Tämä asiakirja on sovelluksen sisäisten ohjeiden verkkoversio.

Adobe Sign Androidille on Lähetä allekirjoitettavaksi -työkalun ja Adobe Signin tarjoamien yritysluokan allekirjoituspalveluiden mobiilikumppani. Se on ihanteellinen työkalu sekä allekirjoitustyönkulkujen aloittamiseen ja hallitsemiseen, että sähköisten allekirjoitusten keräämiseen asiakkailta.

Adobe Signin avulla on mahdollista allekirjoittaa, lähettää, seurata ja hallinnoida allekirjoitusten työnkulkuja tietokoneelta, mobiililaitteista ja verkosta. Adobe Sign tarjoaa seuraavat palvelut mobiililaitteissa:

• Asiakirjojen lähettäminen ja allekirjoittaminen.
  • Allekirjoitustyönkulkujen tarkastelu, mukaan lukien allekirjoitettujen, odottavien ja hylättyjen asiakirjojen tietojen tarkastelu.
  • Haku tiedostoarkistoista, jäljitysketjujen tarkastelu, ja tiedostojen työstäminen offline-tilassa.
  • Kolmannen osapuolen pilvitallennuspalveluissa – Dropbox, Google Drive, Evernote, yms. – olevien tiedostojen kanssa työskentely.
  • Eräallekirjoittaminen ja mobiilihallinnan yritystason tuki.

Lyhyesti sanottuna, allekirjoituta ja allekirjoita asiakirjoja milloin tahansa, missä tahansa.

Aloitus

Adobe Sign on tilauspalvelu. Adobe Signin täysimittainen hyödyntäminen:

getting_started

Perustehtävät

Adobe Sign edellyttää verkkoyhteyttä useimpien toimintojen käyttämiseen, mukaan lukien verkkoasiakirjojen käyttämiseen. Sisäänkirjautuminen:

1. Kun Kirjaudu sisään -ruutu tulee näkyviin, kirjoita sähköpostiosoitteesi.
  2. Napauta salasanakenttää.
  3. Kun ruutu vaihtuu sähköpostiosoitteesi perusteella, valitse varmennusmetodi ja/tai kirjoita tunnuksesi ja salasanasi.

Miksi käytössä on erilaisia kirjautumistyönkulkuja?

Useimmilla käyttäjillä on yksi kirjautumistunnus ja he näkevät vain yhden ruutusarjan. Koska Adobe Sign tukee useita eri tunnustyyppejä, käyttäjät voivat nähdä vaihtoehtoisia näkymiä, koska käyttöliittymä muuttuu käyttäjän sähköpostiosoitteen toimialueen perusteella. Adobe Sign tukee useita varmennusmetodeja, ja kirjautumistyönkulku voi vaihdella hieman tyypistä toiseen.

• Adobe Sign ID: Anna Adobe Sign -sähköpostiosoite ja salasana.
  • Adobe ID: Anna Adobe ID tai käytä yritystunnusta napauttamalla Enterprise ID -linkkiä.
  • Single Sign On (SSO): Anna SSO-tunnuksesi, jos organisaatiosi on myöntänyt sinulle sellaisen.

Uloskirjautuminen poistaa käytöstä pääsyn verkkoasiakirjoihin ja -työnkulkuihin. Kirjaudu ulos napauttamalla Asetukset > Kirjaudu ulos.

Mukauta sovellustasi: Adobe Sign -asetukset auttavat esimäärittämään työnkulkutoimintoja, asiakirjojen käyttöoikeuksia, mobiilidatan käyttöä ja niin edelleen. Lue lisää Adobe Signin määrittämisestä.

Verkkokäyttöliittymä tukee kaikkia saatavana olevia rooleja, jotka on kuvailtu tuoteohjeessa. Roolien tuki mobiilisovelluksissa kehittyy: 2017 heinäkuun mobiilijulkaisu lisää tuen:

• Lomakkeentäyttäjä (Täyttäminen): Osallistujille, joilla on tämä rooli, on määritetty vain lomakekenttiä eikä heidän tarvitse allekirjoittaa tai hyväksyä asiakirjaa.
  • Kelpuuttaja (Kelpuuttaminen): Osallistujien, joilla on tämä rooli, tulee hyväksyä asiakirja. Tämä on hyvin samanlainen hyväksyjäroolin kanssa, paitsi että osallistuja kelpuuttaa asiakirjan hyväksymisen sijaan.
  • Varmistettu vastaanottaja (Varmistaminen): Osallistujien, joilla on tämä rooli, tulee katsoa ja kuitata asiakirja. Osallistuja ei ole vuorovaikutuksessa lomakekenttien kanssa.

Jos allekirjoitusta (allekirjoituksen ulkoasua) ei ole vielä luotu, sen luomiseen kehotetaan, kun allekirjoitetaan allekirjoituskenttä.

