Adobe Flash Playeriä käytettäessä saattaa ilmetä jokin seuraavista ongelmista :

• Videota ei voida toistaa.
  • Videon sijaan näkyy musta tai valkoinen ruutu.
  • Värit ovat tahraisia.
  • Sovelluksen näkymässä on vihreä viiva, joka jakaa sen kahtia.
  • Haku-/suunnistuspalkki puuttuu tai se ei näy oikein.
  • Videon toisto keskeytyy, kun videon resoluutio vaihdetaan (erityisesti vaihdettaessa koko näytön tilaan).

Flash Player 10 ja sitä uudemmat versiot voivat käyttää tietokoneesi grafiikkalaitteistoa kiihdyttämään videoiden avaamista. Flash Player 10.2 ja sitä uudemmat versiot voivat myös nopeuttaa videon esitystä joillakin sivustoilla, jolloin videotoiston kaikki osa-alueet nopeutuvat. Jos sinulla on videotoiston ongelmia Flash Playerissä, näytönohjaimesi ajurissa voi olla yhteensopivuusongelmia. Seuraa tämän dokumentin ohjeita esiintyneiden ongelmien vianmäärityksessä ja auta myös Adobea lähettämällä tietoa, jota Adobe voi käyttää Flash Playerin parantamiseksi.

Kokeile onnistuuko HTML5-videon katsominen

Katso seuraavat videot HTML5-videota tukevalla selaimella.

Jos HTML5-video näkyy kunnolla, mutta et näe ei-HTML5-videota, ongelma voi olla Flash Playerissä. Jos et näe kumpaakaan videota, laiteajurissasi saattaa olla ongelma.

Ratkaise videotoiston ongelmat

Jos sinulla on ongelmia videon toistamisessa, seuraa näitä ohjeita:

1. Poista laitteistokiihdytys käytöstä. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Flash Player -logoa alhaalla ja valitse pikavalikosta Asetukset. Kumoa valinta Käytä laitteistokiihdytystä (Näyttö-välilehdellä), ja napsauta sitten Sulje.

2. Katso stage video -näytteitä Adoben sivustolta.

Jos laitteistokiihdytyksen poistaminen käytöstä ratkaisee ongelman, vika voi olla näytönohjaimen ajurissa. Auttaaksesi Adobea tutkimaan asiaa, seuraa alla olevia ohjeita ongelman raportoimisesta.

3. Jos käytät Windowsia, päivitä ajurisi.

Windows Update -päivitys ei lähtökohtaisesti päivitä ajureita. Katso Microsoftin ohjeesta Ajurin päivittäminen laitteistolle, joka ei toimi kunnolla tietoa ajurien päivittämisestä.

On myös mahdollista hakea ajurien päivityksiä tietokonevalmistajaltasi tai näytönohjaimen valmistajalta.

4. Kun ajuri on päivitetty (ja tietokone käynnistetty tarvittaessa uudelleen), ota laitteistokiihdytys uudelleen käyttöön Flash Playerissä (alla olevien ohjeiden mukaan). Tarkasta, ovatko videotoiston ongelmat korjautuneet. Jos ongelmat eivät ole korjautuneet, seuraa allaolevia ohjeita ja raportoi ongelma.

Raportoi videotoiston ongelma Adobelle

Raportoimalla ongelman tai virheen autat Adobea ratkaisemaan ongelman yhteistyössä ajurivalmistajien kanssa. Anna näyttökortin ajurin tiedot alla olevien ohjeiden mukaisesti. Anna myös selkeä ja yksityiskohtainen kuvaus ongelmastasi sekä ne tiedot, joita Adobe tarvitsee asian tutkimisessa.

Windows-käyttäjille

1. Siirry Käynnistys-valikkoon ja kirjoita hakuruutuun dxdiag . Tai valitse Suorita ja kirjoita dxdiag.exe avautuvaan tekstinsyöttöruutuun.

Kirjoita Suorita-toiminnon tekstinsyöttöruutuun dxdiag.exe
  2. Napsauta DirectX -diagnostiikkatyökalun ikkunassa Tallenna kaikki tiedot, tallentaaksesi diagnostiikkaraportin tiedostoon nimeltä "DxDiag.txt".

Napsauta Tallenna kaikki tiedot
  3. Tallenna tämä tiedosto työpöydällesi, jotta se on helppo löytää. (Vaihtoehto: Jos haluat nopeasti katsoa näytönohjaimesi nimen, valmistajan ja ajuriversion, napsauta Näyttö-välilehteä.)

Tallenna tiedosto
  4. Lähetä ongelmaraportti sekä DxDiag.txt -tiedosto Adobelle seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Mac OS -käyttäjät

1. Valitse Omenavalikosta Tietoja tästä Macista.

Tietoja tästä Macista
  2. Valitse Lisätietoja.

Lisätietoja
  3. Valitse Tiedosto > Tallenna, tallentaaksesi järjestelmätiedot tiedostoon. Jos haluat katsoa ajurisi versionumeron, valitse Grafiikka/näytöt.

Merkitse muistiin näytönohjaimen nimi ja videomuisti (VRAM)
  4. Lähetä ongelmaraportti sekä näyttö- ja järjestelmätietojen tiedosto Adobelle seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Linux-käyttäjille

1. Avaa Pääte.
  2. Anna komento "glxinfo > yourtag_glxinfo.txt."
  3. Lähetä ongelmaraportti sekä glxinfo.txt -tiedosto Adobelle seuraavien ohjeiden mukaisesti.

Lähetä ongelmaraportti Adobelle

1. Kirjaudu sisään Adobe Bugbase -sivustolle käyttäen Adobe-tunnustasi ja salasanaa.
    Jos sinulla ei ole Adobe-tunnusta, luo tunnus valitsemalla Luo Adobe-tili.

2. Valitse Add Bug.
  3. Valitse tuotteeksi Adobe Flash Player. Valitse tarkemmat tiedot, kuten versio, tuotealue, esiintymistaajuus, vikatyyppi, koontiversio, Flash Playerin kieli, käyttöjärjestelmän kieli, selain ja alusta.
  4. Anna otsikko, kuvaus ja virheen toiston vaiheet. Kopioi ja liitä seuraavat tarvitut tiedot:

• Selain ja versio: <Selaimesi nimi ja versio, näkyvissä ylhäällä.>
    • URL: <Ongelmaan liittyvän verkkosivun tarkka ja täysi internet-osoite.>
    • Kuvaus: <havaitun ongelman kuvaus. Tarkat yksityiskohdat auttavat Adobea ongelman selvittämisessä. Esimerkiksi, jos video ei toistu, onko kuva musta, onko siinä artefakteja, nykiikö kuva? Miltä virhe näyttää? Mitä teit ennen ongelman ilmenemistä? Toimiko toistaessa mikään osa kunnolla? Esiintyykö ongelma koko näytön tilassa vai selainikkunassa?>
    • Laitteistokiihdytys: Poistuuko ongelma, kun laitteistokiihdytys poistetaan käytöstä siten kuin ongelmanratkaisuohjeissa oli kuvattu?>
    • Mahdollinen keskustelupalstaviesti: <Jos olet viestittänyt tästä ongelmasta keskustelupalstalle, niin liitä palstaviestisi URL-osoite, jotta Adobe voi seurata liittyvää viestintää.>
  5. Liitä diagnostiikkatiedosto ja napsauta lähetä.