Kun Adobe Photoshop CS5 (tai CS4, CS3) käynnistetään Mac OS -käyttöjärjestelmässä, ohjelma näyttää seuraavan virheilmoituksen:

"Adobe Application Support -kansiosta puuttuu yksi tai useita tiedostoja, joita tarvitaan Photoshopin suorittamisessa. Suorita Photoshopin asennusohjelma ja asenna Photoshop uudelleen."

Ratkaisu

Jos suoritit Arkistoi ja asenna -toiminnon ennen kuin virhe ilmeni ja jos et ole poistanut arkistoitua järjestelmäkansiota, suorita ratkaisu 1. Muusa tapauksessa suorita Ratkaisu 2. (Arkistoitu järjestelmäkansio on osoitteessa /Kirjasto/Previous Systems.)

Ratkaisu 1: Kopioi Adobe Unit Types.osax arkistoidusta ScriptingAdditions-kansiosta.

1. Lopeta Photoshop.
  2. Valitse Finderissa Siirry > Tietokone.
  3. Kaksoisosoita käynnistysaseman kuvaketta.
  4. Avaa Previous Systems -kansio.
  5. Avaa Previous Systems -kansiosta uusin kansio.
  6. Avaa Kirjasto-kansio. (Arkistoitu Kirjasto-kansio, ei nykyinen Kirjasto-kansio.)

7. Avaa ScriptingAdditions-kansio.
  8. Valitse ScriptingAdditions-kansiosta Adobe Unit Types.osax.
  9. Valitse Muokkaa > Kopioi.
  10. Valitse Siirry > Tietokone.
  11. Kaksoisosoita käynnistysaseman kuvaketta.
  12. Avaa Kirjasto-kansio. (Tällä tarkoitetaan nykyistä Kirjasto-kansiota.)
  13. Etsi Kirjasto-kansiosta ScriptingAdditions-kansio. Tee sitten jokin seuraavista toimista:

• Jos ScriptingAdditions-kansio löytyy, avaa se.
    • Jos ScriptingAdditions-kansiota ei löydy, valitse Arkisto > Uusi kansio ja anna kansiolle nimi ScriptingAdditions (ei välilyöntiä). Avaa uusi ScriptingAdditions-kansio.
  14. Valitse Muokkaa > Liitä. Adobe Unit Types.osax palautetaan nykyiseen sijaintiin.

Ratkaisu 2: Palauta Adobe Unit Types.osax asentamalla Photoshop uudelleen.

Photoshop CS5 tai CS4

1. Sulje kaikki Adobe-sovellukset.
  2. Tee jokin seuraavista toimista:

• Jos Photoshop CS5 tai CS4 tai Creative Suite 5 tai 4 on hankittu ohjelmistolevynä, aseta DVD-ROM-asennuslevy tietokoneen DVD-asemaan.
    • Jos Photoshop CS5 tai CS4 tai Adobe Creative Suite 5 tai 4 on ladattu Adoben verkkokaupasta, kaksoisosoita lataamaasi levykuvatiedostoa (.dmg) tai -tiedostoja.
  3. Kaksoisosoita DVD-ROM-asennuslevyllä tai levykuvassa olevaa Setup-tiedostoa.
  4. Valitse asennettujen tuotteiden luettelosta Adobe Photoshop.
  5. Valitse Asenna ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Photoshop CS3

1. Sulje kaikki Adobe-sovellukset.
  2. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Jos Photoshop CS3 tai Creative Suite 3 on hankittu ohjelmistolevynä, aseta DVD-ROM-asennuslevy tietokoneen DVD-asemaan.
    • Jos Photoshop CS3 tai Adobe Creative Suite 3 on ladattu Adoben verkkokaupasta, kaksoisosoita lataamaasi levykuvatiedostoa (.dmg) tai -tiedostoja. (Jos levykuvatiedostot eivät ole tallessa, lataa ne uudelleen. Kirjaudu osoitteessa www.adobe.com/membership, valitse Näytä tilaushistoria ja etsi tilauksesi luettelosta.)
  3. Kaksoisnapsauta DVD-ROM-asennuslevyllä tai levykuvassa olevaa Setup-tiedostoa.
  4. Valitse Asenna tai Asenna uudelleen.
  5. Napsauta Seuraava-painiketta.
  6. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Jos Photoshop CS3 on hankittu erillisenä tuotteena, siirry vaiheeseen 7.
    • Jos Photoshop CS3 kuuluu Adobe Creative Suite 3 -pakettiin, valitse Adobe Photoshop CS3 uudelleen asennettavien tuotteiden osiosta. Poista muiden sovellusten valinnat tästä osiosta. Jos asennettavien tuotteiden osiossa näkyy sovelluksia, poista niiden valinta.
  7. Napsauta Seuraava-painiketta.
  8. Valitse Asenna ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Lisätietoja

Virhe ilmaisee, että Photoshop-tukitiedosto Adobe Unit Types.osax ei ole kansiossaan /Kirjasto/ScriptingAdditions.

Virhe ilmenee todennäköisesti, jos olet käyttänyt Mac OS X -käyttöjärjestelmän päivittämiseen tai uudelleen asentamiseen Arkistoi ja asenna -toimintoa. Kun toiminto suoritetaan, Mac OS X -asennusohjelma siirtää järjestelmätiedostot uuteen kansioon ja luo sitten uudet järjestelmätiedostot. Virhe ilmenee, koska Mac OS X -asennusohjelma siirtää Adobe Unit Types.osax -tiedoston, mutta ei luo sitä uudelleen.

Virhe saattaa ilmetä myös, vaikket olisikaan suorittanut Arkistoi ja asenna -toimintoa, vaan suoritit esimerkiksi toisen Photoshop-version asennuksen poisto-ohjelman samalla tietokoneella.