Allekirjoituksen luominen:

1. Napauta allekirjoituskenttää (tai napauta kahdesti, jos sinulla on jo allekirjoitus).

2. Luo allekirjoitus jollakin seuraavista tavoista:

• Kirjoita: Kirjoita nimesi tekstikenttään. Kirjoitetut allekirjoitukset tallennetaan myöhempää käyttöä varten.
    • Piirrä: Kirjoita nimesi tekstikenttään ja piirrä allekirjoituksesi allekirjoitusviivalle.
    • Kuva: Valitse kuva valikoimastasi tai ota kamerallasi uusi kuva haluamastasi allekirjoituksesta.
  3. Napauta Tallenna allekirjoitus -valintaruutua, jos haluat käyttää tätä allekirjoitusta uudelleen. Huomio: Valintaruutu-tunnus vaihtelee sen perusteella, oletko kirjautunut sisään.

4. Napauta Käytä.

Allekirjoituksen tallentaminen

Jos sinulla on käytössä Document Cloud- tai Adobe Sign -tili, tai käytät Single Sign Onia (SSO), voit tallentaa allekirjoituksesi myöhempää käyttöä varten. Huomioi seuraavat:

• Kirjoitetut allekirjoitukset tallennetaan myöhempää käyttöä varten.
  • Piirrettyjä ja kuvattuja allekirjoituksia ei tallenneta, ellet merkitse Tallenna allekirjoitus -valintaruutua.

Allekirjoitusten työnkulut vaativat allekirjoitettavien tiedostojen käyttöoikeudet. Adobe Sign -käyttöoikeuden antaminen paikallisille ja verkkotiedostoille virtaviivaistaa myöhempiä työnkulkuja. Sinulla on käyttöoikeus seuraaviin:

• Paikalliset tiedostot
  • Valikoiman paikalliset tiedostot
  • Verkkotallennussijainnit (iCloud, Google Drive, Evernote jne.)
  • Liikkeellä ollessa skannatut valokuvat ja asiakirjat

Asiakirjanäkymät, joissa näytetään asiakirjaluettelot, tarjoaa hakukentän. Hae tiedostoa nimen perusteella napauttamalla searchicon.

Joulukuun 2016 julkaisussa esiteltiin virtaviivaistettu tapa tarkastella sopimuksen historiaa, lähettää muistutuksia ja aloittaa allekirjoittaminen ilman tiedostonäkymän käyttöä. Avaa pikavalikko napauttamalla ylivuotokuvaketta missä tahansa asiakirjaluettelossa. Esimerkiksi:

1. Valitse asiakirjaluettelo, kuten Odotetaan muita
  2. Napauta overflow
  3. Napauta Historia, Muistutus, tai Isännän allekirjoitus

Huomioi, että saatavana olevat vaihtoehdot vaihtelevat senhetkisen tilanteen mukaan, ja jotkut valikon kohteet eivät näy, jos ne eivät ole oleellisia kyseisen asiakirjan tai asiakirjaluettelon kannalta. Esimerkiksi valmiiden asiakirjojen luettelo avaa ainoastaan linkin Historiaan.

Adobe Sign tarjoaa jäljitysketjut, joissa on tietoja allekirjoituksen työnkuluista, mukaan lukien asiakirjan lähetysaika, allekirjoittajatieto, ja niin edelleen. Tarkastele asiakirjan historiaa toimimalla jollakin seuraavista tavoista:

• Avaa asiakirja ja napauta historyicon
  • Napauta overflow ja sitten napauta historyicon mistä tahansa asiakirjaluettelosta.

Valmiit- ja Peruutettu/hylätty-näkymät mahdollistavat asiakirjojen tarkastelun valmiissa tai päätetyissä työnkuluissa. Napauta yksinkertaisesti Valmiit tai Peruutettu/hylätty nähdäksesi asiakirjaluettelon. Täältä voit:

• Ladata asiakirjoja
  • Tarkastella tiedostohistoriaa
  • Hakea asiakirjoja
  • Jakaa tai tulostaa asiakirjoja

Voit siirtyä monisivuisen asiakirjan sisällössä seuraavilla tavoilla:

Selata sivuja käyttämällä ylös- ja alas-nuolia.

Tietylle sivulle siirtyminen:

1. Napauta ensimmäistä sivunumeroa siten, että se korostuu.
  2. Anna sivunumero.
  3. Napauta Valmis.

Adobe Sign tukee suoraan sovelluksesta tulostamista:

1. Napautaprinticon
  2. Määritä asetukset, kuten kopioiden määrä, sivun koko, ja sivun suunta.
  3. Napauta Tulosta.

Huomautus:

Adobe Sign hyödyntää laitteesi tulostusominaisuuksia ja näyttää laitteellesi ominaiset tulostusvaihtoehdot.

