Saat ohjeita oheissovellusten vianmääritykseen Adoben oheissovellusten käyttäjäfoorumilta. Tukea ei ole saatavana puhelimitse. Kysymyksiä, tuotekehitysehdotuksia ja virheraportteja voit esittää osoitteessa feedback.photoshop.com.

Photoshop-oheissovellusten liittäminen Photoshopiin

Adobe® Photoshop® on yhteydessä langattoman verkon kautta Adobe Nav for Photoshop-, Adobe Color Lava for Photoshop- ja Adobe Eazel for Photoshop -sovelluksiin. Yhteyden muodostamista varten Photoshopin ja sovellusten on oltava samassa langattomassa verkossa. Tarkista langaton verkkosi seuraavasti:

• Valitse langaton verkko Mac OS ‑käyttöjärjestelmässä napsauttamalla OS-valikkorivin Wi‑Fi-kuvaketta .

• Valitse Windows XP:ssä Käynnistä > Ohjauspaneeli > Verkko- ja Internet-yhteydet > Verkkoyhteydet > Langaton verkkoyhteys.

• Valitse Windows Vistassa tai Windows 7:ssä Käynnistä > Ohjauspaneeli > Verkko- ja Internet-yhteydet > Verkko- ja jakamiskeskus.

• Valitse iPadissa Asetukset ja sitten Wi-Fi.

Huomautus:

Tietoja Photoshopin liittämisestä oheissovelluksiin on tukiasiakirjassa Oheissovellusten yhteysongelmien vianmääritys | Photoshop ja Adobe TV:n esittelyvideossa Photoshop-oheissovellusten käytön aloittaminen Photoshop CS5 -versiossa. Yleisiä langattomien verkkojen asennusta ja vianmääritystä koskevia ohjeita on Applen tuessa ja Windowsin ohjeaiheissa ja toimintaohjeissa.

Photoshopin yhteysasetukset

Huomautus:

Photoshopin käyttämiseen Adobe Nav-, Adobe Color Lava- ja Adobe Eazel -sovellusten kanssa tarvitaan Photoshop 12.0.4 tai sitä uudempi versio. Asenna tarvittaessa viimeisin Photoshop-versio valitsemalla Ohje > Päivitykset.

Määritä Photoshop sovellusten etäyhteydeksi.

1. Valitse Photoshopissa Muokkaa > Etäyhteydet.

Luo etäyhteys Photoshopissa.

2. Kirjoita Etäyhteydet-valintaikkunan Palvelun nimi -kenttään kuvaava nimi.

3. Kirjoita Salasana-kenttään kuuden merkin pituinen salasana.

4. Valitse Ota etäyhteydet käyttöön -valintaruutu ja valitse sitten OK.

Oheissovelluksen langattoman yhteyden asetukset

1. Napauta Adobe Nav-, Adobe Color Lava- tai Adobe Eazel ‑sovelluksen oikeassa alakulmassa näkyvää PS-kuvaketta .

2. Valitse Connections-ikkunassa Photoshop-palvelusi.

3. Kirjoita kuuden merkin pituinen salasana ja napauta Connect-painiketta.

Kun yhteys on muodostettu, PS-kuvake muuttuu siniseksi .

Oheissovelluksen IP-yhteydet

Jos langaton verkko ei ole käytettävissä, voit luoda suoran IP-yhteyden Photoshopin ja Adobe Nav-, Adobe Color Lava- tai Adobe Eazel -sovelluksen välille.

1. Napauta Adobe Nav-, Adobe Color Lava- tai Adobe Eazel ‑sovelluksen oikeassa alakulmassa näkyvää PS-kuvaketta .

2. Valitse Connections-ikkunassa New.

3. Kirjoita Photoshopin Etäyhteydet-valintaikkunassa näkyvät IP-osoite ja salasana.

4. Valitse Connect.

Kun yhteys on muodostettu, PS-kuvake muuttuu siniseksi .

Huomautus:

IP-yhteyksien vianmääritystä koskevia ohjeita on tukiasiakirjassa Oheissovellusten yhteysongelmien vianmääritys | Photoshop.

