Kun katsot digitaalisella kameralla otettuja muokkaamattomia kuvatiedostoja Adobe Bridgessä, näet geneerisiä tiedostokuvakkeita todellisten esikatselukuvien sijaan.

Ratkaisut

Suorita seuraavat toimenpiteet mainitussa järjestyksessä. Käynnistä Adobe Bridge jokaisen suoritetun toimenpiteen jälkeen ja tarkista, onko ongelma ratkennut. Jos ongelma yhä jatkuu, jatka kokeilemalla seuraavaa toimenpidettä.

1. Varmista, että Camera Raw tukee käyttämääsi kameramallia.

Adobe Bridge lukee raakatiedostoja Photoshop Camera Raw -laajennuksen avulla. Tämä laajennus asennetaan automaattisesti, kun asennat Adobe Bridgen.

Etsi kameran malli kohdasta Camera Raw -laajennus | Tuetut kamerat.

• Jos käyttämäsi kamera on luettelossa, jatka näiden ohjeiden toimenpiteiden kokeilemista.
  • Jos käyttämäsi kamera ei ole luettelossa, sitä ei tueta. Tarkista kohdasta Camera Raw -laajennus | Tuetut kamerat säännöllisesti, onko kamerasi tuki lisätty Camera Raw -laajennukseen päivityksellä.
Varmista, että käyttämäsi Bridge-versio tukee tarvittua Camera Raw -laajennuksen versiota. Tarkista Camera Raw -yhteensopivat Adobe-sovellukset

2. (Mac OS) Varmista, että Adobe Bridge -sovellus on oikeassa kansiossa.

1. Siirry Finderissa johonkin seuraavista sijainneista käyttämästäsi Adobe Bridge -versiosta riippuen:
  • /Ohjelmat/Adobe Bridge CC/
  • /Ohjelmat/Adobe Bridge CS6/
  1. Jos Adobe Bridge CC tai CS6 -sovellustiedosto ei ole tässä kansiossa, etsi ja vedä se asianmukaiseen Ohjelmat-alikansioon.

Vihje: Jos työpöydälläsi on Adobe Bridge -kuvake, varmista, että se on alias, eikä todellisen sovellustiedoston kopio.

3. Tyhjennä välimuisti.

Välimuistin tyhjennys poistaa kaikkien kansioiden aikaisemmin tallennetut esikatselukuvat. Se poistaa myös vain-luku-tiedostojen ja tiedostomuotojen, joilla ei ole XMP-tukea, nimet, luokittelut ja kääntöasetukset. (Vain-luku-tiedostoihin sisältyvät lukitut tiedostot ja esimerkiksi CD-levyllä olevat tiedostot.)

1. Käynnistä Adobe Bridge.
  2. Valitse Adobe Bridge > Asetukset > Välimuisti (Mac OS) tai Muokkaa > Asetukset > Välimuisti (Windows).
  3. Valitse Tyhjennä välimuisti ja napsauta sitten OK.

4. Siirry kansioon, joka sisältää kameran raakatiedostot. Adobe Bridge luo uudet esikatselukuvat.

4. Asenna uusimmat Adobe Bridgen ja Camera Raw -laajennusten päivitykset.

Jos ongelma jatkuu välimuistin tyhjentämisen jälkeen, varmista, että käytät Adobe Bridge -versiosi uusinta päivitystä. Varmista lisäksi, että käytössä on uusin Camera Raw -laajennuksen versio.

Vihje: Tarkista, mikä Camera Raw -versio on asennettuna. Valitse Bridge > Camera Raw -asetukset (Mac OS) tai Muokkaa > Camera Raw -asetukset (Windows). Versionumero näkyy Asetukset-valintaikkunan otsikkorivillä.

1. Käynnistä Adobe Bridge.
  2. Valitse Ohje > Päivitykset.
  3. Asenna mahdollisesti saatavilla olevat Adobe Bridgen ja Camera Raw -laajennuksen päivitykset.
Uusin Adobe Bridge -versio Uusin Camera Raw -versio
Adobe Bridge CC (6.0) Camera Raw 8.1
Adobe Bridge CS6 (5.0.2) Camera Raw 8.1
  1. Jos kameran raakatiedostojen esikatselukuvat näkyvät edelleen geneerisinä kuvakkeina, vaikka olet asentanut Adobe Bridgen ja Camera Raw -laajennuksen uusimmat päivitykset, tyhjennä välimuisti uudelleen.

5. Poista mahdolliset Camera Raw -laajennuksen kaksoiskappaleet.

Jos ongelma jatkuu, vaikka olet asentanut Camera Raw -laajennuksen uusimman päivityksen (tai valikkokohta Camera Raw -asetukset ei ole käytettävissä), poista kaikki ylimääräiset Camera Raw -laajennukset.

1. Siirry Adobe Bridge -versiosi ja käyttöjärjestelmäsi mukaiseen Tiedostomuodot-kansioon:
Adobe Bridge -versio Mac OS 32-bittinen Windows 64-bittinen Windows*
CC /Library/Application Support/Adobe/Plug-Ins/CC/File Formats C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CC\File Formats C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CC\File Formats (32-bittisen kansiot) ja C:\Program Files \Common Files\Adobe\Plug-Ins\CC\File Formats (64-bittisen kansiot)
CS6 /Library/Application Support/Adobe/Plug-Ins/CS6/File Formats C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS6\File Formats C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS6\File Formats (32-bittisen kansiot) ja C:\Program Files \Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS6\File Formats (64-bittisen kansiot)

* Jos käytössä on Adobe Bridge CS4 tai sitä uudempi versio 64-bittisessä Windowsissa, Camera Raw -laajennuksesta on odotetusti kaksi versiota. Adobe Bridge käyttää 32-bittistä versiota ja Photoshop käyttää 64-bittistä versiota.

1. Jos Tiedostomuodot-kansiossa on useampi kuin yksi Camera Raw -laajennus, poista kaikki muut paitsi uusin versio. Vedä kaikki vanhemmat versiot Roskakoriin (Mac OS ja Windows).

2. Käynnistä Adobe Bridge ja katso näyttääkö Lightroom raakakuvien esikatselukuvat oikealla tavalla.
  3. Jos Tiedostomuodot-kansiossa on vain yksi Camera Raw -laajennus, siirry johonkin seuraavista sijainneista:
  • Mac OS: /Applications/Adobe Bridge [versionumero]/Plug-Ins
  • Windowsin 32-bittinen versio: C:\Program Files\Adobe\Adobe Bridge [versionumero]\Plug-Ins
  • Windowsin 64-bittinen versio: C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Bridge [versionumero]\Plug-Ins

Vihje: Jos et tiedä, mitä Windows-versiota käytät, katso kohta Määritä, onko tietokoneessasi Windowsin 32- vai 64-bittinen versio.

1. Jos Laajennukset-kansiossa on Camera Raw -laajennuksen vanhoja versioita, vedä ne Roskakoriin (Mac OS ja Windows).