Asiakirjojen allekirjoituttaminen

Adobe Sign on ominaisuuksia täynnä oleva sovellus, joka tarjoaa lukuisia työnkulku- ja määritysvaihtoehtoja. Tästä johtuen monet ominaisuuksista ja vaiheista on valinnaisia. Jos viestin, kielen, allekirjoittajan roolin, ja muiden oletusasetukset ovat riittävät, allekirjoita seuraavasti:

1. Kirjaudu Adobe Signiin.
  2. Napauta Lähetä allekirjoitettavaksi.
  3. Napauta Asiakirjat ja lisää yksi tai useampi asiakirja.
  4. Napauta Valmis.
  5. Napauta Vastaanottajat ja lisää yksi tai useampi sähköpostiosoite. Napauta Yhteystiedot-kuvaketta selataksesi yhteystietoluetteloa.
  6. Napauta Valmis.
  7. Napautasendicon

Lähetä allekirjoitettavaksi -toiminnolla voit:

• Lähettää minkä tahansa määrän asiakirjoja mille tahansa määrälle vastaanottajia.
  • Määrittää allekirjoitusjärjestyksen.
  • Määrittää allekirjoittajan roolin ja varmennustavan.
  • Suojata tiedostot salasanalla.
  • Lisätä ja muokata lomakekenttiä.

Asiakirjojen allekirjoituttaminen

1. Kirjaudu Adobe Signiin.

2. Napauta Lähetä allekirjoitettavaksi.

3. Napauta Asiakirjat.

4. Napauta Lisää asiakirjoja.

5. Valitse tiedostosijainti.

6. Lisää yksi tai useampi asiakirja.

7. Napauta Valmis.

8. Napauta Vastaanottajat.

9. Kirjoita yksi tai useampi sähköpostiosoite tai napauta Selaa-kuvaketta, jos haluat valita jonkun yhteystietoluettelosta.

10. Poista Suorita järjestyksessä -valinta käytöstä, jos et edellytä allekirjoittamista vastaanottajaluettelon mukaisessa järjestyksessä.

11. Jos haluat määrittää allekirjoittajan roolin tai todennusmekanismin, napauta allekirjoittajan kuvaketta.

12. Määritä allekirjoittajan rooli. Allekirjoittajalle tai hyväksyjälle voidaan määrittää delegoija (tai edustaja).

13. Jos ID-tunnistuksen oletustapaa pitää muuttaa, valitse yksi seuraavista:

○ Vain sähköposti: Jos allekirjoittaja saa asiakirjan sähköpostitse, allekirjoittajan henkilöllisyys oletetaan.

○ Salasana: Anna salasana.

○ Puhelin: Anna allekirjoittajan puhelinnumero.

○ KBA (tietoon perustuva todennus).

14. Napauta OK.

15. Napauta Valmis.

16. Jos sähköpostiviestiä tarvitsee mukauttaa, napauta Viesti, ja muokkaa asiakirjan nimeä tai viestiä.

17. Napauta Valmis.

18. Jos asiakirjan vaihtoehtoja tarvitsee vaihtaa, napauta Vaihtoehdot:

○ Napauta Aseta salasana -valintaruutua, jos haluat salata dokumentin salasanalla. Kirjoita salasana kaksi kertaa.

○ Voit vaihtaa kielen napauttamalla avattavaa Kieli-luetteloa ja valitsemalla uuden kielen.

○ Valitse Tarkista, aseta allekirjoitukset tai lisää lomakekentät -kentän valintaruutu, jos haluat muokata lomakekenttiä.

19. Napauta Valmis.

20. Napauta sendicon.

21. Jos haluat lisätä tai muokata kenttiä, muuta dokumenttia tarpeen mukaan, kun se ladataan uudelleen.

22. Napauta sendicon.

Odotetaan muita -toiminto sallii muille allekirjoitettavaksi lähetettyjen asiakirjojen luettelon tarkastelun.

Lähetettyjen asiakirjojen luettelon tarkastelu

1. Napauta Odotetaan muita.
  2. Hae tiedostoa tai valitse tiedosto asiakirjan nimen, päivämäärän, tai lähettäjän perusteella.
  3. Avaa tiedot-sivu napauttamalla asiakirjaa.

Muistutuksen lähettäminen

Muistuta asiakirjan vastaanottajaa allekirjoittamisesta lähettämällä hänelle viesti:

1. Seuraa yllä olevia vaiheita.

2. Napauta ylivuotokuvaketta > Lähetä muistutus.

3. Kirjoita valinnainen muistutusviesti.

4. Napauta Lähetä muistutus.

Voit hankkia henkilökohtaisen allekirjoituksen jo lähettämääsi asiakirjaan seuraavasti:

1. Napauta Odotetaan muita.
  2. Hae tiedostoa tai valitse tiedosto asiakirjan nimen, päivämäärän, tai lähettäjän perusteella.
  3. Avaa tiedot-sivu napauttamalla asiakirjaa.
  4. Napauta kynäkuvaketta.
  5. Napauta OK.
  6. Anna laite toiselle henkilölle allekirjoitusta varten.
  7. Allekirjoittaja vahvistaa henkilöllisyytensä napauttamalla Jatka.
  8. Viimeistele allekirjoitustyönkulku.

