premiere_clip_mnemonic_no_shadow_128px

Premiere Clipin avulla voit luoda upeita videoita muutamassa minuutissa. Premiere Clipin helppokäyttöisten työkalujen, vinkkien ja Storycard-elementtien avulla luot upeita videoita. Voit julkaista ja jakaa videot verkkoyhteisöissä tai lähettää ne Premiere Prohon tietokoneeseen.

Yleiset tiedot

Miten voin hankkia Adobe Premiere Clipin?

iPhonen, iPadin ja Android-puhelimien käyttäjät voivat ladata Premiere Clipin maksutta iTunes- ja Google Play ‑kaupoista.

Premiere Clipistä on tällä hetkellä saatavana englannin-, ranskan-, saksan-, japanin-, korean-, italian-, venäjän-, portugalin- (Brasilia), hollannin-, ruotsin-, perinteisen kiinan- ja espanjankieliset versiot.

Viimeisimmät järjestelmävaatimukset löydät iTunes App Storen tai Google Play -kaupan Premiere Clip ‑sivulta.

Tarvitsenko Creative Cloud -tilin Premiere Clipin käyttöä varten?

Tarvitset maksuttoman tai maksullisen Creative Cloud -jäsenyyden. Jos et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä maksutonta Creative Cloud -jäsenyyttä varten.

Voinko avata Premiere Clip -projektini Adobe Premiere Prossa?

Kyllä. Kun olet valmis viemään projektisi Premiere Prohon, aloita napauttamalla näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Jaa-kuvaketta. Napauta seuraavaksi Muokkaa Premiere Prossa -painiketta. Projekti ja mediasisällöt viedään muutaman minuutin kuluessa Creative Cloud -kansioon. Avaa Premiere Pro tietokoneessa ja valitse valikkopalkista Tiedosto > Muunna Premiere Clip -projekti. Kaikki Premier Clipin muokkaukset, musiikkimerkinnät ja mukautetut Looks-ulkoasut ilmestyvät saumattomasti aikajanallesi.

Mistä löydän lisätietoja Premiere Clipistä?

Voit lukea lisää Premiere Clipistä seuraavilta verkkosivuilta:

Mikä on sovellukseen sisältyvien musiikkikappaleiden juridinen tila?

Adobe Premiere Clipissä olevia musiikkikappaleita voidaan käyttää vapaasti henkilökohtaisiin tai kaupallisiin tarkoituksiin. Perehdy alla oleviin Adoben ehtoihin.

Musiikkikappaleiden käyttöön sovelletaan Adoben käyttöehtojen (http://www.adobe.com/fi/legal/terms.html) osaa 2.5. Voit sisällyttää musiikkikappaleet asiakkaillesi tarkoitettuun Premiere Clip ‑projektiin, mutta et voi jaella (tai julkaista) niitä itsenäisesti.

Mistä saan apua ja tukea Adobe Premiere Clipin käyttöön?

Adobe Premiere Clipin käyttö

Miten opin käyttämään Premiere Clipiä?

Katso opastusohjelma ja ota selvää, miten voit nopeasti luoda ja muokata videoita Premiere Clipillä.

Miten voin luoda uuden projektin?

1. Napauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa +-kuvaketta.
  2. Lisää mediasisältöä mobiililaitteesta, Lightroomista, Creative Cloud -tiedostoista tai ottamalla valokuva tai kuvaamalla video.
  3. Valitse mediasisällön valitsemisen jälkeen projektin tyyppi: Automatic (Automaattinen) tai Freeform (Vapaamuotoinen).
Huomautus: Jos valittuna on Automatic (Automaattinen), Premiere Clip luo sinulle mahtavan videon, joka on tahdistettu ääniraidan rytmiin. Voit mukauttaa nopeutta, musiikkia ja sekvenssijärjestystä. Jos valittuna on Freeform (Vapaamuotoinen), voit käyttää kaikkia mukautustoimintoja, muun muassa leikkausta, leikkeiden jakamista, mukautettuja Looks-ulkoasuja ja käteviä äänitehosteita.

Voit siirtää projektin Automatic (Automaattinen) -tilasta Freeform (Vapaamuotoinen) -tilaan jatkomuokkausta varten. Napauta tällöin Automatic (Automaattinen) -tilassa näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Filminauha-kuvaketta. Kun olet siirtänyt projektin Automatic (Automaattinen) -tilasta Freeform (Vapaamuotoinen) -tilaan, et enää pysty palaamaan Automatic (Automaattinen) -tilaan.

Minkälaista mediasisältöä voin lisätä projektiin?

Voit lisätä projektiisi videoita ja kuvia. Etsi mediasisältöä laitteestasi, kuvaa video kameralla, valitse mediasisältö Lightroom-kokoelmasta tai lataa mediasisältöä Creative Cloud -resurssikansioista.