Adobe Navin käyttäminen

Adobe Nav for Photoshop -sovelluksessa voit valita ja hallita Photoshop-työkaluja iPadilla. Adobe Navin avulla voit myös selata avoimia Photoshop-asiakirjoja iPadilla samaan aikaan, kun työskentelet Photoshopissa tietokoneellasi. Kun käytät työkaluja ja tiedostoja Adobe Navilla, saat käyttöösi enemmän tilaa ja kuvien käsittely Photoshopissa sujuu joustavammin.

Huomautus:

Adobe Navista on saatavana englannin-, ranskan-, saksan- ja japaninkieliset versiot. Muista Photoshopin kieliversioista voidaan muodostaa yhteys Adobe Naviin, mutta sovellusta voidaan käyttää vain näillä kielillä. Adobe Nav edellyttää Photoshopin versiota 12.0.4 tai sitä uudempaa versiota. Voit ladata Photoshopin viimeisimmän version valitsemalla Ohje > Päivitykset.

Huomautus:

Adobe Navin käyttöä esittelevä video on katsottavissa NAPP-sivuston Adobe CS5.5 -päivityssivulla. Voit myös katsoa Photoshop apps update -videon, jossa Russell Brown esittelee uusia iPad 2:n Adobe Nav -toimintoja.

Photoshop-yhteyden muodostus

Adobe Navin on oltava liitettynä Photoshopiin. Katso ohjeet Adobe Navin liittämiseksi Photoshopiin kohdasta Photoshop-oheissovellusten liittäminen Photoshopiin.

Adobe Navin työkalutila

Adobe Navin työkalutilassa voit valita ja käsitellä Photoshopin työkaluja. Adobe Navissa näkyy kerralla enintään 16 työkalua. Voit mukauttaa työkalutilaa siten, että näet yleisimmin käyttämäsi työkalut tai tiettyyn tehtävään, kuten maalaamiseen, käytettävät työkalut.

Adobe Navin työkalutila.

A. Työkalupainikkeet B. Muokkausvalinnat C. Vaihto työkalutilaan D. Vaihto asiakirjatilaan E. Photoshop-yhteyden muodostus F. Työkalupaletti
  • Siirry työkalutilaan napauttamalla sovelluksen alareunassa olevaa -kuvaketta.
  • Valitse työkalu käytettäväksi Photoshopissa napauttamalla sitä. Valitun työkalun tausta on valkoinen.

Huomautus:

Määritä työkalun asetukset Photoshopin Asetukset-palkin avulla.

• Näytä aktiivinen kuva 100-prosenttisessa koossa napauttamalla Actual Pixels -painiketta.
  • Selaa näyttötiloja napauttamalla Screen Mode -painiketta. Lisätietoja on artikkelissa Näyttötilan vaihtaminen.
  • Vaihda piirtoväriä ja taustaväriä keskenään napauttamalla värinvaihtokuvaketta . Palauta oletusasetukset napauttamalla oletusvärien kuvaketta .

Huomautus:

Valitut piirto- ja taustavärit näkyvät Adobe Nav -sovelluksen työkalupaletissa. Valitse piirto- ja taustavärit Photoshopin työkalupaletista. Katso kohtaa Värien valitseminen työkalupaletista.

• Voit lisätä, poistaa ja siirtää työkaluja napauttamalla Edit-painiketta. Tee sitten jokin seuraavista toimista:

• Siirrä työkalua vetämällä sitä.

• Poista työkalu napauttamalla työkalupainikkeen vasemmassa yläkulmassa olevaa X-painiketta.

• Lisää työkalu vetämällä se oikean reunan valikosta ruudukkoon.

Ruudukossa olevat työkalut näkyvät sinisinä valikossa.

• Palaa työkalutilaan valitsemalla Done.

Adobe Navin asiakirjatila

Asiakirjatilassa voit valita, tarkastella ja avata uusia Photoshop-asiakirjoja Adobe Nav -sovelluksesta.

Adobe Navin asiakirjatilassa näkyvät parhaillaan Photoshopissa avoimina olevat kuvatiedostot.

• Siirry asiakirjatilaan napauttamalla sovelluksen alareunassa näkyvää kuvaketta .

Tiedoston nimen vasemmalla puolella oleva sininen piste ilmaisee, että asiakirja on aktiivinen.

