Kun kohde erotetaan, Photoshop pyyhkii sen taustan läpinäkyväksi. Kohteen reunapikselit menettävät taustasta peräisin olevat värikomponentit, joten ne sulautuvat uuteen taustaan ilman värillisen kehän muodostumista.

Tehokkaan ja monipuolisen Hienosäädä reuna -komennon käyttäminen

Kun haluat erinomaisen lopputuloksen ja varovaisen käsittelyn, käytä Valitse > Hienosäädä reuna ‑komentoa. Lisätietoja ja linkkejä lisäohjeisiin on artikkelissa Valinnan reunojen hienosäätäminen.

Hienosäädä reuna -komento on erityisen hyödyllinen käsiteltäessä hyvin monimutkaisia reunoja, kuten pörröisiä hiuksia. Toisin kuin vanha Erota-plug-in, joka poistaa pikselitiedot pysyvästi, Hienosäädä reuna -komento luo valintamaskeja, joita voidaan säätää myöhemmin.

Adobe suosittelee

Adobe suosittelee
<a href="http://tv.adobe.com/watch/the-russell-brown-show/masking-basics-in-photoshop-cs5/">Objektien erottaminen Photoshop CS5 -versiossa</a>
Russell Brown

Vanhan Erota-plug-inin käyttäminen (vain Windows)

Huomautus:

Erota-plug-in ei ole saatavana Mac OS -järjestelmään, koska se ei ole yhteensopiva kyseisen käyttöjärjestelmän uusien versioiden kanssa ja Hienosäädä reuna -komento tuottaa parempia erotuksia.

Photoshopin Erota-plug-in
Valittu alue korostettuna ja täytettynä sekä erotettu kohde

1. Erota-plug-iniä ei asenneta Photoshopin yhteydessä, koska Hienosäädä reuna -komento on sitä huomattavasti parempi. Lataa valinnainen Windows-plug-in tästä.
  2. Valitse Tasot-paletista taso, joka sisältää erotettavan kohteen. Jos valitset taustatason, se muuttuu normaaliksi tasoksi erottamisen jälkeen. Jos taso sisältää valinnan, erotustoiminto poistaa ainoastaan valitun alueen taustan.

Huomautus:

Jotta alkuperäisiä kuvan tietoja ei häviäisi, monista taso tai ota tilannekuva kuvan alkuperäisestä tilasta.

3. Valitse Suodin > Erota ja määritä sitten työkalun asetukset:

Siveltimen koko

Määritä reunankorostustyökalun leveys kirjoittamalla arvo tai vetämällä liukusäädintä. Siveltimen koko -asetus vaikuttaa myös pyyhekumi-, siivous- ja reunanmuokkaustyökalun leveyteen.

Korostus

Valitse esimääritetty väri korostukselle, joka lisätään kohteiden ympärille reunanmuokkaustyökalua käytettäessä, tai valitse Muu ja määritä mukautettu väri.

Täytä

Valitse esimääritetty väri tai valitse Muu ja määritä täyttötyökalun peittämälle alueelle mukautettu väri.

Älykäs korostus

Valitse tämä asetus, jos korostat selvästi erottuvaa reunaviivaa. Tällä toiminnolla voit säilyttää korostuksen reunassa ja käyttää vain reunan peittävää korostusta nykyisestä siveltimen kokoasetuksesta huolimatta.

Huomautus:

Kun Älykäs korostus -toiminnolla merkitään toisen reunan lähellä oleva reuna, siveltimen kokoa on pienennettävä siinä tapauksessa, että ristiriidassa olevat reunat siirtävät reunan korostuksen väärään paikkaan. Jos kohteen reunan toisen laidan väri on yhtenäinen ja toisessa laidassa on voimakas kontrasti, pidä kohteen reuna sivellinalueella, mutta keskitä sivellin yhtenäiseen väriin.

Määritä erotusasetukset:

Pintakuvioitu kuva

Valitse tämä asetus, jos kuvan edusta tai tausta sisältää paljon pintakuviointia.

Pehmeä

Kirjoita arvo tai lisää tai vähennä ääriviivan pehmeyttä vetämällä liukusäädintä. Yleensä on parasta aloittaa nollasta tai pienestä arvosta, jotta yksityiskohdat eivät sumennu. Jos erotuksen lopputuloksessa on teräviä virheitä, niiden häviämistä seuraavassa erotuksessa voidaan nopeuttaa suurentamalla pehmennysarvoa.

Kanava

Valitse Kanava-valikosta alfakanava, jos korostuksen pitää perustua alfakanavaan tallennettuun valintaan. Alfakanavan tulisi perustua reunan rajojen valintaan. Jos kanavaan perustuvaa korostusta muokataan, kanavan nimeksi valikossa tulee Mukautettu. Kuvassa täytyy olla alfakanava, jotta Kanava-asetus voitaisiin valita.