Hanki uuteen asiakirjaan henkilökohtainen allekirjoitus seuraavasti:

1. Napauta Hanki henkilökohtainen allekirjoitus.
  2. Napauta Asiakirjat.
  3. Napauta Lisää asiakirja. Sinua saatetaan pyytää antamaan Adobe Signille oikeus käyttää tiedostoja.
  4. Valitse tiedostosijainti.
  5. Lisää asiakirja.
  6. Napauta Valmis.
  7. Napauta Vastaanottajat ja lisää allekirjoittajan sähköpostiosoite.
  8. Napauta Valmis.
  9. Napautasendicon
  10. Napauta OK ja anna laite toiselle henkilölle allekirjoitusta varten.
  11. Pyydä allekirjoittajaa vahvistamaan henkilöllisyytensä napauttamalla Jatka.
  12. Viimeistele allekirjoitustyönkulku.
  13. Napauta Allekirjoita tästä.

Asiakirjojen allekirjoittaminen

Jos allekirjoitusta (allekirjoituksen ulkoasua) ei ole vielä luotu, sen luomiseen kehotetaan, kun allekirjoituskenttään yritetään kirjoittaa. Lisätietoja saa Perustehtävät-osion kohdasta Allekirjoituksen luominen

Odottaa sinua -paneelissa näkyy kaikki sinulle allekirjoitettavaksi tai delegoitavaksi lähetetyt asiakirjat.

1. Napauta Odottaa sinua.
  2. Hae tiedostoa tai valitse tiedosto asiakirjan nimen, päivämäärän, tai lähettäjän perusteella.
  3. Avaa asiakirja ja aloita allekirjoitustyönkulku napauttamalla asiakirjaa.

Voit allekirjoittaa puhelimesta, verkossa, tai millä tahansa laitteella, millä on pääsy Adobe Signiin. Mobiilisovelluksesta allekirjoittaminen:

1. Valitse mikä tahansa asiakirjan Odottaa sinua -luettelosta.
  2. Napauta allekirjoituskuvaketta.
  3. Napauta |Aloita asiakirjan latauduttua.
  4. Napauta allekirjoituskenttää.
  5. Napauta Allekirjoita tästä.

Huomautus:

Jos olet allekirjoittamassa digitaalisella tunnuksella, lue lisätietoja digitaalisen tunnuksen tarjoajista ja tunnuksista kohdasta Allekirjoittaminen digitaalisilla allekirjoituksilla.

Adobe Sign edellyttää verkkoyhteyttä useimpia toimintoja varten, mukaan lukien allekirjoittamista varten.

Jos vastaanotat sähköpostin, jossa pyydetään allekirjoittamaan, yksinkertaisesti napsauta esikatsele ja allekirjoita -linkkiä.

Jos haluat delegoida allekirjoittamisen toiselle varmennetulle taholle, napsauta sähköpostissa olevaa delegoi-linkkiä. Kun Delegoi-valintaikkuna ilmestyy, täytä lomake ja napauta Delegoi.

Jos lähettäjä vaatii salasanavarmennusta, asiakirjan avaamiseksi on syötettävä salasana.

Huomautus:

Varmennusta varten tulee olla verkkotilassa.

Jos lähettäjä vaatii puhelinvarmennusta, on syötettävä puhelimeesi lähetetty varmennuskoodi:

1. Napauta asiakirjaa allekirjoittaaksesi.
  2. Valitse, varmennetaanko tekstiviestitse vai puhelimitse.
  3. Napauta Lähetä koodi.
  4. Syötä koodi asiakirjan koodivarmennuskenttään.
  5. Napauta OK.
  6. Viimeistele allekirjoitustyönkulku kuten tavallisestikin.

Huomautus:

Varmennusta varten tulee olla verkkotilassa.

Jos organisaatiosi käyttää tietoon perustuvaa todennusta (KBA), sinun tulee vastata muutamaan kysymykseen henkilöllisyytesi varmentamiseksi. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä järjestelmänvalvojaan. KBA:n kanssa allekirjoittaminen:

1. Napauta asiakirjaa allekirjoittaaksesi.
  2. Anna henkilökohtaiset tiedot.
  3. Napauta OK.
  4. Vastaa KBA-kysymyksiin.
  5. Napauta OK.
  6. Viimeistele allekirjoitustyönkulku kuten tavallisestikin.

Huomautus:

Varmennusta varten tulee olla verkkotilassa.

Jos eräallekirjoittaminen on käytössä laitteessasi, voit allekirjoittaa kaikki Odottaa sinua -luettelossa olevat asiakirjat samanaikaisesti.

Eräallekirjoittaminen:

1. Napauta Odottaa sinua.
  2. Napauta Eräallekirjoittaminen.
  3. Napauta |Aloita asiakirjan latauduttua.
  4. Napauta allekirjoituskenttää.
  5. Napauta Allekirjoita tästä.
  6. Kun seuraava asiakirja, latautuu, napauta Aloita ja toista prosessi.