• Voit valita toisen tiedoston aktiiviseksi Photoshopissa napauttamalla sen miniatyyria.

• Tarkastele asiakirjan tietoja, kuten koko- ja tarkkuustietoja, kaksoisnapauttamalla sen miniatyyria. Palaa miniatyyrinäkymään kaksoisnapauttamalla asiakirjaa uudelleen.

• Luo uusi nimetön asiakirja Photoshopissa napauttamalla New-painiketta tai uuden asiakirjan paikkaa kuvaavaa miniatyyria.

Uudet asiakirjat ovat kooltaan 1024 x 768 pikseliä, niiden tarkkuus on 72 dpi ja niiden muoto on sRGB.

• Kopioi asiakirja vetämällä sen miniatyyri uuden asiakirjan paikkaa kuvaavan miniatyyrin päälle.

• Voit suurentaa miniatyyriä enintään nelinkertaiseksi nipistämällä sitä auki. Palaa miniatyyrinäkymään nipistämällä kuva kiinni.

• Järjestele asiakirjoja vetämällä miniatyyreja uusiin kohtiin.

Adobe Color Lavan käyttäminen

Photoshopin Adobe Color Lava -sovelluksessa voit luoda teeman mukaisia värimalleja iPadilla. Kun Adobe Color Lava on liitetty Photoshopiin, voit määrittää Adobe Color Lava -värimallit piirtoväriksi. Voit myös lisätä Adobe Color Lava -värejä Photoshopin Väriviuhkat-paneeliin työskennellessäsi. Lisäksi voit jakaa Adobe Color Lava -teemoja värimallikirjastoina lähettämällä niitä muille käyttäjille tai muihin tietokoneisiin sähköpostitse.

Huomautus:

Adobe Color Lavasta on saatavana englannin-, ranskan-, saksan- ja japaninkieliset versiot. Muista Photoshopin kieliversioista voidaan muodostaa yhteys Adobe Color Lavaan, mutta sovellusta voidaan käyttää vain näillä kielillä. Adobe Color Lava edellyttää Photoshopin versiota 12.0.4 tai sitä uudempaa versiota. Voit ladata Photoshopin viimeisimmän version valitsemalla Ohje > Päivitykset.

Huomautus:

Adobe Color Lavan käyttöä esittelevä video on katsottavissa NAPP-sivuston Adobe CS5.5 -päivityssivulla. Voit myös katsoa Photoshop apps update videon, jossa Russell Brown esittelee uusia iPad 2:n Adobe Color Lava -toimintoja.

Adobe Color Lavan sekoitintila.

A. Sormen puhdistusastia B. Piirtoalue C. Värinapit D. Värimallit E. Photoshop-yhteyden muodostus F. Vaihto teemakirjastotilaan G. Valokuvan lataaminen

Värien sekoittaminen Adobe Color Lavassa

Voit sekoittaa värejä Adobe Color Lavassa valitsemalla mallivärejä sormellasi värinapeista ja maalaamalla niillä piirtoalueella.

• Lataa väri napauttamalla sen värinappia. Kun väri on valittu, sillä on muita paksumpi valkoinen reunus.

• Voit vaihtaa RGB- ja harmaasävytilojen välillä napauttamalla värinappien sisärenkaita.

• Voit muokata sävyä, kylläisyyttä ja kirkkautta kaksoisnapauttamalla värinappia. Hyväksy HSB-asetukset napauttamalla kuvaketta .

• Poista väri sormestasi napauttamalla puhdistusastiaa pari kertaa.

• Palauta värinappien oletusasetukset napauttamalla kuvaketta .

• Pyyhi piirtoalue napauttamalla kuvaketta .

• Luo uusi teema napauttamalla New-painiketta.

• Lataa valokuva piirtoalueelle napauttamalla kamerakuvaketta . Valitse sitten kuva iPadin valokuva-albumista.

Värimallien käyttäminen Adobe Color Lavassa

Värimallit näkyvät Adobe Color Lava -sovelluksen oikeassa reunassa. Aktiivinen, eli valittu, värimalli on muita suurempi.

• Valitse värimalli napauttamalla sitä. Kun sekoitat värejä, Adobe Color Lava korvaa valitun värimallin maalaamallasi värillä.

