja Disable Crash Logging.reg.
  2. Kaksoisnapsauta tiedostoa Enable Crash Logging.reg. Valitse rekisterieditorin valintaruudussa Kyllä.

3. Käynnistä tietokone uudelleen.
  4. Käynnistä Safari ja siirry sivulle, jossa on multimediasisältöä (esimerkiksi Tietoja Flash Playerista -sivulle).

5. Toista vaiheet, jotka aiheuttivat Flash Playerin kaatumisen.
  6. Avaa kaatumisen jälkeen tiedostojen selausikkuna ja kirjoita siirtymispalkkiin %localappdata%

7. Siirry CrashDump-kansioon.
  8. Valitse uusin tiedosto, joka noudattaa muotoa iexplore.exe.<somenumber>.dmp
  9. Kaksoisnapsauta tiedostoa Disable Crash Logging.reg, joka on ladattu vaiheessa 1, ja napsauta OK.
  10. Käynnistä tietokone uudelleen.
  11.  Liitä kaatumisloki vikaraporttiin.

Safari Windows XP:ssä

1. Näytä piilotetut tiedostot.

2. Käynnistä Safari ja siirry sivulle, jossa on multimediasisältöä (esimerkiksi Tietoja Flash Playerista -sivulle).

3. Toista vaiheet, jotka aiheuttivat Flash Playerin kaatumisen.
  4. Kun kaatuminen on tapahtunut, avaa seuraava kansio: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Dr Watson

5. Etsi user.dmp-niminen tiedosto.
  6. Kopioi se sijaintiin, josta se löytyy helposti (esimerkiksi Työpöydälle).

7. Liitä kaatumisloki vikaraporttiin.

Internet Explorer Vistassa ja Windows 7:ssä

1. Lataa seuraavat tiedostot: Enable Crash Logging.reg ja Disable Crash Logging.reg.
  2. Kaksoisnapsauta tiedostoa Enable Crash Logging.reg. Valitse rekisterieditorin valintaruudussa Kyllä.

Rekisterieditori-valintaikkuna

3. Käynnistä tietokone uudelleen.
  4. Käynnistä Internet Explorer ja siirry sivulle, jossa on multimediasisältöä (esimerkiksi Tietoja Flash Playerista -sivulle).

5. Toista vaiheet, jotka aiheuttivat Flash Playerin kaatumisen.

Internet Explorer on lakannut toimimasta -ikkuna
  6. Avaa kaatumisen jälkeen tiedostojen selausikkuna ja kirjoita siirtymispalkkiin %localappdata%

Kirjoita %localappdata%
  7. Siirry CrashDump-kansioon.

CrashDump-kansio
  8. Valitse uusin tiedosto, joka noudattaa muotoa
    iexplore.exe.<somenumber>.dmp

Etsi .dmp-tiedosto
  9. Kopioi se sijaintiin, josta se löytyy helposti (esimerkiksi Työpöydälle).

10. (Valinnainen) Kaksoisnapsauta tiedostoa Disable Crash Logging.reg, joka on ladattu vaiheessa 1, ja napsauta OK.

Huomautus: Tietokoneessasi saattaa olla kaatumislokien luonti käytössä, jolloin viimeiset 10 kaatumista tallennetaan myöhempää käyttöä varten.

11. Käynnistä tietokone uudelleen.

12. Liitä kaatumisloki vikaraporttiin.

Internet Explorer Windows XP:ssä

1. Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot.

2. Käynnistä Internet Explorer ja siirry sivulle, jossa on multimediasisältöä (esimerkiksi Tietoja Flash Playerista -sivulle).

3. Toista vaiheet, jotka aiheuttivat Flash Playerin kaatumisen.

Internet Explorerin virheikkuna
  4. Kun kaatuminen on tapahtunut, siirry seuraavaan kansioon: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Dr Watson

Windowsin Resurssienhallinta-ikkuna
  5. Etsi user.dmp-niminen kaatumisloki, ja kopioi se sijaintiin, josta se löytyy helposti (esimerkiksi Työpöydälle).

6. Liitä kaatumisloki vikaraporttiin.

Google Chrome Mac OS X:ssä

1. Käynnistä Chrome ja toista vaiheet, jotka johtivat Flash Playerin kaatumiseen.

Chromen virheikkuna
  2. Avaa Finder ja siirry seuraavaan kansioon: <käyttäjänimi>Library/Application Support/Google/Chrome/Crash Reports

Kaatumisraportit-kansio
  3. Etsi kaatumisloki, jonka tiedostopääte on .dmp.
  4. Kopioi se sijaintiin, josta se löytyy helposti (esimerkiksi Työpöydälle).