Allekirjoituksen ulkoasun muuttaminen:

1. Napauta allekirjoitettua allekirjoituskenttää.
  2. Luo uusi allekirjoitus Perustehtävät-osion Allekirjoituksen luominen -kohdassa kuvatulla tavalla.
  3. Napauta Käytä.

Allekirjoituksia ei voi muuttaa enää sen jälkeen, kun asiakirja on tallennettu.

Digitaalisilla allekirjoituksilla allekirjoittaminen

Yritysympäristöissä toimivia käyttäjiä voidaan vaatia allekirjoittamaan digitaalisilla allekirjoituksilla tai aloittamaan niitä käyttäviä allekirjoitustyönkulkuja. Monissa tapauksissa tilin järjestelmänvalvoja on valinnut digitaalisen allekirjoituksen toimittajan ja luonut digitaalisen tunnuksen puolestasi.

Koska digitaaliset tunnukset vaativat kirjautumistunnuksen ja työnkulut vaihtelevat toimittajakohtaisesti, organisaatiosi tulisi toimittaa allekirjoittamistiedot.

Helmikuussa 2017 Adobe Sign julkisti vuoden ensimmäisen pilvipohjaisen digitaalisen allekirjoituksen sekä tuen avoimelle standardille ja Cloud Signature Consortiumin työlle. Adobe Signin verkkopohjaisten tai mobiililaitteiden pilviallekirjoituksien avulla asiakkaat voivat helposti lisätä digitaaliset allekirjoituksensa sähköisten allekirjoitusten prosesseihinsa, noudattaa kaikista vaativimpia globaaleja ja alan vaatimuksia, ja toimittaa uskomattomia kokemuksia.

Asiakkaat usein käyttävät termejä elektroninen ja digitaalinen allekirjoitus ristikkäin, mutta asiantuntijat yleensä viittaavat digitaalisiin allekirjoituksiin elektronisten allekirjoitusten alaryhmänä. Tyypillisissä sähköisissä allekirjoituksissa voidaan käyttää erilaisia menetelmiä allekirjoittajien todentamiseen – esimerkiksi sähköpostia, yritystunnusta tai puhelinvarmennusta – kun taas digitaalisissa allekirjoituksissa käytetään yhtä tiettyä tapaa. Digitaalisissa allekirjoituksissa allekirjoittajat todentavat henkilöllisyytensä varmennepohjaisella digitaalisella tunnuksella, jonka yleensä toimittaa kolmannen osapuolen varmenneauktoriteetti. Digitaaliset allekirjoitukset sallivat käyttäjien ja yritysorganisaatioiden todistaa, että asiakirja on allekirjoitettu, sekä voivat varmentaa sen aitouden.

Lisätietoja löytyy osoitteesta https://acrobat.adobe.com/fi/fi/sign/capabilities/digital-signatures-FAQ.html

Voit vaatia mobiililaitteestasi, että vastaanottaja allekirjoittaa digitaalisella allekirjoituksella lisäämällä digitaalisen allekirjoituksen kentän asiakirjaan. Tee näin:

1. Napauta Lähetä allekirjoitettavaksi.

2. Lisää asiakirja, vastaanottaja(t), ja viesti (tämä on tavallista allekirjoitustyönkulussa).

3. Napauta |Vaihtoehdot > Esikatsele ja Lisää allekirjoituskenttiä.

4. Napauta Lähetä.

5. Kun asiakirja latautuu uudelleen, siirry kohtaan, johon haluaisit lisätä digitaalisen allekirjoituksen kentän.

6. Vedä ja pudota uusi kenttä asiakirjaan.

7. Kun olet saanut asiakirjan muokkauksen valmiiksi, napauta Lähetä.

Jotkin asiakirjat vaativat digitaalisella allekirjoituksella allekirjoittamista ei-sertifikaattipohjaisen elektronisen allekirjoituksen sijaan. Asiakirjan kirjoittajat määrittävät tämän vaatimuksen lisäämällä digitaalisen allekirjoittamisen kentän asiakirjaan.

Huomioi, että työnkulut ja vaiheet vaihtelevat digitaalisen tunnuksen toimittajan ja organisaatiosi vaatimuksien mukaan.

Digitaalisella allekirjoituksella allekirjoittaminen:

1. Avaa asiakirja ja napauta signicon, kuten tavallisesti.

2. Jos Valitse toimittaja -valintaikkuna tulee näkyviin, voit joko napauttaa uusi digitaalinen tunnus -linkkiä tai valita toimittajan pudotusvalikosta (organisaatiosi määrittää tämän luettelon).

3. Napauta Seuraava.

4. Kirjaudu sisään toimittajan palveluun, jos niin edellytetään.

5. Valitse digitaalinen tunnus. Oletusarvoisesti vain allekirjoittamiseen kelvollisia sertifikaatteja käyttävät tunnukset näkyvät.

