Vianmääritys & ohje

Lataaminen ja asentaminen

Miten Lightroom ladataan ja asennetaan?

Voit ladata Lightroomin Creative Cloud -sovellusluettelosta. Kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi suorittaaksesi latauksen. Lisätietoja, mukaan lukien vanhempien versioiden asentamisesta, löydät kohdastaLightroom CC:n lataaminen ja asentaminen.

Miksi Lightroom ei asennu?

Katso ratkaisuja ”Asennusvirhe”-virheeseen kohdasta Virhe: "Asennusvirhe" Creative Cloud -työpöytäsovellus. Voit ratkaista muita lataus-, asennus- ja päivitysongelmia katsomalla kohdasta latauksen ja asennuksen vianmääritysopas.

Voinko ladata Lightroomin kokeiluversion?

Kyllä! Voit ladata minkä tahansa Creative Cloud -sovelluksen kokeiluversioita Creative Cloud -sovellusluettelosta. Kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi ladataksesi kokeiluversion. Katso tarkat ohjeet kohdasta Creative Cloud -sovellusten kokeiluversion lataaminen ja asentaminen.

Miten löydän Adobe ID -tunnukseni tai salasanani?

Voinko asentaa Lightroomin toiseen tietokoneeseen?

Voit asentaa Lightroomin ja muut Creative Cloud -sovellukset kahdelle tietokoneelle. Jos haluat asentaa sen kolmanteen tietokoneeseen, sinun täytyy poistaa se toisesta aiemmasta koneestasi. Lisätietoja aiheesta Creative Cloud -sovellusten käyttöönotto ja käytöstä poisto.

Tilienhallinta

Miten voin muuttaa salasanani?

Kirjaudu Adobe-tilit-sivullesi nykyisellä Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi.Napsauta siellä Suojaus & yksityisyys-välilehteä ja napsauta sittenMuuta kohdassa Salasana. Katso lisätietoja aiheesta salasanan ja muiden tilitietojen muuttaminen kohdasta Adobe ID -tilin hallinta.

Kuinka luottokorttitiedot voi muuttaa?

Miten päivitän tai muutan jäsenyyteni?

Creative Cloud -tilausten vaihtaminen on helppoa. Seuraa näitä vaiheittaisia ohjeita päivittääksesi ja vaihtaaksesi tilaustasi.

Kokeilujaksoni päättyy pian. Kuinka muunnan sen?

Voit muuntaa Lightroom-kokeiluversion kahdella tavalla. Muunna maksulliseksi Creative Cloud -jäsenyydeksi Tai voitaktivoida kokeiluversion erillisenä tuotteena.

Kuinka peruutan sen ja mitä tapahtuu tiedostoilleni?

Jos keskeytät jäsenyytesi, sinulla on edelleen pääsy ilmaisiin Creative Cloud -jäsenyysetuihin ja kaikkiin laitteeseesi tallentamiisi tiedostoihin. Sinulla ei ole pääsyä sovelluksiin eikä useimpiin palveluihin ja pilvitallennustila vähenee 2 Gt:uun. Lue kuinka peruuttaa erityyppisiä Creative Cloud -jäsenyyksiä ja ymmärtää Adoben tilausehtoja.

Yleiset ongelmat

Tukeeko Camera Raw kameraani?

Katso tätäluetteloa Camera Raw’n tukemista kameroista Jos sinulla on ongelmia ongelmia raakatiedostosi avaamisessa Lightroomissa, katso tätä vianmääritysohjetta.

Kuinka ratkaisen grafiikkasuorittimen virheet tai ongelmat?

Seuraa tässä grafiikkasuorittimen vianmääritys-UKK:ssa lueteltuja vaiheita, jos Lightroom kaatuu, jäätyy, hidastuu, tai näet grafiikkasuorittimen virheitä.

Voiko esikatselu vaikuttaa Lightroomin suorituskykyyn?

Kyllä mahdollisesti. 1:1 -esikatselukuvien luominen voi viedä aikaa, viedä suuren määrän levytilaa. Lue tämä artikkeli ja opi, kuinka optimoit esikatselun käytön ja saa muita vinkkejä suorituskyvyn optimoimiseksi.

Lightroom kaatuilee. Mitä voin tehdä?

Mitä väriavaruutta Lightroom käyttää värin hahmontamiseen?

Kehitysmoduulissa Lightroom käyttää ProPhoto RGB -väriavaruutta. Muissa moduuleissa käytetään Adobe RGB -väriavaruutta. Lue lisää väriavaruudesta, väriprofiileista, tai muista väriaiheista tässä Lightroom-värejä koskevassa UKK:ssa.

Yleisiä tehtäviä

Miten tuon valokuvia Lightroomiin?

Katso tämä lyhyt opetusohjelma ja opi tuontityökalun käyttö tuodaksesi nykyisiä valokuvia Lightroomiin. Voit tuoda valokuvia tietokoneen kovalevyn kansiosta, kamerasta tai kortinlukulaitteesta tai kytketystä kamerasta.

Kuinka valokuvia viedään tai tallennetaan?

Voit viedä valokuvia Lightroomista erilaisiin tiedostomuotoihin monista erilaisista laitteista tai käytöistä.

Kuinka luettelo luodaan tai poistetaan?

Lue, kuinka luetteloita luodaan tai hallitaan, mukaan lukien niiden poistaminen, kopiointi ja vieminen.

Kuinka HDR-yhdistäminen tehdään?

HDR-yhdistämisen avulla voit yhdistää useita valotuksia ja luoda suurikontrastisia valokuvia. Opi seuraavassa lyhyessä videossa, kuinka se tehdään.

Kuinka voin terävöittää epäselvää kuvaa?

Opi tässä lyhyessä opetusohjelmassa, kuinka Terävöinti-asetuksia käytetään tekemään kuvista tarkkoja.

Lightroomin mobiiliversio

Asensin Lightroomin mobiililaitteeseeni. Entä nyt?

Opi, kuinka pääset alkuun Lightroomin mobiilisovelluksella tämän yksinkertain viisivaiheisen opetusohjelman avulla. Tai tutustu tähän artikkeliin aiheesta kuinka aloitat työskentelyn Lightroomin mobiiliversiolla.

Kuinka synkronoin valokuvani kaikissa laitteissani?

Seuraa näitä vaiheittaisia ohjeita ja järjestä valokuvakokoelma Lightroomissa niin, että se synkronoituu automaattisesti kaikissa laitteissasi. Saa lisätietoa aiheesta valokuvien synkronoiminen.

Voinko muokata mobiililaitteeni valokuvia tietokoneeltani?

Miten kolmanneksen sääntöruudukko toimii?

Opi tuntemaan kolmanneksen sääntöruudukko ja muut Lightroom-mobiiliversion sovelluksen sisäiset kamera-asetukset.

Mistä saa lisätietoja Lightroom-mobiiliversiosta?

Löydä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin tässä Lightroom-mobiiliversion UKK:ssa.