Kun selataan tiedostoja Photoshop-, InDesign- tai InCopy -version Mini Bridge -paneelissa, Sisältöalueella näkyy seuraava viesti:

”Bridge -sovellusta odotetaan”

Tiedostoja ja kansioita ei tule näkyviin.

Mini Bridgen ja Adobe Bridgen välisessä kommunikoinnissa käytetään taustaprosessia nimeltä SwitchBoard. Jos SwitchBoard ei voi avata Adobe Bridge -sovellusta, tiedostot eivät näy Mini Bridgessä. Ongelma ilmenee myös, jos Photoshop, InDesign tai InCopy ei voi kommunikoida Adobe Bridgen kanssa SwitchBoardin välityksellä. Bridge-sovelluksen odotusongelma voidaan ratkaista korjaamalla SwitchBoard-viestintäyhteys. Kokeile seuraavia ratkaisuja järjestyksessä, kunnes ongelma ratkeaa.

Ratkaisu 1: Luo SwitchBoardin oletusarvotiedostot uudelleen.

1. Lopeta kaikki Adobe-sovellukset.
  2. Siirry Finderissa (Mac OS) tai Resurssienhallinnassa (Windows) johonkin seuraavista kansioista:

• Mac OS X: /Käyttäjät/oma käyttäjänimi/Kirjasto/Asetukset/Adobe
    • Windows 7/Vista: C:\Käyttäjät\oma käyttäjänimi\AppData\Roaming\Adobe
    • Windows XP: C:\Documents and Settings\oma käyttäjätunnus\Application Data\Adobe

Huomautus: Korvaa käyttäjänimi edellä mainituissa hakemistopoluissa Mac OS- tai Windows-käyttöjärjestelmän käyttäjätilin nimellä.

3. Poista SwitchBoard-kansio.
  4. Käynnistä tietokone uudelleen.
  5. Käynnistä Photoshop, InDesign tai InCopy ja avaa Mini Bridge -paneeli.

Ratkaisu 2: Lisää SwitchBoard palomuuriohjelman poikkeusluetteloon.

Palomuuriohjelma suojaa tietokonetta internetin uhkilta. Palomuuriohjelmia ovat esimerkiksi Mac OS -käyttöjärjestelmän palomuuri, McAfee, Norton, Windowsin palomuuri ja ZoneAlarm.

Jos palomuuriohjelma estää Switchboardia kommunikoimasta Adobe Bridgen kanssa, tiedostot eivät näy Mini Bridgessä. Useimpiin palomuuriohjelmiin voidaan tallentaa poikkeusluettelo, johon lisätyt ohjelmat saavat käyttää verkkoresursseja. Palomuuriohjelmassa luetteloa saatetaan kutsua sallittujen ohjelmien luetteloksi.

Jos haluat tietää, kuinka palomuuriohjelman poikkeusluetteloon lisätään ohjelmia, tutustu palomuurin käyttöohjeisiin tai ota yhteys ohjelmistovalmistajaan.

SwitchBoard on asennettu johonkin seuraavista kansioista:

• Mac OS X: /Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/SwitchBoard/SwitchBoard.app
  • Windowsin 32-bittinen versio: C:\Program Files\Common Files\Adobe\SwitchBoard\SwitchBoard.exe
  • Windowsin 64-bittinen versio: C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\SwitchBoard\SwitchBoard.exe

Kun SwitchBoard on lisätty palomuuriohjelman poikkeusluetteloon, käynnistä tietokone uudelleen. Käynnistä Photoshop, InDesign tai InCopy ja avaa Mini Bridge -paneeli.

Ratkaisu 3: (Windows) Tarkista, että Windowsin isäntätiedosto sisältää oletusarvonsa.

SwitchBoard on määritetty localhost-palvelimeen, joka tarkoittaa tietokonettasi ja jonka välityksellä Adobe Bridgen kanssa kommunikoidaan. Oletusarvoisesti Windows-käyttöjärjestelmän isäntätiedostot sisältävät viitteen localhost-palvelimeen. Jos viite puuttuu isäntätiedostosta tai jos arvossa on virhe, sisältöä ei voida näyttää Mini Bridgessä.

Windows-version edellyttämät isäntätiedoston tiedot mainitaan Microsoftin tukiartikkelissa 972034. Artikkelissa kerrotaan myös, kuinka isäntätiedosto palautetaan oletusarvoihinsa.

Ratkaisu 4: (Windows) Tyhjennä Windowsin salaustietokannat ja käynnistä SwitchBoard uudelleen.

Kun SwitchBoardia käytetään tietokoneella ensimmäisen kerran, se hyödyntää Windowsin salaustietokannan tietoja ja luo niiden pohjalta rekisterin ja switchboard.ini-tiedoston arvot. Jos SwitchBoard ei voi käyttää tietokantaa, rekisterin arvot ja switchboard.ini-tiedoston sisältämät tiedot eivät kelpaa. Nämä virheelliset tiedostot estävät SwitchBoardin toiminnan.

1. Sulje kaikki Adobe-sovellukset.
  2. Valitse Käynnistä > Suorita (Windows XP) tai napsauta Käynnistä (Windows Vista ja Windows 7), kirjoita "%appdata%\Microsoft\Crypto" (lainausmerkkeineen) ja paina Enter.
  3. Nimeä RSA-kansio uudelleen esimerkiksi nimellä vanhaRSA.
  4. Valitse Käynnistä > Suorita (Windows XP) tai napsauta Käynnistä (Windows Vista ja Windows 7), kirjoita  regedit ja paina Enter. Rekisterieditori avautuu.
  5. Siirry rekisterieditorin vasemmanpuoleisessa osiossa kohtaan HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\IAC. Valitse IAC-avain.
  6. Napsauta oikeanpuoleisesta osiosta arvoa MD5ID kakkospainikkeella ja valitse Poista. Napsauta Vahvista arvon poisto -ikkunassa Kyllä.
  7. Napsauta oikeanpuoleisesta osiosta arvoa käyttäjätunnus kakkospainikkeella ja valitse Poista. Napsauta Vahvista arvon poisto -ikkunassa Kyllä.

8. Sulje rekisterieditori.
  9. Valitse Käynnistä > Suorita (Windows XP) tai napsauta Käynnistä (Windows Vista ja Windows 7), kirjoita "%appdata%\Adobe\SwitchBoard" (lainausmerkkeineen) ja paina Enter.
  10. Poista switchboard.ini-tiedosto. (Jos .ini-tiedostotunnistetta ei näy, poista tiedosto, jonka tyyppi on Kokoonpanoasetukset. Tiedoston tunnistaa kuvakkeen lehtiöstä ja hammaspyörästä.)
  11. Käynnistä tietokone uudelleen, käynnistä Photoshop, InDesign tai InCopy ja avaa Mini Bridge -paneeli.

Ratkaisu 5: Luo uusi käyttäjätili.

Joskus käyttäjätili saattaa vahingoittua ja estää SwitchBoardia käyttämästä tai luomasta tarvittavia tiedostoja. Luo uusi tili, jonka käyttöoikeudet ovat samat kuin vanhan tilin, kirjaudu sisään uudelle tilille ja suorita Adobe-sovellukset.

Käyttäjätilin luomiseen saa tukea seuraavista asiakirjoista:

Jos haluat lisäohjeita, ota yhteys järjestelmäsi pääkäyttäjään.