Käytä tätä ohjetta Adobe Flash Player -pelien, -videon ja -äänen vianmääritykseen Mac-tietokoneessa. Löydät myös vaiheet vianmäärityksen helpottamiseksi verkkokameran ongelmissa.

Nämä ohjeet koskevat Mac OS -käyttöjärjestelmää. Jos käytät Windowsia, katso Flash Player -pelit, -videot tai -äänimateriaali eivät toimi | Windows

Jos koet ongelmia pelien, videon, verkkokameran tai äänentoiston kanssa käyttäessäsi Mac-tietokoneella Flash Playeria, kokeile seuraavia ratkaisuehdotuksia:

Jos sinulla on muu ongelma, katso dokumentti, katso Yleisiä Flash Player -ongelmia.

Verkkopeleihin liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Kokeile yksi kerrallaan seuraavia ratkaisuja:

Selaimen välimuistin tyhjentäminen

Firefox

1. Valitse Työkalut > Poista viimeaikainen historia.

2. Valitse, miltä ajalta tiedot poistetaan ja valitse Poista tiedot.
  3. Sulje Firefox ja käynnistä se uudelleen.

Safari

1. Valitse Safari > Tyhjennä välimuisti.
  2. Valitse Tyhjennä.
    Napsauta Tyhjennä-painiketta
  3. Sulje Safari ja käynnistä se uudelleen.

Google Chrome

1. Valitse Chrome > Poista selaustiedot.

2. Merkitse valintaruudut tapauksen mukaan.

3. Valitse Poista selaustiedot.
    Poista selaustiedot -valintaruutu

JavaScriptin käytettävyyden varmistaminen

Firefox

1. Valitse Työkalut > Asetukset.

2. Valitse Sisältö.
  3. Valitse Salli JavaScript-komentosarjat.

Ota JavaScript käyttöön -valintaruutu - Firefox
  4. Sulje Lisäasetukset-ikkuna ja lataa verkkosivu uudelleen.

Safari

1. Valitse Safari > Asetukset.

2. Valitse Suojaus-välilehti.
  3. Valitse Salli JavaScript-komentosarjat.

Ota JavaScript käyttöön -valintaruutu - Safari
  4. Sulje Lisäasetukset-ikkuna ja lataa verkkosivu uudelleen.

Google Chrome

1. Valitse Chrome > Asetukset.

2. Valitse Tietosuoja.

3. Valitse Sisältöasetukset-painike.
    Sisältöasetukset-painike
  4. Valitse Sisältöasetukset-ikkunassa vaihtoehto, joka sallii kaikkien sivujen käyttää Javascriptiä.

Salli kaikkien sivujen käyttää JavaScriptia -vaihtoehto

Kaikkien muiden internetiä käyttävien sovellusten sulkeminen

Kokeile auttaako se, että annat ainoastaan pelin käyttää internetiä.

Langattoman yhteyden vaihto langalliseen

Kokeile langattoman yhteyden sijaan käyttää internetiä langallisella yhteydellä (esimerkiksi Ethernet-johdon välityksellä).

Ponnahdusikkunoiden eston poistaminen käytöstä

Ponnahdusikkunoiden esto-ohjelmat tarkkailevat JavaScript-prosesseja. Pelien normaali toiminta edellyttää näitä prosesseja.

Selainversion päivittäminen

Jos ongelma ilmenee edelleen, lataa ja asenna selaimen uusin versio. (Valitse oikea asennusohjelma Mac OS -versioosi):

Pelifoorumien tutkiminen tai virheen raportointi

Pelifoorumit voivat joskus tarjota ratkaisuja käyttäjäongelmiin. Etsi pelifoorumeilta vastaavia ongelmia, joista voi olla apua. Voit myös raportoida Flash Player -virheen ja tarkastella muiden raportoimia virheitä.

Videoon ja ääneen liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Kokeile yksi kerrallaan seuraavia ratkaisuja:

Valmistajan ehdotusten noudattaminen

Noudata tietokoneen valmistajan tarjoamia, ääntä- ja videokuvaa koskevia ehdotuksia. Esimerkiksi:

• Säädä Mac-tietokoneen äänenvoimakkuutta F11- ja F12-näppäinten avulla.
  • Säädä katselemasi videon äänenvoimakkuutta videosivustolta.
  • Sammuta Mac ja käynnistä uudelleen.

Viimeisimmän Flash Player -version käyttäminen

1. Avaa selaimessa Tietoja Flash Playerista -sivu.
    • Jos tietokoneellasi on Flash Player, Flash Player -tietosivu näyttää sen versiotiedot Version Information -ruudussa. Alla on esimerkki siitä, miltä ruutu näyttää.

Versiotiedot
    Jos tämä ruutu näkyy Flash Player -tietosivulla, se ilmaisee, mikä Flash Player -versio tietokoneellasi on.

• Jos tietokoneellasi ei ole Flash Player -ohjelmistoa, Flash Player -tietosivulla näkyy jokin alla kuvatun kaltainen ruutu. Lataa ja asenna uusinFlash Player-versio.

Tietolaatikot, jos Flash Playeria ei ole asennettu
  2. Vertaa omalle Mac OS -käyttöjärjestelmäversiollesi saatavilla olevaa uusinta Flash Player -versiota siihen versioon, joka tietokoneellasi on.
    • Jos versionumerot ovat samat, käytössäsi on uusin Flash Player -versio. Älä asenna Flash Playeria uudelleen. Siirry seuraavaan ratkaisuehdotukseen.
    • Jos tietokoneellasi oleva Flash Player -versio ei ole uusin saatavilla oleva versio, sulje selain. Poista nykyisen Flash Player -version asennus. Lataa ja asenna sen jälkeen uusin Flash Player -versio.

