Kun olet päivittänyt tietokoneesi Windows 10 -käyttöjärjestelmään, saat virheilmoituksen: ”Odottamaton virhe luetteloa avattaessa. Luettelon avaaminen ei onnistunut odottamattoman virheen takia” tulee näkyviin, kun luettelo avataan Lightroomissa.

Ratkaisut

Ratkaisu 1: Suorita Lightroom järjestelmänvalvojana.

1. Avaa Ohjelmatiedostot/Adobe/Adobe Lightroom -kansio.
  2. Napsauta Lightroom.exe-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Suorita järjestelmänvalvojana.

Ratkaisu 2: Muuta luettelon kansion käyttöoikeudet.

1. Valitse kansio, jossa luettelo sijaitsee. Oletusarvoisesti tämä kansio on Kuvat/Lightroom-kansio.
  2. Napsauta kansiota hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Ominaisuudet > Tietoturva > Muokkaa.
  4. Valitse käyttäjänimesi Ryhmä tai käyttäjänimet -osiosta ja valitse Käyttöoikeudet-kohdasta Täydet oikeudet.
  5. Napsauta Käytä ja sitten OK kaikissa valintaikkunoissa.