Tämä artikkeli koskee Creative Suite 5.5 -versiota ja aiempia versioita.

Kun yrität käynnistää Adobe-sovelluksen Mac OS:ssä, saat virheilmoituksen: "Tämän tuotteen lisenssi on lakannut toimimasta".

Ratkaisut

Tärkeää: Suorita alla olevat ratkaisutoimenpiteet järjestyksessä: Jatka seuraavaan ratkaisuun vain, jos edellinen ratkaisu ei auta. Suoritettuasi joitakin näistä toimenpiteistä, sinua pyydetään syöttämään lisenssitiedot uudelleen tai aktivoimaan tuotteen. Lisäksi joskus Adobe-ohjelmien kokeiluversioiden käynnistäminen estetään.

Huomautus: Adobe CS5.5- ja CS5-tuotteissa käytetään uutta lisensointitekniikkaa, joka on poistanut nämä lisensointiongelmat.

Ratkaisu 1: Poista FLexNet Publisher -ohjelman Asetukset-kansio

1. Lopeta kaikki Adobe-sovellukset.
  2. Etsi ja poista käynnistyslevyltä seuraava kansio:
    [kiintolevy]/Kirjasto/Asetukset/FlexNet Publisher/

Ota huomioon seuraavat asiat:

• Tärkeää: Tämä polku viittaa käynnistyslevyn juuressa sijaitsevaan Kirjasto-kansioon eikä käyttäjän kotikansion Kirjasto-kansioon.
    • Apple muutti käyttäjäkirjastokansion oletusarvoisesti piilotetuksi 10.7-version myötä. Jos näitä tiedostoja on tarpeen käyttää Adoben vianmääritykseen, kirjaston sisällön saa näkyviin noudattamalla seuraavia ohjeita: Piilotettujen kirjastotiedostojen käyttäminen | Mac OS 10.7 ja uudemmat.
  3. Syötä salasana, jos kansion poistaminen pyydetään vahvistamaan.
  4. Käynnistä Adobe-sovellukset.

Ratkaisu 2: Suorita lisenssin korjaustyökalu

1. Sulje kaikki Adobe-sovellukset.

2. Etsi ja poista käynnistyslevyltä seuraava kansio:

[kiintolevy]/Kirjasto/Sovellustuki/FlexNet Publisher/

Tärkeää: Tämä polku viittaa käynnistyslevyn juuressa sijaitsevaan Kirjasto-kansioon eikä käyttäjän kotikansion Kirjasto-kansioon.

3. Syötä salasana, jos kansion poistaminen pyydetään vahvistamaan.

4. Suorita lisenssipalvelun päivitys.

Mac OS X 10.7

a. Kaksoisosoita LicenseRecovery111.dmg-tiedostoa.

Huomautus: Jätä ikkuna auki ja jatka seuraavaan vaiheeseen.

b. Kaksoisosoita kiintolevyasemaasi.

c. Kaksoisosoita kohdetta Ohjelmat.

d. Kaksoisosoita kohdetta Lisäohjelmat.

e. Kaksoisosoita kohdetta Pääte.

f. Kirjoita ”sudo python

Huomaa: “python”-sanan jälkeen on välilyönti. Älä paina rivinvaihtonäppäintä.

g. Vedä LicenseRecoveryLauncher.app-tiedosto LicenseRecovery111.dmg-ikkunasta Pääte-ikkunaan ja paina Enter-näppäintä.