5. Liitä kaatumisloki vikaraporttiin.

Mozilla Firefox Mac OS X:ssä

1. Käynnistä Firefox ja toista vaiheet, jotka johtivat Flash Playerin kaatumiseen. Näkyviin tulee seuraava ikkuna.

Firefoxin virheikkuna

Jos kaatumisloki on luotu, näkyviin tulee Lähetä kaatumisraportti -linkki. Älä napsauta linkkiä.

Jos kaatumislokia ei ole luotu, näkyviin tulee Raporttia ei saatavilla -teksti. Kirjaa tässä tapauksessa vikaraporttiin kaikki oleelliset tiedot. Mainitse myös, että kaatumisraporttia ei ole luotu. Muussa tapauksessa jatka vaiheeseen 2.

2. Avaa Finder ja siirry sijaintiin <käyttäjänimi>/Library/Application Support/Firefox/Crash Reports/pending.

Firefoxin virheraportit
  3. Löydät uusimman kaatumisraportin helposti järjestämällä tiedostot Muokkauspäivämäärän mukaan.
  4. Etsi kaatumisloki, jonka tiedostopääte on .dmp, ja kopioi se Työpöydälle.
  5. Napsauta Lähetä kaatumisraportti, johon viitattiin vaiheessa 1.
  6. Avaa Firefox ja kirjoita osoiteriville about:crashes.

Firefoxin osoiterivi ja teksti about:crashes
  7. Napsauta uusimman raportin tunnusta ja kopioi URL-osoite, jossa uusin kaatuminen tapahtui.
  8. Liitä vikaraporttiin tallentamasi kaatumisloki tai URL-osoite, jossa kaatuminen tapahtui.

Google Chrome Linuxissa

Katso tarkemmat tiedot kaatumislokin luomisesta ohjeesta Virheenetsintä Chromiumin kaatuessa.

Liitä kaatumisloki vikaraporttiin.

Chrome Linuxissa – virheikkuna

Mozilla Firefox Linuxissa

1. Käynnistä Firefox ja toista vaiheet, jotka johtivat Flash Playerin kaatumiseen.  Näkyviin tulee seuraava ikkuna.

Firefox-virhe

Jos kaatumisloki on luotu, näkyviin tulee Lähetä kaatumisraportti -linkki. Älä napsauta linkkiä.

Jos kaatumislokia ei ole luotu, näkyviin tulee Raporttia ei saatavilla -teksti. Kirjaa tässä tapauksessa vikaraporttiin kaikki oleelliset tiedot. Mainitse myös, että kaatumisraporttia ei ole luotu. Muussa tapauksessa jatka vaiheeseen 2.

2. Avaa tiedostoselainikkuna ja varmista, että Näytä > Näytä piilotetut tiedostot on käytössä.
  3. Siirry seuraavaan hakemistoon: Home/<käyttäjänimi>/.mozilla/firefox/Crash Reports/pending

Odottavat raportit -kansio
  4. Löydät uusimman kaatumislokin helposti järjestämällä kohteet Muokkauspäivämäärän mukaan.
  5. Etsi kaatumisloki, jonka tiedostopääte on .dmp, ja kopioi se sijaintiin, josta se löytyy helposti (esimerkiksi Työpöydälle).

6. Napsauta Lähetä kaatumisraportti, johon viitattiin vaiheessa 1.
  7. Avaa Firefox-ikkuna ja kirjoita osoiteriville about:crashes
  8. Napsauta uusimman raportin tunnusta ja kopioi URL-osoite, jossa uusin kaatuminen tapahtui.

Korostettu raportin tunnus
  9. Liitä vikaraporttiin kaatumisloki ja URL-osoite, jossa kaatuminen tapahtui.

Safari Macissa

1. Käynnistä Safari ja toista vaiheet, jotka johtivat Flash Playerin kaatumiseen.
  2. Siirry seuraavaan hakemistoon:

• Safari 5 tai uudemmat: /Users/<käyttäjänimi>/Library/Logs/DiagnosticReports
    • Safari 4: /Users/<käyttäjänimi>/Library/CrashReporter
  3. Liitä seuraavat tiedostot kaatumisraporttiin:

•  Safari 5 tai uudemmat: plugin-container_<pvm_aika>_<machineName>.crash
    •  Safari 4: Flash Player_<pvm_aika>_<machineName>.crash