Etsitkö uusimpaan Photoshop CC -versioon liittyviä tietoja? Katso TWAIN-skannerilaajennus.

TWAIN on käyttöliittymä, jota käytetään kuvien tuomiseen skannereista ja muista kuvannuslaitteista.Saat TWAINia koskevia lisätietoja TWAIN-työryhmän sivustolta. Photoshopin TWAIN-laajennus muodostaa yhteyden yhteensopiviin laitteisiin, jotka tietokoneelle on asennettu.

Photoshop CS6 ja TWAIN

HUOMAUTUS: Älä käytä Photoshop CS5 -version ladattavien tiedostojen mukana toimitettua TWAIN-laajennusta. TWAIN-laajennuksesta on asennettava Photoshop CS6- tai uudempi versio, jos käytössä on Photoshop CS6 tai uudempi.

TWAIN on ollut useiden Photoshop-versioiden pääasiallinen skannaustekniikka. TWAINia ei kuitenkaan aina päivitetä uusia käyttöjärjestelmiä varten, ja siksi se saattaa toimia epäluotettavammin kuin muut skannaussovellukset, esimerkiksi muiden valmistajien apuohjelmat kuten VueScan, skannerin mukana toimitettava skanneriohjelmisto tai jokin muu skannaustekniikka. Nämä muiden valmistajien apuohjelmat ovat erityisesti skannaukseen tarkoitettuja ratkaisuja, ja ne sopivat paremmin erittäin laadukkaaseen tai laajamittaiseen skannaukseen. Jos käytät muun valmistajan skannaussovellusta, tallenna skannaamasi kuvat TIFF-tiedostoina ja avaa ne vasta sitten Photoshopissa.

TWAIN sopii perustason skannaukseen, mutta jos TWAINin kanssa ilmenee ongelmia, kokeile sen sijaan jotakin alla mainituista skannaustekniikoista.

Huomautus: Jos haluat käyttää skanneritekniikkaa, sinun tulee asentaa skanneriohjain. Todennäköisesti käyttöjärjestelmä asentaa itse skanneriohjaimen, mutta skannerin valmistajaan saattaa olla tarpeen ottaa yhteyttä etenkin silloin, kun käytetään vanhan mallista skanneria.

Windows
Windows-käyttöjärjestelmässä Photoshopin TWAIN-laajennusta voidaan käyttää, kun Photoshop CS6 tai sitä uudempi versio suoritetaan 32-bittisessä tilassa. TWAIN-laajennusta ei tueta Photoshop-sovelluksessa, kun sovellus suoritetaan 64-bittisessä tilassa. Jos tarvitset skannausratkaisua, kun suoritat Photoshop :n 64-bittisessä tilassa, käytä laitteesi WIA (Windows Image Acquisition) -käyttöliittymää, jos se on saatavilla. WIA on käytettävissä myös silloin, kun Photoshop suoritetaan 32-bittisessä tilassa. Pyydä lisätietoja skannerisi valmistajalta.

Mac OS
Mac OS -käyttöjärjestelmässä voidaan skannata TWAIN-laajennuksella, kun käytössä on Photoshop CS6 (Photoshop CS6 ja sitä uudemmat versiot voidaan suorittaa ainoastaan 64-bittisessä tilassa). Monet skannerivalmistajat eivät ole julkaisseet skanneriohjaimistaan 64-bittistä versiota, joten TWAIN-laajennuksen käyttö ei välttämättä onnistu. Pyydä lisätietoja skannerisi valmistajalta.

Jos skanneriohjain ei tue 64-bittisessä tilassa tapahtuvaa skannausta tai sinulla on ongelmia TWAIN-laajennuksella skannaamisessa, voit skannata Photoshopissa käyttämällä Applen ImageKit-tekniikkaa. ImageKit-tekniikka on valmiina Photoshopissa, se ei edellytä erikseen asennettavaa laajennusta ja sitä voidaan käyttää monien eri skannerien kanssa.

TWAIN-laajennus on saatavilla yhdessä muiden Photoshop CS6:n tai sitä uudempien versioiden valinnaisten laajennusosien kanssa:

Kun olet ladannut asianmukaisen tiedoston, pura se kaksoisnapsauttamalla tai -osoittamalla sitä. Pura kaikki tiedostot tarvittaessa.

Windows
Huomautus: Windowsiin ladattava TWAIN-laajennus on saatavilla vain 32-bittisenä versiona.

TWAIN-laajennuksen asentaminen Windows-käyttöjärjestelmään:

1. Sulje Photoshop-sovellus.
  2. Kopioi Twain_32.8BA-laajennus Optional Plug-ins Win32/Plug-ins -kansiosta alla olevien ohjeiden mukaiseen kansioon.
    1. Windows XP: \\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS6\Plug-Ins\
    2. Windows Vista ja Windows 7 (32-bittinen): C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop [versio]\Plug-Ins\
    3. Windows Vista ja Windows 7 (64-bittinen): C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [versio]\Plug-Ins\
  3. Avaa Photoshop uudelleen.
  4. Lataa skannerin valmistajan verkkosivustolta uusin skanneriajuri ja asenna se tietokoneelle.
  5. Liitä skanneri järjestelmään.