1. Lisää mediasisältö napauttamalla +.
  2. Etsi ja valitse mediasisältöä laitteestasi, Lightroomista tai Creative Cloud -resursseista tai kuvaa video kameralla.

Minkälaisia äänitiedostoja voin tuoda projektiin?

Jos haluat käyttää musiikki- tai ääniraitaa Premiere Clip -projektissa, raita on synkronoitava laitteesi musiikkikirjastoon (iPhone-käyttäjillä tämä tarkoittaa synkronointia iTunes-työpöytäsovelluksella). Creative Cloud ei tällä hetkellä tue äänitiedostojen tuontia Premiere Clipiin. Clip ei myöskään tällä hetkellä tue Apple Music -tilauksesta ladattuja kappaleita.

Tuetut äänitiedostomuodot: AAC, MP3, Apple Lossless, AIFF ja WAV

Miten voin lisätä otsikoita?

Voit näyttää videoissasi tekstisisältöä lisäämällä otsikkokortteja.

Vapaamuotoisessa editorissa:

1. Napauta näytön oikeassa alakulmassa +
  2. Napauta New Title (Uusi otsikko) -vaihtoehtoa tai Aa-kuvaketta.
  3. Lisää teksti ja määritä Text Color (Tekstin väri) ja Background Color (Taustaväri).
  4. Säädä leikkeen kestoa käyttämällä violetteja kahvoja.

Miten voin muuttaa otsikkokortin Storycard-elementiksi?

Storycard-elementit ovat käteviä, kun suunnittelet kuvausta. Vapaamuotoisella editorilla voit muuntaa otsikkokortin tai valokuvan Storycard-elementiksi. Voit tämän jälkeen lisätä muistiinpanoja, kuvata otsikkokorttia vasten ja korvata otsikkokortin videoaineistolla.

1. Valitse otsikkokortti tai kuva.
  2. Napauta Clip options (Leikkeen asetukset) -työkalupalkissa Kehystetty kuva -kuvaketta.

Huomautus: Android-käyttäjien on napautettava Lisää vaihtoehtoja -kuvaketta.

3. Napauta Turn into Storycard (Muuta Storycardiksi).

Miten voin monistaa leikkeen?

Vapaamuotoisessa editorissa:

1. Valitse leike napauttamalla sitä.
  2. Napauta Clip options (Leikkeen asetukset) -työkalupalkissa Kopioi (+) -kuvaketta.
  3. Huomautus: Android-käyttäjien on napautettava Lisää vaihtoehtoja -kuvaketta.

4. Luo kopio napauttamalla Duplicate Clip (Monista leike).

Miten voin jakaa leikkeen osiin?

Vapaamuotoisessa editorissa:

1. Valitse leike napauttamalla sitä.
  2. Napauta Clip options (Leikkeen asetukset) -työkalupalkissa Kopioi (+) -kuvaketta.

Huomautus: Android-käyttäjien on napautettava Lisää vaihtoehtoja -kuvaketta.

3. Siirrä valkoinen toistopää kohtaan, josta haluat jakaa leikkeen.
  4. Napauta Split at Playhead (Jaa osiin toistopään kohdalla).

Miten voin tehdä leikkeeseen valaistukseen liittyviä säätöjä?

Vapaamuotoisessa editorissa:

1. Valitse leike napauttamalla sitä.
  2. Napauta Clip options (Leikkeen asetukset) -työkalupalkissa Suljin-kuvaketta.
  3. Voit säätää Exposure (Valotus)-, Highlights (Korostus)- tai Shadows (Varjot) -liukusäädintä.

Miten voin säätää videoleikkeen ääntä?

Voit säätää leikkeeseen liittyvän äänen äänenvoimakkuus- ja häivytysasetuksia.

Vapaamuotoisessa editorissa:

1. Valitse leike napauttamalla sitä.
  2. Napauta Clip options (Leikkeen asetukset) -työkalupalkissa Ääni-kuvaketta.
  3. Toimi seuraavasti:
  • Ota Play Audio (Toista ääni) -asetus käyttöön tai poista se käytöstä. (Jos asetuksena on On (Käytössä), videoleikkeen ääni toistetaan. Jos asetuksena on Off (Ei käytössä), videoleikkeen ääni mykistetään.)
  • Säädä äänenvoimakkuutta.
  • Ota Smart Volume (Älykäs äänenvoimakkuus) käyttöön. Älykkään äänenvoimakkuuden käyttäminen nostaa leikkeen äänenvoimakkuuden samalle tasolle joka kohdassa.
  • Ota Audio Fade In (Äänen häivytys sisään)- tai Audio Fade Out (Äänen häivytys ulos) -asetus käyttöön tai poista se käytöstä.