6. Napauta Seuraava.

7. Tarkasta allekirjoituksen ulkoasu. Napauta Muokkaa allekirjoitusta, jos haluat muuttaa sitä.

8. Napauta OK.

9. Napauta Allekirjoita tästä.

10. Syötä PIN-numero tai salasana. Jos organisaatiosi edellyttää lisävarmennusta OTP-tunnuksien kautta, syötä kertakäyttöinen salasana.

11. Viimeistele allekirjoitustyönkulku.

Asiakirjojen skannaaminen

Tammikuun 2017 julkaisussa esiteltiin kattava asiakirjan skannausominaisuus, joka sallii asiakirjakuvien kaappaamisen lennosta allekirjoitustyönkulkujen aikana. Olemassa olevat kuvat ja uudet kaappaukset konvertoidaan PDF-muotoon ennen allekirjoitettavaksi lähettämistä. Kutsu skannausominaisuutta Valitse kirjasto- tai Lisää asiakirja -näkymistä, kun aloitat allekirjoitustyönkulkua.

Tämän ominaisuuden avulla voit:

• Skannata uuden asiakirjan ja/tai lisätä kuvia laitteestasi
  • Sivujen uudelleenjärjestely
  • Sivujen rajaaminen
  • Värien säätäminen
  • Sivujen kiertäminen
  • Sivujen poistaminen
  • Liittää PDF-skannin

Skannausominaisuus vaatii kameran käyttöoikeudet. Valitse Salli kysyttäessä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää laiteasetuksia Adobe Signin määrittämiseen etukäteen. Lisätietoja saa Adobe Signin määrittäminen -osion Laiteasetukset-kohdassa.

Asiakirjan skannaaminen:

1. Aloita allekirjoitustyönkulku: Napauta joko Lähetä allekirjoitettavaksi tai Hanki henkilökohtainen allekirjoitus.
  2. Lisää asiakirja napauttamalla Asiakirjat.
  3. Napautascanicon
  4. Kun kaappausnäkymä tulee esiin, voit heti skannata asiakirjan. Pidä mielessä seuraavat asiat:
  • Laitteesi hallitsee sitä, mitä ominaisuuksia näkyy näytössä. Esimerkiksi, jos laitteesi tukee salamaominaisuutta, voit laittaa sen päälle ja pois päältä napauttamalla flashicon.

• Automaattisen rajauksen voi laittaa päälle ja pois päältä.

• Lisää olemassa oleva kuva tai asiakirja nykyiseen skannikokoelmaan napauttamalla valikoimakuvaketta.

• Peruuta skannaus napauttamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa X-merkkiä.

• Ota automaattinen rajaus käyttöön napauttamalla manualicon ja käytä reunan havaitsemisen vihjeitä skannin laadun parantamiseen. Kun se on käytössä, viestit näkyvät ruudussa seuraavasti:

• Asiakirjan havaitseminen: Sovellus yrittää havaita asiakirjaa ja määrittää sen reunoja.
    • Siirry lähemmäs: Saatat olla liian kaukana.
    • Vakauta kamera: Kamera on kallistunut asiakirjaan nähden.
    • Valmiina kaappaamaan asiakirjan: Reunojen havaitseminen näkee koko asiakirjan.

Napauta asiakirjat-kuvaketta tarkastellaksesi tai muokataksesi skannattuja tiedostoja. Palauta nykyiseen skannaussessioon napauttamalla takaisin-nuolta.

Kun skannaus on valmis, napauta oikeassa alakulmassa olevaa asiakirjat-kuvaketta. Tästä voit tallentaa PDF:n tai muokata skanneja. Muokkausvaihtoehdot näkyvät alavalikossa.

Näiden vaihtoehtojen avulla voit:

• Lisätä kuvia laitteestasi
  • Järjestellä sivut uudelleen
  • Rajata sivuja
  • Säätää väriä
  • Kiertää sivuja
  • Poistaa sivuja

Skannaustyönkulun muokkausvaiheessa voit selata laitteestasi kuvia ja asiakirjoja, jotka voit lisätä nykyiseen skanniin:

1. Napauta scanadd
  2. Ota toinen valokuva tai valitse tiedosto laitteestasi.

1. Siirry sivulle, jota haluat muokata.
  2. Napauta scanreordericon
  3. Vedä ja pudota sivut uusiin sijainteihin.
  4. Napauta check
  5. Napauta Liitä tai jatka valitsemalla toinen työkalu.

1. Siirry sivulle, jota haluat muokata.
  2. Napauta cropicon
  3. Vedä rajauskahvoja muuttaaksesi skannausalueen kokoa.
  4. Napauta check
  5. Napauta Liitä tai jatka valitsemalla toinen työkalu.

1. Siirry sivulle, jota haluat muokata.
  2. Napauta scanwandicon
  3. Valitse nykyisen sivun värivaihtoehdot.
  4. Toista muille sivuille tarvittaessa.
  5. Napauta Liitä tai jatka valitsemalla toinen työkalu.

