Ongelma korjattiin 4.10.2012. Lisätietoja tässä tietoturvatiedotteessa.

Adobe tutki epäiltyä Adoben koodin allekirjoitussertifikaatin väärinkäyttöä Windowsissa. Kumosimme mainitun sertifikaatin 4.10.2012 kaikista ohjelmistokoodeista, jotka oli allekirjoitettu 10.7.2012 jälkeen. Sertifikaatin kumoamisprosessi ei vaikuta asiakkaiden tuotteisiin.

Onko Adobe-ohjelmistosi tietoturva uhattuna tämän seikan vuoksi? Ei. Ongelma ei vaikuta aitojen Adobe-ohjelmistojen turvallisuuteen. Liittyykö asiaan muita tietoturvariskejä? Meillä on vahva syy uskoa, että asiasta ei aiheudu yleistä tietoturvariskiä.

Sertifikaatin kumoaminen vaikuttaa Windows-alustaan sekä kolmeen Adobe AIR -ohjelmaan*, jotka toimivat sekä Windows- että Mac OS -käyttöjärjestelmässä. Sertifikaatin kumoaminen ei vaikuta muihin Mac OS -käyttöjärjestelmään tai muihin alustoihin asennettuihin Adobe-ohjelmistoihin.

Adobe toimitti päivitykset kaikille tuotteille, joihin asia vaikutti. Asiakkaat saivat ohjelmistokoodin, joka on allekirjoitettu käyttämällä uutta digitaalista sertifikaattia.

Jos haluat lisätietoja, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai esitä kysymyksesi meille.

Tarvitseeko minun päivittää ohjelmistoni?

Jos et ole asentanut Adobe-ohjelmistoa tai siihen liittyviä päivityksiä 10.7.2012 jälkeen, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Jos käytät Adobe-ohjelmistoa Windowsissa,* selvitä päivitystarve napsauttamalla jotakin alla olevista linkeistä:

Käytössäni on Flash Player

Käytössäni on Acrobat tai Adobe Reader

Käytössäni on muu Adoben työpöytätuote

Käytössäni on Adoben yritystuote

Hallinnoin Adobe-sovelluksia IT-järjestelmänvalvojana

Käytössäni on Flash Player

Siirry Flash Playerin ohjesivulle ja tarkista, että käytössäsi on uusin versio.

Käytössäni on Acrobat tai Adobe Reader

Sinun ei tarvitse tehdä mitään, mutta suosittelemme käyttäjiä pitämään ohjelmiston päivitettynä. Lataa uusin versio.

Käytössäni on muu Adoben työpöytätuote

Jos käytät Adobe-ohjelmistoa Windowsissa,* noudata näitä ohjeita.

Huomautus: Päivitysten asentaminen kestää vain muutaman minuutin. Kokonaisia tuotteita ei tarvitse asentaa.

Käytössäni on Adoben yritystuote

Ota yhteyttä IT-järjestelmänvalvojaasi. Jos olet järjestelmänvalvoja, tarkista ensin päivitettävien yritystuotteiden luettelo ja lue sen jälkeen IT-järjestelmänvalvojien ohje.

Hallinnoin Adobe-sovelluksia IT-järjestelmänvalvojana

Työpöytätuotteet ja päivitykset

Päivitetyn suojaussertifikaatin sisältävät tuotteet on lueteltu alla olevassa taulukossa. Jos tuotettasi ei näy luettelossa, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Hanki päivitetyt sertifikaatit jollakin seuraavista tavoista:

• CS6 ja Creative Cloud: Valitse ohjelmistosta Ohje > Päivitä. Jos sinulla on Creative Cloud -tilaus, saat päivitykset, jotka sisältävät enemmän ominaisuuksia kuin tavalliset Adobe.com-sivustolta saatavat tuotepäivitykset.
  • Käytä Adobe Customer Response Tool for Windows -työkalua Lataa ja asenna Adobe Customer Response Tool for Windows -työkalu. Työkalu tarkistaa, mitkä tuotteet sisältävät päivitetyt varmenteet, ja saat linkit varmenteiden asentamista varten (ei saatavilla Creative Cloudia varten). Jos toimit järjestelmän ylläpitäjänä, lataa ja asenna yritysversio.
  • Päivitysten lataaminen Adobe.com-sivustolta Jos haluat päivittää tuotteet itse, käytä apuna alla olevaa luetteloa.
Päivitetyn sertifikaatin sisältävät tuotteet (vain Windows, ellei toisin mainittu)
Lataa päivitys napsauttamalla linkkiä.
Photoshop CS6
Flash Player
Acrobat.com-palvelut Windows- ja Mac-käyttöjärjestelmille
SendNow AIR -työpöytäsovellus
Adobe Application Manager
Audition CS6
Adobe Bridge:  64-bittinen  |  32-bittinen
ColdFusion 10** (Windows, Mac OS ja Linux)
Adobe suosittelee, että kaikki ColdFusion 10 -käyttäjät asentavat päivityksen.
Configurator 3.1 (Labs)
Contribute 6.5
Ota yhteyttä tukeen ja pyydä korvaava DVD-levy veloituksetta.
Creative Suite Cleaner -työkalu
Digital Publishing Suite – asenna nämä päivitykset, jos tietokoneeseesi on asennettu R22 tai R23:
DPS Desktop Tools for InDesign CS6
Folio Builder panel for InDesign CS5.5, CS5.0
Folio Producer tools for InDesign CS5.5, CS5.0
Dreamweaver CS6 – tarvitaan vain versioon 12.0.1 (ZIP)
Jos olet Creative Cloud -tilaaja, valitse ohjelmistosta Ohje > Päivitä.
Drive 4
Encore CS 6
Adobe Extension Manager CS6 (ZIP)
Flash Media Server:  Win (EXE)  |  UNIX (TAR)
Flash Professional CS6 (ZIP)
Flash Professional CS6 / CreateJS Toolkit
Illustrator CS6 – tarvitaan vain 16.0.0- ja 16.0.1-julkaisuun  64-bittinen  |  32-bittinen
Jos olet Creative Cloud -tilaaja, valitse ohjelmistosta Ohje > Päivitä.
Adobe Media Encoder CS6:  64-bittinen  |  32-bittinen
Adobe Muse: saat päivityksen käynnistämällä Musen.
Adobe Premiere Pro CS6
Prelude CS6
Presenter 8
Vaihtoehtoisesti voit käynnistää Presenterin ja valita Ohje > Päivitä.**
Shockwave Player
SpeedGrade CS6
Adobe Story -työpöytäohjelma Windows- ja Mac-ympäristöissä: saat päivityksen käynnistämällä työpöytäohjelman.

** Presenter 8- ja ColdFusion 10 -asiakkaat voivat ladata päivityksen tai ottaa yhteyttä tukeen ja pyytää uuden DVD-levyn veloituksetta.

Yritystuotteet ja päivitykset

Työpöytätuotteiden päivityksiä on yllä olevassa taulukossa. Voit myös ladata ja asentaa Adobe Customer Response Tool for Windows -työkalun. Työkalu tarkistaa, mitkä tuotteet sisältävät päivitetyt varmenteet, ja saat linkit varmenteiden asentamista varten. (Ei saatavilla Creative Cloud -palvelussa.) Saat lisätietoa myös käyttöoikeussivustolta.

Digital Marketing -tuotepäivitykset saat siirtymällä Digital Marketing -tilillesi.

Lisätietoja seuraavien yritystuotteiden päivittämisestä on järjestelmänvalvojien ohjeessa:

• Adobe Application Manager – Enterprise Edition (AAMEE)
  • Adobe Update Server Setup Tool (AUSST)
  • Remote Update Manager (RUM)
  • Flash Player ja Reader
  • Flash Media Server 4.5.3
  • ColdFusion 10
  • Report Builder – Digital Marketing Suite
  • SiteCatalyst Real-Time Dashboard – Digital Marketing Suite
  • Adobe Provisioning Toolkit Enterprise Edition (APTEE)

* Adobe Muse- ja Adobe Story AIR -ohjelmat sekä Acrobat.com-työpöytäpalvelut