• Määritä väri Photoshopin piirtoväriksi napauttamalla sitä.

• Muokkaa väriviuhkajoukkoja napauttamalla teemakirjastotilan painiketta .

Teemojen hallinta Adobe Color Lavassa

Teemakirjastotilassa voit käsitellä jopa 300 värimallijoukkoa, eli teemaa.

Adobe Color Lavan teemakirjastotila.

A. Väriteemat B. Teemojen muokkaus C. Vaihto värinsekoitintilaan D. Photoshop-yhteyden muodostus
  • Valitse teema napauttamalla sitä.

• Muokkaa valittua teemaa napauttamalla värinsekoitintilan painiketta .

• Määritä teeman väri Photoshopin piirtoväriksi napauttamalla sitä.

• Voit tarkastella teeman kaikkien värimallien RGB-, HSL- ja heksadesimaaliarvoja kaksoisnapauttamalla teemaa.

Adobe Color Lavan teeman tiedot

• Voit nimetä teeman uudelleen tai poistaa sen napauttamalla Edit-painiketta tai painamalla teemaa pitkään. Tee sitten jokin seuraavista toimista:

• Poista teema napauttamalla sen vasemmassa yläkulmassa olevaa X-painiketta.

• Nimeä teema uudelleen napauttamalla sen nimeä.

Adobe Color Lava -teemojen jakaminen

Katso ohjeet Adobe Color Lavan liittämiseksi Photoshopiin kohdasta Photoshop-oheissovellusten liittäminen Photoshopiin.

1. Kun olet muodostanut yhteyden Photoshopiin, siirry teemakirjastotilaan napauttamalla kuvaketta .

2. Avaa teeman tiedot kaksoisnapauttamalla sitä. Napauta sitten toista seuraavista painikkeista:

Send To Photoshop

Teeman värit lisätään Väriviuhkat-paneeliin.

E-mail

Avautuu sähköpostiviesti teeman lähettämistä varten. Sähköpostiviestiin sisältyy teeman esikatselukuva (.png), piirtoalueen esikatselukuva (.png) ja väriviuhkakirjastotiedosto (.ase). Katso ohjeet väriviuhkakirjaston lataamiseksi Photoshopiin kohdasta Väriviuhkakirjastojen hallinta.

Adobe Eazelin käyttäminen

Adobe Eazel for Photoshop -sovelluksessa voit maalata vesivärein piirtoalueella. Siveltimenvedot ovat aluksi märkiä ja ne kuivuvat muutamassa sekunnissa. Värit sekoittuvat määrittämiesi asetusten ja edellisen siveltimenvedon kosteuden mukaan. Voit tallentaa Eazel-teoksesi iPadin valokuvagalleriaan ja tuoda ne Photoshopiin lisämuokkausta varten.

Huomautus:

Adobe Eazelista on saatavana englannin-, ranskan-, saksan- ja japaninkieliset versiot. Muista Photoshopin kieliversioista voidaan muodostaa yhteys Adobe Eazeliin, mutta sovellusta voidaan käyttää vain näillä kielillä. Adobe Eazel edellyttää Photoshopin versiota 12.0.4 tai sitä uudempaa versiota. Voit ladata Photoshopin viimeisimmän version valitsemalla Ohje > Päivitykset.

Huomautus:

Adobe Eazelin käyttöä esittelevä video on katsottavissa NAPP-sivuston Adobe CS5.5 -päivityssivulla.

Adobe Eazel for Photoshop.

A. Sivellinmalli B. Sormivalinnat C. Piirtoalue

Huomautus:

Adobe Eazel tunnistaa automaattisesti, käytetäänkö oikeaa vai vasenta kättä.

Sivellinmalli

Nykyisen siveltimen värin, koon ja peittävyyden näyttäminen.

Peukalo

Kumoaminen, uudelleentekeminen ja kaiken pyyhkiminen.

Etusormi

Värin valitseminen.

Keskisormi

Siveltimen koon säätäminen.

Nimetön

Värin peittävyyden muuttaminen.

Pikkusormi

Teoksen tallentaminen ja lähettäminen Photoshopiin.