1. Siirry sivulle, jota haluat muokata.
  2. Napauta rotaterighticon
  3. Toista muille sivuille tarvittaessa.
  4. Napauta Liitä tai jatka valitsemalla toinen työkalu.

1. Siirry sivulle, jonka haluat poistaa.
  2. Napauta deleteicon
  3. Vahvista, että haluat poistaa sivun.
  4. Napauta Liitä tai jatka valitsemalla toinen työkalu.

Skanni konvertoidaan automaattisesi PDF-muotoon ja liitetään nykyiseen asiakirjaan.

1. Jos olet viimeistellyt skannin muokkaamisen, napauta Liitä.
  2. Palaa allekirjoitustyönkulkuun napauttamalla Valmis.

Adobe Signin määrittäminen

Adobe Sign -asetukset auttavat esimäärittämään työnkulkutoimintoja, asiakirjojen käyttöoikeuksia, mobiilidatan käyttöä ja niin edelleen. Asetusten muuttaminen:

1. Avaa sovellus ja kirjaudu sisään.
  2. Napautasettingsicon

Mobiilidata on oletusarvoisesti pois käytöstä. Mobiilidatan käyttäminen (mikä saattaa maksaa):

1. Napautasettingsicon
  2. Napauta Salli lataukset mobiilidatan ollessa käytössä.

Jos haluat vaihtaa sovelluksen käynnistyksessä oletuksena näkyvän aloitusnäytön, toimi seuraavasti:

1. Napautasettingsicon
  2. Napauta Oletusnäyttö.
  3. Valitse uusi oletusaloitusnäyttö.

Eräallekirjoittamisen avulla voit allekirjoittaa useita asiakirjoja ilman, että on palattava sopimusluetteloon ja valittava toinen asiakirja. Vähemmän napautettavaa, virtaviivaisemmat työnkulut.

1. Napautasettingsicon
  2. Valitse Ota käyttöön eräallekirjoittaminen.

Voit nyt allekirjoittaa Odottaa sinua -luettelossa olevat asiakirjat samanaikaisesti.

Adobe Sign on integroitavissa useiden kolmannen osapuolen pilvitallennustilatoimittajien kanssa. Yhdistämällä näihin tileihin Adobe Signilla, voit luoda allekirjoittamisen työnkulkuja, jotka saumattomasti integroivat eri sijainneissa olevat asiakirjat. Adoben Document Cloudin (käytös oletusarvoisesti) lisäksi voit yhdistää toimittajiin kuten Dropbox, Box, ja Google Drive.

Tiliin yhdistäminen:

1. Napautasettingsicon
  2. Napauta yhtä yhdistin-valintaruuduista.
  3. Siirryt kyseisen sovelluksen kirjautumisnäkymään. Kirjaudu sisään.
  4. Valitse Salli, kun yhdistämistä kysytään.

Adobe Sign lähettää oletusarvoisesti ei-henkilökohtaista ja anonyymia tietoa Adobelle, jotta insinööritiimi voi parantaa tuotetta käyttötietojen perusteella. Ohjelmasta poistuminen:

1. Napautasettingsicon
  2. Poista valinta Anna käyttötietoja -valintaruudusta.

Adobe Sign saattaa kysyä asennuksen yhteydessä tai ominaisuutta käyttäessä tiettyjen laiteominaisuuksien käyttöoikeuksia. Käyttöoikeuksien antaminen virtaviivaistaa työnkulkuja vähentämällä viimeistelyyn vaadittavia vaiheita. Voit vaihtoehtoisesti määrittää tai muokata lupia siirtymällä laitteessa kohtaan Asetukset > Sovellukset > Adobe Sign > Käyttöoikeudet. Huomioi seuraavat:

• Kameran käyttöoikeus vaaditaan skannausominaisuutta ja uusien valokuvien lisäämiseen allekirjoitustyönkulkuihin.
  • Yhteystietojen käyttöoikeus vaaditaan, jotta voit helposti löytää ja lisätä vastaanottajia allekirjoitettavien asiakirjojen lähettämiseen.
  • Tallennustilan käyttöoikeus vaaditaan, jotta voit käyttää paikallisia tiedostoja lähettäessäsi asiakirjaa allekirjoitettavaksi.

Ongelmanratkaisu

Onko sinulla kysymys, johon ei ole vastattu täällä? Esitä kysymyksesi Keskustelualueella.

Päivitys epäonnistui. Tarkista verkkoyhteys.

• Vahvista, että sinulla on toimiva verkkoyhteys. Avaa esimerkiksi selain ja yritä avata verkkosivusto.
  • Jos sinulla ei ole langaton verkkoyhteys käytössä, vahvista että olet valinnut Salli lataukset mobiilidataa käyttäessä.

1. Napauta Asetukset-kuvaketta.
  2. Tällä hetkellä sisäänkirjautunut käyttäjä näkyy Tili-tiedon vieressä.

Napauta Asetukset > Lisätietoja.