Huomaa: Varmista, että komento ja APP-tiedoston polku ovat Pääteikkunassa. Esimerkki: "sudo python /Volumes/LicenseRecovery\ 11.6.1/LicenseRecovery/LicenseRecover.py”

h. Anna ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana, kun niitä pyydetään, ja valitse OK.

i. Noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Mac OS X -versiot 10.5–10.6

a. Kaksoisosoita LicenseRecovery111.dmg-tiedostoa.

b. Kaksoisosoita LicenseRecoveryLauncher.app-tiedostoa.

c. Anna ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana, kun niitä pyydetään, ja valitse OK.

d. Noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

5. Käynnistä Adobe-sovellukset.

Tärkeää: korjaustiedostoa voidaan käyttää seuraavissa ohjelmissa: CS4 ja CS3-tuotteet, Acrobat 9, Acrobat 8, Photoshop Elements 8, Photoshop Elements 6, Director ja Adobe Technical Communication Suite. Jos ongelma ei ratkennut ensimmäisellä yrityksellä, suorita korjaustiedosto uudelleen ja anna kehotettaessa vaihtoehto 0.

Ratkaisu 3: Korjaa aseman käyttöoikeudet

1. Käynnistä Applen levytyökalu.

/Ohjelmat/Lisäohjelmat/Disk Utility.app
  2. Valitse käynnistyslevy.
  3. Napsauta Korjaa aseman käyttöoikeudet.

Huomautus: Levyn käyttöoikeuksien korjaaminen voi kestää kauan. Lisätietoja levytyökalun käytöstä on Applen tukisivustolla.

4. Käynnistä Adobe-sovellukset.

Ratkaisu 4: Palauta käyttöoikeudet FlexNet Publisher -lisenssipalvelukansioon

Tärkeää: Seuraava polku viittaa käynnistyslevyn juuressa sijaitsevaan Kirjasto-kansioon eikä käyttäjän kotikansion Kirjasto-kansioon.

Muokkaa seuraavan kansion käyttöoikeuksia käynnistyslevyllä ratkaisun 5 käyttöoikeusohjeiden avulla:
/Library/Application Support/FlexNet Publisher/

Ratkaisu 5: Palauta käyttöoikeudet Adobe PCD -kansiossa

Tärkeää: Seuraava polku viittaa käynnistyslevyn juuressa sijaitsevaan Kirjasto-kansioon eikä käyttäjän kotikansion Kirjasto-kansioon.

Muuta seuraavan kansion käyttöoikeuksia käynnistyslevyllä alla olevien ohjeiden mukaisesti:

/Library/Application Support/Adobe/Adobe PCD/

Käyttöoikeuksien ohjeet

Sulje kaikki Adobe-sovellukset. Noudata alla olevia ohjeita muuttaaksesi kansion käyttöoikeuksia.

Huomautus: Tämän sovelluksen käyttöön vaaditaan ylläpitäjän käyttöoikeudet ja tunnistetiedot.

Mac OS X 10.7, 10.6 ja 10.5

1. Siirry muokattavaan kansioon Finderin avulla.
  2. Paina Control-painiketta ja napsauta kansiota ja valitse sitten Hae tiedot.

3. Laajenna Jako ja oikeudet -osio.
  4. Osoita Tarkat tiedot -asetusta saadaksesi eri omistaja- ja ryhmäasetukset näkyviin.
  5. Osoita oikeassa alanurkassa olevaa lukkokuvaketta. Kirjoita ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana, kun niitä pyydetään, ja valitse OK.

6. Anna käyttäjätunnuksellesi luku- ja kirjoitusoikeudet.
  7. Anna ylläpitäjälle luku- ja kirjoitusoikeudet.
  8. Anna kaikille luku- ja kirjoitusoikeudet.
  9. Osoita hammasrataskuvaketta ja valitse Käytä liitettyyn kohteeseen.

10. Sulje Näytä tiedot -valintaikkuna.
  11. Käynnistä Adobe Acrobat 9- tai Adobe Creative Suite 4 -tuote.

Mac OS X 10.4

1. Siirry muokattavaan kansioon Finderin avulla.
  2. Paina Control-painiketta ja napsauta kansiota ja valitse sitten Hae tiedot.

