Adobe Systems toivoo palautetta käyttäjiltä ja on ottanut seuraavat UserVoice-sivustot käyttöön kerätäkseen pyyntöjä uusista ominaisuuksista ja virheraportteja.

Adobe XD

Adobe InDesign

Adobe Illustrator

Adoben video- ja äänisovellukset  Katso täältä löytyvästä PDF-tiedostosta ohjeita video- ja äänisovellusten uusien ominaisuuksien pyytämiseen ja virheiden raportointiin.

Huomautus:

Palautteen antaminen Adobelle on vapaaehtoista. Annat Adobelle rajoittamattoman oikeuden käyttää antamaasi palautetta. Kaiken UserVoicen käytön on oltava Adoben käyttöehtojen ja Adoben tietosuojakäytännön mukaista.

Ovatko Adoben foorumit ja UserVoice eri asioita?

Adoben foorumeilla voit keskustella Adobe-yhteisön käyttäjien ja asiantuntijoiden kanssa Adoben tuotteiden nykyisistä ominaisuuksista, toiminnoista ja työnkuluista. Ne myös auttavat sinua löytämään vihjeitä ja tapoja tehtäviesi suorittamiseen tehokkaammin.

UserVoice on kolmannen osapuolen alusta, jonka avulla Adobe tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden lähettää ominaisuuspyyntöjä ja virheraportteja asiakastuotetiimeille.

Hyödyllisen palautteen lähettäminen UserVoicen avulla

Kun lähetät Adobe Systemsille ominaisuuspyyntöjä tai virheraportteja, noudata alla olevia ohjeita. Kirjoita ominaisuuspyyntöä tai virheraporttia tehdessäsi viestin avainsanat otsikkokenttään. Tämä käynnistää aiemmin esitettyjen pyyntöjen haun. Jos toinen käyttäjä on lähettänyt saman tai samankaltaisen pyynnön, voit äänestää heidän pyyntönsä puolesta ja lisätä omat kommenttisi sen sijaan, että lähettäisit päällekkäisen pyynnön.

Uuden ominaisuuden pyytäminen

1. Kun kirjoitat uutta ideaa, käytä lyhyttä mutta kuvaavaa otsikkoa.
  2. Valitse sopivin luokka Luokka-pudotusluettelosta. Tämä auttaa Adobea luokittelemaan, analysoimaan ja vastaamaan viestiisi nopeammin.
  3. Kirjoita ominaisuuden kuvaus. Se voi auttaa meitä ymmärtämään, millainen käyttäjä olet (esimerkiksi toimittaja, suunnittelija tai valokuvaaja) ja mitä pyytämälläsi ominaisuudella on tarkoitus saavuttaa.  (”Olen [käyttäjätyyppi], ja haluan [ominaisuuden], jotta voin [haluttu tulos].”)
  4. Jos pyyntösi edellyttää tiettyä työnkulkua tai laitteistoa, muista kuvailla ne.
  5. Jos mahdollista, liitä mukaan kuva tai lyhyt video, jotta voimme ymmärtää pyyntösi paremmin.

Virheestä raportoiminen

1. Valitse sopivin luokka Luokka-pudotusluettelosta. Tämä auttaa Adobea luokittelemaan, analysoimaan ja vastaamaan viestiisi nopeammin.
  2. Anna tarkka yhteenveto virheestä. ”Premiere Pro kaatuu usein” ei ole tarpeeksi tarkka. ”Premiere Pro kaatuu joka kerta, kun napsautan leikettä aikajanalla ja tehostepaneeli on auki” on hyödyllisempi.
  3. Kerro, mitä haluttu toiminta tai tulos oli, ja miten ohjelma sen sijaan toimi tai millaisen tuloksen sait. Muista olla tarkka.
  4. Kerro, onko tämä virhe tapahtunut vain kerran vai pystytkö toistamaan sen.
  5. Kerro käytössäsi olevien sovellustemme versio/versiot (kopioi versionumero tuotteen Tietoja-näytöstä) sekä kaikki asiaan liittyvät kolmansien osapuolten sovellukset ja niiden versiot.
  6. Kerro kaikki yksityiskohdat järjestelmästä, jossa virhe tapahtui: laitteiston malli, käyttöjärjestelmä ja sen versio jne.
  7. Kerro yksityiskohtaiset vaiheittaiset ohjeet virheen toistamiseen (näyttökuvat tai video näytön tapahtumista ovat todella hyödyllisiä). Jos et pysty kertomaan kaikkia virhettä edeltäneitä vaiheita, kerro niin paljon kuin muistat tai mitä huomasit tapahtuvan ennen virheen ilmenemistä.