Miten voin säätää leikkeen toistonopeutta?

Voit säätää leikkeen toistonopeutta.

Vapaamuotoisessa editorissa:

1. Valitse leike napauttamalla sitä.
  2. Napauta Clip options (Leikkeen asetukset) -työkalupalkissa Nopeus-kuvaketta.

Huomautus: Android-käyttäjien on napautettava Lisää vaihtoehtoja -kuvaketta.

3. Säädä toistonopeus haluamaksesi. Leikkeen kesto pitenee, kun lasket toistonopeutta.

Miten voin lisätä projektiini ääniraidan?

Voit lisätä projektiin ääniraidan, joka toistetaan videon taustalla. Premiere Clipissä on kymmenen tekijänoikeusmaksutonta ääniraitaa (Premiere Clip -teemaa), mutta voit lisätä ääniraidan myös omasta musiikkikirjastostasi.

Automaattisessa tilassa:

1. Napauta alatyökalupalkissa Musiikki-kuvaketta.
  2. Valitse Replace Soundtrack (Vaihda ääniraita) ja valitse jokin käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Vapaamuotoisessa editorissa:

1. Napauta ylätyökalupalkissa Musiikki-kuvaketta.
  2. Valitse ääniraita käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Miten voin muokata projektissani olevaa ääniraitaa?

Kun olet lisännyt ääniraidan, voit muokata sitä Soundtrack (Ääniraita) -valikossa.

• Muuta kappaleen aloituskohtaa pyyhkäisemällä äänen aaltomuodossa vasemmalle tai oikealle.
  • Voit valita toisen ääniraidan napauttamalla Replace (Korvaa).
  • Poista taustaäänet napauttamalla Delete Soundtrack (Poista ääniraita).
  • Säädä ääniraidan äänenvoimakkuutta.
  • Ota Sync to Music (Synkronoi musiikkiin) -toiminto käyttöön. Kun toiminto on käytössä, leike kiinnitetään sitä leikattaessa ääniraidan rytmiin.
  • Ota Auto Mix (Automaattinen sekoitus) käyttöön. Kun Auto Mix (Automaattinen sekoitus) on käytössä, ääniraita toistuu hiljaisella äänenvoimakkuudella, kun leikkeessä on ääntä.
  • Ota Audio Fade In (Äänen häivytys sisään) ja Audio Fade Out (Äänen häivytys ulos) käyttöön tai poista se käytöstä.

Miten voin luoda projektin käyttämällä Lightroom for mobile -kokoelmassani olevia resursseja?

1. Napauta Premiere Clipin näytön oikeassa yläkulmassa olevaa +-kuvaketta.
  2. Napauta Lightroom
  3. Valitse kokoelmissasi olevat Lightroom-resurssit.
  4. Lisää resurssit projektiisi napauttamalla Open (Avaa).

Jos haluat luoda Premiere Clip -projektin Lightroom-mobiilisovelluksesta, käynnistä Lightroom mobiililaitteella.

1. Avaa kokoelma, joka sisältää Premiere Clip -projektissa käytettävät resurssit.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa Jaa-kuvaketta ja napauta sitten Create a Video in Clip (Luo video Clipissä). (Voit myös napauttaa Organize (Järjestä) -näkymässä “…” sen kokoelman vieressä, jota haluat käyttää projektissa. Napauta sen jälkeen Create a Video in Clip (Luo video Clipissä).)
  3. Premiere Clip käynnistyy ja tuo resurssit Lightroomista automaattista projektin luontia varten. Voit tehdä muita muutoksia vapaamuotoisessa editorissa napauttamalla Filminauha-kuvaketta ja valitsemalla Convert to Freeform (Muunna vapaamuotoiseksi).

Huomautus: Sinun on synkronoitava Lightroom mobile -kokoelmasi tämän toiminnon ottamiseksi käyttöön. Toimi täällä olevien vaiheittaisten ohjeiden mukaan: https://helpx.adobe.com/fi/lightroom/help/lightroom-mobile-desktop-features.html

Eikö sinulla ole Lightroomia mobiililaitteessa? Lue lisää täältä.

Miten voin jakaa videoni?