Adobe Eazelin työskentelytilat

Adobe Eazelissa on kaksi työskentelytilaa: jatkuva ja lyhytaikainen. Jatkuvassa tilassa kaikki viisi sormivalintaa näkyvät näytössä, kun määrität asetuksia. Käytä jatkuvaa tilaa seuraavasti:

1. Napauta piirtoaluetta kaikilla sormilla samanaikaisesti.

2. Säädä asetusta napauttamalla tai koskettamalla ja vetämällä sitä.

3. Vahvista muutos napauttamalla piirtoaluetta.

4. Määritä toinen asetus napauttamalla piirtoaluetta uudelleen, tai aloita maalaaminen napauttamalla toisen kerran.

Lyhytaikaisessa tilassa näytössä näkyy kerrallaan vain yksi sormivalinta. Valinta näkyy vain silloin, kun säädät sitä sormellasi. Käytä lyhytaikaista tilaa seuraavasti:

1. Kosketa piirtoaluetta ensin kaikilla sormillasi ja nosta sitten kaikki muut sormet paitsi se, jolla säädettäviä asetuksia haluat muokata.

2. Säädä asetusta vetämällä sitä sormella tai valitse asetus napauttamalla sitä.

3. Valitse toinen asetus tai jatka maalaamista napauttamalla piirtoaluetta.

Värien valitseminen Adobe Eazelissa

Etusormella avattavassa Adobe Eazelin paletissa on viisi värimallia. Valitun värimallin reunus vilkkuu.

Värin valitseminen Eazelissa.

A. Värimallit B. Sivellinmalli C. Nykyinen väri D. Väriympyrä
  • Valitse väri vetämällä sormesi sen kohdalle ja nostamalla sitten sormesi.

• Valitse jokin toinen väri vetämällä sormesi sen kohdalle. Jatka väriympyrän vetämistä tai siirry maalaamaan piirtoalueelle.

Viivan koon ja peittävyyden määrittäminen Adobe Eazelissa

• Suurenna sivellintä vetämällä valitsinta keskisormellasi ylös. Pienennä sivellintä vetämällä valitsinta keskisormellasi alas. Sivellinmalli päivittyy vetämisen aikana.

• Lisää värin peittävyyttä vetämällä valitsinta nimettömälläsi ylös. Lisää värin läpinäkyvyyttä vetämällä valitsinta nimettömälläsi alas. Sivellinmalli päivittyy vetämisen aikana.

Kumoaminen, tekeminen uudelleen ja pyyhkiminen Adobe Eazelissa

• Kumoa edellinen piirtosi valitsemalla peukalolla  tai pyyhkäisemällä oikealta vasemmalle.

• Tee uudelleen edellinen piirtosi valitsemalla peukalolla  tai pyyhkäisemällä vasemmalta oikealle.

• Pyyhi piirtoalue valitsemalla peukalolla  tai pyyhkäisemällä ylöspäin.

Adobe Eazel -teoksen tallentaminen ja lähettäminen Photoshopiin

Voit tallentaa Adobe Eazel -teoksen iPadin galleriaan .jpeg-kuvana. Tämän jälkeen voit käyttää Kuvat-sovellusta ja lähettää teoksesi sähköpostitse, käyttää sitä taustakuvana tai tulostaa sen. Voit myös lähettää Adobe Eazel -teoksen Photoshopiin, jossa voit avata sen lisämuokkausta varten.

Huomautus:

Katso ohjeet Adobe Eazelin liittämiseksi Photoshopiin kohdasta Photoshop-oheissovellusten liittäminen Photoshopiin.

• Tallenna teos iPadiin valitsemalla pikkusormella Settings ja napauttamalla sitten Save To Photos -painiketta.

• Lähetä teos Photoshopiin valitsemalla pikkusormellasi Settings ja napauttamalla sitten Transmit to Photoshop -painiketta.

Adobe Eazel lähettää kuvatiedot Photoshopiin, jossa teos avataan tarkkuudella 4096 x 3092. Voit tallentaa Adobe Eazel -teoksen Photoshopissa missä tahansa tuetussa tiedostomuodossa.

Huomautus:

Adobe Eazel ‑teos voi näyttää hieman erilaiselta Photoshopissa. Muodostuksen takia kuvassa voi esiintyä pieniä geometrisiä eroavaisuuksia.