Photoshop CS5 -versioon lisätyt GPU-ominaisuudet

Photoshop CS4- ja CS5-versioiden GPU-ominaisuudet

• Parannettu suurentaminen. Tasainen näkymä kaikissa suurennustasoissa ja väliaikaisessa suurentamisessa. Katso Lähentäminen tai loitontaminen.
  • Animoidut siirtymiset kertaluontoisen zoomauksen yhteydessä. Lähennä painamalla Ctrl + plusmerkki (Windows) tai Komento + plusmerkki. Kuvaa animoidaan hieman zoomaustasojen välillä. Zoomaus voi olla hienovarainen.
  • Pyyhkäisypanorointi. Valitse Muokkaa > Oletusarvot (Windows) tai Photoshop > Oletusarvot (Mac OS). Valitse Yleiset-paneelista Ota käyttöön pyyhkäisypanorointi. Valitse käsityökalu. Napsauta ja pyyhkäise kuvaa iPhonen pyyhkäisyliikkeen tavoin. Kuva liikkuu sulavasti uuteen sijaintiin.
  • Piirtoalustan kiertäminen. Katso kohta Kierrä näkymää -työkalun käyttäminen.
  • Ei-neliöpikselikuvien tarkasteleminen Katso Pikselimittasuhteen säätäminen.
  • Pikseliruudukko. Pikseliruudukko tulee näkyviin, kun kuvaa suurennetaan yli 500-prosenttiseksi. Katso Pikseliruudukon piilottaminen.
  • Adobe Color Engine (ACE) -moduuli. Värinmuunnokset ovat nopeampia, koska grafiikkasuoritin hoitaa prosessoinnin keskusyksikön sijaan.
  • Siveltimen kärjen osoittimien piirtäminen. Valitse Muokkaa > Oletusasetukset (Windows) tai Photoshop > Oletusasetukset (Mac OS). Valitse Osoittimet-paneelista siveltimen esikatseluväri. Kun säädät sivellintyökalun kokoa ja kovuutta, esikatseluväri näyttää muutoksen reaaliajassa.Katso Maalaustyökalujen koon tai kovuuden muuttaminen vetämällä.
  • 3D-akseli. Katso 3D-akseli (Photoshop Extended).
  • 3D-valot. Katso 3D-valojen asetukset (Photoshop Extended).
  • 3D-kiihdytys

Adobe Bridge CS4- ja CS5-versioiden GPU-ominaisuudet

• Esikatselu-paneeli
  • Koko näytön esikatselu
  • Tarkistustila

Lisätietoja näistä ominaisuuksista on kohdassa Kuvien esikatseleminen ja vertaileminen.

GPU-/OpenGL-asetukset Photoshop CS5 -versiossa

1. Valitse Muokkaa > Oletusarvot (Windows) tai Photoshop > Oletusarvot (Mac OS).
  2. Varmista, että Suorituskyky-paneelin GPU-asetuksista on valittu Käytä OpenGL-piirtoa.
  3. Valitse Lisäasetukset ja määritä seuraavat asetukset:
    • Tila > Perustila Tämä tila vaatii grafiikkasuorittimelta vähiten muistia ja hyödyntää OpenGL-perustoimintoja.
    • Tila > Normaali Tämä tila käyttää enemmän GPU-muistia, jotta GPU-pohjaista värivastaavuutta, sävymääritystä ja shakkilaudan sekoitusta voidaan käyttää.
    • Tila > LisäasetuksetTämä tila tarjoaa tilan edut ja hyödyntää uusia OpenGL-ominaisuuksia, jotka parantavat suorituskykyä.

Huomautus: Mac OS -käyttöjärjestelmässä Lisäasetukset-tilan käyttäminen edellyttää Mac OS 10.6.x -versiota. Lisäasetukset-tila ei ole käytettävissä Mac OS X 10.5.x -käyttöjärjestelmissä.
    • Synkronointi pystysuunnassa Vähentää reunojen rikkonaisuutta synkronoimalla kehysnopeuden näyttönopeuteen.
    • Pehmennyksen apuviivat ja reitit Mahdollistaa GPU-laitteiston pehmentää piirrettyjen apuviivojen ja reittien reunoja.
  4. Määritä 3D-paneelissa Vuorovaikutteinen muodostaminen -asetukset:
    • OpenGL Käyttää laitteistokiihdytystä, kun käsitellään 3D-objekteja.
    • Säteen piirto Suorituskyvyltään hitaampi vaihtoehto, mutta mahdollistaa varjojen, heijastuksien ja refraktioiden tarkastelemisen, kun käsitellään 3D-objekteja.

GPU-/OpenGL-asetukset Photoshop CS4 -versiossa

1. Valitse Muokkaa > Oletusarvot (Windows) tai Photoshop > Oletusarvot (Mac OS).
  2. Valitse Suorituskyky-paneelin GPU-asetuksista Käytä OpenGL-piirtoa.
  3. Valitse Lisäasetukset ja määritä seuraavat yleisasetukset:
    • Synkronointi pystysuunnassa Vähentää reunojen rikkonaisuutta synkronoimalla kehysnopeuden näyttönopeuteen.
    • 3D-vuorovaikutuksen kiihdytys Lisää napsautuksen nopeutta käsiteltäessä 3D-muotoja. Jos ohjelmiston käytössä ilmenee piirto-ongelmia, jotka korjautuvat itsestään, kun hiiripainike vapautetaan, ota tämä asetus pois päältä.
    • Pakota bilineaarinen interpolointi Ilmoittaa grafiikkasuorittimelle, että sen tulee suorittaa tarkkuusmallintamista ja pehmennystoimintoja käytettäessä korttia, joka ei tue kyseisiä toimintoja.
  4. Määritä seuraavat Piirron lisäasetukset- ja Virheenetsintä-kohdan asetukset:

• Käytä kuvan näyttämiseen Kaksinkertaistaa pääkuvan näyttämiseen käytettävän VRAM-muistin määrän käytettäessä useita kuvia, isoja kuvia tai isoja 3D-malleja. Käytettävissä vain näyttökorteissa, joissa on vähintään 512 Mt RAM-muistia.
    • Sommittelu > Ei mitään Kuvaa ei sommitella shakkilaudalle (tuloksena on mustaa läpikuultavilla alueilla).
    • Sommittelu > Lineaarinen Asettelee kuvan shakkilaudalle käyttämällä lineaarista sekoitustapaa.
    • Sommittelu > Gamma-korjaus Sommittelee kuvan shakkilaudalle hahmotettavasti oikein.
    • Värivastaavuus Tämän avulla voidaan välttää visuaalisten artefaktien näkyminen.