Vianmääritys & ohje

Lataa & asenna

Kyllä! Jokainen voi saada XD:n ilmaiseksi osana Аloitustilausta. Tilaukseen sisältyy Adobe XD, 2 Gt pilvitallennustilaa, Adobe Fonts (peruskirjasto) ja yhdet aktiiviset jaetut suunnittelutiedot sekä yksi aktiivinen jaettu prototyyppi. Hanki XD ilmaiseksi täältä.

Aloitustilaus on saatavilla myös kaikille, joilla on Adobe ID, Enterprise ID tai Federated ID. Jos sinulla on Creative Cloud työryhmille- tai Creative Cloudin yritysversion jäsenyys eikä sinulla ole käyttöoikeutta Creative Cloud -työpöytäsovellukseen, ota yhteyttä IT-järjestelmänvalvojaasi saadaksesi pääsyn XD-palveluun Creative Cloud Packagerin kautta.

Katso järjestelmävaatimuksista lisätietoa tuetuista käyttöjärjestelmistä.

Voit ladata Adobe XD:n Creative Cloud -sovellusluettelosta. Kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi suorittaaksesi latauksen. Lisätietoja, mukaan lukien vanhempien versioiden asentamisesta tai päivitysten tarkistamisesta, löydät kohdasta Creative Cloud -sovellusten lataaminen.

Katso ratkaisuja ”Asennusvirhe”-virheeseen kohdasta Virhe: "Asennusvirhe" Creative Cloud -työpöytäsovellus. Voit ratkaista muita lataus-, asennus- ja päivitysongelmia katsomalla kohdasta latauksen ja asennuksen vianmääritysopas.

Tilienhallinta

Kirjaudu Adobe-tilit-sivullesi nykyisellä Adobe ID -tunnuksellasi ja salasanallasi. Napsauta siellä Suojaus & yksityisyys-välilehteä ja napsauta sitten Muuta kohdassa Salasana. Katso lisätietoja aiheesta salasanan ja muiden tilitietojen muuttaminen kohdasta Adobe ID -tilin hallinta.

Voit käydä tällä sivulla päivittääksesi XD:n.

Voit päivittää tilauksen XD:ssä valitsemalla Ohje > Päivitä XD. Tämä avaa sivun, josta löydät sinulle sopivan tilauksen.

Päivitä XD joko Creative Cloud -työpöytäsovelluksesta tai suoraan XD:stä valitsemalla Ohje > Päivitykset Kun päivität, kokeiluversiosi muuttuu automaattisesti Adobe XD:n ilmaiseksi aloitustilaukseksi, joten voit jatkaa XD:n käyttöä kokeilujaksoa pidempään.

Jos olet julkaissut linkin yhteen tai useampaan prototyyppiin tai suunnitelman tietoihin kokeilun aikana, XD:n päivittämisen jälkeen sinulla on edelleen pääsy näihin jaettuihin linkkeihin. Sinun on kuitenkin hallittava linkkejä tai päivitettävä tilaus, jos haluat julkaista uusia linkkejä.

Jos peruutat jäsenyytesi, sinulla on edelleen pääsy ilmaisiin Creative Cloud -jäsenyysetuihin, kaikkiin laitteeseesi tallentamiisi tiedostoihin ja jaettuihin linkkeihisi.

Siirryt automaattisesti aloitustilaukseen, johon kuuluu Adobe XD. Menetät kuitenkin mahdollisuuden luoda rajoittamattoman määrän linkkejä prototyyppeihin ja suunnitelman tietoihin. Sinulla ei ole pääsyä muihin sovelluksiin eikä useimpiin palveluihin ja pilvitallennustila vähenee kahteen gigatavuun.

Katso ohjeet Creative Cloud -jäsenyyden peruuttamiseen ja tutustu Adoben tilausehtoihin.

Pilvidokumentit

Pilvidokumentit ovat pilvipohjaisia tiedostoja, jotka voit avata ja muokata Adobe XD -sovelluksessa. Pilvidokumentteja käytettäessä työsi ovat aina ajan tasalla kaikissa laitteissa paikkaan katsomatta.  Lue lisää pilvidokumenteista.

Voit tallentaa XD-luomuksia pilvidokumenteiksi, jotta ne ovat ajan tasalla ja niitä voi käyttää millä tahansa laitteella verkossa. Voit sitten jakaa ja työstää dokumentteja muiden Creative Cloud -käyttäjien kanssa. Pilvidokumentteihin voi tehdä muutoksia myös ilman verkkoyhteyttä. Muutokset tallennetaan automaattisesti pilveen, kun muodostat jälleen verkkoyhteyden laitteella.

Creative Cloud ‑sopimuksesi sisältää erityyppisiä pilvitallennusresursseja, kuten pilvidokumentteja, kirjastoja ja Creative Cloud ‑tiedostoja (synkronoituja tiedostoja). Lue lisää niiden eri käyttötavoista ja hyvistä puolista.

Kun työstät pilvidokumentteja, työsi synkronoidaan Creative Cloudin synkronointiprosessissa. Ongelmia pilvidokumenttien kanssa saattaa aiheuttaa Creative Cloudin synkronointiongelmat tai päivitysten puuttuminen.

Lisäosat ja integraatiot

Lisäosien asentamista ja kehittämistä tuetaan XD:n versiosta 13.0 eteenpäin.

Kyllä, tällä hetkellä lisäosien käyttö on ilmaista.

Valitse XD-valikosta Plug-ins > Development Create a Plug-in (Lisäosat > Kehittäminen > Luo lisäosa), niin Adobe I/O -kehityskonsoli avautuu.

Lisätietoja lisäosien kehittämisestä ja testaamisesta sekä niiden toimittamisesta lisättäväksi sovelluksen sisäiseen luetteloon löytyy Adobe XD -kehittäjän dokumentaatiossa.

Lisätietoja lisäosien lataamisesta ja asentamisesta löytyy artikkelista Lisäosien luominen ja hallinta.

Asennusongelmiin saat apua lisäosan sisäisestä Get Support (Hanki tukea) -kohdasta, jonka avulla voit ottaa yhteyttä lisäosan kehittäjään.

Yleiset ongelmat

XD ei tällä hetkellä tue vieritystehosteita automaattisesti animoitujen piirtoalustojen esikatselussa.

XD tukee vain piirtoalustan pystyvieritystä, ei vaakavieritystä.

Tämä voi johtua useista eri skenaarioista. Saa vianmääritysvinkkejä eri virheilmoituksista Online-jakoa käytettäessä.

Suunnitelman tietojen julkaisemiseen tai päivittämiseen liittyvät ongelmat voivat johtua monista syistä. Jos haluat lisätietoa, katso seuraava artikkeli: Yleisten suunnitelmatietojen ongelmien tilapäisratkaisut.

Tiedoston tuonti Adobe XD:hen epäonnistuu yleensä seuraavista syistä:

• SVG-tiedostot, joiden ominaisuuksia ei tueta
  • Hyvin suuret SVG-tiedostot
  • Hyvin suuret kuvat

Saa vaiheittaiset ohjeet tuontiongelmien ratkaisemiseksi jokaiseen tilanteeseen.

Tiedostosi koko voi olla liian suuri tai kohdehakemisto voi olla lukittu. Lue lisää aiheesta vientiongelmien ratkaiseminen.

Aikalaukaisu näkyy vain, kun napsautat Prototype (Prototyyppi) -tilassa sidotun lähdepiirtoalustan otsikkoa. Lisätietoja aikalaukaisusta saat artikkelista Ajastettujen siirtymien luominen.

Yhteisö

Liity keskusteluun.