Pakota piirtoväri

Valitse tämä asetus, jos kohde on erityisen mutkitteleva tai jos siinä ei ole selkeää sisäosaa.

4. Valitse reunankorostustyökalu ja määritä erotettavan kohteen reuna vetämällä työkalua. Vedä hiirtä niin, että korostus tulee hieman limittäin sekä edustakohteen että taustan kanssa. Käytä leveää sivellintä kohdissa, joissa on epäselvä reuna ja joissa edusta sulautuu taustaan. Tällaisia kohtia voivat olla hiukset ja puut.

Huomautus:

Muuta näkymää tarvittaessa suurennuslasi- tai käsityökalulla.

Jos sinun tarvitsee poistaa vaalea alue, valitse pyyhekumityökalu ja vedä se alueen yli. Voit poistaa koko vaalean alueen painamalla Alt-näppäintä ja askelpalautinta (Windows) tai Optio- ja Delete-näppäintä (Mac OS).

Jos kohteen sisäosa erottuu selvästi, varmista, että korostus sulkee sen kokonaan sisäänsä. Alueita, joissa kohde koskettaa kuvan reunoja, ei tarvitse korostaa. Jos kohteessa ei ole selkeää sisäosaa, korosta koko kohde.

Huomautus:

Koko kohdetta ei voi korostaa, jos Pintakuvio- tai Pakotettu piirtoväri -vaihtoehto on valittuna.

5. Määritä edusta-alue jollakin seuraavista menetelmistä:
    • Jos kohteessa on selvästi erottuva sisäosa, valitse täyttötyökalu . Täytä kohteen sisäosa napsauttamalla sitä. Täytetyn alueen napsauttaminen täyttötyökalulla poistaa täytteen.

• Jos Pakota piirtoväri -vaihtoehto on valittuna, valitse pipettityökalu ja ota sitten näyte piirtoväristä napsauttamalla kohteen sisäpuolta. Voit myös napsauttaa Väri-tekstiruutua ja valita piirtovärin värinvalitsimella. Tämä tekniikka toimii parhaiten kohteissa, jotka sisältävät vain yhden värin sävyjä.

6. (Valinnainen) Valitse Esikatselu, jos haluat esikatsella erotettua kohdetta. Suurenna kuvaa tarvittaessa.

Näytä

Tuo näkyviin alkuperäinen tai erotettu kuva valikkokomennolla.

Näyttö

Valitse, esikatsellaanko erotettua kohdetta peiteväritaustaa vai harmaasävytaustaa vasten. Voit määrittää taustan läpinäkyväksi valitsemalla Ei mitään.

7. (Valinnainen) Paranna erottamisen toimintaa jollakin seuraavista menetelmistä:
    • Valitse uudet Korostus- ja Täyttö-asetukset ja piirrä jälleen reunankorostustyökalulla. Määritä edusta-alue uudelleen ja esikatsele erotettua kohdetta.

• Määritä uudet erotusasetukset (Pehmennetty, Pakotettu piirtoväri tai Väri) ja esikatsele erotettua kohdetta.

Kun olet tyytyväinen erottamisen tulokseen, voit tehdä viimeistelyt.

8. Parantele erottamisen tuloksia jollakin seuraavista menetelmistä:
    • Voit häivyttää erotetun alueen taustalle jääneet osat siivoustyökalulla . Tämä työkalu vähentää peittävyyttä kumulatiivisesti. Siivoustyökalulla voidaan myös täyttää erotetun kohteen aukkoja. Voit palauttaa peittävyyttä pitämällä Alt-näppäintä (Windows) tai Optio-näppäintä (Mac OS) painettuna työkalun vetämisen aikana.

• Voit muokata erotetun kohteen reunaa reunanmuokkaustyökalulla . Tämä työkalu muuttaa reunoja terävämmiksi kumulatiivisesti. Jos kohteessa ei ole selkeää reunaa, työkalu lisää kohteeseen peittävyyttä tai vähentää taustan peittävyyttä.

Huomautus:

Tarvittaessa voit siistiä kuvaa erottamisen jälkeen työkalupaletin taustakumilla ja historiasiveltimellä.

9. Tee lopullinen erotus valitsemalla OK. Tason kaikki pikselit, jotka ovat erotetun kohteen ulkopuolella, muuttuvat läpinäkyviksi.

Huomautus:

Erotuksen jälkeen voit palauttaa taustan läpinäkyvyyden ja luoda muita tehosteita valitsemalla Muokkaa > Häivytä erotus.