3. Laajenna Omistaja ja oikeudet -osio.
  4. Napsauta Tarkat tiedot -asetusta saadaksesi eri omistaja- ja ryhmäasetukset näkyviin.
  5. Vahvista, että sinulla on luku- ja kirjoitusoikeudet.
  6. Osoita lukkokuvaketta Omistaja-kentän vieressä ja valitse itsesi omistajaksi. Anna ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana, kun niitä pyydetään, ja valitse OK.

7. Vaihda omistajaksi järjestelmä.

8. Anna omistajalle luku- ja kirjoitusoikeudet.
  9. Valitse Käytä liitettyihin kohteisiin ja valitse varoitusikkunassa OK.

10. Kirjoita ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana, kun niitä pyydetään, ja valitse OK.

11. Sulje Näytä tiedot -valintaikkuna.
  12. Käynnistä Adobe Acrobat 9- tai Adobe Creative Suite 4 -tuote.

Ratkaisu 6: Poista SQLite-ylläpitotiedosto

Kyseinen ylläpitotiedosto on olemassa vain tietyissä olosuhteissa, joissa asiakas on tietokannassa tietyin asetuksin. Jos tiedostoa ei ole, jatka seuraavaan ratkaisuun.
Siirry Finderissa kohtaan:

/Kirjasto/Sovellustuki/Adobe/Adobe PCD/välimuisti

Tärkeää: Tämä polku viittaa käynnistyslevyn juuressa sijaitsevaan Kirjasto-kansioon eikä käyttäjän kotikansion Kirjasto-kansioon.

1. Jos cache.db-ylläpitotiedosto on olemassa, poista se.
  2. Käynnistä Adobe Acrobat 9- tai Adobe Creative Suite 4 -tuote.

Ratkaisu 7: (vain Acrobat 9) Asenna ohjelma tiedostojärjestelmään, jossa kirjainkoko ei merkitse

Adobe-sovelluksia ei tueta käyttöjärjestelmässä, jossa tiedostojärjestelmän kirjainkoolla on merkitystä. Kun yrität asentaa Adobe-sovellusta asemalle, jossa kirjainkoolla on merkitystä, saat virheilmoituksen, jonka mukaan tiedostojärjestelmää ei tueta. (Kirjainkoon huomioon ottavia asemia ovat muun muassa UFS, HFS+-kirjainkoon huomioon ottava [HFSX] sekä SMB-alustetut asemat.) Acrobat 9 ei näytä tällaisia virheviestejä ja sovellus voidaan asentaa. Mutta kun Adobe 9 -sovellusta yritetään käynnistää, näyttöön tulee seuraava virheilmoitus: "Tämän tuotteen lisenssi on lakannut toimimasta (virhekoodi 130:9)". Alusta asema tiedostojärjestelmään, jossa kirjainkoolla ei ole merkitystä.

Voit tarkistaa, onko Mac OS X:ssä käytössä kirjainkoon huomioiva tiedostojärjestelmä:

1. Valitse Apple-valikosta Tietoja tästä Macista.

2. Valitse Lisätietoja.

3. Valitse Laitteisto-kohdassa Sarja-ATA.

4. Valitse asema, johon Acrobat 9 on asennettu, ja tarkista tiedostojärjestelmä luettelosta. Katso, onko käytössä kirjainkoon huomioiva tiedostojärjestelmä.

Vaihtoehtoisesti voit tarkistaa tiedostojärjestelmän Levytyökalun avulla:

1. Valitse Ohjelmat > Lisäohjelmat ja kaksoisnapsauta Levytyökalua.

2. Valitse asema, johon Acrobat on asennettu, ja tarkista sen muoto.

Ratkaisu 8: Asenna uudelleen

VAROITUS! Tässä menetelmässä kaikkien Adobe CS4- ja CS3-ohjelmien asennus täytyy poistaa, minkä jälkeen ne täytyy asentaa uudelleen. Tämä koskee myös Acrobat-versioita 9 ja 8. Ylläpitäjän valtuutukset vaaditaan Adobe-ohjelmien asentamiseen. Kirjaudu ylläpitäjän tilille ja suorita alla olevat vaiheet. Katso lisätietoja käyttöjärjestelmän dokumentaatiosta.