Kuvien skannaaminen Photoshop-sovellukseen TWAIN-laajennuksen avulla:

1. Avaa Photoshop-sovelluksen 32-bittinen versio napsauttamalla ”Adobe Photoshop CS6 (32 bit)” -pikakuvaketta.
  2. Valitse Tiedosto > Tuo > [skannerin nimi].

Mac OS

1. Lopeta Photoshop.
  2. Kopioi TWAIN-laajennustiedosto latauskansiosta Ohjelmat/Adobe Photoshop [versio]/Plug-ins-kansioon.
  3. Avaa Photoshop uudelleen.
  4. Käytä TWAIN-laajennusta Photoshopissa valitsemalla Tiedosto > Tuo > [skannerin nimi].

Photoshop CS5 ja TWAIN

Windowsiin ladattava TWAIN-laajennus on saatavilla vain 32-bittisenä versiona.

Mac OS -käyttöjärjestelmässä Photoshop CS5 12.0.4 -päivitys sisältää joitakin TWAIN-korjauksia ja ladattava TWAIN-laajennus tuo ratkaisun kahteen muuhunkin ongelmaan: useita asiakirjoja voi skannata samaan aikaan ja Photoshop ei enää kaadu toisen skannaustyön aikana.

Mac OS 10.6.x -käyttöjärjestelmässä TWAIN-laajennus tukee Photoshop CS5:n 64-bittistä toimintaa. Skanneriin vaaditaan kuitenkin 64-bittinen ajuri. Jotkut skannerivalmistajat tarjoavat sellaisia. Ota yhteys skannerivalmistajaan ja selvitä, onko 64-bittistä ohjainta saatavilla. Jos ohjainta ei ole saatavilla, käytä Photoshopia 32-bittisessä tilassa.

Photoshop CS4 ja TWAIN

Windowsin 32-bittisissä versioissa Photoshopin TWAIN-laajennus asennetaan oletusarvoisesti. Laajennus ei ole 64-bittinen, joten TWAINia ei asenneta Photoshopin mukana 64-bittisiin Windows-versioihin.

Mac OS -käyttöjärjestelmässä TWAIN-laajennusta ei asenneta oletusarvoisesti. Asennusohjeet ovat alla. Adobe suosittelee vahvasti Rosettan asentamista ensin, jos laajennusta tarvitaan Mac OS 10.6 -käyttöjärjestelmässä. Katso lisätietoja Rosettasta Applen keskustelupalstoilta.

TWAIN-laajennuksen asentaminen Photoshop CS5- ja CS4 -versioita varten

Photoshop CS5 Windows- tai Mac OS -käyttöjärjestelmään

1. Lataa laajennus:

Windows

Mac OS

2. Asennusohjeet Windowsia varten ovat ladatussa ReadmeCS5_Optionalplugin.pdf-tiedostossa.

Asennusohjeet Mac OS -käyttöjärjestelmää varten ovat yllä olevalla lataussivulla.

Huomautus: saat valinnaisia laajennuksia koskevaa lisätietoa kohdasta Laajennukset | Photoshop CS5.

Photoshop CS4 Mac OS -käyttöjärjestelmään

1. Lopeta Photoshop CS4.

2. Kopioi TWAIN-laajennus asennuslevyn /<kieli>/Goodies/Optional plug-ins/Import-Export-kansiosta kiintolevylle seuraavaan kansioon: Ohjelmat/Adobe Photoshop CS4/Plug-ins/Import-Export

3. Saat laajennuksen käyttöön käynnistämällä Photoshopin uudelleen.

TWAINin vianmääritys

Kun kuvannuslaitteesta tuodaan kuvia TWAINin välityksellä, seuraavia ongelmia saattaa esiintyä:

• Photoshop tai skannerisovellus jumiutuu tai sulkeutuu odottamatta.
  • Skanneri-ikkunan sulkeminen ei onnistu.
  • Tuonnissa ilmenee virheitä.
  • Tuotavan kuvan esikatselukuvassa tai kuvassa itsessään näkyy virheitä.

Kokeile seuraavia ratkaisuja:

Windows

• Käytä 64-bittisessä Windows-versiossa Windows Image Acquisition (WIA) -käyttöliittymää, kun tuot kuvia laitteesta. Ohjeet saat Windowsin ohjeesta tai ottamalla yhteyden laitevalmistajaan.
  • Päivitä laitteen ohjaimet Windowsin 32-bittisessä versiossa. Saat tukea laitevalmistajan verkkosivustolta. Jos ongelma ei ratkea ohjainten päivityksellä, kokeile toista tai kumpaakin seuraavista ratkaisuista:

• Tuo kuvat laitteesta käyttämällä WIA-käyttöliittymää.
    • Tuo ja tallenna kuvat kuvannuslaitteen mukana toimitetulla ohjelmistolla ja avaa tallennetut kuvat sitten Photoshopissa.

Mac OS

1. Päivitä laitteen ohjaimet. Saat tukea laitevalmistajan verkkosivustolta.