Verkkosivun lataaminen uudelleen

Lataa verkkosivu uudelleen painamalla päivityskuvaketta .

Sisällön toistamisen salliminen

Tarkastele Flash Playerin Asetusten hallintaa.

1. Ctrl-napsauta jotakin Flash Playerin esittämää sisältöä.

2. Valitse Yleiset asetukset. Settings Managerin ohjesivu avautuu. Avautuvalla sivulla näkyy Settings Manager – Kyseessä ei ole vain kuva, vaan Settings Manager on upotettu sivuun. Sivulla voi tehdä muutoksia asetuksiin.

Valitse Yleiset asetukset kontekstivalikosta
  3. Valitse vasemmasta sarakkeesta Global Storage Settings. Näkyviin avautuu yleisten tallennusasetusten paneeli.
  4. Valitse paneelissa asetus, joka sallii muiden tuottajien Flash-sisällön tallentaa tietoja tietokoneellesi.

Valitse asetus, joka sallii kolmannen osapuolen Flash-sisällön tietojen tallentamisen tietokoneellesi

• Jos haluat tarkastella tai muokata vierailemiesi verkkosivujen tietosuoja-asetuksia, käytä siihen Website Privacy Settings -paneelia.
    • Jos haluat tarkastella, muokata tai poistaa vierailemiesi verkkosivujen tallennusasetuksia, käytä siihen Website Storage Settings -paneelia.

5. Avaa selaimessa verkkosivu, jolla Flash Player -ongelma ilmeni aiemmin.
  6. Ctrl-napsauta sisältöä ja valitse kontekstivalikosta Asetukset. Flash Playerin asetusten ponnahdusikkuna avautuu.

7. Avaa tietosuoja-asetusten paneeli valitsemalla Privacy settings -valikkokohta.
    Yksityisyys-välilehti
  8. Anna verkkosivulle oikeudet käyttää verkkokameraasi ja mikrofoniasi valitsemalla Salli.
    Valitse Salli käyttö -valintaruutu
  9. Sulje selain ja käynnistä se uudelleen. Kokeile toistaa videota.

Kaistan vapauttaminen ja laitteistokoonpanon tarkistaminen

Vapauta mahdollisimman paljon verkon kaistanleveyttä. Voit esimerkiksi sulkea sovelluksia, jotka käyttävät ajoittain paljon kaistaa, kuten pikaviestisovellukset ja tiedostojen jakoon käytetyt sovellukset.

Varmista lisäksi, että tietokoneesi laitteistokokoonpano vastaa optimaalisen toiston edellyttämiä vähimmäisvaatimuksia. Tutustu taulukkoonlaitteistokokoonpanosuosituksista.

Verkkokameraongelmien ratkaiseminen

Kokeile yksi kerrallaan seuraavia ratkaisuja:

Sisäänrakennetun iSight-kameran toiminnan tarkistaminen

1. Avaa iChat.
  2. Valitse Video > Videoesikatselu. Verkkokameran esikatselukuva avautuu. Jos esikatselukuvaa ei näy, iSight-kameran toiminnassa on vikaa. Katso lisätietoja Applen vianmääritysohjeista.

Kaikkien verkkokameraa käyttävien sovellusten sulkeminen

Verkkokameraa voi käyttää vain yhdellä sovelluksella kerrallaan. Sulje kaikki muut verkkokameraa käyttävät sovellukset, kuten iChat, PhotoBooth ja Skype. Kokeile käyttää verkkokameraa uudelleen.

Flash Playerin kamera-asetuksen muuttaminen

1. Ctrl-napsauta tyhjää verkkokameraikkunaa.

2. Valitse Asetukset kontekstivalikosta.

Valitse Asetukset
  3. Valitse verkkokamerakuvake ja muuta kamera-asetukseksi USB Video Class Video.

Valitse USB Video Class Video
  4. Napsauta Sulje.

Flip4Mac- työkalun, Google Voice -palvelun ja äänilaajennusten asennusten poisto

Flip4Mac WMV, Google Voice ja äänilaajennukset eivät ole yhteensopivia verkkokameraa käyttävien Flash Player -sivustojen kanssa.

Poista Flip4Mac WMV -työkalun asennus avaamalla Ohjelmat/Flip4Mac-kansiosta tiedosto Flip4Mac WMV uninstaller.pkg.

Poista Google Voicen ja äänilaajennusten asennus avaamalla Kirjasto/Ohjelmien tuki/Google -kansiosta tiedosto GoogleVoiceAndVideoUninstaller.app.

Flash Playerin asentaminen

Verkkokameran toiminnan tarkistaminen

Jos olet kokeillut jo kaikkia edellä mainittuja ratkaisuehdotuksia, mutta Flash Player ei edelleenkään toimi, tarkista verkkokamerasi toimivuus.

Noudata seuraavia ohjeita:

1. Siirry jollekin sivustolle, joka käyttää verkkokameraa Flash Playerin kanssa, esimerkiksi Test Webcam.

Verkkosivun latauduttua avautuu ponnahdusikkuna, jossa kysytään, annatko sivustolle luvan käyttää verkkokameraasi ja mikrofoniasi.
  2. Napsauta Salli käyttö.

Napsauta Salli käyttö -painiketta
  3. Jos verkkokamera-alueessa ei näy mitään, Ctrl-osoita sitä.
  4. Valitse Asetukset.

5. Valitse verkkokamerakuvake ja muuta kamera-asetukseksi USB Video Class Video.

Valitse USB Video Class Video kontekstivalikosta
  6. Napsauta Sulje.