Tärkeää: Ennen kuin poistat ohjelmiston asennuksen, varmista, että sinulla on asennusvälineet sen uudelleen asentamiseen. Korvaavia tietovälineitä ei ole saatavilla Adobe-ohjelmistojen aiemmille versioille.

1. Valitse Finderissa Siirry > Lisäohjelmat.

2. Siirry Adobe Installers -kansioon.
  3. Kaksoisnapsauta Adobe-tuotteen pikakuvaketta.
  4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja poista ohjelmisto.
  5. Toista vaiheet 4 ja 3 kaikille muille Adobe CS3-, CS4-, Acrobat 9- ja Acrobat 8 -tuotteille.

6. Poista seuraavat kansiot:
    • [Käynnistyslevy]/Kirjasto/Sovellustuki/Adobe/Adobe PCD
    • [Käynnistyslevy]/Kirjasto/Sovellustuki/Adobe/caps
    • [Käynnistyslevy]/Kirjasto/Sovellustuki/Adobe/varmistus

7. Valitse Apple-valikosta Käynnistä uudelleen ja vahvista napsauttamalla Käynnistä uudelleen -painiketta.

8. Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, asenna Adobe-tuotteet alkuperäisestä tietovälineestä.

9. Käynnistä Adobe-tuotteet.

Ratkaisu 9: Ota yhteyttä Adoben tekniseen tukeen

Adoben tekninen tuki voi hakea tietokoneen lokitiedot, jotta virheestä saadaan lisätietoja. Ota yhteyttä Adoben tekniseen tukeen, jos annetut tiedot eivät ole auttaneet ratkaisemaan ongelmaa.

Lisätietoja

Monenlaiset ongelmat voivat aiheuttaa tämän virheen, mukaan lukien seuraavat:

• Jos virhe ilmenee välittömästi asentamisen jälkeen, komponentti täytyy todennäköisesti päivittää, jotta se on käyttöjärjestelmän kanssa yhteensopiva. Tai komponentti vaatii hieman erilaisen järjestelmän kokoonpanon.
  • Jos sovelluksen käynnistäminen onnistui aikaisemmin vähintään kerran tai se on ollut kovassa käytössä, ongelma liittyy todennäköisesti johonkin järjestelmäresurssiin. (Järjestelmäresursseihin liittyviä ongelmia ovat vähäinen vapaan muistin määrä tai levytila tai monet samaan aikaan käynnissä olevat ohjelmat.) Tuloksena voi olla väliaikainen toimintahäiriö käyttöoikeuksiin tai pysyvien käyttöoikeustiedostojen vaurioituminen.
  • Jos keskeytys tapahtuu asennusmenettelyn aikana, voi se estää käyttöoikeusjärjestelmän toimimisen asianmukaisesti.
  • Jos olet käyttänyt ohjelman ennakkoversiota, käytössä saattaa olla väliaikainen sarjanumero, joka on umpeutunut. Lisätietoja on artikkelissa Virhe "Tämän tuotteen lisenssi on vanhentunut" aloitettaessa CS4- tai CS5-sovellusta.

Adobe-sovellusten suorittamiseen vaadittavat Flexnet-kansiot ja -tiedostot voivat vioittua tai niissä voi olla käyttöoikeusongelmia, jos ne on siirretty toiseen tietokoneeseen. Ne ovat voineet vaurioitua myös Time Machine -järjestelmäpalautuksen yhteydessä. FlexNet-palvelun lisenssivirheitä ei voida ratkaista asentamalla sovellus uudelleen tai käyttämällä Adobe CS5 Cleaner -työkalua. Jos käyttöoikeusongelmat estivät FlexNet-lisenssipalvelun käynnistymisen, sen tietojen käyttämisen tai Adobe-prosessien kanssa kommunikoimisen, odotettavissa on lisenssivirhe.