1. Napauta laitteen Asetukset-kuvaketta.
  2. Napauta Tietoja puhelimesta ja tarkista ohjelmistoversio.

Versionumero löytyy sovelluksen otsikon alta: Napauta Asetukset > Sovellukset > Adobe Sign.

Joskus on tarpeellista pysäyttää sovellus muistin tyhjentämiseksi, välimuistin nollaamiseksi, ja niin edelleen. Tee tämä jollakin seuraavista tavoista:

• Napauta laitteen Viimeisimmät sovellukset -painiketta ja pyyhkäise sovellus pois.
  • Napauta Asetukset > Sovellukset > Adobe Sign > Pakota pysäytys.

Jos sovellus kaatuu, lähetä kaatumislokit suorittamalla seuraavat vaiheet:

1. Lataa Google-kaupasta sovellus, joka näyttää laitteen lokitiedostot. Saatavana olevia maksuttomia sovelluksia on mm. CatLog ja aLogcat.
  2. Toisinna kaatuminen toistamalla vaiheet.
  3. Lähetä lokitiedostot sekä laitetyyppi- ja käyttöjärjestelmätiedot osoitteeseen esign-mobile-customer-issues@adobe.com.

Mikä on uutta

Sovelluksen pitäminen ajan tasalla takaa viimeisimmät uusimmat toiminnot korjauksien ja suorituskyvyn parannuksien lisäksi.

• Mobiilisovellus tukee nyt lisärooleja. Verkosta työnkulun aloittaneet käyttäjät voivat nyt säätää allekirjoittajan roolia, vaatimuksia ja ominaisuuksia mobiilisovelluksen kautta. Uusia rooleja ovat:

• Lomakkeentäyttäjä (Täyttäminen): Osallistujille, joilla on tämä rooli, on määritetty vain lomakekenttiä eikä heidän tarvitse allekirjoittaa tai hyväksyä asiakirjaa.
    • Kelpuuttaja (Kelpuuttaminen): Osallistujien, joilla on tämä rooli, tulee hyväksyä asiakirja. Tämä on hyvin samanlainen hyväksyjäroolin kanssa, paitsi että osallistuja kelpuuttaa asiakirjan hyväksymisen sijaan.
    • Varmistettu vastaanottaja (Varmistaminen): Osallistujien, joilla on tämä rooli, tulee katsoa ja kuitata asiakirja. Osallistuja ei ole vuorovaikutuksessa lomakekenttien kanssa.
  • Allekirjoita ja lähetä sopimuksia, joihin tarvitaan digitaalinen allekirjoitus.

• Lisää digitaalisen allekirjoituksen kenttiä asiakirjoihin, ja lähetä sitten allekirjoitettavaksi.
    • Allekirjoita digitaalisella allekirjoituksella missä tahansa mobiililaitteessa.

• Kattava asiakirjan skannausominaisuus, joka sallii asiakirjakuvien kaappaamisen lennosta allekirjoitustyönkulkujen aikana. Olemassa olevat kuvat ja uudet kaappaukset tallennetaan PDF-muotoon ennen allekirjoitettavaksi lähettämistä. Kutsu skannausominaisuutta Valitse kirjasto- tai Lisää asiakirja -näkymistä, kun aloitat allekirjoitustyönkulkua, ja sitten muokkaa, järjestele uudelleen, parantele ja kierrä sivuja tarvittaessa. Lue lisää Asiakirjojen skannauksesta.
  • Asiakirjakirjastonäkymään on lisätty hakuominaisuus.

• Kirjautumistyönkulkua ja -käyttöliittymää on virtaviivaistettu sekä on lisätty tuki uusille tunnustyypeille. Varmennustapoja ovat:

• EchoSign ID (nykyisin Adobe Sign ID): Anna EchoSign-sähköpostiosoite ja -salasana.
    • Adobe ID: Napauta Adobe ID:tä, syötä salasana, tai napauta enterprise ID-linkkiä ja syötä sitten yrityskäyttäjätunnus ja -salasana.
    • Google: Napauta Google, anna sähköpostiosoite, napauta Seuraava ja anna salasana.
    • Google Apps: Napauta Google Apps, anna Google Apps -toimialue, napauta Siirry ja anna salasana. (Huomio: Google Apps for Work on nykyisin G Suite.
    • Single Sign On (SSO): Anna sähköpostiosoite ja anna sen jälkeen organisaatiosi myöntämä käyttäjätunnus ja salasana.
  • Uudet valikot ja kuvakkeet parantavat käytettävyyttä ja mahdollistavat tehtävien suorittamisen intuitiivisemmin. Esimerkiksi uudet ylivuotovalikot (lisävalikot) sallivat eri ominaisuuksien pikakäytön, kuten historian, muistutuksien lähettämisen, allekirjoittamisen ja moneen muun ominaisuuden. Enää ei tarvitse avata asiakirjaa näiden toimintojen suorittamista varten.