Voit tallentaa valmiit videot Kameran rullaan tai Creative Cloud -kansioon, julkaista ne suoraan Twitterissä, Facebookissa tai YouTubessa tai lähettää ne Premiere Pro CC:hen jatkomuokkausta varten. Voit myös julkaista suoraan rivitoistoon, jolloin tuottamasi sisältö näkyy automaattisesti seuraajiesi syötteessä.
  1. Napauta ylätyökalupalkissa Jaa-kuvaketta.
  2. Valitse seuraavista vaihtoehdoista:
  • Videoiden julkaiseminen ja jakaminen
    • Muuta tarvittaessa projektin nimi.
    • Valitse yksityisyysasetukset:
      • Public (Julkinen): Videot ovat julkisia, ja ne voivat näkyä Premiere Clipin yhteisövideoiden galleriassa.
      • Unlisted (Listaamaton): vain linkin saaneet henkilöt voivat katsoa videon.
    • Valitse Twitterin ja Facebookin jakoasetukset.
    • Napauta Publish (Julkaise).
  • Muokkaa Premiere Prossa
  • Tallenna Kameran rullaan
  • More Options (Lisää asetuksia) (Save to Creative Cloud (Tallenna Creative Cloudiin), Publish to YouTube (Julkaise YouTubessa))

Miten voin muokata videotani Premiere Prossa?

Jos haluat jatkaa projektisi käsittelyä Premiere Prossa, toimi seuraavasti:

1. Napauta ylätyökalupalkissa Jaa-kuvaketta.
  2. Napauta Edit in Premiere Pro (Muokkaa Premiere Prossa). Projekti ja mediasisällöt lähetetään muutaman minuutin kuluessa Creative Cloud -kansioon.
  3. Avaa Premiere Pro tietokoneessa ja valitse valikkopalkista File (Tiedosto) > Convert Premiere Clip Project (Muunna Premiere Clip -projekti).
  4. Valitse projektin XML-tiedosto, jonka muokkausta haluat jatkaa Premiere Prossa.

Kaikki projektiin tekemäsi muutokset näkyvät Premiere Pro -aikajanalla, mikä helpottaa työskentelyn jatkamista. Eikö sinulla ole Premiere Pro CC:tä? Lataa maksuton kokeiluversio täältä.

Lisätietoja Premiere Clip -videoiden tuonnista Premiere Prohon edistyksellisten muokkaustoimintojen suorittamista varten on artikkelissa Premiere Clip -videoiden muokkaus Premiere Prossa.

Miten voin lisätä videooni mukautettuja tavaramerkkielementtejä?

Premiere Clipin ansiosta vesileima ja puskuri voidaan liittää automaattisesti kaikkiin uusiin projekteihin. Resurssivalinta ja tavaramerkkitoimintojen automaattisen käytön asetus tallennetaan käyttäjäasetuksiksi. Voit ottaa kunkin toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä ja päivittää äskettäin määritettyyn kohteeseen myös
projektikohtaisesti.

Määritä tavaramerkkitoiminnot napauttamalla projektiselaimen vasemmasta yläkulmasta Clip-kuvaketta ja valitsemalla sitten Asetukset ja sen jälkeen Puskuri tai Vesileima.

Puskuri:

Valitse video napauttamalla Premiere Clip (jos haluat käyttää sovelluksen oletuspuskuria) tai Mukautettu (jos haluat valita oman puskurisi). Paikanna resurssi Creative Cloudista tai Dropboxista, valitse se ja napauta sitten Lisää.

Jos haluat sisällyttää puskurin automaattisesti uusiin projekteihin, ota käyttöön asetus Liitä videopuskuri. Voit myös ottaa puskurin käyttöön tai poistaa sen käytöstä kussakin projektissa.

Vesileima:

Jos haluat valita logografiikan, napauta Creative Cloudia tai Dropboxia, paikanna resurssi, valitse se ja napauta sitten Lisää. Vesileima-valintaikkunassa valittu grafiikka näkyy kuvasuhteessa 1 920 × 1 080.

Jos haluat sisällyttää vesileiman automaattisesti uusiin projekteihin, ota käyttöön asetus Käytä vesileimaa. Voit myös ottaa vesileiman käyttöön tai poistaa sen käytöstä kussakin projektissa.

Projektitasolla:

Jos haluat ottaa jonkin tietyn projektin tavaramerkkitoiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä, avaa projekti, napauta rataskuvaketta Projektiasetukset-valikon avaamiseksi ja napauta sitten Videopuskuri- tai Vesileima-kytkintä toiminnon käyttöönottamiseksi tai käytöstä poistamiseksi vain tässä projektissa.

Miksi media on offline-tilassa, kun siirrän aikajanaa iPhonen Adobe Premiere Clipistä työpöydän Premiere Prohon?

Projektisi mediatiedostojen pitäisi linkittyä automaattisesti, kun avaat projektin Premiere Prossa. Jos mediatiedostot eivät ole linkitettyinä, linkitä ne uudestaan noudattamalla seuraavia ohjeita: https://helpx.adobe.com/fi/premiere-pro/using/relinking-media.html

Löydät Premiere Clip -projektisi ja -resurssisi täältä:

/Users/[käyttäjänimi]/Creative Cloud/Files/AdobePremiereClipExport/